Cuprins
- 1 Top 3 bariere pentru acces auto recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună barieră pentru acces auto?
- 3 Cum alegi cea mai bună barieră pentru acces auto
- 4 Cea mai bună barieră pentru acces auto: recomandări
Cum alegi cea mai bună barieră pentru acces auto în 2024? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă bariera pentru acces auto potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Barierele pentru acces auto sunt folosite din plin atât în cazul proprietăților private, cât și în cazul spațiilor comerciale sau al instituțiilor.
Acestea sunt o formă foarte eficientă de control al accesului auto.
Dacă este prima dată când vrei să cumperi o astfel de barieră, ori dacă vrei să înlocuiești numai bariera pe care o ai deja, acest articol te va ajuta să iei cea mai bună decizie, în limita bugetului tău și ținând cont de necesitățile tale.
Citește cu atenție următoarele informații pentru a cumpăra cea mai bună barieră pentru acces auto ca un profesionist.
Top 3 bariere pentru acces auto recomandate
- Kit bariera acces AUTO / 6 m- MOTORLINE
- Bratul barierei este extensibil de la 3.6 pana la 6 metri (telescopic). Viteza de deschidere rapida, de doar 3 secunde.Utilizare INTENSIVA.
- Vezi detalii si pret
- Kit bariera auto Bft Giotto 60 S BT
- Bariera acces pentru trafic intens care cuprinde: o unitate de control, brat aluminiu 6 m, accesorii prindere reflectorizante.
- Vezi detalii si pret
- Bariera acces parcare stanga PNI BPL505S cu Led
- Bariera de acces PNI BPL505S cu LED are un motor cu actionare directa si carcasa din otel inoxidabil, durabila si rezistenta la rugina.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună barieră pentru acces auto?
Deși nu este un sistem foarte complicat, barierele auto trebuie alese cu grijă.
Asta nu doar pentru a te asigura că prețul este conform cu calitatea produsului, ci și pentru a te putea folosi din plin de ele pentru o durată cât mai mare de timp, în condiții optime de utilizare.
Cu alte cuvinte trebuie să verifici caracteristicile acestor bariere și să le compari cu nevoile tale. Doar așa vei putea face cea mai bună decizie de cumpărare.
Cum alegi cea mai bună barieră pentru acces auto
Sarcina aceasta este însă destul de grea dacă nu ai mai cumpărat așa ceva până acum sau dacă nu te pricepi la termeni tehnici pe care trebuie să îi compari pentru a cumpăra cel mai bun produs.
Oferta de pe piață este surprinzător de ofertantă, deci merită să te informezi bine.
De exemplu, va trebui să decizi care este cea mai bună lungime a brațului barierei pentru tine, sau cum poți alege o barieră potrivită pentru tipul de vehicule al căror acces dorești să îl controlezi.
Pentru a nu pierde timp prețios cumpărând produse doar pentru a le returna, sau chiar cumpărând un produs de proastă calitate care se va defecta repede, îți recomandăm să citești acest ghid de cumpărături.
Acesta va cuprinde toate detaliile de care un cumpărător are nevoie pentru a face din prima cea mai bună investiție.
La final vei putea consulta chiar și o listă cu cele mai bune oferte de pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.
Locație și scop
Înainte de a începe să cauți astfel de bariere chiar, este important să te întrebi unde vei vrea să o instalezi.
Aceste bariere sunt folosite cu succes în zonele cu parcare, pentru a controla traficul în zone cu cale ferată precum și în alte cazuri.
Înțelegerea spațiului de care dispui, a modului în care vrei să o folosești și a frecvenței cu care estimezi că va fi utilizată te va ajuta să alegi un model potrivit.
De exemplu, te poți întreba dacă vei folosi bariera în scop industrial sau rezidențial. Ori dacă zona în care o vei instala este una de trafic intens sau redus.
Frecvența de lucru
Frecvența de lucru la o barieră pentru acces auto reprezintă numărul de deschideri și de închideri pe care aceasta le poate face fără a supraîncălzi motorul.
Aceste este cel mai adesea exprimat în procentaje. Ca să îți faci o idee, cele cu procentaj 100% sunt destinate uzului continuu, în cazurile de trafic intens, cum ar fi parcarea unui mall spre exemplu.
Dacă vrei o barieră pentru acces auto într-o zonă rezidențială, este suficient să alegi un model cu o frecvență de lucru între 40% și 70%.
Pentru orice uz comercial, optează pentru un model cu o frecvență de lucru cât mai mare. De asemenea, atunci când faci această estimare, ia mereu în calcul situațiile limită și fă alegerea în funcție de acele scenarii.
Tipul de motor
Motorul care operează bariera poate fi electromecanic sau hidraulic. Iată ce trebuie să știi despre fiecare:
Barieră cu motor hidraulic
Dacă bariera este instalată corect, acest tip de motor nu îți va face probleme. Este foarte fiabil și are nevoie de foarte puțină întreținere.
De asemenea, este un motor foarte responsiv, descurajând cu succes intrarea vehiculelor în barieră sau căderea acesteia peste portbagaj.
Dușmanul cel mai mare al acestui motor este vremea prea rece. În acest caz, uleiul poate să devină prea gros în unitatea hidraulică.
Pentru a împiedica acest lucru, vei avea nevoie să instalezi atașat un dispozitiv pentru controlul temperaturii.
Motoarele hidraulice sunt cele mai bune pentru uz intensiv, fiind cel mai adesea prezente în cazul barierelor pentru spații comerciale.
Barieră cu motor electromecanic
Spre deosebire de motorul despre care am vorbit mai sus, acesta este mult mai silențios, ceea ce îl face potrivit pentru zone rezidențiale.
Deoarece nu este neapărat menit pentru uz intens, viteza de operare este mai mică. Totuși dispui de mai multe opțiuni de control, având posibilitatea de a stabili viteza cu care bariera se va ridica.
Profesioniștii sunt adesea de acord că aceste motoare sunt mai ușor de întreținut.
Pentru a funcționa acestea au nevoie de un curent de minim 220 V, ceea ce este cu 12-15 amperi mai mult decât este necesar pentru operarea unui motor hidraulic.
Lungimea brațului barierei
Barierele poate avea lungimi ale brațului diferite, precum și forme ușor diferite. Alegerea o vei face în funcție de lungimea și lățimea zonei pe care dorești să o blochezi.
Lungimea poate să varieze între 2 metri și 12-13 metri. Acestea din urmă mai lungi, sunt potrivite pentru controlul traficului în zonele cu cale ferată spre exemplu.
Brațul poate avea o formă cilindrică sau dreptunghiulară. Cele cu formă dreptunghiulare sunt mai scumpe de obicei.
Articularea brațului barierei
Dacă îți dorești instalarea barierei într-un spațiu închis, atunci vei avea nevoie de o barieră cu braț articulat. În acest caz, verifică lungimea brațului până la articulație.
Astfel îți vei da seama care va fi înălțimea barierei atunci când va fi ridicată.
Acordarea accesului
Cum dorești să determini deschiderea barierei? Aceasta este o întrebare importantă pe care trebuie să ți-o pui.
Ai mai multe opțiuni pe piața, printre cele mai importante se numără telecomanda, cititor, apăsare de buton.
Acestea pot funcționa cu cartele sau carduri de acces, cu butoane ce pot fi accesate de ofițerii de securitate sau direct de către șoferi.
Cele mai moderne modele încorporează recunoașterea biometrică. În acest caz accesul va fi permis după ce sistemul va recunoaște fața, amprenta sau irisul persoanei în urma scanării biometrice.
Altele folosesc un modul GSM. Astfel, intrarea va fi permisă după ce, de la distanță, cel care intenționează să ridice bariera apelează cartela SIM introdusă în modulul GSM.
Cititoarele UHF constă într-un sistem de scanare și de recunoaștere al numărului de înmatriculare. Astfel bariera se va deschide automat în momentul în care sistemul va recunoaște caracterele înscrise pe plăcută mașinii.
Bineînțeles unele variante îți oferă un nivel de securitate mai mare decât altele. În general vei plăti mai mult pentru cele mai securizate căi de acces.
Merită să le alegi doar dacă ai de protejat informații sensibile ce nu ar trebui aflate de o persoană care reușește accidental să între în incintă. În caz contrar, poți alege o variantă care permite accesul cu mai mare ușurință.
Măsuri de siguranță
Senzor anti-accidente
Cele mai bune bariere auto sunt dotate cu componente de siguranță precum senzori ce au rolul de a detecta automat vehiculele care se apropie.
Senzorii anti-accident au rolul de a evita căderea barierei pe mașină, activând automat ridicarea acesteia în momentul în care este detectat un obstacol.
Și aici însă este nevoie de atenție. Unii senzori opresc acțiunea barierei abia după ce aceasta a atins obstacolul o dată, fiind împiedicate doar următoarele lovituri repetate.
Pentru ca senzorii să evite complet atingerea obstacolului este nevoie ca bariera să aibă și senzori de mișcare.
Acestea sunt dispozitive electronice care îmbunătățesc securitatea prin detectarea automată a vehiculelor și a obstacolelor pentru evitarea completă a intersectării mașinii cu bariera.
Pentru a funcționa acești senzori folosesc tehnologia infraroșie, un receptor și un emițător la fiecare capăt al căii de acces. În momentul în care se detectează orice obstacol, închiderea barierei va fi automat oprită.
Detector buclă inductivă
O altă soluție pentru detectarea vehiculului este detectorul de tip buclă inductivă. Acesta este practic un senzor instalat pe barieră care simte prezența vehiculelor care trec sau se apropie la o anumită distanță.
Senzorul va crea un câmp magnetic, iar vehiculul va fi recunoscut în momentul în care intră în acest câmp magnetic.
Ce caracteristici speciale poate avea cea mai bună barieră pentru acces auto?
Baterie de rezervă
În cazul unei pene de curent, bateria de rezervă va alimenta motorul barierei astfel încât aceasta să opereze în condiții normale.
Dacă preconizezi că astfel de evenimente vor avea loc des și circulația este una intensă, optează pentru o baterie cu o capacitate foarte mare.
Viteza de deschidere
Majoritatea barierelor pentru acces auto au o viteză de deschidere sau închidere între 1,5 – 6 secunde. Bineînțeles, și când trebuie să alegi această caracteristică, va trebui să folosești numărul de mașini pe oră pe care îl estimezi.
Cu cât traficul estimat este mai intens, cu atât vei avea nevoie de un model mai rapid.
Extensii braț barieră
În unele cazuri este posibil să ai nevoie de o lungime a brațului barierei mai mare decât cel standard. Unii producători acordă posibilitatea atașării unei extensii, un braț modular.
Dacă încă nu ai nevoie de un braț mai lung, dar anticipezi că acest lucru ar putea deveni o necesitate în viitor, un astfel de model este cea mai bună alegere.
Culoarea brațului barierei
Varianta clasică este cel roșu cu alb atunci când vine vorba de culori. Această configurație este și foarte ușor de recunoscut de către șoferi.
Totuși, dacă ai preferințe aparte, există producători ce pot oferi mai multe variante de culoare.
Protecție la intemperii
Majoritatea barierelor pentru acces auto sunt instalate la exterior.
Deoarece motorul și componentele interne sunt expuse condițiilor extreme de vreme, acestea trebuie să fie însoțite de un certificat de protecție care să ateste rezistența la apă, praf și alte obiecte solide. Caută standardele IP54 sau IP56.
Rezistența la temperaturi
Fii mereu pregătit pentru cel mai rău caz posibil. Caută acele modele care pot funcționa și la -20 de grade Celsius, dar și la +55 de grade.
Sistem de iluminare
Aceasta este o caracteristică de care ai nevoie doar atunci când vei oferi accesul vehiculelor și pe timp de noapte.
Valva anti-vandalism sau unitate anti-panică
Majoritatea barierelor vin cu caracteristici de siguranță care împiedică deschiderea sau închiderea forțată a barierei.
Valva anti-vandalism protejează sistemul hidraulic în cazul în care brațul barierei este forțat.
Unitatea anti-panică este folosită pentru deschiderea manuală a barierei atunci când motorul nu mai este alimentat cu energie.
Nu poți avea ambele sisteme instalate simultan pe barieră.
Mentenanță și costuri de operare
Atunci când alegi un model foarte ieftin de barieră pentru acces auto, la prima vedere pare că ai făcut o alegere foarte bună.
Totuși, o privire mai atentă va scoate la iveală cheltuieli pe termen lung care pot fi foarte mari.
Acesta pot consuma mai multă energie, sau pot avea nevoie de mai multe lucrări de mentenanță sau reparare decât alte modele.
De asemenea, nu trebuie să te gândești doar la bani, ci și la disponibilitatea pieselor de schimb și a tehnicienilor.
De exemplu, gândește-te cât timp îți va lua să găsești piese și experți disponibili să repare o defecțiune, dacă aceasta va apărea la orele de vârf, și cât de mari vor fi pierderile tale cauzate de aceste defecțiuni.
Concluzii
Acum poți găsi cea mai bună barieră pentru acces auto online. Acestea sunt disponibile într-o gamă variată de putere și dimensiuni. Astfel vei putea găsi ușor modelul cel mai potrivit pentru spațiul tău.
De asemenea, este important să te asiguri că cumperi de la un producător de încredere care poate furniza servicii de mentenanță sau piese de schimb cu ușurință.
Nu uita că online ai posibilitatea de a verifica și părerea altor utilizatori, deci acordă atenție și acestei secțiuni care există pe majoritatea paginilor de vânzare.
La final nu uita să faci mereu o analiză comparativă a prețului și pe alte magazine online ce ar putea oferi același model.
Cu aceste informații ești gata să cumperi cea mai bună barieră pentru acces auto pentru tine.
Cea mai bună barieră pentru acces auto: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de bariere pentru acces auto care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Kit bariera acces AUTO / 6 m- MOTORLINE
Kit bariera acces auto pentru trafic INTENS cu lungime brat de pana la 6m.
Bratul bariere este extensibil de la 3.6 pana la 6 metri (telescopic).
Viteza de deschidere rapida, de doar 3 secunde si mod de utilizare INTENSIV.
Lampa de avertizare este inclusa in corpul barierei.
Corp bariera cu montaj pe stanga sau pe dreapta.
Clasa de protectie: IP55 – Nivel zgomot: 65 dB.
Raza actiune telecomanda: 100 m.
2. Kit bariera auto Bft Giotto 60 S BT
Bariera acces pentru trafic intens care cuprinde: o unitate de control, brat aluminiu 6 m, accesorii prindere reflectorizante.
Unitate de control pozitionata frontal.
Unitate de control cu afisaj electronic, modul radio incorporat.
Ajustare electronica a limitatorilor de capat de cursa.
Alimentare 230V. Functionare 24V.
Timp de deschidere : 4 sec. Functia de incetinire cursa la inchidere.
3. Bariera acces parcare stanga PNI BPL505S cu Led
Bariera de acces PNI BPL505S cu LED are un motor cu actionare directa si carcasa din otel inoxidabil, durabila si rezistenta la rugina.
Aceasta bariera de parcare cu deschidere spre stanga permite micro-reglare a limitei de deschidere/inchidere, temporizare inchidere automata, deschidere manuala in caz de pana de curent si revenire automata cand intalneste un obstacol.
Bratul este fabricat dintr-un aluminiu usor cu o structura interna pentru rezistenta, inclusiv rezistenta la vant puternic.
4. Kit bariera automata Bft Giotto 30 BT
Bariera acces pentru trafic intens care cuprinde: o unitate de control, brat aluminiu 3 m, rola banda semnalizatoare PCA, accesorii prindere.
Unitate de control pozitionata frontal. Unitate de control cu afisaj electronic incorporat.
Ajustare electronica a limitatorilor de capat de cursa.
Alimentare 230V. Functionare 24V. Timp de deschidere : 2.5 sec.
Functia de incetinire cursa la inchidere.
5. Bariera Automata Acces Parcare CFT WilBar4
Modelul WILBAR 4 se foloseste pentru deschideri de la 2,5m la 4m si corpul de bariera este fabricat din otel galvanizat, si vopsit in camp electrostatic, cu actionare electromecanica de ridicare a barierei.
Echipat cu un motoreductor 24Vdc, cu unitatea de comanda amplasata in partea inferioara a carcasei. Corpul de bariera automata acces parcare are o greutate de 60 kg.
Viteza si forta de deschidere poate fi reglata electronic pentru o deschidere mai usoara (3.5”) sau mai rapida.