Cea mai bună cremă cu protecție solară

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (41 voturi, media: 4,88 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună cremă cu protecție solară? Ce ingrediente și caracteristici trebuie să aibă crema cu protecție solară potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna crema cu protectie solaraOricât de mult am vrea să ne convingem contrariul, medicii sunt foarte categorici în ceea ce privește bronzul și expunerea la razele UV. Nu există bronzare fără efecte negative asupra pielii, iar arderea pielii nu este plăcută nici ca aspect, nici ca senzație.

Deoarece suntem siguri că ideea de cancer de piele nu te atrage deloc, iți recomandăm să cauți și să folosești imediat cea mai bună cremă cu protecție solară. Atât tu, cât și familia ta trebuie să vă protejați pielea, cel ai mare și unul din cele mai sensibile organe de pe corp.

Citește acest articol pentru a alege un produs care să îți garanteze protecția de care ai nevoie, și pentru a afla de unde și cum poți cumpăra cea mai bună cremă cu protecție solară.

Top 3 creme cu protecție solară recomandate

De ce să alegi cea mai bună cremă cu protecție solară?

Așa cum am amintit mai sus, razele soarelui nu sunt sănătoase pentru piele. Specialiștii au doborât recent mitul potrivit căruia, expunerea la soare ajută corpul să asimileze vitamina D, așadar faptul de a sta la soare fără protecție, nu îți face niciun bine pentru piele.

Pe lângă faptul că în sezonul cald ar trebui să eviți complet să stai în soare la orele amiezii, este necesar să iei toate măsurile de precauție pentru a-ți proteja pielea. De cele mai multe ori, cea mai bună variantă este folosirea unei creme cu factor de protecție.

O astfel de cremă, de preferat profesională, este absolut necesară. Mare atenție la așa-zisele alternative naturiste! Uleiul de măsline, lămâia sau alte alimente nu au factor de protecție SPF!

Cum alegi cea mai bună cremă cu protecție solară

Pentru a alege o cremă cu protecție solară eficientă pentru tine, este necesar să ții cont de mai multe criterii. În general însă, publicul este slab informat. Ghidându-se după reclame atractive, ajung adesea să cumpere produse și să constate să nu le-au oferit protecția de care aveau nevoie.

Cu o ofertă pe piață extrem de bogată, este de-a dreptul copleșitor să alegi un produs ideal pentru tine sau pentru copii tăi. Cum alegi crema potrivită pentru tipul tău de piele? De ce factor de protecție ai nevoie? Care sunt mărcile de încredere? Cât ar trebui să investești? Ai nevoie de produse speciale pentru copii?

Pentru a te ajuta să găsești un răspuns satisfăcător la toate aceste întrebări, am pregătit un ghid de cumpărături, ce conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a face alegerea corectă. La final vei afla și care este cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a cumpăra cea mai bună cremă cu protecție solară, citește cu atenție următoarele informații importante.

Factorul de protecție

Factor de protectie solara SPFFactorul de protecție solară (SPF) măsoară nivelul de protecție pe care îl vei primi împotriva razelor UVB. Este notat pe ambalaje de la 2 la 50+. Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare protecția garantată. Acesta indică cât timp îi va lua pielii să se înroșească sub acțiunea razelor UVB, în comparație cu timpul în care aceasta devenea roșie fără a fi aplicată o cremă protectoare.

De exemplu, dacă în mod normal pielea prezintă arsuri solare după 30 de minute de expunere la soare, folosind o cremă cu SPF 30, va fi necesar de 30 de ori mai mult timp pentru ca pielea să prezinte arsuri, adică 15 ore.

Majoritatea persoanelor aleg o cremă cu cel puțin SPF30. Te poți ghida după paloarea pielii atunci când alegi ce grad de SPF să aibă crema pe care o alegi. Dacă pielea este mai albă, cel mai probabil are nevoie de o protecție mai puternică. De aceea o cremă cu SPF50+ este recomandată.

De asemenea, dacă suferi de piele cu sensibilitate mare, indiferent de culoarea acesteia, ai nevoie de protecție solară cât mai mare. Pentru restul, inclusiv pielea cu alunițe sau pistrui, o cremă cu SPF30 va oferi o protecție suficientă.

Oricum diferența de preț dintre SPF30 și SPF50 nu este una mare, așa că vei putea alege ușor o variantă dintre acestea două.

Atunci când alegi factorul de protecție solară potrivit, mai trebuie să ții cont și de un ultim aspect, și anume vârsta ta sau a celor care folosesc crema. Dacă ești o persoană adultă care nu are probleme cu pielea, un SPF15 sau SPF20 ar putea să fie suficient.

În cazul bebelușilor sau a copiilor însă, având epiderma mult mai subțire și mai sensibilă, este nevoie de un factor de protecție de cel puțin 40.

Protecția împotriva razelor UVA

Un alt factor important de luat în considerare este calitatea protecției care poate fi depistată având în vedere spectrul de protecție. Cu alte cuvinte, soarele emite două tipuri de raze periculoase pentru piele.

Razele UVB care acționează pe timpul veri în condiții de lumină și căldură puternică, cele care cauzează și bronzul, precum și razele de tip UVA care acționează pe tot timpul anului și care contribuie la declanșarea cancerului de piele.

Protectie solara UVA si UVBAtunci când cumperi o cremă cu protecție solară, remarcă dacă aceasta oferă protecție împotriva ambelor tipuri de raze.

Pentru a verifica acest aspect cât mai bine, este necesar să înveți să citești simbolurile de pe ambalaje. În UE, produsele care oferă protecție UVA au pe ambalaj un cerc în care apare acronimul UVA.

Acest simbol indică faptul că cel puțin o treime din SPF protejează împotriva razelor UVA, deci este fabricat ținând cont de standardele europene. Dacă pe produs este indicată protecția UVA, dar nu apare acel cerculeț, înseamnă că produsul nu se încadrează în standardele uniunii.

Tipuri de cremă cu protecție solară

Pe piață vei găsi o multitudine de creme cu protecție solară, și de cele mai multe ori îți va fi greu să faci diferența dintre ele. Pentru a te ajuta îți prezentăm mai jos principalele tipuri de cremă cu SPF pe care le vei observa pe piață.

  • Cu protecție pentru întreaga zi

Acest tip de cremă pretinde că este capabilă să îți ofere protecție împotriva soarelui pe tot parcursul zilei, fără a fi necesar să reaplici produsul la un interval de ore.

Testele care s-au efectuat pe astfel de creme au demonstrat contrariul, de aceea este mai bine să te rezumi la cremele clasice care necesită reaplicare, dar care fac ceea ce promit.

  • Cremă cu protecție solară rezistentă la apă

Este potrivită pentru aceia care sunt mereu în piscină sau la mare și care au nevoie de protecție atunci când sunt sub apă sau imediat ce ies din apă. Este bine să verifici mereu cât timp promite crema că va rezista la apă, și să o reaplici la intervalele indicate.

De asemenea, nicio cremă cu protecție solară nu este rezistentă la ștersul cu prosopul, de aceea va fi necesar să reaplici crema sau loțiunea după ce te-ai șters.

  • Protecție împotriva soarelui și a insectelor

Aceste creme sunt pentru cei care au o fobie pentru insecte sau care se află într-o zonă de plajă cu insecte. Specialiștii spun însă că produsele care conțin DEET, ingredientul care face posibilă respingerea insectelor, afectează negativ eficiența SPF-ului.

De asemenea, va fi nevoie să reaplici protecția solară, mai des decât ar fi indicat să reaplici substanța care respinge insectele. Acesta este motivul pentru care astfel de creme nu sunt recomandate.

  • Cremă de față cu protecție solară

Acestea sunt de cele mai multe ori creme hidratante care conțin SPF. Acesta este motivul pentru care nu sunt grase, au o textură ușoară și sunt foarte potrivite pentru tenul sensibil. Totuși, o singură aplicare nu va fi suficientă.

Acest tip de cremă își pierde factorul de protecție după aproximativ 2 ore de stat la soare.

  • Cremă cu protecție solară anti-îmbătrânire

Tot mai multe creme spun că au proprietăți anti-îmbătrânire sau că oferă protecție împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi provin din mediul înconjurător, mai precis este vorba de praf și de poluare, despre care se crede că accelerează procesul de îmbătrânire.

Acest tip de creme li se potrivesc celor care locuiesc la oraș, deoarece ei sunt cei mai expuși la poluare.

Ingrediente

Crema de plaja cu protectie solaraFaptul de a fi atent la compoziția cremei cu protecție solară, îți poate oferi unele indicii legate de eficiența acesteia. Poți chiar să îți dai seama astfel dacă prețul este justificat sau dacă nu cumva produsul conține ingrediente care sunt în realitate periculoase pentru organism.

Iată care sunt principalele grupe de ingrediente pe care trebuie să le urmărești:

  • Ingrediente naturale

Prezența acestora indică faptul că producătorii au pus accent pe grija pentru piele. Dacă suferi de alergii sau ai o sensibilitate mare a pielii, este important să optezi pentru o cremă cu SPF care să aibă cât mai multe ingrediente naturale.

Printre cele mai apreciate se numără: untul de Shea, untul de cacao, ceaiul verde, uleiul de măsline sau aloe vera. Atenție însă, doar aceste ingrediente singure, nu îți pot oferi protecția necesară.

  • Ingrediente care asigură protecția solară

Ingredientele care protejează cu adevărat împotriva razelor UVB și UVA sunt de natură chimică. Asta nu trebuie să te alarmeze însă, deoarece nu sunt absorbite de piele, nu ajung în sânge și nu sunt toxice pentru organism.

Oxidul de zinc și cel de titan nu ar trebui să lipsească din lista de ingrediente. Acestea sunt esențiale pentru a proteja în special extremitățile feței, deoarece acestea se pot arde cel mai ușor. Alte ingrediente care asigură protecție împotriva UVA sunt: Ecamsul și Avobenzonă.

  • Ingrediente anti-îmbătrânire

Este un fapt cunoscut acela că soarele duce la îmbătrânirea prematură a pielii. De aceea, multe creme au adăugat în compoziție și substanțe care, pe lângă protecția solară oferă și protecție împotriva îmbătrânirii pielii.

Urmărește menționarea antioxidanților, de cele mai multe ori aceștia fiind vitaminele C, E, A. Coenzima Q10, dar și extractul ce ceai verde sunt de asemenea ingrediente adăugate pentru a îndeplinii acest rol.

Acidul elagic este un compus care luptă împotriva pierderii de colagen care poate duce a dezvoltarea cancerului. Acesta provine din extractul de rodie sau merișor.

  • Ingrediente de evitat

Bineînțeles că sunt și ingrediente pe care o astfel de cremă nu ar trebui să le conțină, deoarece duc la îmbolnăvirea pielii sau cresc riscurile de apariție a cancerului.

Ingredientele care ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă sunt: parabeni, parfumuri sintetice, SLS, SLES, Oxybenzone, Retinol, polyothylene Glycol.

Protecție solară pentru copii

Atunci când vine vorba de protejarea pielii celor mici, avem nevoie de o cremă cu protecție solară special adaptată nevoilor pielii lor. Pe lângă faptul că aceștia au nevoie de un factor de protecție ridicat, părinții mai trebuie să acorde atenție listei de ingrediente. Pielea copiilor nu trebuie să fie expusă unor substanțe care se găsesc în majoritatea cremelor cu SPF.

În primul rând, medicii spun că în cazul bebelușilor care au sub șase luni, expunerea la soare trebuie să fie evitată, întrucât pielea acestora este pur și simplu prea sensibilă. Pentru copiii care au peste 6 luni, este necesar să alegi mereu o cremă care să aibă cel puțin SPF40.

Ingredientele pe care o cremă cu protecție solară pentru copii nu ar trebui să le conțină sunt: acid para-aminobenzoic (PABA), dioxybenzon, oxybenzon, sulisobenzon. Oxidul de zinc și cel de titan sunt totuși variante sigure chiar și pentru pielea delicată a copiilor.

Modul de aplicare

Aplicare crema cu protectie solaraCea mai bună cremă cu protecție solară nu îți va fi de niciun folos dacă nu o vei folosi corect. Trebuie să ții cont mai întâi de timpul de aplicare. Crema se aplică cu 15 sau 30 de minute înainte de expunerea la soare.

În cazul femeilor, aceasta poate fi aplicată și sub machiaj. Cantitatea corectă este de o linguriță pentru fiecare parte a corpului (ex: una pentru față, una pentru fiecare braț, etc).

Este important să nu fii zgârcit cu cantitatea pe care o aplici. Mai multe studii au scos în evidență faptul că oamenii pur și simplu nu folosesc suficientă cremă, ceea ce înseamnă că aceștia beneficiază de doar 10-25% din potențialul protector al acesteia.

Acordă o atenție specială zonelor care sunt ușor de ratat precum: vârful urechilor, laba piciorului, spatele picioarelor, și, dacă este cazul, chelia. De asemenea, nu uita că și buzele pot suferi arsuri solare, de aceea folosește un balsam de buze cu protecție solară.

Indiferent de cât de durabilă spun producătorii că este formula, crema ar trebui reaplicată la fiecare 2 ore, și mai des dacă transpiri foarte tare sau ai ieșit din apă. De asemenea, acordă atenție la data de expirare întrucât eficiența cremei se pierde în timp.

Nu în ultimul rând, continuă să folosești protecție solară și în sezonul rece sau când nu este senin. S-a dovedit că 80% din razele UV nocive, pătrund încă prin stratul de nori și pot dăuna pielii.

Producători

Cum poți să te asiguri că ai cumpărat un produc care face ceea ce promite. Ei bine, ai putea să te ghidezi înspre companii care și-au făcut un renume pe baza calității și a eficienței produselor lor.

Bineînțeles că niciun producător de produse cosmetice nu are un produs care să nu fi funcționat, dar alegerea unui brand cu renume îți oferă o garanție ceva mai mare. Printre cele mai apreciate în România sunt: Bioderma, Avene, Vichy, La Roche Posay, A-Derma.

De asemenea, îți recomandăm să comanzi online. Pe lângă faptul că va fi mai ușor să găsești și să compari mai multe produse, vei găsi și mult mai multe promoții, astfel încât vei reuși să cumperi o cremă cu protecție solară la un raport calitate/preț ideal.

De asemenea, nu uita să verifici și review-urile care le poți găsi fie în pagina produsului fie online pe diferite site-uri sau chiar pe YouTube. Ai astfel posibilitatea de a anticipa dacă produsul ți se va potrivi cu adevărat.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cea mai bună cremă cu protecție solară pentru tine și pentru familia ta.

Cea mai bună cremă cu protecție solară: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva tipuri de creme cu protecție solară care oferă un raport calitate/preț excelent.

În plus, poți studia chiar tu oferta magazinelor recomandate mai jos și poți alege o cremă cu protecție solară potrivită perfect nevoilor individuale.

1. Shiseido Wet Force Expert Crema Anti-Imbatranire cu Protectie Solara 30

Shiseido Wet Force Expert Crema Anti Imbatranire cu Protectie Solara 30Crema pentru toate tipurile de ten, cu o formula conceputa cu ajutorul tehnologiei avansate WetForce ce ofera o protectie ridicata impotriva radiatiilor UVA si UVB, devenind si mai eficienta la contactul cu umiditatea (apa, transpiratie).
Tehnologia SuperVeil-UV 360 ajuta la prevenirea foto-imbatranirii cauzate de expunerea la soare si combate procesele oxidative, creand un strat protector la suprafata pielii pentru a preveni arsurile cauzate de aplicarea neuniforma.
Produsul este foarte rezistent la apa, non-comedogenic, testat dermatologic si oftalmologic.

Vezi detalii si pret

2. Cremă Gerovital Hidra-Protect SPF 50

Cremă Gerovital Hidra-Protect SPF 50Crema este recomandată pentru protecția pielii sensibile împotriva radiațiilor solare. Are o formulare ușoară și o textură hidratantă, fără efect gras.
Conține filtre minerale ce asigură o protecție ridicată și echilibrată împotriva radiațiilor UVA/UVB. 
Pigmenții coloranți maschează culoarea albă datorată filtrelor minerale și asigură pielii o culoare uniformă, în tonuri de bronz natural.
Formula, cu emulgator natural ecocertificat, este îmbogațită cu unt de cacao, vitamina E și ulei de rodie organic.

Vezi detalii si pret

3. Crema Nuantatoare Solara cu SPF50 – Skeyndor Sun Expertise

Crema Nuantatoare Solara cu SPF50 - Skeyndor Sun ExpertiseCrema nuantatoare de protectie impotriva efectelor nocive ale soarelui, cu o formula rezistenta la apa, ce se absoarbe rapid si nu are efect de albire sau ingrasare.
Dispune de un factor de protectie ridicat care previne eritemul si iritatiile solare, imbatranirea pielii datorita radicalilor liberi, protectia ADN-lui celulelor stem, impiedica formarea ridurilor sii pierderea fermitatii epidermei.
Ingrediente: o combinatie de 3 filtre: UVA, UVB si IR, Ronacare® AP, extract de Crambe Maritima.

Vezi detalii si pret

4. Cosmetica Afrodita – Crema pentru Protectie Solara SPF30 Vita Derma

Cosmetica Afrodita - Crema pentru Protectie Solara SPF30 Vita Derma

Este o crema ce protejeaza pielea impotriva arsurilor solare, a foto-imbatranirii si a uscarii, ingrijind si regenerand tenul si echilibrand structura si buna functionalitate celulara.
Ingrediente active principale: Filtre UVA si UVB, bisabolol, vitamina E.
Tip ten: toate tipurile de piele.
Aplicare: pe fata, gat, decolteu înainte de expunerea la soare si timp de 15 zile dupa folosiriea produselor pe baza de acizi AHA / BHA .

Vezi detalii si pret

5. Spray pentru corp La Roche-Posay pentru copii SPF 50+

Spray pentru corp La Roche-Posay pentru copii SPF 50+

Formula speciala pentru pielea sensibila a copiilor: Foarte rezistent la apa, Fara parfum, Fara parabeni.
Usor de aplicat. Fara efect gras sau lipicios. Testat sub control dermatologic si pediatric.
Aplicati produsul imediat inaintea expunerii la soare.
Reaplicati frecvent din abundenta pentru a mentine protectia, mai ales dupa inot, uscare, transpiratie sau folosirea prosopului.

Vezi detalii si pret

6. Ulei spray de corp cu protectie solara Nivea Sun Protect&Bronze SPF 20

Ulei spray de corp cu protectie solara Nivea Sun Protect&Bronze SPF 20Ofera o protectie eficienta impotriva razelor UVA/UVB si contine extract de Pro-melanina din plante ce accelereaza procesul natural de bronzare al pielii prin stimularea productiei de melanina proprie pielii (teste in vitro).
Pentru un bronz frumos, de durata – Nu contine autobronzant.
Formula usoara a spray-ului este rezistenta la apa.
Foloseste-l regulat pentru cele mai bune rezultate.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată