Cuprins
- 1 Top 3 lăzi frigorifice portabile recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună ladă frigorifică portabilă?
- 3 Cum alegi cea mai bună ladă frigorifică portabilă
- 4 Cea mai bună ladă frigorifică portabilă: recomandări
- 4.1 1. Lada frigorifica electrica Peme CBP-C-35L, compresor
- 4.2 2. Lada frigorifica pasiva Coleman Marine Xtreme 66 litri
- 4.3 3. Lada frigorifica auto, Well, 12V/230V
- 4.4 4. Lada frigorifica Peme ice-on Trip 33L, cu difuzor Bluetooth
- 4.5 5. Lada frigorifica cu roti Coleman Excursion Wheeled 28 QT
- 4.6 6. Lada frigorifica pasiva Campingaz Icetime® Plus
Cum alegi cea mai bună ladă frigorifică portabilă în 2024? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă lada frigorifică portabilă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Vremea caldă oferă contextul ideal de a ieși la un picnic, de a merge la mare sau piscină, în camping sau în alte excursii mai îndelungate.
În această perioadă, mulți au fost de acord că o ladă frigorifică portabilă este un accesoriu ideal de care se folosesc din plin.
Un astfel de obiect îți permite să păstrezi alimente și băuturi în condiții de siguranță alimentară și la o temperatură ideală pentru consum, pentru o perioadă îndelungată de timp.
Dacă plănuiești mai multe ieșiri în natură pe viitor, iată cum poți alege cea mai bună lada frigorifică.
Top 3 lăzi frigorifice portabile recomandate
- Lada frigorifica electrica Peme CBP-C-35L, compresor
- Cel mai mare avantaj al sau este racirea rapida si chiar inghetarea, indiferent de temperatura exterioara. Alimentare 220V si 12V.
- Vezi detalii si pret
- Lada frigorifica pasiva Coleman Marine Xtreme 66
- Lada frigorifica cu izolatie din spuma poliuretanica care mentine gheata pana la 5 zile. Are o capacitate mare de 66 de litri.
- Vezi detalii si pret
- Lada frigorifica auto, Well, 12V/230V
- Capacitate bruta 32L capacitate nominala 25l , culoare Gri. Capac superior si corp cu spuma PU cu performante bune de racire.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună ladă frigorifică portabilă?
Lăzile frigorifice portabile sunt dispozitive cu un principiu simplu de funcționare.
În cele mai multe cazuri vei folosi așa numite baterii de gheață care vor avea rolul de a păstra alimentele și lichidele reci.
Totuși, cu o ofertă destul de diversificată pe piață, vei observa destul de rapid că sunt variante care îți oferă ceva mai mult decât o un simplu compartiment în care să pui unele băuturi sau sandwich-uri.
Cum alegi cea mai bună ladă frigorifică portabilă
Materialele, dimensiunea, greutatea, funcțiile și caracteristicile speciale precum și ușurința în utilizare sunt toate criterii de care trebuie să ții cont înainte de a lua o decizie.
Asta pentru că ai putea să îți dai seama în cele din urmă că un model mai complex ar fi putut să îți prindă mai bine sau, din contră, că modelul scump pe care l-ai luat are niște funcții pe care nu le utilizezi niciodată.
Pentru a reuși să cumperi cel mai bun model pentru tine așadar, este necesar să fii foarte bine informat. Lada frigorifică portabilă a prietenilor tăi s-ar putea foarte bine să nu fie cea mai bună pentru voi.
În acest caz, este recomandat să consulți un ghid pentru cumpărături cum este acesta de față. În acest articol îți vom prezenta toate criteriile de selecție astfel încât să poți faci o achiziție ca un expert și să te poți bucura de o ladă frigorifică mulți ani de acum înainte.
Mai mult, la final vei putea consulta și cele mai bune oferte de pe piață ca raport calitate/preț, disponibile chiar acum. Iată așadar care sunt aspectele la care trebuie să fii atent:
Dimensiunea lăzii frigorifice portabile
Printre primele aspecte pe care va trebui să le iei în considerare este dimensiunea lăzii frigorifice.
Specialiștii recomandă să faci alegerea nu în funcție de spațiul de care dispui în mijlocul de transport ci în funcție de mărimea familiei sau a grupului cu care călătorești.
În magazine mărimea lăzii frigorifice portabile este măsurată în litrii, volumul acesteia fiind cel mai important.
Acesta poate începe de la 15 litri și poate crește până la 90 de litri.
Cele mai des întâlnite sunt modelele mici de 15-20 de litri. Acestea sunt ideale pentru cei care sunt singuri sau pentru cuplurile care sunt obișnuite cu un stil de viața simplu.
Pentru familii de până în 4 persoane, deja va fi necesar să te uiți după modele de peste 30 de litri.
În cazul în care vei călători cu un grup numeros și veți folosi o singură ladă frigorifică, caută modele cu mai mult de 50 de litri capacitate.
Nu uita că acestea pot avea forme diferite, unele fiind mai înalte în timp ce altele pot fi mai late.
Chiar dacă au aceeași capacitate, unele modele ar putea să se potrivească mai bine cu tipul tău de mijloc de transport, așa că verifică mereu capacitatea și nu cumpăra după ochi.
De asemenea, nu uita că dimensiunea va influența mult prețul de achiziție, deci așteaptă-te să plătești mai mult pentru un model mai mare.
Tipul de lada frigorifică portabilă
Prețul acestor dispozitive sau recipiente diferă și în funcție de modul de funcționare. Vei observa că există și modele electrice.
Alegerea o vei face în funcție de frecvența cu care intenționezi să le utilizezi. Este normal și recomandat să alegi să investești ceva mai mult într-o ladă frigorifică portabilă dacă ești mai mereu pe drumuri din cauza muncii sau a pasiunilor.
Iată ce trebuie să știi despre fiecare tip de ladă frigorifică în parte:
Lada frigorifică portabilă cu gheață sau pastile ori baterii de gheață
Acesta este cel mai rudimentar tip de lada frigorifică portabilă. Este forte ușor de folosit, dar are câteva dezavantaje în comparație cu modelele mai complexe.
Reușește să țină conținutul rece prin folosirea unor pastile cu gheață. Totuși, de îndată ce acestea s-au dezghețat și au ajuns la temperatura ambientală, alimentele nu mai sunt protejate.
Din această cauză este eficientă doar pentru perioade limitate de timp, de maxim câteva ore. Nu doar durata de răcire este mai mică, ci și puterea de refrigerare, pastilele de gheață putând ceda doar o cantitate limitată și naturală de răcire.
Un alt dezavantaj este acela că trebuie să pregătești mereu gheața sau refrigerat (înlocuitorul de gheață). Asta înseamnă că, cu cel puțin 12 ore înainte, intervalul putând varia în funcție de mărimea bateriilor de gheață, va trebui să le pui în congelator.
Dacă intenționezi să folosești des lada frigorifică, înseamnă că va trebui să rezervi mereu loc în congelator pentru aceste pastile de gheață, ceea ce ar putea să nu fie mereu convenabil.
Este bine să păstrezi în minte că alimentele for fi păstrate în condiții de siguranță într-o astfel decadă pentru maxim 10-12 ore.
În plus, procesul de încălzire este sever afectat de temperatura ambientală. Dacă lada este păstrată afara, vara când temperaturile sunt ridicate, capacitatea de răcire va scădea mult mai rapid.
Chiar și așa, aceasta este o variantă bună dacă intenționezi să o folosești doar de câteva ori pe an, pentru deplasări scurte de maxim o zi, sau pentru locuri în care știi sigur că ești cazat și ai acces la un congelator liber pentru a reîncărca bateriile de gheață.
Lada frigorifică portabilă electrică
Vorbim deja despre un model mai complex, foarte eficient, dar care are nevoie de câteva condiții de funcționare. Adică va trebui să o conectezi la o sursă de electricitate pentru a păstra conținutul la rece.
Pe piață o mai întâlnești și sub denumirea de lada frigorifică portabilă auto, deoarece, deseori, se poate conecta la bricheta mașinii.
Cel mai mare avantaj este acela că poate păstra alimentele reci pentru o perioadă mult mai mare de timp decât modelul cu pastile de răcire.
În plus nu mai trebuie să îți faci griji pentru înghețarea pastilelor de gheață, deoarece acestea nu mai sunt necesare.
Poate funcționa la fel de bine și la o priză de 220V. Asigură-te că modelul pe care îl cumperi vine cu accesorii de adaptare la orice tip de priză intenționezi să utilizezi.
Ladă frigorifică portabilă cu compresor
De departe cel mai complex și performant model, dacă îți dorești cea mai bună ladă frigorifică portabilă, cea cu compresor este cu siguranță alegerea corectă.
Nu doar că va menține alimentele la o temperatură sigură, dar poate funcționa și ca un frigider, chiar și atunci când ești acasă și ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare la rece. Ba mai mult, poate funcționa chiar și ca un congelator.
Cât despre alimentare găsești lejer modele care funcționează atât la prize tradiționale, cât și la cele de 12V.
Prețul acestora este mai ridicat și pentru că includ numeroase funcții speciale cum ar fi: control digital, oprire de siguranță, răcire rapidă, iluminare interioară.
Perioada călătoriilor
Am amintit deja că tipul călătoriilor tale, frecvența și durata acestora îți vor afecta decizia de cumpărare. Cu cât vei avea excursii mai lungi, cu atât va trebui să alegi o ladă frigorifică mai performantă, adică cu o putere de răcire mai mare.
Aceasta trebuie să fie suficient de bună pentru a păstra alimentele și băuturile la temperatura dorită, indiferent de temperatura ambientală sau de condițiile călătoriei tale.
Este bine de știut că dacă vei investi într-o ladă frigorifică de calitate, aceasta va putea păstra o temperatură cu 25 de grade mai mică decât cea din afară, pentru aproximativ 3-5 zile, chiar dacă afară este vară.
Bineînțeles, această durată poate varia destul de mult de la un model la altul, dar este o valoare menționată de cei mai mulți producători în descrierea produselor.
Atunci când verifici asta însă, nu uita că producători testează puterea de răcire a lăzilor frigorifice portabile în condiții optime de utilizare. Așadar, te poți aștepta ca durata de păstrare la rece să fie ușor mai scurtă.
Bineînțeles, o ladă frigorifică portabilă cu compresor este cea mai bună alegere atunci când intenționezi să mergi în călătorii mai lungi.
Acestea sunt cele care au puterea de a conserva alimentele pentru cea mai lungă perioadă de timp cu un risc de eroare foarte mic.
Unde vei călători?
Funcțiile și accesoriile care îți vor fi utile pot fi alese și în funcție de locul în care vrei să folosești lada frigorifică portabilă.
De exemplu, dacă preferi destinațiile montane și intenționezi să mergi cu cortul, va trebui să te gândești la provocările pe care le poți întâmpina.
Spre exemplu, vei avea de parcurs un traseu destul de anevoios, deci ai nevoie ca lada frigorifică să fie ușoară și să poată fi transportată ușor, fiind dotată chiar cu roți și un mâner lung.
Compartimentarea interioară este o altă caracteristică pe care multe persoane o apreciază.
În schimb, dacă preferi să mergi la mare, cel mai important aspect va fi puterea de răcire în ciuda temperaturii foarte ridicate de afară. În plus, un model cu roți s-ar putea să te încurce mai mult decât să te ajute.
Atunci vei opta pentru o ladă frigorifică cu un mâner foarte confortabil care să îți permită să o transporți cu ușurință.
Materialul lăzii frigorifice portabile
Vei observa că lăzile frigorifice portabile pot fi fabricate într-o gamă surprinzător de largă de materiale. Iată ce trebuie să știi despre fiecare:
Lada frigorifică din plastic
Majoritatea lăzilor frigorifice portabile vor fi fabricate din plastic. Este un material bun deoarece este ușor, ieftin, rezistent la apă și are o putere de izolare a temperaturii destul de bună.
Modelele mai scumpe din plastic, sunt fabricate printr-o tehnică ce le asigura o rezistență mai mare în timp.
Adică plasticul este turnat într-o singură bucată, fiind mai durabil decât în cazul lăzilor construite prin lipirea unor componente de plastic diferite.
De asemenea, modelele mai ieftine vor avea și elemente de prindere și manipulare din plastic, ce pot ceda mai repede și nu pot fi înlocuite sau reparate.
Lada frigorifică din metal
Unele lăzi frigorifice de pe piață sunt dotate cu pereți din metal. Acestea sunt mai rar întâlnite, metalul fiind folosit cel mai des la sistemele de închidere sau îmbinări ori mânere.
Modelele care au componente din metal sunt mai scumpe dar și mai calitative, deoarece vor rezista mai mult timp.
Lada frigorifică din materiale textile
Lăzile frigorifice portabile cu pereți flexibili, sunt fabricate din diverse tipuri de materiale textile.
Durabilitatea, rezistența la apă, puterea izolatoare, pot să difere foarte mult de la un model la altul.
Lăzile frigorifice ieftine pentru prânz vor fi fabricate cel mai probabil dintr-un material subțire predispus la a se rupe.
Totuși, modelele mai scumpe pot fi fabricate din materiale cu pereți ceva mai duri și rezistenți.
Mânerele lăzii frigorifice portabile
Este recomandat să alegi un model cu cât mai multe opțiuni în ceea ce privește modalitatea de transport și mânerele.
Mânerele laterale sunt cel mai adesea întâlnite. Sunt utile mai ales în cazul lăzilor frigorifice portabile mari și grele, unde sunt necesare două persoane pentru a facilita transportul.
Dacă ești singur, îți va fi mai ușor să transporți o ladă frigorifică cu mâner pe capac, cu curea de umăr sau cu roți.
Concluzii
Mulți specialiști sunt de acord că e mai bine să cumperi cea mai bună ladă frigorifică portabilă online.
Acum că știi cum să o selectezi pe cea mai bună, vei aprecia chiar faptul că poți alege dintre mai multe modele decât ai putea să o faci într-un magazin fizic.
De asemenea, ai acces la review-urile altor utilizatori, astfel șansele de a face o achiziție de care să nu fii mulțumit scad foarte mult.
Astfel ești pregătit să cumperi cea mai bună ladă frigorifică portabilă.
Cea mai bună ladă frigorifică portabilă: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de lăzi frigorifice portabile care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Lada frigorifica electrica Peme CBP-C-35L, compresor
Cel mai mare avantaj al sau este racirea rapida si chiar inghetarea, indiferent de temperatura exterioara.
Tot ce trebuie sa faceti este sa setati valoarea de grade Celsius dorita pe panoul intuitiv si sa asteptati ca compresorul sa inceapa sa functioneze.
Doua optiuni de alimentare incorporate (220V si 12V) fac posibila conectarea frigiderului la o priza traditionala sau la o bricheta auto.
2. Lada frigorifica pasiva Coleman Marine Xtreme 66 litri
Echipat cu izolatie PU de inalta calitate pentru o performanta superioara.
Are o capacitate mare de 66 de litri si permite depozitarea chiar si a sticlelor de 1,5 litri in pozitie verticala.
Capacul are patru suporturi pentru pahare integrate.
Pentru transportul facil, lada are doua manere convenabile pentru transport.
Lada frigorifica cu izolatie din spuma poliuretanica care mentine gheata pana la 5 zile.
3. Lada frigorifica auto, Well, 12V/230V
Capacitate bruta 32L capacitate nominala 25l , culoare Gri.
Racire: intre 18 °C … 22 °C sub temperatura mediului ambiant (functie de temperatura mediului ambient, pana la 6° C).
Incalzire: pana la + 65 ° C (in functie de temperatura mediului ambiant).
Dimensiune: 44x32x45cm.
Capac superior si corp cu spuma PU cu performante bune de racire.
4. Lada frigorifica Peme ice-on Trip 33L, cu difuzor Bluetooth
Posibilitatea de a raci si incalzi vasele pana la 65 ° C.
Alimentat de o bricheta auto si o priza standard de 220 V.
Difuzoare bluetooth incorporate.
Durata de viata mai lunga a bateriei datorita functiei ECO.
Afisaj usor de citit cu un panou de control intuitiv.
Stilul montan se potriveste perfect cu atmosfera fiecarei calatorii.
5. Lada frigorifica cu roti Coleman Excursion Wheeled 28 QT
Capacitate: 26 de litri.
Izolatie PU Performance Cooler.
Protectie antimicrobiala.
Sistem de transport cu roti – Maner telescopic din otel.
Pastreaza produsele reci pana la trei zile.
Capac pliabil cu sistem de inchidere Snap Lock.
Greutate: 3.4kg.
6. Lada frigorifica pasiva Campingaz Icetime® Plus
Capacitate: 30L.
Se potrivesc: 6 sticle de 1,5L.
Izolatie: PU premium.
Dispune de un capac izolat.
Maner pentru transport usor.
Aspect modern – Fabricat in Italia.