Cuprins
- 1 Top 3 lustre pentru bucătărie recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună lustră pentru bucătărie?
- 3 Cum alegi cea mai bună lustră pentru bucătărie
- 4 Cea mai bună lustră pentru bucătărie: recomandări
Cum alegi cea mai bună lustră pentru bucătărie? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă lustra de bucătărie potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
O bucătărie luminoasă este foarte importantă pentru a putea găti foarte bine, dar și pentru a te putea bucura de o atmosferă plăcută și călduroasă atunci când servești masa în acest spațiu.
Lustrele sunt variante de iluminat foarte bune pentru bucătărie, fiind din ce în ce mai folosite în ultimii ani. Sunt preferate aplicelor sau spoturilor LED, deoarece au un efect estetic mai pronunțat.
Pentru a te bucura atât de o lumină bună în bucătărie, cât și de o lustră frumoasă și rezistentă, este necesar să o alegi pe cea potrivită.
Iată deci, cum poți alege cea mai bună lustră pentru bucătăria ta.
Top 3 lustre pentru bucătărie recomandate
- Plafoniera bucatarie Rabalux Berbera wenge
- Diametrul de 48 cm, corp de iluminat metalic colorat cu wenge și abajur din plastic cu o distanță de 25 cm de tavan.
- Vezi detalii si pret
- Lustra bucatarie EGO-Cali 3CPR, E27, Negru
- Stilul geometric in care a fost creat va arata perfect in interiorul spatiului modern, minimalist sau industrial.
- Vezi detalii si pret
- Lustra moderna alb, led inclus, 3 Functii
- Lustra Led Moderna in 3 culori de lumina Rece, Cald, Neutru. Se poate opri si porni din propia telecomanda.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună lustră pentru bucătărie?
Lustrele sunt corpuri de iluminat foarte decorative, apreciate pentru capacitatea de a încorpora diverse stiluri.
Spre exemplu, este mai greu să încorporezi sporturi LED într-o bucătărie cu aspect clasic sau romantic, dar vei găsi cu siguranță lustre care să aibă un aspect potrivit.
Ce trebuie să știi este că, cu cât designul este mai interesant și materialele mai deosebite, cu atât lustra pentru bucătărie va costa mai mult.
De aceea, este foarte important să te asiguri înainte că aceasta are dimensiunea și caracteristicile potrivite pentru a putea fi folosită în bucătărie.
Cum alegi cea mai bună lustră pentru bucătărie
O discuție cu un expert ar putea să te ajute să faci o alegere bună din prima, chiar dacă intenționezi să cumperi online. Totuși, asta te-ar putea costa în plus. În plus, nu este nevoie să faci acest efort.
Poți cumpăra bine informat dacă vei parcurge cu atenție acest articol. Astfel poți fi sigur că lustra pe care o vei alege îți va plăcea la fel de mult și peste ani de zile.
În acest ghid de cumpărături am adunat criterii de selecție importante, sfaturi de la experți, precum și o listă cu cele mai bune lustre de bucătărie pe care le poți găsi în prezent pe piață.
Citind cu atenție acest articol vei putea să alegi un produs la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Iată deci ce trebuie să cunoști:
Tipul de lustră pentru bucătărie
Poți alege dintre mai mute tipuri de corpuri de iluminat. Pendulul și plafonierele se încadrează printre cele mai moderne, în timp ce candelabrul este o variantă clasică ce nu se va demoda niciodată.
Pentru a alege un tip de lustră potrivit trebuie să ai în vedere dimensiunea bucătăriei și scopul în care vrei să folosești lumina.
Vei vedea că s-ar putea să ai nevoie de mai multe surse de lumină.
Spre exemplu, dacă lucrezi pe un blat de bucătărie, unii preferă să folosească o bandă LED sau alte forme de iluminat specific pentru zona respectivă. Apoi vor folosi o altă formă de iluminat pentru toată încăperea. În acest caz, este cel mai probabil să apeleze la o lustră.
Orice bucătărie are nevoie de o lustră care să spele camera în lumină din tavan.
Dacă ai o bucătărie mică și joasă, poți alege fără probleme o lustră care este aproape de tavan, cum ar fi o plafonieră.
Dacă ai un tavan mai înalt și un spațiu mai mare de iluminat, alege lustre care coboară destul de mult din tavan. Pendulele sunt foarte bune în astfel de spații. Candelabrele sunt variante ideale pentru bucătării foarte mari.
Dacă ai o insulă de bucătărie folosită și pentru servirea mesei, pendulele mici care coboară destul de mult din tavan sunt variante foarte apreciate și practice deoarece iluminează blând și exact cât este nevoie zona blatului de insulă. În plus, sunt o adiție modernă și foarte aspectuoasă pentru orice zonă de gătit.
Iată ce trebuie să știi despre alte tipuri de lustre:
Lustra alungită pentru insula de bucătărie
Acesta este un pendul adesea folosit pentru iluminatul insulei de bucătărie. Au formă alungită și mai multe becuri. Se folosesc cu succes și deasupra zonei de servit masa.
Datorită formei atipice, se potrivesc într-o bucătărie modernă deasupra unei zone lungi.
Mini-pendul
Acestea sunt lustre care au forma de pendul, dar dimensiuni mai mici. În bucătărie sunt folosite deasupra zonei de servit masa sau a insulei de bucătărie.
Bineînțeles, nu este suficient să folosești unul singur, dar cu trei astfel de lustre vei crea o lumină destul de bună și atractivă.
Pendul cu mai multe becuri
Acest tip de lustră constă într-o bază și mai multe becuri care atârnă fiecare de un cablu și cad din tavan. De regulă lungimea cablurilor nu este egală, obținându-se astfel un efect deosebit de cascadă care arată foarte bine.
Pentru un efect minimalist sau un stil scandinav, alege becuri cu fitil.
Candelabrul de bucătărie
Acestea sunt lustre elegante, foarte spectaculoase, ideale pentru o bucătărie care nu este foarte utilizată pentru gătit. Se potrivește pentru stilul glam, clasic sau vintage.
Utilizarea lui în bucătărie va fi una forțată totuși, fiind un tip de lustră mai potrivit pentru living.
Orientarea luminii
Vei găsi lustre cu lumină orientată în jos sau în sus.
Lustră cu lumină orientată spre tavan
Dacă alegi o lustră cu lumină orientată spre tavan (deși nu este cea mai potrivită pentru bucătărie), alege-o doar pentru a oferi lumină ambientală.
Cel mai bine ar fi ca abajurul lustrei să fie din sticlă mată sau semi-mată astfel încât lumina să nu fie blocată complet și să coboare totuși în jos.
Dacă vrei să servești o cină romantică în bucătărie, această lumină va contribui la formarea unui atmosfere mai intime.
Lustră cu lumină orientată spre podea
Lustrele cu lumina orientată spre podea sunt foarte recomandate pentru bucătărie. În acest caz va trebui să fii atent la diametrul abajurului și la amprenta luminii. Cu cât lustra va fi plasată mai aproape de podea, cu atât lumina va fi mai centrată și nu va lumina o zonă foarte extinsă.
Dacă însă este plasată foarte sus pe tavan, lumina va îmbrăca mare parte din cameră. Dacă vrei o astfel de lustră, verifică puterea becului deoarece lumina va deveni din ce în ce mai difuză pe măsură ce cade.
Un bec mai puternic va face față fără probleme chiar și unei bucătării mai mari.
Materialul abajurului
Abajurul protector și decorativ care însoțește becul poate fi din diferite materiale. Unele sunt mai potrivite pentru bucătărie decât altele. Iată cum poți alege cel mai bine:
Abajur din sticlă
Sticla clară, mată sau semi-mată, este adesea utilizată pentru plafoniere, candelabre și pendule. Alege sticla clară atunci când vrei ca becul să fie vedeta lustrei. Idea ar fi să alegi unul cu fitil, cu aspect vintage.
Acesta se va vedea foarte bine prin sticlă și va contribui mult la aspectul atractiv al bucătăriei. Bineînțeles, mai ales dacă pendulul coboară destul de jos, va trebui să cureți des sticla deoarece urme de grăsime și umiditate o pot murdări.
