Cea mai bună dronă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,92 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună dronă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă drona potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna dronaJucărie sau instrument care te ajută să îți faci meseria mai bine? Indiferent de motivul pentru care îți dorești o dronă, aceste dispozitive au cunoscut o dezvoltare tot mai mare, fiind utilizate în din ce în ce mai multe domenii.

Asta demonstrează că această invenție nu a fost doar o fiță de moment și că meseriile din viitor, vor include probabil din ce în ce mai multe operațiuni care necesită utilizarea unei drone.

Deoarece sunt ușor de controlat și pot călcători pe calea aerului, acestea pot facilita multe operațiuni care în trecut necesitau eforturi mult mai mari. Dacă și tu vrei cea mai bună dronă, află din acest articol cum o poți selecta.

Top 3 drone recomandate

 • Drona DJI Mavic 2 Pro
 • Drona DJI Mavic 2 Pro
 • Mavic 2 Pro este echipata cu noua camera Hasselblad L1D-20c, ce va garanteaza capturarea unor cadre aeriene in culori impresionante, la o rezolutie de 20 de megapixeli.
 • Vezi detalii si pret
 • DJI Mavic AIR Onyx Black
 • DJI Mavic AIR Onyx Black
 • Manipulați Mavic prin gesturi cu ajutorul funcției SmartCapture. Stabilitate ridicată în aer chiar și în condiții de vânt.
  Distanța de zbor până la 10 km – Viteza până la 68 km/h.
 • Vezi detalii si pret

De ce să alegi cea mai bună dronă?

În momentul de față, dronele sunt departe de a fi o simplă jucărie. Bineînțeles, poți cumpăra o dronă pentru divertisment, poate chiar să i-o oferi copilului cadou.

Totuși, trebuie să știi că învățând să o controleze, copilul tău poate deprinde abilități care i-ar putea prinde bine atunci când își va lua un job în viitor.

Dacă ești un fotograf, un cameraman sau vlogger, o dronă îți va permite să filmezi imagini incredibile, pentru care acum câțiva ani ai fi avut nevoie de un avion, chiar și la o calitate 4K.

Filmulețele tale din călătorie nu au fost niciodată atât de bine făcute!

Cum alegi cea mai bună dronă

Totuși, pentru a te putea bucura de un control fin al dronei, de imagini de calitate și durabilitate, este nevoie să știi cum să alegi cea mai bună dronă. În acest sens, te sfătuim să te informezi foarte bine.

Drona in zborExistă mai multe tipuri de drone pe piață și este foarte ușor să alegi una care nu este practică pentru tine sau care nu este suficient de bună pentru așteptările pe care le ai de la un astfel de dispozitiv.

Ușurința în asamblare și utilizare, viteza de zbor, autonomia bateriei precum și funcțiile speciale, sunt toate aspecte ce trebuie verificate.

Citește acest ghid de cumpărături pentru a afla cât de important este fiecare criteriu în parte. La final vei putea să filtrezi mai bine produsele pentru a găsi exact dispozitivul de care ai nevoie pentru divertisment sau muncă.

De asemenea, nu uita să arunci o privire peste produsele pe care le-am selectat special pentru tine, conform criteriilor de selecție de mai jos la cel mai bun raport calitate/preț. Iată la ce trebuie să fii atent în mod deosebit.

Alegerea dronei în funcție de nivelul de experiență

Pe piață există drone care se adresează unor categorii diferite de utilizatori. Practic, în funcție de experiența anterioară pe care ai avut-o cu manipularea acestui dispozitiv, vei putea să alegi unul potrivit pentru tine.

Producătorii pun la dispoziției variante pentru profesioniști, avansați și începători.

 • Cea mai bună dronă pentru profesioniști

Acestea sunt modele ce ar trebui folosite de piloți profesioniști cu experiență, cu toate că unele tehnologii incluse, fac pilotarea dronei incredibil de ușoară. Acestea sunt concepute special pentru fotografi, cameramani sau evaluatori de teren etc. Acestea sunt cele mai avansate variante disponibile, făcând ușoară capturarea imaginilor din locuri greu accesibile.

Funcțiile speciale includ GPS și controlere care pot livra mișcări și ajustări fine, pentru rezultate incredibile. De asemenea, acestea îți permit să le schimbi obiectivele foto precum și camera video pentru a obține imagini în concordanță cu scopul tău.

Autonomia bateriei este adesea mai mare și nu este ceva ieșit din comun să aibă mai mult decât un acumulator pentru a putea fi utilizată pe durată mai lungă de timp în aer. Acestea pot captura imagini în 4K sau o calitate chiar mai bună.

 • Cea mai bună dronă pentru utilizatori avansați

Acestea se află la granița dintre varianta pentru începători și cea pentru experți. Dronele pentru avansați au tehnologii similare cu cele profesionale, cum ar fi capacitatea de a evita obstacolele și funcția de întoarcere acasă.

Performanța lor este foarte bună, fiind ideale pentru amatorii de fotografie serioși și pasionați. De asemenea, sunt disponibile la un preț accesibil, ceea ce înseamnă că nu vor lăsa o gaură prea mare în buget.

Deoarece au un design mai mare și mai trainic, pot suporta condiții de vreme nu tocmai favorabile, reușind să captezi imagini incredibile de afară.

Multe drone avansate sunt echipate cu o cameră video care are capacitatea de a captura materiale vizuale la calitatea Full HD 1080p. Unele oferă o rezoluție de 2,7K, iar cele mai scumpe pot livra chiar și o calitate Ultra Full HD.

Cele care nu sunt livrate cu o cameră proprie, au un sistem de montare pentru a atașa camere de acțiune precum GoPro, ceea ce înseamnă că vei avea un control mai mare asupra calității imaginilor.

 • Cea mai bună dronă pentru amatori

Acestea sunt așa numitele drone de jucărie. Sunt simple și ieftine, iar controlerele sunt simplu de utilizat. Sunt o variantă bună dacă nu vrei să cheltuiești mult și preferi să înveți pilotarea lor pe o variantă necostisitoare în cazul în care o vei accidenta.

Alegerea dronei în funcție de tipul acesteia

În oferta comercială vei găsi drone de jucărie, cele cu cameră foto/video și unele de viteză.

 • Drone de jucărie sau pentru începători

Drona cu telecomandaAcestea sunt cele mai ieftine drone, având de regulă și o dimensiune mai mică. Au design simplu și sunt create pentru divertisment, nu pentru viteză. Pot fi controlate ușor din panouri intuitive cu comenzi simple, disponibile pe o telecomandă inclusă în pachet sau pe o aplicație de pe telefon.

Acestea pot fi pilotate pentru perioade scurte de timp: între 10 și 5 minute. De asemenea, pot fi folosite pentru a face diferite trucuri în aer, precum tumbe.

În plus, dacă aceste trucuri duc la accidentări, vei putea găsi piese de schimb la un preț destul de scăzut. Unele includ chiar și o cameră video, dar calitatea imaginilor va lăsa de dorit.

Totuși, o dronă ieftină este o modalitate foarte bună de a învăța să o pilotezi înainte să alegi o variantă mai rapidă și mai scumpă.

 • Drone pentru foto/video

Acestea au ca scop capturarea imaginilor la calități foarte ridicate, fiind utilizate mai puțin pentru a face tumbe prin aer. Sunt mașinării de zbor mai sofisticate și mai scumpe care oferă o platformă stabilă pentru camera de luat vederi.

Această sofisticare înseamnă că au o dimensiune mai mare și sunt mai grele, ceea ce le face mai trainice. Odată cu acest avantaj însă, vine și nevoia de a le înregistra legal pentru a le putea pilota.

Pentru a păstra camera stabilă, acestea sunt adesea dotate cu un sistem de înclinare și rotire al camerei, absorbind astfel din tremuratul dronei în mișcare. Acesta poate fi un sistem mecanic format dintr-un motor sau un sistem electronic integrat în cameră.

Ambele sisteme îți permit să țintești camera spre o anumită direcție care nu este drept înainte. Astfel poți obține imagini spectaculoase, de genul pe care le vezi în documentarele despre natură.

O dronă mai mare, înseamnă și o baterie mai mare, ceea ce rezultă într-o durată mai mare de zbor, de regulă în jur de 20 de minute. Bateriile pot fi înlocuite, ceea ce îți permite să extinzi și mai mult perioada în care dispozitivul va fi în aer. În caz de defecțiuni, piesele sunt ușor de găsit și destul de ieftine.

Dacă vrei ca imaginile să aibă o calitate a imaginii foarte bună, alege o dronă cu o cameră ce poate filma în 4K, precum sunt modelele de drone DJI. Totuși, dacă nu ești un profesionist, ci vrei imagini doar pentru online sau uz propriu, un model mai ieftin te va ajuta totuși să obții imagini de care să fii mulțumit.

Unele modele au funcția de zbor autonom și GPS. Combinate, acestea îți permit să stabilești un traseu pentru dronă și să o programezi să zboare, fără ajutor din partea ta.

 • Drone de viteză

Odată cu invenția acestor dispozitive, era logic să ne așteptăm la apariția unui sport care le are ca vedete. Dronele mici folosite pentru competiții sunt construite pentru a fi ușor de manevrat și foarte rapide.

Sunt dotate cu ochelari FPV (First Person View) care îi permit operatorului șă vadă tot ceea ce vede drona, astfel ghidând-o pe durata cursei. Ochelarii și controlerul îți permit, de regulă, să înregistrezi cursa, putând să savurezi și ulterior victoria, sau să îți analizezi strategia.

Ușurința în utilizare

Unele drone sunt mai ușor de utilizat și de pregătit pentru zbor decât altele. Cum le poți recunoaște? Urmărește următoarele abrevieri:

 • Drone RTF: Ready-to-fly

Aceasta este o dronă care nu are nevoie de asamblare și este gata pentru zbor de îndată ce ai scos-o din cutie.

 • Drone ARTF: Almost-ready-to-fly

Aceste drone pot avea nevoie de asamblări minore sau de echipament suplimentar cu ar fi un controler radio, înainte de a le putea lansa în aer.

 • Drone BNF: Bind-n-fly

Aceste modele sunt practic drone RTF cu un receptor, dar fără un controler radio, achiziția acestuia făcându-se separat.

Autonomie și acumulator

Drona foto-videoToate dronele au un mare dezavantaj: durata mică a bateriei. Deoarece cu cât bateria are o capacitate mai mare, cu atât este mai grea drona și cu atât mai multă energie trebuie consumată pentru a putea zbura la viteze mari, capacitatea acumulatorului este foarte limitată.

Dronele mici de jucărie au baterii care au o autonomie de 5 sau 10 minute, uneori chiar mai puțin timp. Cele mai mari, pot zbura 20 sau 25 de minute cu o baterie care a fost complet încărcată.

Dacă vrei ca zborul să fie mai lung, vei avea nevoie să aduci drona la sol și să schimbi bateria cu o rezervă plină. Majoritatea modelelor de jucărie, au o baterie integrată, ce nu poate fi schimbată cu una plină.

Cele video sau autonome, oferă o funcție care îi dictează dronei să aterizeze atunci când nivelul bateriei este extrem de scăzut, astfel evitându-se defecțiunile.

Viteză și rază de acțiune

Dronele moderne sunt capabile de viteze remarcabile. Unele pot zbura chiar și cu 50-60 km/h. Totuși, pilotarea unei drone pretinde exercițiu și îndemânare, la fel ca învățatul să mergi pe bicicletă.

Și dronele au anumite „roți ajutătoare”, adică moduri de zbor limitat care limitează viteza cu care o dronă poate să se ridice și să zboare. Folosind aceste modele îți va fi mai ușor să înveți să o pilotezi, deoarece vei avea mai mult timp de reacție. Atunci când drona are un obstacol în traiectorie, vei avea mai mult timp să îți dai seama cum să îl eviți.

Dronele care funcționează cu Wi-Fi pot fi controlate pe o rază de 30 de metrii, dar controlerele cu antene pot avea o rază mai largă de acțiune. Când această rază este depășită, unele modele vor încerca să revină la utilizator, în timp ce altele vor zbura pe loc.

Ce funcții si accesorii are cea mai bună dronă?

 • GPS
 • Mod se urmărire – Drona este programată să urmărească utilizatorul. Astfel tu poți fi în mașină, pe o bicicletă sau o barcă iar drona se va ține după tine, fără să o controlezi din telecomandă.
 • Senzor pentru obstacole – drona va detecta obstacole care ar putea constitui un pericol și le va evita automat.
 • Acumulatori extra
 • Piese de schimb: cum ar fi elicele care se defectează adesea
 • Cutie sau rucsac de depozitare și transport
 • Suport pentru telefon pe controler sau telecomandă.

Producători

Este indicat să cumperi cea mai bună dronă doar de la branduri cu autoritate în domeniu, care sunt apreciate și recomandate de majoritatea, deși prețul unui astfel de produs poate presupune un efort financiar mai mare. Cele mai apreciate branduri sunt: DJI, Parrot, Yuneec, Autel Robotics.

Concluzii

Este posibil să găsești cea mai bună dronă online, de aceea recomandăm acest mediu pentru achiziționarea produsului dorit. Pe lângă o ofertă foarte diversificată pe piață, ai mari șanse să găsești modelul dorit la un preț mult mai bun decât într-un magazin fizic.

Fii atent la review-urile altor utilizatori și la reputația magazinului înainte de a da comanda. Astfel te poți salva de la experiențe neplăcute și poți evita o investiție pe care a-i ajunge să o regreți mai târziu.

Acum că ai parcurs toate aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună dronă.

Cea mai bună dronă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de drone care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Drona DJI Mavic 2 Pro

Drona DJI Mavic 2 ProMavic 2 Pro este echipata cu noua camera Hasselblad L1D-20c, ce va garanteaza capturarea unor cadre aeriene in culori impresionante, la o rezolutie de 20 de megapixeli.
Cu functia Hyperlapse, Mavic 2 Pro captureaza imagini aeriene si le proceseaza in mod automat.
Cu o tehnologie HDR imbunatatita, Mavic 2 Pro imbina o secventa de imagini pentru imagini HDR fara efect de ‘ghosting’.
Calitate a zborului imbunatatita – mai rapid, mai lung, mai silentios.

Vezi detalii si pret

2. DJI Mavic AIR Onyx Black

DJI Mavic AIR Onyx BlackManipulați Mavic prin gesturi cu ajutorul funcției SmartCapture.
Durată de viață lungă a bateriei – Greutate redusă.
Stabilizarea imaginii cu trei axe – GPS – Control prin aplicație.
Stabilitate ridicată în aer chiar și în condiții de vânt.
Distanța de zbor până la 10 km – Viteza până la 68 km/h.
Distanța transmițătorului până la 2 km.
8 GB memorie internă

Vezi detalii si pret

3. Drona DJI Ryze Tello EDU

Drona DJI Ryze Tello EDU

Drona de buzunar cu dimensiuni minimalist.
Stabilizarea electronică a imaginii – Control prin aplicație.
Zbor în roi (drone swarm).
Fotografii și videoclipuri grozave cu ajutorul funcției EZ Shots.
Filmarea videoclipurilor în calitate HD 720p.
Viteza până la 28,8 km/h – Potrivit pentru zbor în cameră.
Timpul de zbor până la 13 minute – Distanța de transmisie a semnalului 100 m.

Vezi detalii si pret

4. Drona Yuneec Mantis Q

Drona Yuneec Mantis QMic dar puternic, Mantis Q are tehnologie de varf, caracteristici avansate precum control vocal si recunoastere faciala.
Folosind o camera integrata, Mantis Q inregistreaza fotografii si clipuri video de inalta rezolutie.
Mantis Q vine cu moduri de zbor automate, cum ar fi Journey, Point of Interest si Orbit Me.
Drona are un sistem de stabilizare si localizare in interiorul caminului pe baza de sonar si infrarosu.

Vezi detalii si pret

5. Drona Hubsan x4 H501S Quad-Copter FPV

Drona Hubsan x4 H501S Quad-Copter FPVHubsan H501S este o drona construita din materiale rezistente, de cea mai buna calitate, ce are incorporat in telecomanda de control un ecran de 4,3″.
GPS-ul incorporat in aceasta drona o ajuta sa intre in modul de autoprotejare atunci cand se pierde conexiunea cu telecomanda
Functia “Follow me” – drona va urma singura telecomanda cu ajutorului GPS-ului incorporat.
Dotata cu o camera video foarte performanta ce poate capta filme la o rezolutie foarte inalta, de 1080P.

Vezi detalii si pret

6. Drona SJRC S30W GPS

Drona SJRC S30W GPS Drona SJRC S30W are modul GPS astfel nu mai riscati sa o pierdeti, este mult mai usor de zburat cu ea.
Camera video are o rezolutie de 1080P cu un unghi larg de 120 grade.
Pozitia camerei se poate modifica din radiocomanda in timpul zborului pentru a inregistra obiectivele dorite.
Cu functia de Go Home, revenire automata, drona revine la puncul de pornire si aterizeaza singura.
Distanta de zbor este de pana la 400m iar timpul de zbor in jur de 8 minute.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată