Cea mai bună etajeră de baie

Cum alegi cea mai bună etajeră de baie? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă etajera de baie potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Pentru unii baia este cea mai exploatată încăpere din casă, poate folosită chiar mai mult decât bucătăria. Oricum ar fi în cazul tău, cu siguranță îți dorești să ai o baie aspectuoasă ți ordonată.

Mai ales dacă ești femeie însă, s-ar putea să găsești dificil faptul de a păstra baia ordonată, mai ales pentru că folosești multe produse cosmetice. Ai nevoie de spațiu de depozitare și de soluții care să îți permită accesul ușor la produsele și obiectele pe care le folosești în baie.

Cea mai bună etajeră este o soluție ingenioasă în acest sens. Citește acest articole pentru a afla de unde au făcut rost alți cumpărători de etajere de baie ieftine, și cum poți alege cea mai bună etajeră pentru baia ta.

Top 3 etajere de baie recomandate

De ce să alegi cea mai bună etajeră pentru baie?

Baia nu este o încăpere care este doar funcțională. Aceasta trebuie să fie și aspectuoasă, deoarece, îți place sau nu, oaspeții tăi care o vor folosi vor trage destul de multe concluzii despre tine, în funcție de cât de îngrijit arată baia ta.

Cea mai bună etajeră te ajută să maximizezi spațiul de perete sau de colț, în timp ce îți permite accesul ușor la produsele pe care le folosești. Aceste accesorii pentru baie, te vor ajuta să păstrezi un aspect ordonat și curat al băii, dar doar dacă le alegi pe cele mai bune.

Nu este nimic atractiv la o etajeră mucegăită, ruginită sau plină de calcar. Așadar alegerea pe care o faci va influența mult și cât de mult vei investi în întreținerea ei.

Cum alegi cea mai bună etajeră pentru baie

Cel mai bine este să cercetezi opțiunile pe care le ai și, după o comparație, să decizi care este cel mai bun produs. Acest lucru poate fi dificil atunci când nu ești bine informat. De aceea este important să te întrebi: din ce material trebuie să fie fabricată cea mai bună etajeră?

Ce dimensiune să aibă? Unde vreau să o instalez? Cum pot alege una care să se potrivească cu stilul băii mele? Toate aceste criterii și nu numai, trebuie să fie îndeplinite pentru a te putea bucura de o etajeră care să fie practică pentru tine.

Etajera pentru baie ideală este și mai greu de găsit dacă aruncăm o privire la oferta de pe piață. Ea este acolo, dar cu o ofertă atât de variată, poate fi copleșitor să iei o decizie în timp util.

Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie, am hotărât să venim în întâmpinarea nevoilor tale și am pregătit acest ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie de care să fii mulțumit. De asemenea, la final, îți prezentăm și câteva sugestii la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, pentru ca tu să te poți bucura de un produs bun cât mai rapid.

Așadar, pentru a face o achiziție de succes din prima, citește cu atenție următoarele informații importante.

Tipul de etajeră pentru baie

În mare parte vei alege etajera în funcție de locul în care ai spațiu pentru a o instala. Iată care sunt opțiunile tale:

  • Etajeră de baie pentru perete

Aceasta este o opțiune potrivită pentru băile spațioase. O astfel de etajeră se potrivește într-o baie cu decor minimalist deoarece are un aspect curat și simplu.

Poate fi din metal sau sticlă și se poate prinde cu șurub sau cu ventuze. Este bine să te asiguri că acesta este suficient de trainic pentru a susține greutatea produselor pe care le vei așeza pe el.

  • Etajeră de baie pe colț

Aceasta este o soluție foarte bună pentru băile mici unde spațiul de colț se poate folosi. Găsești astfel de etajere cu unul sau chiar 3 sau 4 rafturi.

În funcție de câți membrii ai familiei sunteți și de câte produse folosiți fiecare, puteți să alegeți o variantă potrivită ca volum.

  • Etajeră de baie la sol

Aceasta este practic un raft cu picioare, uneori chiar cu roți. Este foarte potrivit pentru băile spațioase, deoarece va ocupa mai mult din spațiul pentru deplasare. Faptul că se poate muta ușor însă, este un avantaj.

De asemenea, este potrivit pentru familiile mari, deoarece, dintre toate, acest tip de etajeră îți poate oferi cel mai mare spațiu de depozitare. Variantele din plastic sunt cele peste care vei da cel mai adesea.

  • Etajeră de baie suspendată

Din nou, și aceasta este o variantă bună pentru băile mici. Aceasta se suspendă de para de duș, rafturile, care pot fi multiple, fiind dispuse fix de-a lungul barei de duș. Așa ai la îndemână orice produs pe care îl folosești la duș de obicei, fix în fața ta.

Este o opțiune comodă deoarece instalarea nu necesită șuruburi și găuri în perete. Totuși, rafturile sunt înguste și acest tip de etajeră nu suportă greutăți mari.

Materialul etajerei de baie

Atunci când vorbim despre mobilierul de baie, materialul este mereu un aspect căruia trebuie să îi acordăm o atenție deosebită. Motivul este acela că mediul din baie este unul cu umiditate crescută, iar materialul din care este fabricată etajera trebuie să reziste bine la aceste condiții speciale.

  • Etajeră de baie din metal

O etajeră din metal se poate dovedi a fi o investiție bună. Trebuie însă să fii atent la tipul de metal folosit și să nu alegi cea mai ieftină variantă de pe piață, deoarece este foarte probabil ca aceasta să ruginească.

Aluminiul este un material care dă bine în aproape orice baie. Este durabil și ușor de întreținut. Cu toate acestea, pe acest material se va vedea destul de tare orice urmă de calcar sau apă dură.

Inoxul este alt material recomandat. Acesta este în mod deosebit mai rezistent la umezeală, dar este totuși sensibil la depunerile de calcar. Cu aspect lucios sau nu, aspectul lui argintiu se potrivește perfect în orice baie în stil modern.

Nu investi însă o sumă colosală. Etajera este la urma urmei doar un element opțional într-o baie.

  • Etajeră de baie din sticla

Sticla este un material din ce în ce mai abordat în băile moderne și cele minimaliste. Clienții apreciază aspectul aerat și curat al sticlei, motiv pentru care sunt din ce în ce mai atrași de această etajeră.

Deși este adevărat că arată foarte bine, acest lucru este valabil doar dacă este întreținută sârguincios. Sticla trebuie să fie curățată des pentru a-și păstra aspectul plăcut. Picăturile de apă însă, fac urme cel mai adesea pe sticlă, ceea ce însemnă că va trebui să cureți etajera mai des decât te-ai fi așteptat pentru a evita depunerile de calcar ce pot deteriora sticla.

Reține și că sticla este un material sensibil ce se poate zgâria sau sparge destul de ușor.

  • Etajeră de baie din lemn

Lemnul este o variantă foarte aspectuoasă pentru etajerele de baie. O baie cu astfel de etajere este foarte admirată și apreciată de oaspeți, și are un aspect mai cald.

Cu toate acestea, trebui să știi că lemnul nu este cel mai recomandat material deoarece nu este rezistent la umezeală. Dacă vrei totuși astfel de etajere, stai departe de PAL și optează pentru lemn care a fost tratat în prealabil cu soluții speciale de izolare și de protecție împotriva umezelii. Atunci când cureți etajerele, trebuie să folosești soluții speciale pentru lemn.

  • Etajeră de baie din plastic

Cea mai ieftină variantă de pe piață este aceea a etajerelor de baie din plastic. Plasticul este un material rezistent la umezeală. Este durabil și foarte ușor de întreținut. Mai mult, se poate găsi în numeroase variante de culori și dimensiuni.

Cu toate acestea, este considerată o variantă inestetică și poate să confere băii un aspect ieftin. De asemenea, plasticul nu este prietenos cu mediul, deci dacă ești o persoană preocupată de cauze ecologice, suntem siguri că nu vei apela la această variantă.

Spațiul de depozitare

Nu vrei să cumperi o etajeră doar pentru a constata că nu este suficient de spațioasă pentru toate produsele pe care ai nevoie să le ai la îndemână. De aceea spațiul de depozitare pe care ți-l oferă și modul în care este compartimentată este foarte important.

Vei găsi în acest sens, etajere cu spațiu închis și cu spațiu deschis. Pentru prosoape, hârtie igienică sau alte materiale și produse care sunt afectate de apă, este mai bine să instalezi o etajeră cu spațiu închis, probabil o etajeră cu dulapuri. Pentru alte produse care sunt ambalate în plastic, o etajeră tip raft este mai mult decât potrivită.

Este bine să iei toate produsele pe care le folosești de obicei la duș și să le vezi pe toate la un loc. Astfel îți va fi mai ușor să apreciezi de câte compartimente ai nevoie să aibă etajera ta.

O etajeră cu mai mult spațiu de depozitare îți va oferi suficient spațiu pentru tot ce ai sau nu ai încă, dar aceasta va ocupa și mai mult spațiu. Așadar trebuie să alegi o etajeră care are doar atât spațiu cât ai nevoie.

Stilul etajerei de baie

Etajera din baie este considerată de mulți un obiect de mobilier. Deși mică în comparație cu altele, aceasta poate avea un impact puternic asupra esteticii băii tale. Așadar, orientează-ți căutările spre un stil care să se potrivească cu restul mobilierului de baie, culoarea gresiei și a faianței, precum și stilul celorlalte obiecte sanitare din baie.

Dacă îți dorești o baie în stil modern, alege etajere care să fie cât mai drepte, forme geometrice, fără detalii ornamentale. Stilul clasic însă este caracterizat de mai multă eleganță și mai multe detalii. O etajeră cu ornamente este o alegere potrivită în acest caz.

Stilul rustic este din ce în ce mai abordat în revistele de design, ceea ce îi face și pe clienți mai receptivi la abordarea lui. Acesta este poate face baia mai călduroasă, mai prietenoasă. Lemnul este un material potrivit pentru o etajeră în acest stil.

Dimensiunea etajerei de baie

Am stabilit deja că dimensiunea etajerei ar trebui să fie direct proporțională cu dimensiunea băii. Dacă ai o baie mică, ai nevoie de o etajeră care să nu ocupe mult spațiu, în timp ce o baie spațioasă îți permite să alegi cam ce dorești.

Indiferent care este situația ta, este necesar să iei efectiv măsurători precise. Care este lungimea, lățimea și înălțimea băii? Cât spațiu de perete ai?

După ce aduni aceste informații, trebuie să le compari cu dimensiunea etajerei. Lungimea, lățimea și adâncimea rafturilor sunt aspecte care te interesează în mod deosebit.

Dacă vrei să depozitezi prosoape, etajera trebuie să aibă minim 30 cm adâncime. Dacă pe de altă parte cauți etajere pentru produsele cosmetice, o etajeră mai îngustă de aproximativ 10-25 cm adâncime este suficientă.

Montare și mutare

Probabil cea mai bună etajeră pentru baie din perspectiva montării și a mutări este etajera de sol. Aceasta este dotată cu picioare sau cu rotile și se poate muta foarte ușor dintr-un loc în altul. Are un preț mai mare, deoarece este mai voluminoasă decât alte variante, dar dacă nu ai de gând să găurești pereții sau faianța, aceasta este cu siguranță o variantă ideală.

Mai mult decât atât, este foarte probabil să găsești modele deosebite, care să se potrivească perfect în baia ta, indiferent de ce stil ai aborda. De obicei acestea se for livra neasamblate, dar instalarea lor este ușoară și oricine poate să o facă.

Pentru montarea etajerelor de perete vei avea nevoie de o bormașină pentru a da găuri în perete fără a deteriora faianța sau peretele. Instalarea lor este ușor mai dificilă, dar dacă nu dispui de mult spațiu în baie, acestea sunt singura opțiune pentru tine.

De obicei toate accesoriile de care ai nevoie pentru montare sunt incluse în pachetul de livrare. În plus, aceste etajere au un preț mai mic decât cele pentru sol. Dacă nu știi cum se folosește o bormașină sau nu ești sigur pe abilitățile tale, este o idee bună să ceri ajutorul cuiva mai experimentat.

Preț și producători

Valoarea unui astfel de produs poate varia în funcție de mulți factori așa cum am observat deja mai sus. De regulă, produsele ieftine au dimensiuni mai reduse, sau sunt fabricate din materiale care nu sunt costisitoare. Totuși, dacă urmărești reducerile, poți găsi etajere voluminoase la prețuri foarte bune.

Ca idee, etajerele de perete au prețuri cuprinse între 80 și 100 lei. Vorbim bineînțeles de cele bune, deoarece produse de calitate proastă poți găsi chiar și pentru 30 de lei. Etajerele de sine stătătoare cum sunt cele de sol, au prețuri mai ridicate care pot ajunge până la 500 de lei.

Te poți ghida după producători. Cei mai buni producători își comercializează marfa în magazine cu o bună reputație, magazine cunoscute. Așadar, orientează-te spre aceste spații, indiferent dacă faci cumpărături online sau dintr-un magazin convențional.

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună etajeră de baie online. Ai cele mai multe șanse să găsești un produs care să ți se potrivească. Cumpărăturile online sunt comode, iar reducerile și ofertele promoționale sunt mult mai dese decât într-un magazin tradițional, deci ai multe șanse de a ieși mai ieftin.

Dacă vei alege să faci cumpărături astfel, este foarte important să verifici părerea altor cumpărători. Review-ul lor îți poate dezvălui care este rezistența reală a etajerei în baie, astfel eviți să faci o achiziție pe care să o regreți.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să cumperi cea mai bună etajeră pentru baie.

Cea mai bună etajeră de baie: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de etajere de baie pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Etajeră din bambus Compactor Bamboo Shelf

Vă doriți o casă confortabilă și organizată? Maestrul Compactor vă va ajuta!
Articolele de la acest brand vin cu soluții rapide și inovative pentru curățenie și organizare.

Dimensiuni: 60 x 120.5 x 35.5 cm (lungimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 5.07 kg.
Material: lemn bambus.

Vezi detalii si pret

2. Raft pentru baie Bamboo MDF White

Rafturile pentru baie create de Zeller impresioneaza prin designul elegant si modern.
Acestea sunt foarte practice si vor completa perfect decorul baii.
Produsele vor oferi un plus de confort si calitate locuintei dumneavoastra.
Produsul este realizat din bambus si MDF.
Dispune de 3 rafturi pentru depozitare.
Greutate maxima suportata: 15 kg.

Vezi detalii si pret

3. Raft pentru baie Natural Bamboo

Produsul este realizat din bambus.
Dispune de 3 rafturi pentru depozitare.
Fabricate cu o atentie deosebita pentru un efect desavarsit.

Dimensiuni:  Latime: 37 cm – Adancime: 33 cm – Inaltime: 80 cm.
Culoare: Natural.
Pozitionare: Verticala.

Vezi detalii si pret

4. Etajera pentru baie cu suport de prosoape

Produsul este realizat din metal si sticla.
Etajera dispune de 2 rafturi de sticla si 2 sine pentru prosoape.
Produsul se monteaza pe perete.
Fabricate cu o atentie deosebita pentru un efect desavarsit.
Dimensiuni: Latime: 43 cm – Adancime: 23.5 cm – Inaltime: 49.5 cm.
Culoare: Crom.

Vezi detalii si pret

5. Etajeră colțar autoadezivă cu două rafturi Wenko Turbo

Acest raft dispune de ventuze speciale autoadezive.
Pur și simplu trebuie doar să le apăsați puternic pe o suprafață plată, uscată și curată și gata.
Ventuzele pot susține o greutate de până la 40 kg.

Dimensiuni: 20 x 33 x 26.5 cm (adâncimea x înălțime x lățimea).
Material: construcție din oțel carbon.
Greutate max. suportată: 40 kg.

Vezi detalii si pret

Articole similare