Cuprins
- 1 Top 3 foreze de pământ (motoburghie) recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună foreză de pământ?
- 3 Cum alegi cea mai bună foreză de pământ
- 4 Cea mai bună foreză de pământ: recomandări
- 4.1 1. Motoburghiu foreză de pămănt Alpin Profi 4.6 CP
- 4.2 2. Motoburgiu Foreza Campion GT4350, 6 CP
- 4.3 3. Burghiu fara fir tip freza Einhell Power-X-Change GE-EA 18/150 Li BL
- 4.4 4. Motoburghiu Raider RD-EA01, foreza de pamant
- 4.5 5. Motoburghiu foreza de pamant WOLFSON® STB-520
- 4.6 6. Foreza pentru pamant Motoburghiu TRIGO TECH, 2.5 CP
Cum alegi cea mai bună foreză de pământ (motoburghiu) în 2024? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă foreza de pământ potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Dacă locuiești la țară, ai o grădină sau ești pasionat de grădinărit, săpatul gropilor nu are cum să fie activitatea ta favorită.
Cel puțin nu atunci când nu dispui de utilaje speciale pentru asta. Fie că vrei să plantezi un pom sau alte plante, o foreză de pământ sau un motoburghiu este o unealtă pe care mulți o consideră deosebit de practică.
Asta pentru că îți permite să îndeplinești o sarcină, neplăcută de altfel, în timp foarte scurt și cu minim de efort.
Dacă vrei să afli unde găsești un motoburghiu ieftin, dar și cum poți alege cea mai bună foreză de pământ, citește acest ghid de cumpărături.
Top 3 foreze de pământ (motoburghie) recomandate
- Motoburghiu foreză de pămănt Alpin Profi 4.6 CP
- Motor in 2 timpi – amestec benzina/ulei ( 30ml ulei / 1L benzina ). Diametru gaurire 60-300 mm. Putere motor 4.6CP (3.5KW) – Capacitate cilindrica 52 cmc.
- Vezi detalii si pret
- Motoburgiu Foreza Campion GT4350, 6 CP
- Motor in 2 timpi – amestec benzina/ulei.
Putere motor 6 CP – Capacitate cilindrica 52 cm³ – Carburator – cu membrana – Greutate 11 KG. - Vezi detalii si pret
- Motoburghiu Einhell Power-X-Change GE-EA 18/150 Li BL
- 3 moduri diferite: sens antiorar, sens orar: ECO & HIGH POWER.
Cutie angrenaje durabila si robusta integrata in carcasa din aluminiu. - Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună foreză de pământ?
Ai o livadă sau o grădină? Munca în natura aduce multă satisfacție. Totuși, nu toate sarcinile sunt plăcute, iar atunci când tehnologia ne poate ajuta să ușurăm unele dintre ele, este normal să alegem varianta cea mai ușoară.
O foreză de pământ bună, poate face gropi de dimensiunea și adâncimea dorită foarte rapid, cu minim de efort din partea utilizatorului.
Mai ales dacă ai și un câștig financiar în urma activității tale din grădină sau livadă, o astfel din investiție merită.
Cum alegi cea mai bună foreză de pământ
Pentru a te putea bucura de o astfel de unealtă la capacitate maximă, trebuie să alegi cel mai bun model pentru tine. Piața este bogată în diverse variante de foreze de pământ, în combinații unice de putere, dimensiune, alimentare, consum sau autonomie.
În aceste condiții, și mai ales dacă nu ești un expert, ai putea ușor ajunge să iei o decizie care să nu ți se potrivească. Chiar dacă reușești să returnezi produsul în timp util dacă îți dai seama că nu ți se potrivește, nu poți recupera timpul pierdut astfel.
Cum te poți asigura că faci cea mai bună alegere din prima?
Este nevoie să fii foarte bine informat. Aceasta poate presupune mai puțin efort decât ai crede. Asta pentru ca am depus noi munca de cercetare pentru tine.
După ce am studiat piața, specificațiile produselor, părerile utilizatorilor precum și recomandările specialiștilor am adunat toată informația în acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie.
La final, găsești și o lista cu cele mai bune foreze de pământ disponibile chiar acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Tipul de alimentare
Pentru a funcționa foreza are nevoie de energie. Aceasta poate să fie mecanică, electrică sau pe carburant.
Foreză de pământ manuală
Pentru majoritatea utilizatorilor care au o gospodărie modestă și intenționează să folosească această foreză de câteva ori pe an, un burghiu manual este o alegere bună.
Este potrivit pentru realizarea găurilor nu foarte adânci, potrivite, spre exemplu, pentru fixarea stâlpilor de gard sau pentru plantarea pomilor tineri.
Dacă vrei să faci astfel de găuri mai des, neapărat alege un model motorizat. De asemenea, păstrează în minte faptul că o foreză de pământ manuală este doar atât de puternică pe cât ești tu.
Așadar dacă solul va fi mai uscat opunând mai multă rezistența, cu siguranță vei obosi repede și riști chiar o suprasolicitare a organismului pentru a obține rezultatul dorit.
Așadar, alege un model manual doar dacă intenționezi să folosești foreza pe teren moale și umed, pentru sarcini simple.
Foreză de pământ cu carburant
Specialiștii spun că cea mai bună foreză de pământ este alimentată cu benzină. Există două avantaje importante ce merită luate în calcul.
În primul rând, foreza este capabilă să funcționeze la o putere foarte mare, care încă nu a reușit să fie egalată de un motor electric.
În al doilea rând, ai avantajul unui utilaj portabil și nu foarte greu. Astfel poți să te deplasezi fără grijă și să dai găuri în pământ oriunde este nevoie.
Evident, este un utilaj recomandat în cazul în care ai nevoie să îl folosești foarte des, poate chiar de câteva ori pe săptămână sau lună.
Utilizarea este una simplă și dacă ai mai folosit până acum o drujbă sau o motocoasă, nu vei găsi nici un tip de impediment în pornirea acestei foreze.
Foreză de pământ electrică
Mai bună decât varianta manuală, dar fără a se ridica la performanțele celei pe benzină, foreza electrică este potrivită pentru o utilizare de intensitate medie.
Are avantajul de a fi mai ușoară și mai silențioasă decât cea pe carburant deci, dacă ai vecini sensibili, cu o astfel de foreză de pământ ți-i vei păstra pe majoritatea prieteni.
De asemenea, alege un astfel de model doar dacă dimensiunea grădinii tale nu este foarte mare deoarece acestea sunt alimentate la priză, deci depinzi de lungimea unui cablu pentru gradul de mobilitate.
Dacă vrei să lucrezi cu ea doar pe lângă casă, este o opțiune mult mai bună decât cea pe benzină, pornirea fiind foarte ușoară, fără a fi nevoie să pornești motorul prin tragerea unei sfori așa cum ai face în celălalt caz.
Ca avantaj final pe care îl amintim este nevoie scăzută de mentenanță. Deoarece nu are nevoie să îi schimbi uleiul sau piesele la fel de des cum este cazul celei pe benzină. Singur lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că o depozitezi cât mai curată posibil.
Număr de utilizatori
Forezele de pământ se pot diferenția și în funcție de numărul de utilizatori. Unele sunt făcute pentru a fi utilizate de o singură persoane, dar cele pentru sarcini mai mari, sunt proiectate pentru a fi folosite de două persoane în același timp.
Foreză de pământ manipulată de o singură persoană
Este proiectată pentru a fi utilizată de o sigură persoană. Poate fi alegerea potrivită dacă ai de dat găuri simple pe lângă casă.
Este avantajoasă mai ales din prisma prețului care este mult mai accesibil decât modelele mai complexe. Sunt fabricate pentru a fi ușor de manevrat de aceea nu vor cântări mai mult de 20 kg.
Nu îți va fi foarte greu să o deplasezi de la un punct la altul.
Foreză de pământ pentru două persoane
Pentru sarcini mai complexe și mai dificile, de pildă forarea unei găuri pentru un stâlp de susținere, este nevoie de o foreză de pământ special concepută pentru a fi folosită de doi oameni.
Pot cântări peste 30 kg și sunt recomandate pentru solul pietros, întărit sau argilos, adică pământ dificil de forat.
Sunt dotate cu un motor foarte puternic de aceea este mereu nevoie de două persoane pentru ca operațiunea să se desfășoare în siguranță și cu rezultatele dorite.
Dimensiunile forezei de pământ
Una dintre cele mai importante dimensiuni este diametrul burghiului. Acesta variază, de cele mai multe ori, între 5 și 30 cm.
Cele mai multe foreze de pământ au un diametru redus variind între 5 și 7 centimetrii. Sunt potrivite pentru fixarea stâlpilor de gard sau pentru plantarea puieților. Acestea pot avea și lungimi diferite.
Recomandat este să iei variante cât mai lungi, deoarece poți face astfel atât găuri foarte adânci, cât și unele mai superficiale, în funcție de nevoi. Lungimea acestora poate depăși 120 cm.
Burghiele cu diametru mai mare variază între 10 și 35 cm. Deoarece trebuie să proceseze o cantitate mai mare de pământ, foreza trebuie să aibă o putere mai mare, de aceea va fi nevoie de un motor pe carburant.
Burghiele cu o grosime între 10 și 22 cm, au de regulă o lungime de aproximativ 70 cm. Exista și burghie de 18 cm grosime ce pot avea o lungime de doar 40 cm.
Motorul forezei de pământ
Motorul forezi este un alt factori important pe care să îl iei în considerare.
Motor pe benzină
Acesta poate fi în 2 timp sau în 4 timpi în cazul celor pe benzină.
Alegerea va fi făcută, bineînțeles, ținând cont de necesitățile reale ale utilizatorului pentru a se obține astfel cea mai corectă investiție.
Spre exemplu, majoritatea utilizatorilor vor găsi perfect suficient un motor în 2 timpi. Puterea acestora poate varia între 2 și 6 CP.
Prețul va crește odată cu puterea motorului, deci nu vrei să plătești mai mult pentru o putere pe care nu vei avea niciodată ocazia să o folosești. În acest caz, dacă ai de gând să folosești foreza de pământ doar pentru munci agricole convenționale, un motor între 2,5 și 3 CP este suficient.
Dacă vrei să folosești foreza pentru sarcini agricole solicitante, sol mai dificil sau în domeniul construcțiilor, fără probleme alege un motor de 6 CP.
Frezele cu motor în 4 timpi au o putere mai mare, fiind potrivite pentru cele mai dificile terenuri și sarcini.
Motor electric
În cazul motoarelor electrice însă, puterea motorului este măsurată în Watti. Motoarele cu putere între 1400 și 1600 W sunt cele mai bune pentru o utilizare ocazională.
Există și variante cu putere mai mică, dar acestea nu sunt fiabile, deci începe mereu de la o variantă de minim 1400 W.
Motoarele electrice cu puterea de peste 2000 W sunt potrivite pentru forarea în domeniul construcțiilor, de pildă pentru realizarea instalațiilor conductoare de caz sau canalizare.
Tipul de pornire
Dacă alegi un model motorizat, va trebui să te decizi și asupra unui sistem de pornire care să fie cât mai potrivit pentru tine. Aceasta poate fi automată sau manuală.
Pornirea automată este preferată de majoritatea utilizatorilor deoarece implică o simplă apăsare a unui buton, spre deosebire de cea manuală care presupune ceva mai mult efort.
Pornirea manuală presupune un proces de învățarea sau o experiență anterioară cu acest gen de pornire. Va trebui să ai o forță fizică bună deoarece implică tragere cu putere și viteză a unei sfori de repetate ori până ce motorul reușește să se pornească.
Greutatea forezei de pământ
O foreză prea grea îi va face utilizarea un calvar, de aceea este important să alegi o greutate pe care să o poți manevra cu ușurință. Altfel vei ajunge să optezi pentru alte variante precum un hârleț, doar pentru ca pentru tine presupune un efort mai mic.
Cele mai ușoare modele de foreze de pământ sunt cele manuale, urmate de cele electrice ce pot cântări maxim 20 kg. Cele pe benzină pot depăși 20 kg. De regulă, cu cât este mai puternic motorul, cu atât va fi mai greu și utilajul.
Ce accesorii și funcții speciale trebuie să aibă cea mai bună foreză de pământ?
Burghiele – producătorul poate alege să includă mai multe burghie în pachet ceea ce este o variantă avantajoasă pentru unii utilizatori. Fii atent la tipul de sarcină pentru care burghiul este destinat întrucât unele sunt potrivite utilizării pe gheață, nu pe pământ.
Sistem de rezistență la șoc – va absorbi vibrațiile în timpul utilizării ceea ce înseamnă mai mult confort și protejarea sănătății utilizatorului.
Filtru de aer – verifică produsul să fie dotat cu un astfel de filtru. Cele mai bune includ două, unul de carbon și un prefiltru tip burete.
Funcția de reversare – în cazul în care burghiul rămâne înțepenit, funcția de forare în direcție inversă va permite scoaterea acestuia cu ușurință. Este o funcție importantă deoarece mulți utilizatori au spus că nu sunt rare ocaziile în care burghiul rămâne blocat.
Producători
Înainte de a cumpăra un model, chiar dacă specificațiile corespund nevoilor tale, nu uita să cercetezi puțin brandul producător. Dacă nu ai auzit sau nu poți găsi ușor informații despre el, poate ar fi mai bine să te îndrepți spre altul.
De multe ori, branduri no-name aduc pe piață produse care par a fi performante, dar fac compromis în ceea ce privește calitatea materialelor, ceea ce va duce la o defectare inevitabilă și rapidă a produsului.
Atunci când cumperi de la o firma care are deja o bună reputație, riscul ca aceasta să se întâmple este aproape inexistent.
Concluzii
Nu uita că poți cumpăra cea mai bună foreză de pământ online. Astfel vei găsi mai multe modele din care să îl poți alege pe cel mai bun. De asemenea, ai ocazia de a găsi reduceri mai bune decât ai putea într-un magazin convențional.
Verifică și părerea altor utilizatori deoarece experiența lor neplăcute te poate salva de o investiție nedorită sau, din contră, îți pot confirma că alegerea pe care intenționezi să o faci este cea mai potrivită.
Acum ești pregătit că cumperi cea mai bună foreză de pământ.
Cea mai bună foreză de pământ: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de foreze de pământ (motoburghie) care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Motoburghiu foreză de pămănt Alpin Profi 4.6 CP
Foreza pentru pamant Alpin Profi poate fi utilizat atat in lucrarile agricole cat si in cele de constructii.
Motor in 2 timpi – amestec benzina/ulei ( 30ml ulei / 1L benzina ).
Diametru gaurire 60-300 mm.
Putere motor 4.6CP (3.5KW) – Capacitate cilindrica 52 cmc.
Carburator – cu membrana.
Rezervor – 1,2L.
2. Motoburgiu Foreza Campion GT4350, 6 CP
Motoburghiul Campion GT4350 poate fi utilizat atat in lucrarile agricole cat si in cele de constructii.
Datorita formei sale, a puterii si a materialului din care este fabricat, cu ajutorul lui vei putea preleva probe din sol, forma gauri pentru plantarea arborilor si chiar poate realiza acele gauri in care urmeaza sa fie turnati pivoti din beton in cadrul lucrarilor de constructii.
Motor in 2 timpi – amestec benzina/ulei.
Putere motor 6 CP – Capacitate cilindrica 52 cm³ – Greutate 11 KG.
3. Burghiu fara fir tip freza Einhell Power-X-Change GE-EA 18/150 Li BL
Membru al familiei Power X-Change, acumulator 1x18V necesar.
Motor fara perii – mai multa putere si utilizare indelungata.
Cadru metalic – stabilitate maxima si rezistenta la torsiune.
3 moduri diferite: sens antiorar, sens orar: ECO & HIGH POWER.
Melc pamant (lungime 80cm / diametru 15cm) incluse in pachet.
Cutie angrenaje durabila si robusta integrata in carcasa din aluminiu.
Maner dublu cu softgrip pentru ergonomie.
4. Motoburghiu Raider RD-EA01, foreza de pamant
Motoburgiul pentru pamant Raider RD-EA01 este destinat utilizarii pentru lucrari agricole sau in constructii.
Acest model este echipat cu un motor pe benzina in 2 timpi cu putere de 1,65 kW si capacitate cilindrica de 52cc.
Are diametrul de forare inclus intre 60 mm si 200 mm.
Motoburghiul este prevazut cu rezervor cu capacitate de 1200 ml.
Produsul are greutatea de 9,3 kg.
5. Motoburghiu foreza de pamant WOLFSON® STB-520
Motoburghiul WOLFSON® STB-520 este un echipament robust cu motor in 2 timpi, cu o putere de 1470W.
Porneste usor chiar si dupa perioade lungi de neutilizare.
Este prevazut cu reglaj pentru viteza de rotatie burghiu.
Un mare avantaj este acela de a fi folosit de o singura persoana.
Foloseste ca si combustibil benzina in amestec cu ulei 2T.
3 burghie incluse: 100mm, 150mm si 200mm.
6. Foreza pentru pamant Motoburghiu TRIGO TECH, 2.5 CP
Motoburghiul TRIGO TECH HY-GD550-DF-805 poate fi utilizat atat in lucrarile agricole cat si in cele de constructii.
Motor in 2 timpi – amestec benzina/ulei.
Putere motor 1.5kW – Capacitate cilindrica 52 cmc.
Diametru gaurire 60-300 mm – Rezervor 1,2L.
Greutate 11.30 kg – Dimensiuni: 43×37.5×32.5cm.
INCLUS : 1 X BUGHIU 200 X 800mm.