Cuprins
- 1 Top 3 mobilier de bucătărie recomandat
- 2 De ce să alegi cea mai bună mobilă de bucătărie?
- 3 Cum alegi cea mai bună mobilă de bucătărie
- 4 Cea mai bună mobilă de bucătărie: recomandări
Cum alegi cea mai bună mobilă de bucătărie? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă mobila de bucătărie potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Printre cele mai importante încăperi dintr-o casă, se numără bucătăria. Deseori acesta este locul care poate ridica sau afecta negativ prețul de revânzare a unei locuințe.
Mai important decât atât însă, persoana care se va ocupa de pregătirea mesei în familie, va petrece aici ore în șir gătind preparate delicioase.
Este un loc plin de accesorii, ustensile, de aceea ai nevoie de un spațiu de depozitare potrivit și cât mai ofertant. Dacă ești în căutarea celei mai bune mobile de bucătărie, iată ce ar trebui să știi.
Top 3 mobilier de bucătărie recomandat
- Set Bucatarie
Cucina in U - Familia Cucina este o mobila de bucatarie eleganta cu un design usor clasic si modulara.
- Vezi detalii si pret
- Set mobila bucatarie Provence, MDF, Alb fibros
- Daca esti un iubitor al culorii ALB, noi iti recomandam mobila de bucatarie Provence.
- Vezi detalii si pret
- Set mobila bucatarie
Irim Lara - Materiale: blat termorezistent 28 mm, PAL 16 mm, cant ABS 0.45mm, balamale „soft close”.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună mobilă de bucătărie?
Dacă acum îți faci pentru prima dată bucătăria sau dacă vrei să o renovezi, mobila este printre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont. Asta pentru că are rol mai mare decât simpla depozitare a vaselor pentru servit masa sau pentru gătit. Aceasta va servi și ca spațiu de lucru atunci când vei folosi blatul pentru a prepara anumite rețete.
De asemenea, trebuie să fie și un loc potrivit pentru servirea mesei dacă nu ai o altă încăpere la dispoziție pe care să o dedici acestui scop.
Deoarece este un loc pe care vei lucra atât de mult timp și este o zonă cu trafic intens în casă, supusă la multe probe, este nevoie să te asiguri că mobila de bucătărie pe care o alegi este suficient de rezistentă și durabilă. Acestea nu sunt singurele criterii importante însă.
Aspectul este foarte important, deoarece va afecta enorm estetica încăperii. De asemenea, trebuie să te asiguri că alegi dimensiunile potrivite, nu doar ca să fii liniștit că va încăpea în spațiu, dar și pentru a putea lucra confortabil și a ajunge la toate obiectele de care ai nevoie cu mare ușurință.
Cum alegi cea mai bună mobilă de bucătărie
Alegerea poate fi destul de greu de făcut, deoarece puțini sunt cei experți în acest domeniu. Atunci când cauți cea mai bună mobilă de bucătărie este important să fii bine informat.
Vrem să te ajutăm de aceea am conceput acest ghid de cumpărături în care am adunat toate informațiile necesare pentru ca tu să fii sigur că achiziția pe care o faci este o investiție de care o să te bucuri o lungă durată de timp.
Te vom ghida prin toți pașii pe care trebuie să îi parcurgi până să te hotărăști asupra unui model de mobilier. Apoi vei putea identifica ușor cele mai bune oferte care raport calitate/preț de pe piață.
Analiza spațiului, a nevoilor și a obiceiurilor
Cel mai important pas înainte să începi să cauți mobilierul pentru zona de gătit, este acela de a face o analiză a spațiului de care dispui, a necesităților pe care le ai în ceea ce privește depozitarea, precum și a stilului în care gătești. Asta te va ajuta să stabilești mai bine care este tipul de mobilier care te-ar mulțumi.
Spre exemplu, dacă suprafața bucătăriei este una mică, te vei concentra mai mult spre găsirea unei mobile care să fie special concepută pentru a fi cât mai eficientă spațial. Poate vei vrea ceva cu sertare duble sau corpuri suspendate care să nu ocupe așa mult spațiu de podea.
Dacă din contră, bucătăria ta este una foarte mare, mobilierul ar putea să fie foarte bogat. Este posibil să îți dorești să optezi chiar pentru o insulă de bucătărie cu extra sertare și dulapuri, precum și spațiu pentru scaune.
Delimitează clar zona pentru gătit și cea pentru servirea mesei. Trebuie să știi unde vrei să plasezi o masă și dacă va fi necesară în bucătărie. De asemenea, ține cont de spațiul care va fi ocupat de electrocasnice, deoarece, mai ales dacă dorești să le integrezi, acestea trebuie să se potrivească perfect cu mobila.
Gândește-te și la stilul tău de viață. Dacă ești o persoană care preferă minimalismul, este clar că nu vei avea nevoie de dulapuri foarte mari și încăpătoare, pentru că nu vei avea cu ce să le umpli. Pe de altă parte, dacă preferi multe vase, ai o colecție de căni pe care ai vrea să o afișezi, este bine să alegi o mobilă cu mai multe compartimente, poate chiar cu o vitrină.
Și modul în care gătești poate să influențeze decizia pe care o vei lua. Spre exemplu, dacă vei găti pentru o familie mare, îți place să faci propriile aluaturi și petreci, în general mult timp în bucătărie, atunci blatul de gătit va fi foarte important pentru tine. Trebuie să alegi unul suficient de spațios pentru a-ți permite să gătești cu alimente voluminoase.
Pe de altă parte, dacă preferi felurile rapide cu puțini pași și puține ingrediente, suprafața pentru gătit poate să fie una de dimensiuni medii sau mici, iar acest aspect nu te va încurca.
După ce ai analizat puțin aceste aspecte și ai stabilit cât de cât ce ai vrea de la mobilierul de bucătărie, este timpul să cunoști mai multe despre opțiunile pe care le găsești pe piață.
Forma sau conceptul mobilierului de bucătărie
Variantele pe care le descoperi pe piață, cele care sunt standard, pot avea configurații diferite. Sunt populare modele care vin pe un singur perete, cele în forma L sau U. În cazul în care un producător îți oferă opțiunea de a realiza mobilierul la comandă, este bine să profiți de această opțiune. Cu toate acestea trebuie să știi că va fi necesar să plătești ceva mai mult.
Totuși, trebuie să te concentrezi pe câteva elemente de care orice mobilă de bucătărie are nevoie. Acestea sunt corpurile suspendate, blatul de bucătărie, dulapurile care vor reprezenta baza ce vine așezată pe podea, masca de chiuvetă sau alte corpuri asemănătoare pentru mascarea altor electrocasnice. Unele modele includ și corpuri de mobilier înalte pe care le poți folosi așa cum consideri mai bine.
Mobilier liniar
Prima opțiune este cea a mobilierului ce vine pe un singur perete, pe care îl va ocupa în întregime. Aici lucrurile sunt simple. Chiuveta, plita sau aragazul, precum și cuptorul și alte electrocasnice mici, vor trebui integrate împreună cu mobila pe peretele desemnat acestui scop.
Sunt variante care merg foarte bine în bucătăriile mici unde deja ar fi prea mult ca mobilierul să ocupe doi pereți din acest spațiu. De aceea, caută modele care, la interior, să îți ofere cât mai multe soluții pentru a depozita organizat și ușor toate obiectele de care ai nevoie.
Mobilier în formă de L
Mobila de bucătărie cu o configurație în formă de L este încă o variantă care se potrivește bine în bucătăriile de dimensiuni medii. Este un mod ingenios de a profita cât mai mult de suprafața pe care o ai la dispoziție. Astfel, mobilierul se prelungește de pe un perete pe celălalt. Un colț al bucătăriei va fi deci ocupat de mobilă.
Caută însă acele modele care să ofere soluții inedite pentru această zonă ciudată. De exemplu, dulapurile cu rafturi rotative sau cele în unghi sunt foarte recomandate.
Mobilier în formă de U
Mobilierul de bucătărie în formă de U este bun în cazul bucătăriilor care se bucură de foarte mult spațiu. Această configurație îți dă posibilitatea de a forma acel triunghi magic în bucătărie, între chiuvetă, plită și frigider. Astfel, nu va trebui să faci prea mulți pași pentru a lua alimentele, a le spăla și a avea grijă și de ceea ce ai deja la foc.
Multe persoane care au o bucătărie open space, legate de sufragerie, apelează la acest stil de mobilier. Este și foarte practică, deoarece în partea care face legătura dintre bucătărie și sufragerie, mobilierul poate fi destinat servirii mesei, blatul devenind astfel o masă în toată regula. Astfel familia poate să se relaxeze în timp ce persoana care gătește se poate bucura în continuare de compania celor dragi.
Mobilier cu insulă
O ultimă variantă este aceea a mobilierului cu insulă. Este și cea mai costisitoare, bineînțeles, ținând cont și de dimensiuni. Mulți aleg să integreze în această insulă plita sau chiuveta, precum și sertare cu condimente sau alimente cu care lucrează deseori.
Materiale pentru mobila de bucătărie
Cea mai bună mobilă de bucătărie trebuie să fie și rezistentă și durabilă. Pentru ca acest lucru să fie posibil, un mare rol îl joacă și materialul. Așa cum era de așteptat însă, materialele de calitate costă mai mult. De aceea, este bine să analizezi profund ce îți oferă fiecare variantă, pentru a estima cam în cât timp va trebui să refaci investiția și dacă merită.
Cel mai des, mobilierul va confecționat din PAL, MDF, lemn masiv, lemn stratificat. De asemenea, contează mult și elementele de feronerie sau detaliile din alte materiale.
Mobilă de bucătărie din PAL
Este cea mai ieftină variantă de pe piață, materialul fiind unul slab și neavând o durată de viață mare, mai ales într-un mediu atât de capricios cum este bucătăria.
Deși majoritatea corpurilor de mobilier de piață sunt fabricate din PAL, trebuie să știi că nu rezistă bine la zgârieturi, lovituri. În plus, este foarte sensibil la umiditate ceea ce este o problemă reală în bucătărie unde sunt mulți aburi și lucrezi cu multă apă.
Mobilă de bucătărie din MDF
MDF-ul este cea mai bună soluție de compromis între lemn masiv și PAL. Este mult mai calitativ decât PAL-ul, dar mai scump. Cu toate acestea față de lemn, este foarte accesibil. În plus, rezistă bine la uzură și umiditate. Din aceste motive este folosit adesea și pentru mobila din baie. De asemenea, își păstrează aspectul mai bine în timp.
Mobila de bucătărie din lemn
Lemnul poate fi simplu, masiv sau stratificat. Toate sunt variante mult mai bune decât cele pe care tocmai le-am analizat. Totuși sunt într-o total altă categorie de preț, doar o porțiune destul de mică a populației ajunge să își permită un astfel de mobilier. Este un material foarte rezistent și aspectuos, mai ales în bucătăriile cu temă clasică, rustică sau minimalistă.
Blatul
Blatul de bucătărie va fi cea mai expusă zonă din mobilier la uzură. Aici vei toca alimentele, vei frământa aluaturile și vei așeza vasele. Din acest motiv, trebuie să îi acorzi o atenție specială.
Acesta poate fi fabricat din diverse materiale, unele mai scumpe decât altele. Printre cele mai recomandate sunt granitul, cuarțul și lemnul masiv. Acestea au și un aspect deosebit. Totuși, sunt foarte scumpe, fiind considerate materiale de lux.
O variantă mai accesibilă la preț este PAL-ul melaminat. Este foarte accesibil, poate fi produs într-o mare varietate de culori și texturi, dar este și destul de rezistent la lovituri și uzură.
În plus, se curăță ușor și nu are nevoie de o întreținere specială așa cum este necesar în cazul lemnului sau al granitului care este poros.
Dotări
În funcție de necesități, vei alege o mobilă care este dotată cu soluții speciale, compartimente extra sau alte opțiuni deosebite. Aici intră spre exemplu sertarele cu închidere lentă sau cele cu un sistem de deschidere prin presiune. Acestea sunt, desigur, opțiuni care arată și se simt bine, dar costă mai mult.
De asemenea, caută variante cu soluții pentru spațiu restrâns dacă este posibil. Așa sunt spre exemplu mesele extensibile din blatul de bucătărie, sertarele duble sau prezența unui raft îngust pentru condimente sau borcane.
Există și opțiuni care sunt optimizate pentru utilizatorii care se deplasează cu ajutorul scaunului cu rotile.
Concluzii
Poți găsi cea mai bună mobilă de bucătărie online. Aici vei putea să găsești mai multe modele și cu siguranță vei afla și o variantă care se să potrivească cu stilul pe care dorești să îl abordezi în bucătăria ta.
Atunci când cauți mobilier în acest fel, deoarece este o investiție importantă, fii foarte atent la părerea altor utilizatori. Aceștia pot menționa dacă produsul primit corespunde cu imaginea de pe internet, dacă se asamblează corect sau dacă producătorul a omis informații importante în descriere sau a formulat eronat unele specificații. Te vei proteja astfel de o experiență neplăcută.
Este recomandat să verifici producătorul pentru a te asigura că are o reputație bună. Dacă nu poți găsi mai nimic despre el, mai bine te orientezi spre altceva, mai ales dacă produsul este dubios de ieftin. Verifică și calitatea serviciilor oferite de magazinul online, pentru a te asigura că vei putea returna fără probleme produsul în cazul în care ești nemulțumit.
Cea mai bună mobilă de bucătărie: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de mobilă de bucătărie care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Set Bucatarie Cucina in U – Alb Structo
Familia Cucina este o mobila de bucatarie eleganta cu un design usor clasic si modulara.
Alegeti ce corpuri doriti si configurati bucataria ideala, deasemenea puteti alege din 3 fronturi, 4 tipuri de blat si 2 tipuri de manere.
Corp/carcasa PAL melaminat alb / 16 mm.
Fronturi & Pilastrii MDF infoliat / 18 mm.
Blat 38 mm / este termorezistent.
2. Set mobila bucatarie Provence, MDF, Alb fibros
Daca spatiul tau se rezuma la 260 cm si esti un iubitor al culorii ALB, noi iti recomandam mobila de bucatarie Provence !!!
Detalii Materiale:
Corp: Pal melaminat – Front: MDF infoliat.
Blat: intreg, termorezistent – Glisiere: pe roti.
Manere: bronz cu ceramica – Picioare: plastic, reglabile.
3. Set mobila bucatarie Irim Lara
Materiale: blat termorezistent 28 mm, PAL 16 mm, cant ABS 0.45mm, accesorii metalice, balamale „soft close”.
Ansamblu contine 8 piese:
3 corpuri suspendate.
4 corpuri asezate: 40 cm lungime, 47 cm latime, 202 cm inaltime.
1 blat de 200 cm lungime si 2,8 cm grosime.
4. Set Mobila Bucatarie Mina 260 cm Alb/Ferrara
Acest set de mobila modulara pentru bucatarie, face parte din familia MINA.
Corpurile sunt modulare si pot fi pozitionate in orice ordine doriti, de exemplu chiuveta in stanga.
Setul este compartimentat cu polite si sertare. In costul acestei mobile de bucatarie sunt incluse urmatoarele componente: carcase/corpuri, fronturi usi, sertare, manere, polite, feronerie, pilastrii, talpi alunecatoare, blat 28mm.
Corpurile de bucatarie sunt construite din pal de 16mm cu finisaj Ferrara si Alb Mat.
5. Set Bucatarie Kring Yasmine
Bucataria Kring Yasmine contribuie la amenajarea eficienta si moderna a bucatariei tale ai iti permite sa pastrezi un stil aerisit, avand o lungime de doar 240 cm.
Bucataria este dotata cu multiple spatii de depozitare, toate inchise cu usi din lemn pentru a mentine un aspect curat si ordonat.
Fiind confectionata din PAL, un material tratat chimic, este rezistenta la umezeala si are un pret accessibil.