Cuprins
- 1 Top 3 freze de zăpadă recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună freză de zăpadă?
- 3 Cum alegi cea mai bună freză de zăpadă
- 4 Cea mai bună freză de zăpadă: recomandări
Cum alegi cea mai buna freză de zăpadă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă freza de zăpadă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Iarna este un anotimp foarte imprevizibil, mai ales în ultimii ani. Totuși, este mereu bine să fii pregătit pentru orice situație.
Indiferent că locuiești la oraș sau la țară, atunci când sunet depuneri mari de nămeți, este bine să ai la îndemână o metodă rapidă și simplu de utilizat pentru a deszăpezi căile de acces. Uneori, lopata nu este o soluție bună pentru această sarcină, ci mai potrivit ar fi să folosești o freză de zăpadă.
Citește acest articol pentru a afla tot ce trebui să știi înainte de alege cea mai bună freză de zăpadă pentru situația ta.
Top 3 freze de zăpadă recomandate
De ce să alegi cea mai bună freză de zăpadă?
Atunci când ai o sănătate șubredă, de exemplu probleme cu spatele, poate fi chiar periculos să cureți zăpada cu lopata, mai ales atunci când stratul este gros și zăpada grea.
În această situație, dar și în altele, poate fi mai înțelept să cumperi o freză pentru mutarea zăpezi, mai ales dacă locuiești într-o zonă în care ninge abundent.
Un astfel de utilaj va îndepărta mai rapid și mai ușor nămeții. Astfel, cărarea din curte, trotuarul din fața casei sau parcarea vor fi pregătite pentru a putea circula în siguranță pe ele.
Cum alegi cea mai bună freză de zăpadă
Dacă nu ai mai avut un astfel de aparat sau dacă vrei unul nou, există multe aspecte pe care trebuie să le verifici înainte pentru a te asigura că cumperi cel mai bun model pentru tine.
Există detalii pe care cineva care nu a mai lucrat vreodată cu o freză de zăpadă nu le știe și care ar putea fi foarte importante pentru a face o achiziție bună.
La urma urmei vorbim despre un articol sezonier, deci fiecare ban contează pentru a te asigura că investiția este justificată.
Pentru a putea face o alegere bună trebuie să fii foarte bine informat. Ne-am pregătit să te ajutăm și am adunat în acest articol toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie bună.
Vei putea selecta tipul de freză de zăpadă potrivit, dimensiunea și modul de alimentare cât mai potrivit nevoilor tale specifice.
Faptul de a consulta cu atenție acest ghid de cumpărături este cel mai sigur mod de a cumpăra o freză de zăpadă la cel mai bun raport calitate preț de pe piață. Iată așadar ce trebuie să cunoști:
Cum funcționează o freză de zăpadă?
Modul de funcționare este destul de simplu de înțeles, dar faptul de a avea câteva noțiuni de mecanică de bază, te va ajuta să iei o decizie mai bună. Modul de funcționare poate să difere în funcție de tipul de construcție al utilajului.
În mare însă, principiul este simplu: zăpada este captată de un sfredel orizontal și redirecționată înspre o pantă de evacuare de unde ajunge afară din calea frezei. În cazul modelelor puțin mai sofisticate, sistemul este îmbogățit cu o turbină situată în spatele sfredelului care ajută la propulsarea mai rapidă și mai eficientă a zăpezii afară.
Tipul de acționare
Pe piață vei găsi atât modele care sunt activate manual, cât și unele care funcționează cu un motor.
Dacă vrei un model ieftin, o freză manuală este disponibilă la prețuri foarte accesibile. Totuși, deși este mai eficientă decât folosirea lopeții, tot va fi necesar un efort considerabil pentru a o folosi.
Deci este potrivită doar pentru cei care au o sănătate bună. Ține cont și de faptul că va depinde de forța da cât de bine este propulsată zăpada. Dacă nu ai forța necesară, nu te poți aștepta la rezultate deosebite.
Atunci când cauți ceva cu adevărat confortabil și eficient, este recomandat să cauți o variantă motorizată. Deși vei scoate mai mulți bani din buzunar acestea sunt mult mai convenabile, mai ales atunci când ai de deszăpezit suprafețe mai mari.
Dimensiunea și complexitatea aparatului trebuie alese în funcție de dimensiunea suprafeței, de tipul de zăpadă și de abundența acesteia.
Tipul de alimentare
Indiferent că alegi un model care funcționează într-una sau două trepte, vei găsi trei variante de cele mai multe ori: electrice, cu fir sau acumulator sau pe combustibil.
Modelele într-o singură treaptă sunt acelea cu cel mai simplu mod de funcționare. Acestea sunt bune pentru a curăța zone de dimensiuni medii, acoperite de un strat de zăpadă de maxim 20 cm. Trebuie să ai grijă să nu folosești această freză pe zone unde lamele ar putea prinde pietre sau alte obiecte tari, care ar putea afecta mecanismul.
Freză de zăpadă cu cablu
Acestea sunt modele simple. Se activează prin apăsarea unui buton și sunt mai ușor de întreținut decât cele care funcționează pe carburant. În general, sunt mai ușoare și mai compacte decât modelele cu carburant.
Dezavantajul este acela că vei avea nevoie de o sursă de curent aproape de zona pe care vrei să o cureți de zăpadă. Cablul frezei, dar și al prelungitorului, dacă vei folosi unul, trebuie să fie unul care își păstrează flexibilitatea la temperaturi negative. Este recomandat să consulți cererile producătorului înainte de a selecta un prelungitor potrivit.
Freză de zăpadă cu acumulator
Frezele de zăpadă fără fir își trag electricitatea de la o baterie. Sunt ușor de întreținut și pornirea este tot simplă, prin apăsarea unui buton.
Sunt mai ușoare și mai compacte, având avantajul de a-ți permite să le folosești oriunde deoarece nu mai depind de un cablu. Puterea este însă mai slabă.
Majoritatea nu sunt în stare să curețe straturi groase de zăpadă. Sunt destinate depunerilor mai ușoare pe care ai putea să le cureți ușor cu o lopată.
Freză de zăpadă pe combustibil
Și acestea sunt opțiuni foarte bune dacă ești în căutarea unei soluții mobile. Sunt recomandate pentru suprafețe mai mari și straturi de zăpadă mai groase.
Sunt mai greu de întreținut, dar mai eficiente decât modelele electrice, deși va trebui să iei în calcul prețul carburantului care se va consuma destul de rapid. Sunt și mai zgomotoase.
Sunt destul de ușoare și ușor de manevrat și vor ocupa cam tot atât spațiu ca o mașină de tuns iarba. Caută un model cu un motor care nu are nevoie de ulei pentru a le putea întreține mai ușor.
Dacă vrei ceva mai puternic, alege un model în două trepte. Acestea pot curăța straturi se zăpadă de 40 de cm. De asemenea, operează pe porțiuni late de 75 cm.
Deoarece lamele nu ating pământul, le poți folosi și pe terenuri nefinisate cu pietre, deoarece acestea nu vor ajunge în mecanism.
Sunt mai grele și mai scumpe decât modelele simple. Dacă ai un spațiu de depozitare limitat, este bine să cauți o variantă compactă.
Detalii care te ajută să alegi cea mai bună freză de zăpadă
Este important să cunoști clar detalii despre suprafața pe care vrei să o cureți, precum și despre tipul de zăpadă. Iată câțiva parametrii după care te poți ghida.
Dacă zăpada din zona ta are grosimea de maxim 30 cm, este ușoară, suprafața este pavată și nivelată, un model electric va fi suficient de bun.
Atunci când zăpada este ușoară dar umedă, grosimea ajunge la 45 cm, suprafața este pavată, dar ușor înclinată este recomandat să alegi un model alimentat cu carburant, chiar dacă este unul simplu.
În cazul în care suprafața ar putea să nu fie pavată și este și înclinată, iar zăpada este umedă și grea, vei avea nevoie de modele mai rezistente în două sau trei trepte. Cele alimentate cu combustibil sunt recomandate.
Putere și viteză
Cele electrice au o putere mai mică decât cele pe carburant. Diferența este destul de mare. De regulă, cele care folosesc electricitate ajung la o putere de 3 kW echivalentul a 4 CP, în timp ce cele pe combustibil pot avea chiar și 20 CP.
Dacă intenționezi să folosești freza de zăpadă pentru a curăța o terasă, un trotuar sau o parte mică din curte, iar zăpada nu este grea, un model de 3-5CP este suficient.
Dacă locuiești într-o zonă de munte, cu siguranță vei avea nevoie de o freză pentru zăpadă mai dificilă care să poată curăța și porțiuni de nămeți înghețați. În acest caz, caută variante care au între 6 și 8 CP.
Dacă vrei să cureți parcări sau spații comerciale, alege un model avansat cu o putere de 13 CP.
Roți sau șenile?
Marea majoritate a frezelor de zăpadă vor fi pe roți, incluzând toate modelele într-o singură treaptă și unele modele în două trepte. Roțile pot fi activate prin forța proprie sau pot fi motorizate.
Mecanismele simple, nu au roți motorizate, ceea ce înseamnă că doar lamele vor fi activate electric, depinzând de tine să împingi roțile pentru ca freza să înainteze.
În cazul modelelor mai complexe, roțile sunt motorizate, ceea ce înseamnă că tu doar vei ghida freza în direcția bună, nu o vei și împinge. Acestea din urmă sunt recomandate în cazul zonelor mai mari.
Unele modele cu putere mai mare au șenile în loc de roți, adică se deplasează la fel ca un tanc. Sunt recomandate acolo unde suprafața ce trebuie curățată nu este nivelată, ci există pante, fiind mai eficiente datorită tracțiunii îmbunătățite. Totuși, sunt mai dificil de manevrat, mai ales atunci când trebuie să iei curbe sau să întorci.
Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună freză de zăpadă?
Un model care are multe funcții și accesorii va fi mai costisitor, dar mai eficient și mai confortabil. Să nu uităm că va fi folosit atunci când vremea de a afară va fi extrem de neplăcută, deci orice detaliu care îi va face utilizarea mai rapidă și mai plăcută este binevenit. Iată ce trebuie să urmărești la cea mai bună freză de zăpadă:
- Viteze – freza de zăpadă cu mecanism simplu va avea o singură viteză de funcționare. Cele mai complexe însă pot avea mai multe viteze. Acestea sunt în mod deosebit utile deoarece poți folosi setări diferite în funcție de tipul de teren sau zăpadă, economisind astfel energie și contribuind la o durată de funcționare mai îndelungată.
- Pornire electrică – chiar și pentru modelele pe combustibil, o pornire electrică, în detrimentul celei cu tragere de sfoară, este mai comodă și mai sigură. Dacă alegi un model pe carburant, asigură-te că va avea această opțiune.
- Accesoriu pentru curățare – va trebui să cureți panta de evacuare a utilajului. Este periculos să folosești mâna pentru această operațiune, deci un accesoriu de acest fel este binevenit.
- Ajustarea pantei de evacuare – vei vrea să poți controla direcția în care este evacuată zăpada. Sistemul de ajustare poate să fie manual sau automatizat. În cazul celui manual va trebui să oprești mașinăria pentru a controla panta de evacuare. Verifică deci înălțimea mânerului pentru a te asigura că poți ajunge ușor la el. Sistemul automatizat îți permite să controlezi direcția evacuării din panul de control cu ajutorul unei manete sau a unui joystick, fără a fi nevoie să oprești utilajul.
- Manevrare cu o singură mână – Panoul de control va avea un mâner care poate controla ambele roți, în timp ce celălalt mâner poate fi folosit pentru a schimba direcția evacuării.
- Mânere încălzite – Chiar dacă folosești mănuși, tot îți va fi frig la mâini. Pentru a contribui la nivelul de confort, unele modele vin cu mânere încălzite.
- Întoarcere ușoară – În acest caz, roata dinspre exterior va vira mai rapid decât cea dinspre interior, ceea ce va face utilajul mai ușor de manevrat.
Concluzii
Poți cumpăra cea mai bună freză de zăpadă online. Aici poți găsi acest tip de produs pe tot timpul anului. În plus, este mai ușor să compari prețurile, să găsești mai multe modele și să consulți părerea altor utilizatori din confortul casei tale. Vei economisi resurse și mult timp procedând astfel.
În plus, produsul va fi livrat direct la tine acasă, deci nu va trebui să îți faci griji pentru acest aspect. Nu uita să verifici mereu foarte bine descrierea produsului oferită de producător.
Apoi compară acele informații cu experiența utilizatorilor pe care o vei găsi la secțiunea review. Astfel vei evita să cumperi un produs de calitate slabă. Ține cont de toate aceste sfaturi și vei putea cumpăra cea mai bună freză de zăpadă ca un expert.
Cea mai bună freză de zăpadă: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de freze de zăpadă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Freza de zapada ProGarden FB7111DE, 71 cm
Putere nominala motor 8.2kW / 11CP – Capacitate cilindrica: 337 cmc.
Tip motor Motor pe benzina, 4-timpi, monocilindru, racire cu aer, OHV.
Latime max. de curatare 71 cm – Inaltime max. de curatare 56 cm.
Diametru freza 30 cm.
Unghi de rotatie tub de evacuare 190gr.
Distanta max. de evacuare a zapezii >11m.
Trepte de viteza 4 inainte + 2 inapoi.
2. Freza de zapada Efco Artik 56, 6CP, 56CM
Motor performant destinat sezonului rece si pentru aplicatii la temperaturi joase.
Turbine in 2 stagii si melc zimtat oferind performante optime chiar si in zapada densa sau inghetata.
Ejector cu unghi reglabil 70 pe orizontal si 190 pe vertical direct din consola de control.
Motor: 182 cm³ (6CP) – Pornire: manuala.
Latimea de lucru: 56 cm – Propulsie: autopropulsie.
Cutie de viteze: 7 viteze (5 inainte + 2 inapoi).
3. Freza pentru zapada Steinhaus PRO-SB6, 5.5CP
Motor Loncin 4 timpi, 196 cc – Motorul are putere de 4100W.
Viteza de deplasare reglabila si variabila in functie de necesitati.
Are 4 viteze de mers inainte si una pentru mers inapoi.
Volum rezervor benzina 2.5 l, care permite 3 ore de functionare.
Anvelope destinate lucrului in conditii grele pentru o tractiune foarte buna.
Cos reglabil de evacuare a zapezii la distanta de 8-11 m.
Lamele sunt rezistente pentru sfaramarea si colectarea zapezii.
4. Freza de zapada Texas Snow King 617TGE
Motor: Loncin LC 170FDS.
Capacitate cilindrica: 212 cmc.
Latime de curatare: 61 cm.
Inaltime de curatare: 51 cm.
Trepte viteza: 6 inainte + 2 inapoi.
Distanta aruncare zapada: 10…15m.
5. Freza de zapada electrica Hecht 9181 E, 45cm
HECHT 9181 E este o freza pentru zapada cu motor electric de 1.8 kW, usor de utilizat, ideala pentru lucrarile de curatire a zapezii pe suprafete mici (alei, trotuare).
Propulsie manuala dotata cu sasiu din plastic, pornire electrica cu operare prin impingere, motorul este dotat cu colector de cuplu.
Are capacitatea de a evacua zapada rapid si eficient, 180 mc intr-o ora, datorita latimii de lucru de 45 cm.
Chiar daca nu are autopropulsie, greutatea de numai 15,2 kg o face usor de manevrat.