Abajur din metal
Deși aceste lustre sunt mai scumpe decât cele din plastic sau cele textile, sunt foarte populare. Au avantajul de a putea camufla mai multe culori și finisaje, astfel pot fi ușor asortate cu mobilierul sau cu nuanța mânerelor mobilei dacă acestea sunt din metal.
Abajur din plastic
Lustrele din plastic sunt mai ieftine decât sticla și metalul și pot fi regăsite în multe forme și culori, potrivindu-se foarte bine într-o bucătărie în stil contemporan. Deși este un material ieftin, dacă este de calitate, poate avea un aspect foarte elegant, chiar luxos. Este potrivit în bucătărie deoarece este foarte ușor de curățat.
Abajur din material textil
Stilul scandinav a popularizat lustrele din material textil. Acestea au o aparență delicată, luminoasă, fiind potrivite pentru bucătăriile în care nu se gătește foarte mult. Au nevoie de îngrijire mai riguroasă deoarece praful se depune vizibil și este greu de îndepărtat.
De asemenea, grăsimea care se depune din cauza aburilor poate impregna materialul, iar acesta poate împrumuta mirosul mâncărurilor.
Abajur din lemn sau bambus
Și aceste lustre sunt ideale pentru o bucătărie în stil scandinav sau rustic. De multe ori detaliile din lemn sunt decupate în așa fel încât umbra provocată de acestea să creeze modele interesante pe pereți și tavan.
Sunt o alegere care aduce multă căldură în încăpere, ideale dacă vrei ca familia să servească masa împreună în bucătărie, deoarece toți se vor simți bineveniți la masă.
Temperatura luminii și tipul de bec
Becul lustrei poate avea lumină caldă sau rece. Lumina rece este apreciată în bucătăriile în stil modern în care se regăsește mult inox. Totuși, specialiștii recomandă mereu lumina caldă, galbenă din mai multe motive.
În primul rând, aceasta are un puternic efect psihologic. S-a dovedit că lumina rece încurajează stările negative și episoadele de depresie, în timp ce cea caldă contribuie la o atitudine mai veselă chiar și în bucătărie.
În plus, alimentele preparate sau nu arată mai apetisant atunci când lumina din bucătărie este una caldă. Mai mult decât atât, induce o stare de relaxare și nu obosește ochii.
Lumina rece ar putea fi utilă în zona blatului de lucru, însă doar atunci când ai nevoie ca aceasta să fie puternică. Chiar și așa, dacă poți, alege mereu lumina caldă.
Este recomandat să alegi mereu o lustră ce funcționează cu becuri LED. Aceste becuri sunt cele mai eficiente de pe piață, având un consum mic și o putere mare. De asemenea, nu trebuie înlocuite la fel de des ca celelalte tipuri de becuri.
Dacă ai multe elemente colorate în bucătărie și simți că vrei să iasă în evidență cât mai bine, lumina neutră, nici rece nici galbenă, este o alegere ideală deoarece scoate în evidență culoarea naturală a elementelor.
Un alt aspect pe are trebuie să îl verifici este tipul de soclu. Acesta trebuie să fie unul popular în zona noastră. Altfel îți va fi greu să găsești becuri de schimb potrivite. Valorile E14 și E27 sunt cele mai comune și nu vei avea probleme în a găsi becuri care să se potrivească.
Mai trebuie să te gândești și la numărul de becuri. Dacă ai o bucătărie mică, o poți lumina ușor cu un singur bec LED puternic. Totuși, poate că îți place aspectul unei lustre cu trei sau mai multe becuri. În acest caz, va trebui pur și simplu să alegi becuri mai slabe pentru a obține același efect luminos puternic fără a face încăperea deranjant de strălucitoare.
Ce funcții și accesorii are cea mai bună lustră pentru bucătărie?
Acum câțiva ani lustra nu era un obiect prea complex. În prezent însă, progresul tehnologic a făcut dintr-un acest obiect banal, unul high-tech, cu posibilitatea de a avea un control sporit asupra modului de funcționare.
Iată ce funcții și accesorii pot însoții cea mai bună lustră de bucătărie:
Întrerupător cu touch – Întrerupătorul cu acționare tactilă este o adiție ultra modernă în orice casă, făcând mai ușoară găsirea lui în întuneric și conferind mai multe opțiuni de control asupra luminii.
Control din aplicație – unele lustre pot fi controlate dintr-o aplicație speciale. Astfel poți aprinde sau stinge lumina direct de pe telefon. Poți face acest lucru chiar dacă nu ești acasă.
Control asupra intensității sau a culorii luminii – ai posibilitatea de a seta o lumină mai difuză sau mai puternică după bunul plac. Unele îți permit chiar să schimbi culoarea acesteia. Astfel poți opta pentru o lumină mai intensă când gătești, dar mai blândă și caldă atunci când servești masa.
Senzori de mișcare și de lumină – Lustrele mai pot fi însoțite de senzori. Astfel acestea se vor aprinde automat atunci când detectează mișcare doar după lăsarea serii și se vor stinge atunci când nimeni nu mai este în încăpere.
Concluzii
Poți alege cea mai bună lustră de bucătărie online. După parcurgerea acestui ghid știi care sunt criteriile de selecție și poți face o alegere chiar dacă nu vezi produsul în persoană. Acesta va fi livrat la tine acasă și, dacă nu ești încântat de el, îl poți returna fără probleme și primești banii înapoi.
Nu uita să verifici mereu de mai multe ori descrierea producătorului pentru a te asigura că ai înțeles bine dimensiunile produsului și alte detalii. Dacă ai neclarități, poți contacta vânzătorul sau producătorul.
Părerile altor cumpărători sunt, de asemenea, practice deoarece poți afla din relatarea lor dacă produsul este sau nu de calitate sau dacă ceea ce au primit corespunde cu descrierea furnizată de către producător.
Astfel vei putea cumpăra fără probleme cea mai bună lustră pentru bucătăria ta, putând să te bucuri de o atmosferă perfectă în acest spațiu.
Cea mai bună lustră pentru bucătărie: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de lustre pentru bucătărie care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Plafoniera bucatarie Rabalux Berbera wenge
Lumina de tavan în stil modern cu 3 fasunguri.
Diametrul de 48 cm, corp de iluminat metalic colorat cu wenge și abajur din plastic cu o distanță de 25 cm de tavan.
Plafoniera de iluminat poate fi utilizată cu 3 surse de lumină de economisire a energiei cu o putere de până la 60W fiecare, soclu de tip E27.
Clasa de protectie: IP20.
2. Lustra bucatarie EGO-Cali 3CPR, E27, Negru
Lampa de plafon moderna, realizata cu cea mai mare atentie la detalii.
Stilul geometric in care a fost creat va arata perfect in interiorul spatiului modern, minimalist sau industrial.
Cel mai bun otel a fost utilizat pentru producerea lampii, care in faza de productie a fost acoperita de mai multe ori cu un strat de email antistatic.
Modelele moderne de lampi se potrivesc perfect in interiorul fiecarei camere de zi, dormitor sau bucatarie.
3. Lustra moderna alb, led inclus, 3 Functii
Lustra Led Moderna in 3 culori de lumina Rece, Cald, Neutru .
Se poate opri si porni din propia telecomanda.
O sursa de lumina puternica cu intensitate si culoare luminoasa (intre 3000-6000K) reglabila.
Material: Metal & Acril.
Culoare: Carcasa alba, suprafata iluminat alb mat
4. Lustra bucatarie HELAM, HELEN, Alb/Crom
Tip produs: Pendul – Numar surse de iluminare: 3.
Material corp: Plastic – Culoare corp: Argintiu.
Culoare abajur: Argintiu – Material abajur: Plastic.
Finisaj: Lucios.
Tip soclu: E27.
Clasa de protectie: IP20.
5. Lustra bucatarie Vintage Retro 3 Brate reglabile
Tip produs: Candelabru.
Numar surse de iluminare: 3.
Material corp: Otel – Culoare corp: Negru.
Culoare abajur: Negru – Material abajur: Otel.
Finisaj: Mat.