Cuprins
- 1 Top 3 comode pentru acasă recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună comodă pentru acasă?
- 3 Cum alegi cea mai bună comodă pentru acasă
- 4 Cea mai bună comodă pentru acasă: recomandări
Cum alegi cea mai bună comodă pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă comoda potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Sertarele au fost mereu o metodă bună de a organiza obiectele în așa fel încât acestea să fie ușor de găsit și accesat, dar să nu fie la vedere deranjând astfel aspectul încăperilor.
Comodele sunt corpuri de mobilier cu sertare care se pot folosi în diverse scopuri, de la depozitarea hainelor până la documente și alte obiecte.
Dacă vrei să afli cum poți alege cea mai bună comodă pentru acasă, dar și unde au găsit alți o comodă la un preț acceptabil, citește articolul de mai jos.
Top 3 comode pentru acasă recomandate
De ce să alegi cea mai bună comodă pentru acasă?
Cea mai bună comodă pentru acasă te va ajuta să fii mai organizat și să ai o casă mai ordonată. Deoarece o poți găsi în multe variate diferite, este important să te informezi în așa fel încât să descoperi cea mai bună variantă pentru nevoile tale.
Cum alegi cea mai bună comodă pentru acasă
În alegerea ta va trebuie să ții cont de dimensiune, culoare, stil, material, precum și de configurație. De asemenea, unele comode au anumite elemente speciale care vor influența prețul de achiziție.
Cum poți face o alegere în așa fel încât să te încadrezi într-un buget, dar să cumperi și un corp de mobilier de calitate? Ei bine, te va ajuta dacă vei citi informațiile de mai jos.
În acest ghid de cumpărături îți vom prezenta criteriile care te vor ajuta să iei o decizie bună, deși este posibil să te simți copleșit de oferta foarte diversificată de pe piață.
Te sfătuim să îl citești cu atenție și să fii atent și la lista de produse pe care le-am selectat ca sugestii pentru tine. Acestea corespund criteriilor prezentate în continuare și sunt variante disponibile la un raport calitate/preț foarte bun.
Tipuri de comode
Aspectul, configurația și elementele speciale pot diferenția comodele. Iată cum poți să faci alegerea bună.
Comodă clasică
Constă într-un obiect de mobilier jos și lat cu mai multe sertare, cel puțin 4. Cel mai des este regăsită în dormitor, sau în camera copiilor deoarece este utilizată pentru depozitarea hainelor. Mai poate fi folosită și pentru stocarea produselor de igienă, cosmetice și machiaj.
Este cel mai popular model de pe piață, iar prețul variază în funcție de calitatea materialului, raritatea culorilor, precum și de dimensiune.
Comodă înaltă
Este o variantă bună pentru spațiile mici, deoarece ocupă mai puțin loc pe podea. Este mai înaltă decât o comodă clasică, deoarece are mai multe sertare care sunt dispuse vertical, nu orizontal.
Astfel, majoritatea îți vor permite să depozitezi aproximativ tot atâtea haine ca într-un model clasic. Astfel, de cele mai multe ori, vor fi mai mult de 4 sertare de care te vei putea folosi fără probleme.
Este o variantă bună și pentru sprijinirea televizorului, dacă acesta este în dormitor, cu condiția să nu fie prea mare. Astfel, nu va trebui să îți apleci capul într-o poziție inconfortabilă pentru a putea urmări ecranul televizorului atunci când stai în pat.
Comodă cu oglindă
Acestea sunt recomandate pentru a fi plasate în dormitor. Aici este spațiul în care vei proba și te vei îmbrăca cu haine, deci locul ideal pentru a te uita în oglindă. Totuși, o astfel de comodă este ideală pentru make-up.
Vei putea să scoți din sertare produsele dorite și să folosești oglinda pentru a te machia. Plasează comoda în așa fel încât să ai multă lumină naturală.
Comodele cu oglinzi se împart și ele în două categorii. Unele au o oglindă care este mereu la vedere. Altele însă, de regulă cele înalte, au oglinda ascunsă sub un capac. Practic, sertarul de sus se va putea deschide pe sus pentru a dezvălui o mică oglindă.
Comodă cu configurație 2/3
Un astfel de model va avea trei sertare în partea inferioară care vor fi aproape la fel de late ca întreaga comodă. În loc de al 4-lea sertar vor fi 2 sertare de dimensiuni înjumătățite. Acestea două sunt foarte practice pentru depozitarea accesoriilor mici.
Comodă cu configurație 4/3
Sunt comode care imită principiul celor mai sus, doar că sunt puțin mai mari, având 5 rânduri de sertare, dintre care ultimele două împărțite în câte două sertare mai mici. Este potrivit pentru locuințele cu copii, unde părinții trebuie să împarte spațiul cu cei mici.
Comodă cu configurație 3+3
Este o comodă mai lată și mai joasă cu trei rânduri de sertare, două pe fiecare rând. Oferă mult loc de depozitare, dar are și o suprafață mare sus pe care poți așeza obiecte decorative, precum plante sau rame foto.
Tocmai pentru că ai atât de multe variante din care poți alege, este bine să stai să analizezi dinainte exact ce obiecte ai vrea să pui în sertare și care ar fi cea mai potrivită configurație pentru nevoile tale.
Alegerea dimensiunii corecte
Marea majoritate a comodelor pentru acasă sunt late și joase. Totuși, dimensiunea lor poate să varieze destul de mult.
De aceea stabilește mai întâi cât spațiu poți să aloci unui astfel de corp de mobilier, unde îl vei plasa, precum și ce anume vei pune în sertare.
Comodele mai mici au între 3 și șase sertare. Acestea pot să încapă cu ușurință într-o cameră mai mică.
Cele mari însă, pot avea chiar mai mult de zece sertare. Sunt pentru atunci când vrei să faci o investiție mai mare de care să te poți bucura mai mult timp și care va fi utilizată de mai mulți membrii ai familiei.
Numărul de sertare îl poți selecta în funcție de cât de organizat vrei să fii. Optează pentru mai multe sertare atunci când ești o persoană care ține mult la organizare și care vrea fiecare tip de obiect sau de articole vestimentare să aibă propriul compartiment separat.
Dacă însă, vrei doar un loc în care să pui lucruri pur și simplu pentru a nu fi la vedere, alege o comodă cu trei sertare simple.
Asigură-te că măsori cu un instrument de măsurare spațiul pe care vrei să îl dedici comodei și că nu faci aproximări la ochi. Deseori mulți subestimează dimensiunea actuală a unei comode.
Nu uita să ții cont și de spațiul necesar pentru deschiderea totală a sertarelor. Acestea, inclusiv cel de jos, trebuie să se poată deschide complet și să le poți accesa fără probleme sau limitări impuse de vreun obstacol.
Stil și culoare
Odată ce ai stabilit detaliile practice, este timpul să te ocupi de cele estetice. Nu este un obiect de mobilier tocmai mic, de aceea este important să alegi un stil și o culoare care se armonizează cu restul obiectelor de mobilier din cameră.
Din fericire, indiferent de stilul pe care îl ai în minte, cel mai probabil vei găsi varianta pe care o cauți deoarece sunt disponibile pe piață foarte multe modele în culori și stiluri foarte diferite. Dar care sunt detaliile care te vor ajuta să alegi?
Ei bine, elemente precum balamalele sau mânerele pot avea un impact mare, chiar dacă sunt detalii mici. Stilul lor poate schimba total direcția stilistică pe care o ia un astfel de corp de mobilier. Mânerele metalice argintii precum și cele negre, sunt potrivite pentru un stil industrial sau minimalist.
Dacă, din contră, acestea sunt foarte decorative, din bronz, cu inserții ceramice sau din lemn, se potrivesc foarte bine pentru o comodă în stil vintage sau rustic. Dacă îți dorești ceva clasic, optează pentru mânere aurii.
În cele din urmă, culoarea comodei în sine va juca și ea un rol important. Iată cum ar trebui să faci alegerea:
Comodă pentru acasă albă
Obiectele de mobilier albe sunt foarte potrivite pentru încăperile mici, și nu numai, deoarece reflectă lumina, oferind astfel iluzia de spațiu vast. Poți amplifica și mai mult acest efect dacă vei alege o variantă cu alb lucios.
Bineînțeles, este recomandat ca și restul obiectelor de mobilier din încăpere să fie în aceeași nuanță. Dacă vrei ceva mai fin și mai rafinat, poți alege o comodă în alb mat. Există, bineînțeles și variante care, deși sunt albe, imită textura lemnului, fiind mai potrivite pentru casele în stil rustic.
Comodă pentru acasă neagră
Acestea sunt ideale atât pentru stilul contemporan, cât și pentru cel clasic. Nu sunt recomandate pentru spațiile mici, dar fac o treaba foarte bună atunci când sunt plasate într-o încăpere mare.
Pot fi piese de accent foarte potrivite și nu este neapărat să fie asortate cu restul mobilierului, mai ales dacă ești un fan al stilului mozaic executat corect. Cele care au un finisaj lucios au un aspect luxos care iese în evidență în cel mai bun mod.
Comodă pentru acasă în nuanța naturală a lemnului
Vei găsi și variante în nuanța naturală a lemnului. Acestea sunt foarte bune din mai multe puncte de vedere. În primul rând, acestea se potrivesc foarte bine pentru încăperile în stil bohemian, minimalist, rustic, sau tropical.
Totuși, marele avantaj este faptul că sunt foarte ușor de personalizat. Poți cumpăra singur o vopsea pentru lemn și să vopsești comoda exact așa cum vrei, poate chiar într-o nuanță care nu este foarte populară pe piață, la un preț mult mai convenabil.
Materialul comodei
Un alt detaliu important este materialul din care este fabricată comoda. Cu cât acesta este mai durabil, cu atât va costa mai mult. Cel mai răspândit material este lemnul, dar nu toate tipurile de lemn sunt la fel.
Cel mai bun este lemnul de stejar și dacă ai dat peste o comodă din lemn masiv de stejar, poți să fii liniștit că îl vei putea lăsa ca moștenire nepoților. Poți recunoaște o astfel de comodă, deoarece va fi mai grea decât cele care au materiale mai slabe în compoziție.
Pe lângă lemnul masiv, mai există și comode care sunt fabricate din lemn compozit, PAL sau MDF.
Este vorba despre niște plăci din resturi de lemn amestecate cu rășină, care sunt învelite într-un strat decorativ care dă efectiv aspectul final al mobilierului.
Lemnul compozit are o calitate mai slabă, fiind mai sensibil la lovituri, zgârieturi și umiditate. Are nevoie de o întreținere mai atentă, dacă vrei să te bucuri mai mult timp de comodă. Avantajul este că are un preț mult mai accesibil decât mobilierul din lemn masiv.
Dacă e să alegi între PAL și MDF, atâta timp cât ai bugetul necesar, alege mereu MDF deoarece este un compozit de calitate superioară.
Bineînțeles, poți da și peste variante care au doar un anumit procent din lemn masiv și restul din MDF sau PAL. De aceea este necesar să citești cu mare atenție specificațiile oferite de producător, pentru a te asigura că primești exact ceea ce te aștepți să ajungă la ușa ta.
Variantele moderne pot utiliza materiale neconvenționale pentru acest tip de mobilier. Poți găsi o comodă care constă într-o ramă de metal, cu sertare din material textil.
Desigur, nu va avea nici aspectul nici rezistența uneia din lemn, dar este o soluție de compromis bună atunci când nu ai suficienți bani pentru ceva mai scump și ai nevoie urgent se spațiu de depozitare.
De unde să cumperi cea mai bună comodă pentru acasă?
Poți găsi cea mai bună comodă pentru acasă online. Ai acces la mult mai multe variante decât într-un magazin fizic și poți găsi prețuri mai bune. Fii atent însă la detaliile de livrare.
Verifică dacă produsul va fi livrat pe piese, parțial asamblat sau complet asamblat. De asemenea, va trebui să asamblezi singur comoda sau se oferă producătorul să îți asigure și acest serviciu.
Concluzii
În alegerea celei mai bune comode pentru tine consultă părerea altor cumpărători pentru a-ți da seama dacă vei găsi în pachetul de livrare toate elementele de care ai nevoie pentru a pune rapid cap la cap toate componentele. Vezi și cam cât timp o sa îți ia și dacă alții s-au descurcat singuri.
De asemenea, fii atent la magazinul de pe care alegi să comanzi. Verifică reputația acestuia și dacă are un serviciu pentru clienți de calitate. Aceștia ar trebui să îți poată oferi oricând consultanța necesară.
Dacă nu ești mulțumit de produs, în termen de 14 zile, ar trebui să îl poți returna și să îți primești fără discuții banii înapoi. Astfel, având toate aceste informații, ești pregătit să cumperi cea mai bună comodă pentru acasă.
Cea mai bună comodă pentru acasă: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de comode pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Comoda Kentuki KOM2D4S
Kentuki, colectia clasica, caracterizata prin functionalitate ridicată si design-ul atemporal.
Trasaturile clasice ale colectiei sunt scoase in evidenta de manerele cu aspect antichizat, de cornise, picioarele elegante si elementele decorative care se regasesc pe fronturi.
Finisajul clasic, creaza o atmosfera eleganta.
Functionalitatea mobilierului Kentuki este asigurata de numeroasele module foarte bine compartimentate cu polite si sertare.
Dimensiuni: 154.5/44.5/90.5 h cm – Culori disponibile: castan.
2. Comoda cu vitrina cu 2 sertare si 3 usi Country 48
Comoda cu vitrina Country se remarcă prin aspectul estetic si atractiv, ce se potriveste perfect in orice living.
Produsul este realizat din MDF si are sticla transparenta.
Manerele sunt din metal cu finisaj negru.
Dimensiuni: Latime: 163 cm – Adancime: 45 cm – Inaltime: 113 cm.
Greutate: 81 kg – Dimensiuni sertare: 41,6 x 33,7 x 12,6 cm.
Numar sertare: 2 – Numar rafturi: 2 – Numar usi: 3.
3. Comoda din pal cu 3 sertare, pentru copii si tineret Romantica White
Colectia Romantica aminteste de frumusetea si eleganta stilului vintage.
Formele clasice in combinatie cu nuantele de alb luminos, ofera o nota de autenticitate oricarui decor.
Produsul este realizat din pal cu grosimea de 18 mm.
Sertarele au sistem de amortizare pentru inchidere lina si silentioasa.
Dimensiuni: Latime: 90 cm – Adancime: 50 cm – Inaltime: 84 cm.
Greutate: 50,50 kg – Numar sertare: 3.
4. Comoda 2 Usi 4 Sertare Mido M05
Mobilierul din colecția Mildo realizat intr-o gama armonioasa de culori va oferi un impuls de energie pozitivă in orice dormitor.
Combinația de alb cu stejar sonoma accentuează stilul unic de design. Mido este o colectie deosebita, accesorizata cu decoruri simple, care are puterea de a trezi o camera la viata.
Comoda cu 2 usi si 4 sertare – Dimensiune sertare: 41/28.7/10.6 h cm.
Greutate maxima pentru polite 7 kg – greutate maxima pentru sertare: 3 kg.
Material: pal melaminat – Culoare: stejar sonoma cu alb.
5. Comoda Irim Maraton 120x43x85.9 cm
Comoda Maraton intregeste dormitorul.
Constructie din PAL cu fetele sertarelor realizate din MDF 16 mm.
Dimensiunea de 120 x 41 x 89 cm.
Greutate produs aproximativ 55 kg, se livreaza in 2 colete.
Pentru siguranta recomandam fixarea de perete.
Culoare: Stejar/Gri.
6. Comoda Kring Spicy, 114 x 78 x 30 cm
Comoda Kring Spicy, confectionata din PAL melaminat cu 2 sertare si 5 usi.
Amenajarea livingului/dormitorului reprezinta o provocare si totodata un proces minutios ce necesita destul de multa atentie si rabdare, tinand cont de faptul ca acesta este considerat sufletul locuintei.
Dimensiuni: Lungime: 114 cm – Latime: 30 cm – Inaltime: 78 cm.
Vezi detalii si pret