Cea mai bună mașinuță electrică pentru copii

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (10 voturi, media: 4,80 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai buna mașinuța electrică pentru copilul tău? Ce funcții, caracteristici și dotări trebuie să aibă mașinuța electrică ideală? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai bună mașinuță electrică pentru copiiTehnologia și spiritul inovator care caracterizează timpurile în care trăim influențează și jucăriile pentru copii. Acestea sunt din ce în ce mai realiste și sunt concepute în așa fel încât să capteze cât mai mult atenția copiilor.

Acest lucru se poate spune și despre mașinuțele electrice pentru copii. Acestea pot reprezenta o formă de divertisment foarte atractivă pentru copilul tău, dar trebuie să te asiguri că va fi și o jucărie care nu îi va pune în pericol siguranța.

De asemenea, alegerea mașinuței electrice pentru copii, de la model până la culoare, poate devenii destul de dificilă atunci când trebuie să îmbini siguranța cu preferințele celui mic. Așadar, cum alegi cea mai bună mașinuță electrică pentru copii?

De ce să alegi cea mai bună mașinuță electrică pentru copii?

Jucăriile de acest fel nu sunt doar distractive, dar sunt și practice. O mașinuță electrică pentru copii, îl va ajuta pe cel mic să își dezvolte aptitudini precum simțul direcției, dexteritatea și rapiditatea reflexelor. Și putem pune la socoteală și faptul că, fiind o jucărie palpabilă foarte captivantă, îi va stimula mai bine imaginația.

Cum alegi cea mai bună mașinuță electrică pentru copii?

Așa cum am spus deja, orice jucărie este o sursă de divertisment, dar și un pericol, mai mare sau mai mic pentru copil. De aceea sarcina de a găsi o jucărie care să asigure siguranța celui mic fără a fi plictisitoare, poate fi destul de grea.

Trebuie să ai în vedere mai multe aspecte printre care vârsta copilului, modelul mașinuței, dar și prețul acesteia. De asemenea, ești conștient de faptul că cel mic se va plictisi relativ repede de orice jucărie, indiferent cât de atractivă este la început, de aceea cea mai bună variată va fi, în cele mai multe cazuri, și una foarte accesibilă.

Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie am pregătit un ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie. În alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante.

Vârsta

Poate cel mai important criteriu de alegere a unei mașinuțe electrice este vârsta copilului. În funcție de vârsta lui vei alege dimensiunile potrivite, dar și complexitatea mașinuței.

Există 5 trepte de vârstă după cum urmează:

Mașinute electrice pentru copii cu vârsta între 0-2 ani

Deși poate părea nechibzuit să alegi o asemenea jucărie pentru un copil de o vârstă atât de fragedă, producătorii au scos pe piață mașinuțe electrice cu design special conceput pentru ca cei mici să se poată juca în maximă siguranță și în acest tip de jucărie.

Cea mai bună mașinuță electrică pentru copii de 0-2 ani are, bineînțeles, dimensiuni reduse, este mai ușoară și oferă mai multă stabilitate. Tot ca măsură de siguranță, acest tip de mașinuță are o singură viteză, destul de redusă, și un singur buton pentru a putea fi ușor de folosit pentru copiii atât de mici.

Este recomandat să îi lăsați pe copii să folosească mașinuța doar în interior, într-un spațiu cu puține obstacole și pe covor, pentru a reduce riscul accidentării.

Mașinute electrice pentru copii cu vârsta între 2-4 ani

Masinuta electrica copii in functie de varstaPerioada în care copilul începe să fie mai sigur pe mișcări și să își coordoneze mai bine membrele este un moment bun pentru a introduce o mașinuță electrică mai complexă. Astfel , cea mai bună mașinuță electrică pentru copii va fi mai voluminoasă pentru această categorie de vârstă, va varia mai mult în materie de stil și model.

În plus, va fi o mașinuță care îi va oferi mai multe posibilități celui mic, fiind dotată cu mai multe viteze și mai multe caracteristici suplimentare precum: MP3, radio, scaun pentru copilot sau pedale. De asemenea, zgomotul emis va imita zgomotul produs de o mașină normală, ceea ce îl va entuziasma cu siguranță pe copil.

Cu toate acestea, distracția nu trebuie să excludă măsurile de siguranță. Așadar, mașinuța poate fi folosită afară atâta timp cât copilul este echipat cu cască de protecție, cotiere și genunchiere, precum și cu centura de siguranță.

Mașinute electrice pentru copii cu vârsta între 5-7 ani

Deja putem să lăsăm copilul să aleagă din mai multe tipuri de mașinuțe electrice, printre care și cele care imită ATV-urile sau cele cu doar trei roți. Acestea se disting de celelalte modele prin faptul că au un design din ce în ce mai realist, iar asemănarea cu un autovehicul adevărat se regăsește și în zgomotul emis.

Pe lângă caracteristicile suplimentare enumerate mai sus, vei regăsi și claxonul electric și faruri cu LED. Pot fi folosite afară chiar pe terenul accidentat.

Mașinute electrice pentru copii cu vârsta între 8-13 ani

Cea mai bună mașinuță electrică pentru copii potrivită pentru această vârstă începe să fie fabricată din materiale mai puțin perisabile decât plasticul, și anume aluminiul și oțelul.

De asemenea, vitezele sunt mai variate și mai puternice, iar unele modele sunt alimentate cu gaz.

Configurația este de asemenea mai complexă. Vei regăsi un sistem de suspensie, precum și un sistem de frânare pe disc, absolut necesară în condițiile în care copilul poate prinde viteze destul de mari.

Mașinute electrice pentru copii peste 14 ani

Deja vorbim despre mașinuțe mai performante cu motoare mai puternice și viteze mai mari, care să satisfacă nevoia de divertisment a copilului care este deja un adolescent. De aceea este firesc ca aceste mașinuțe să fie suficient de rapide pentru a favoriza întrecerile, având un sistem de accelerare rapidă.

Frâna de mână și cauciucurile specifice mașinilor de curse sunt de asemenea caracteristici importante pentru acest tip de mașinuță.

Modelul potrivit

Masinuta electrica sport decapotabilaVei alege modelul în funcție de preferințele copilului dar și de nivelul de siguranță urmărit. Astfel vor exista mai multe tipuri de mașinuțe electrice pentru copii printre care cele mai populare sunt:

 • Mașinile convenționale – Modelele care imită mașinile normale sunt cele mai sigure pentru că sunt mai joase și mai stabile. De asemenea, copii se simt foarte atrași de astfel de mașinuțe, mai ales că imită modele ale unor mărci auto populare.
 • Camioanele – Au avantajul de a fi dotate cu mai multe locuri, astfel încât copilul poate avea la rândul lui mici „pasageri” alături. Cu toate acestea trebuie să acorzi atenție măsurilor de siguranță, deoarece ascet model este m ai înalt și poate fi ușor instabil. Pentru a te asigura că nu vor apărea probleme, verifică lățimea care trebuie să fie mai mare decât înălțimea.
 • ATV-urile – Sunt atractive deoarece imită aspectul unui vehicul de teren foarte îndrăgit de cei mici. Este un model ce poate fi folosit de aproape orice vârstă, și este destinat terenurilor dificile.
 • Motocicletele – Motocicletele cu trei roți sau cu două roți ajutătoare sunt cele mai recomandate în privința siguranței, și pot fi folosite de la aproape orice vârstă, variind în funcție de dimensiuni. Există și motociclete mici cu două roți, dar acestea sunt mai periculoase deoarece se pot dezechilibra cu mare ușurință.

Bateria

Cea mai bună mașinuță electrică funcționează pe bază de baterie reîncărcabilă.  Aceasta are în general o capacitate de 24, 12 sau 6 volti. Ce trebuie să ai vedere este faptul că de cele mai multe ori bateria este adaptată produsului, așadar dacă vrei să o înlocuiești, sau să cumperi una de rezervă este important să îi cunoști seria și să te asiguri că este ușor de găsit.

Autonomia bateriei variază între 30 de minute și 20 de ore.

Viteze

Viteza sau puterea mașinuței este dictată de tipul de acumulator care poate fi la rândul său de  6, 12 sau 24 de volți. Vei observa că vitezele pot varia destul demult și vei alege mașinuțe care să atingă o viteză mai mare sau mai mică în funcție de vârsta copilului.

Copii mici vor avea o mașină care le va permite o viteză maximă de 4 km pe oră, o viteză potrivită pentru a-l putea însoții la pas. Copiii mai mari vor avea o mașinuță care le va permite o viteză de 25 km/h.

Puterea motorului va influența ușurința deplasării pe terenuri accidentate, și cu cât acumulatorul va fi mai mare, cu atât va fi mai mare și puterea motorului.

Măsuri de siguranță

Masinuta electrica volan si schimbator de vitezeO astfel de mașinuță electrică nu poate fi plictisitoare. Copilul o va îndrăgi în măsura în care îi va oferi senzații tari, sau în care va putea participa cu ea la competiții. Având acestea în vedere, este necesar să te asiguri că cel mic este echipat corespunzător pentru a evita loviturile.

În cazul celor de vârste fragede care nu folosesc  foarte des mașinuța, un echipament potrivit ar consta în cotiere, genunchiere și o cască.

Dacă vorbim de un copil mai mare care participă la competiții cu mașinuța, poți lua în considerare achiziționarea unui costum de protecție din piele, bocanci și mănuși. Astfel, riscul de accidentare și lovire va fi redus semnificativ.

Dotări suplimentare

Sunt utile atât din punctul de vedere al siguranței, cât și pentru distracția copilului. Îți recomandă să cumperi o mașinuță cât mai bine echipată. Câteva elemente importante sunt:

 • Telecomandă – Îi permite părintelui să controleze mașina de la distanță, independent de voința copilului. Este utilă atunci când copiii sunt foarte mici.
 • Centura de siguranță
 • Pedale – Elemente ce imită frânarea și accelerarea
 • Cutie de viteze – Unele mașinuțe îi permit copilului să schimbe vitezele folosind o cutie de viteze care imită sistemul de viteze normal.
 • Limitator integrat de viteză – Este util pentru părinții care nu vor ca cei mici să profite inconștient de capacitățile ridicate ale mașinuței.
 • Radio sau mp3
 • Claxon
 • Faruri LED

Cea mai bună maşinuţă electrică: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus si analizând oferta curentă, precum și părerile cumpărătorilor, vă recomandăm în continuare câteva modele de mașinuțe electrice pentru copii care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masinuta electrica pentru copii cu telecomanda, Mappy Aero

Masinuta electrica pentru copii cu telecomanda, Mappy AeroMasinuta electrica Aero este o decapotabila sport clasica.
Masina este inzestrata cu 2 motoare independente puternice de 6V/4Ah (total 12V/8Ah), cate unul pe fiecare roata spate.
Este actionata cu ajutorul pedalei din podea, butoanelor de pe volan pentru claxon, si este echipata cu melodii polifonice, intrare MP3 player cu control al volumului si lumini cu LED-uri.
Vehiculul se poate deplasa atat inainte, cat si inapoi (2 viteze: 1.5 – 3.5 km/h) si poate fi controlat de catre parinte cu ajutorul telecomenzii.

Vezi detalii si pret

2. Vehicul Electric Quad Cuatro 6 V

Vehicul Electric Quad Cuatro 6 VCuatro a fost proiectat pentru fratii si surorile mai mici, cu varsta de aproximativ 3 ani.
Distractie de durata – vehiculul are un motor puternic de 20W, propulsat de o baterie durabila, care asigura pana la 2 ore de plimbare cu o singura incarcare.
Luminite LED puternice in partea frontala, care vor impresiona pe orice coleg de joaca.
Sunete si melodii incorporate si intrare pentru playerul MP3.
Deplasarea in ambele sensuri la o viteza maxima de 6km/h.

Vezi detalii si pret

3. Masinuta electrica 12V BMW X6 White cu telecomanda

Masinuta electrica 12V BMW X6 White cu telecomandaCu un design modern, masinuta este o reproducere fidela a faimosului BMW X6.
Masinuta electrica  recomandata copiilor cu varsta de peste 2 ani si cu greutatea sub 35 kg.
Este dotata cu o pedala care poate fi folosita pentru franare si accelerare.
Echipata cu faruri fata, mufa MP3, oglinda retrovizoare, volan cu desgin BMW, centuri de siguranta.
Masinuta electrica cu schimbator de viteze si radiocomanda pentru parinti.

Vezi detalii si pret

4. Masinuta electrica pentru copii Mappy Drifter Jeep

Masinuta electrica pentru copii Mappy Drifter JeepMasina este inzestrata cu 2 motoare independente puternice de 6V/7Ah, cate unul pe fiecare roata spate.
Este actionata cu ajutorul pedalei din podea, iar volanul este echipat cu butoane pentru claxon, melodii polifonice, reglaj volum, mufa MP3.
Vehiculul se poate deplasa atat inainte (2 viteze: 3,2 – 4.5 km/h), cat si inapoi si poate fi controlat de catre parinte cu ajutorul telecomenzii.
Mers inainte si inapoiRadiocomanda – inainte, inapoi, stanga, dreapta.

Vezi detalii si pret

5. Masinuta Polaris Ranger RZR 900 Blue

Masinuta Polaris Ranger RZR 900 BlueDistractie pe cinste – Prevazut cu 4 roti.
Dotata cu 2 scaune independente ajustabile, fiecare avand centura de siguranta.
Spatiu mare in spatele scaunelor care poate fi folosit pentru depozitare.
Schimbator de viteza prevazut cu un dispozitiv de blocare a acestuia.
Caroserie inchisa la baza care protejeaza copilul de firele electrice si masinuta de apa, noroi, nisip.
Ideal pentru plimbari pe terenuri cu inclinare pana la 17%.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată