Cuprins
Cum alegi cea mai bună mobilă pentru hol? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă mobilierul pentru hol potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Fiind prima încăpere a casei și spațiul prin care oaspeți iau prima oară contact cu locuința ta, este foarte important să te asiguri că holul tău transmite informațiile pe care le dorești despre tine, gusturile tale și stilul tău de viață.
Orice musafir se simte bine atunci când este poftit în casă și pășește într-un hol care sugerează o atmosferă caldă, care este curat și bine mobilat. Asta sugerează că și gazda este atentă la detalii și își dorește ca cei din jur să se bucure doar de ce este mai bun.
Dacă ești în căutarea mobilierului ideal pentru hol, iată în acest articol toate informațiile de care ai nevoie pentru a selecta cea mai bună mobilă pentru hol.
Top 3 mobilier pentru hol recomandat
De ce să alegi cea mai bună mobilă pentru hol?
Piața de mobilier este foarte saturată cu din ce în ce mai multe oferte. Atunci când vine vorba de mobila pentru hol însă, trebuie să faci alegerea cu multă atenție la detalii.
Doar cea mai bună mobilă va putea să se dovedească rezistentă în timp și să facă față provocărilor la care o vei supune. Este normal să vrei să faci o impresie bună, iar atunci când vine vorba de casa ta holul joacă un mare rol în acest sens.
Mobila trebuie să fie încadrată spațial foarte bine, astfel încât încăperea să nu pară înghesuită. De asemenea, trebuie să îți permită o depozitare eficientă și ordonată a tuturor lucrurilor pe care le folosești mai mult afară: pantofi, genți, umbrele, chei etc. În același timp, pe lângă rezistență și organizare, holul trebuie să fie și plăcut estetic. În acest sens trebuie să te asiguri că alegi mobilierul în având în minte o temă stilistică bine conturată.
Cum alegi cea mai bună mobilă pentru hol
Doar un utilizator foarte bine informat poate face o alegere bună. De aceea, am pregătit acest ghid de cumpărături unde poți găsi toate criteriile de selecție pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face o achiziție de acest gen. Atinge subiecte precum dimensiuni, material și diversitate. Astfel, poți fi siguri că toate alegerile pe care le vei face vor fi cele mai bune, dar și pe măsura bugetului tău.
Iată așadar cum poți să cumperi o mobilă de hol perfectă din prima.
Analiza nevoilor
Înainte de a te apuca să cumperi orice, este necesar să faci o scurtă analiză a nevoilor tale reale. Doar așa vei pitea fi sigur că orice bănuț cheltuit este justificat și că nu ai pierdut, de fapt, resurse.
În cazul mobilierului de hol, este înțelept să te gândești care sunt nevoile tale în acest spațiu. Asta pentru că holurile sunt, în general, suprafețe mici în comparație cu alte încăperi în casă. Din acest motiv trebuie să te asiguri că vei folosi din plin orice corp de mobilier vei cumpăra pentru hol.
De asemenea, nu presupune că ai nevoie de un anumit tip de mobilă, doar pentru că acestea apar în cazul majorității caselor pe care le-ai vizitat sau pentru că ceilalți se așteaptă la așa ceva.
De exemplu, doar pentru este în trend acum să ai o băncuță în hol, nu înseamnă că ai nevoie de ea și că trebuie să o integrezi cu orice preț, chiar dacă spațiul este puțin.
Sau poate că nu vei avea neapărat nevoie de un dulap, un simplu cuier fiind suficient pentru tine. Odată ce ai stabilit clar care sunt necesitățile tale în acest loc, abia atunci vei putea începe să cauți modele de mobilă.
În general oamenii au nevoie de:
- Un loc pentru depozitarea pantofilor
- Un loc pentru depozitarea genților
- Un spațiu pentru depozitarea hainelor de stradă (geacă, palton, pălărie, etc).
- Măsuță sau comodă cu sertare pentru depozitarea obiectelor mici precum: umbrela, chei, bani mărunți etc.
Dimensiuni
Următorul pas este acela de a analiza clar care este spațiul de care dispui pe hol. Astfel vei putea aprecia mai bine câte corpuri de mobilier vor încăpea și cam cât de mari pot fi.
Pentru că această cameră deschide calea spre casa ta, nu vrei ca tu sau alte persoane să se frece de mobilă, să se împiedice sau lovească de ea. Din acest motiv este mai bine să alegi variante de dimensiuni mai mici.
Așadar ia o ruletă și măsoară tot, apoi notează tot. Atunci când alegi mobila, consultă care sunt dimensiunile acesteia. Este o idee bună să marchezi cu cretă sau bandă adezivă spațiul ce urmează a fi ocupat de mobila pe care o dorești. Nu aproxima niciodată aspecte ce au legătură cu dimensiunea.
Există un singur element de mobilier despre care specialiștii spun că ar trebui să fie cât mai mare posibil: oglinda. Deoarece reflectă lumina, aceasta are capacitatea de a crea iluzia de spațiu extins. Cu cât este mai mare, cu atât holul va părea mai aerisit și mai încăpător.
Cea mai bună mobilă pentru hol – piese esențiale
Care sunt piesele care nu ar trebui să lipsească dintr-un hol? Ei bine, iată mai jos care sunt cele mai recomandate tipuri de mobilier pentru hol:
Măsuță cu sertare
Aceasta este una dintre cele mai populare opțiuni pentru majoritatea caselor. Acest tip de mobilier este ideal pentru holuri. Seamănă cu o comodă, doar că fără uși de dulap. Există mai multe variațiuni, dar este o piesă de mobilier foarte versatilă. Blatul ți permite să depozitezi un bol în care să pui obiectele mici, precum și diverse obiecte de decor.
În sertare poți ascunde tot ce nu vrei să fie la vedere, iar spațiul de sub sertare poate fi utilizat pentru a pune diverse coșuri în care poți ascunde papucii de casă, eșarfele și șepcile sau alte obiecte.
Pe piață o vei mai găsi și sub denumirea de masă tip consolă. Este foarte apreciată și pentru dimensiunea ei este ideală pentru hol, fiind mai degrabă îngustă.
De regulă, sunt piese destul de lungi, deci va trebui să fii atent să nu fie prea lungi pentru holul tău. Acestea nu ar trebui să ocupe un perete întreg, deoarece nu este estetic. Regula spune că astfel de măsuțe trebuie să ocupe maxim 60% din suprafață liberă a peretelui lângă care vrei să o așezi.
Pantofar
Mai ales dacă ai o familie numeroasă, pantofii sunt mereu o problemă. Toată lumea vrea ca perechile preferate de încălțări să le fie la îndemână în hol. În același timp, trebuie să ai un loc în care să pui pantofii după ce te descalți atunci când vi de afară. În caz contrar, se va crea un haos foarte deranjant, pe care cu greu vei putea să îl gestionezi.
Pantofarul este un corp de mobilier îngust, optimizat pentru depozitarea corectă a pantofilor. Atunci când alegi un model pentru tine, ține cont de numărul de pantofi pe care vrei să îi depozitezi în acest fel și asigură-te că vei avea loc pentru toți. Există modele mai înalte, mai scunde, mai late sau mai lungi. Așadar trebuie să îți cunoști bine nevoile pentru a alege un model care să te ajute cu adevărat.
Dacă nu ești sigur ce dimensiune este mai potrivită, alege mereu una mai mică. Modelele mari pot acomoda mai mult de 20 de perechi de încălțăminte. Totuși, dacă vei pune în alt loc perechile pe care nu le folosești des, ar trebui să ai suficient loc pentru cele de zi cu zi și într-un model mai mic.
De asemenea, este bine să te gândești și la tipul de pantofi. Dacă vorbim de pantofi sport aceștia pot fi așezați fără problemă într-un pantofar care îi forțează să stea într-o poziție verticală. Nu același lucru este valabil și în cazul cizmelor sau al pantofilor cu toc, care stau mai bine pe rafturi.
În orice caz, ar trebui să verifici și să fii sigur că nu vei ajunge să așezi încălțămintea una peste alta, ci că fiecare pereche va avea propriul loc pe un raft sau într-un sertar special. În caz contrar, acesta ar putea să se deterioreze, s-ar crea iar dezordine, iar investiția ta în această mobilă și-ar rata scopul.
Cuier
Cuierul este un elementar în aproape orice hol. Deoarece este destul de robust, va influența major modul în care va arăta holul, mai ales după ce vei și agăța haine pe el. Din acest motiv, stilul pe care îl alegi contează foarte mult, pe piață fiind disponibile variante foarte diferite. Totuși, mai mult decât partea estetică, ar trebui să te intereseze funcționalitatea.
Deoarece există mai multe tipuri de cuier dintre care poți alege, este bine să înveți puțin despre avantajele și dezavantajele fiecărui model.
O variantă din ce în ce mai populară este cuierul de perete. Acesta este apreciat mai ales în cazul holurilor mici deoarece nu ocupă deloc spațiu pe podea. Sfatul specialiștilor este să alegi un cuier de perete care are și o poliță deasupra pe care să poți așeza alte obiecte.
Următorul tip de cuier în ordinea popularității este cel tripod. Acesta ocupă spațiu pe podea și este înalt. Se încadrează foarte bine în holurile care sunt mai mari și care abordează un stil vintage sau rustic. Variantele din metal negru sunt ideale pentru un decor în stil nostalgic, în timp ce cele din lemn se potrivesc în cazul decorului minimalist, tropical sau rustic.
Există, bineînțeles și opțiunea cuierelor care fac parte dintr-un corp de mobilier complex care include și un dulap, sertare și oglindă. Acestea sunt piese foarte convenabile pentru cei care nu vor să își bată prea mult capul cu găsirea și combinarea corectă a mai multor piese de mobilă.
Pentru acestea PAL-ul este un material popular, acesta fiind ieftin, dar nu cel mai rezistent. Totuși, deoarece mobila din hol nu este supusă unui stres foarte mare, sunt slabe șanse ca aceasta să se deterioreze rapid.
Băncuță pentru hol
Acestea sunt din ce în ce mai populare, deoarece au dublu rol: oferă spațiu pentru depozitare și un loc pe care să te așezi. Poți alege modele cu spătar sau fără. De asemenea, sunt și variante fără spațiu de depozitare cu șezut tapițat sau nu, care se potrivesc foarte bine în holurile minimaliste.
În cazul acestor bănci, este important să fie robuste și foarte rezistente. Dacă este un model cu depozitare, banca va funcționa ca o ladă cu capac. Deoarece capacul va fi ridicat și închis de sute de ori pe an, este important ca rezistența la uzură să fie una mare. În plus, trebuie să poată susține greutatea celor ce se vor așeza pe ea.
Oglinda
Oglinzile sunt perfecte pentru majoritatea holurilor. Ele creează iluzia de spațiu extins și reflectă lumina, ceea ce ajută la iluminarea naturală a spațiului, mai ales dacă nu este o zonă care primește, în mod normal, multă lumină naturală. În plus, poți să vezi cum arăți înainte de a ieși pe ușă, fără a fi nevoie să mergi în altă cameră.
Oglinzile mai mari sunt cele mai recomandate, deoarece vor reflecta mai multă lumină. În plus, pot fi folosite cu ușurință și de cei care sunt mai scunzi sau mai înalți din familie. Dacă este mai convenabil pentru tine. Poți alege chiar mai multe oglinzi mici pe care să le așezi una lângă alta, obținând astfel un aspect contemporan foarte plăcut.
Stilul mobilierului pentru hol
Nu uita că, pentru a arăta bine, elementele din mobilier trebuie să se potrivească. Alege o temă și încearcă să o urmezi. Spre exemplu, dacă preferi stilul clasic, alege mobilier din lemn închis la culoare, poate chiar lăcuit.
Optează pentru culori precum maro, roșu, verde smarald. Dacă vrei un hol luminos, stilul minimalist este ideal. Alege mobilă în nuanțe deschise de lemn sau albe. Decorează cu gri, mov rozaliu, portocaliu fad și multe plante.
Concluzii
Poți găsi modele frumoase de mobilă pentru hol online. Aici ofertele sunt la dispoziția ta și poți răsfoi zeci de produse într-un timp mult mai scurt decât dacă le-ai căuta în modul clasic.
Nu uita să verifici mereu părerea altor utilizatori. Aceștia pot să semnaleze dacă au găsit probleme legate de calitate sau de serviciile oferite de magazinul online. Poți să eviți o achiziție proastă în acest fel, fără să suferi personal.
Cea mai bună mobilă pentru hol: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de mobilier pentru hol care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Set mobila hol Idento Garderoba
Idento este o colectia clasica, caracterizata prin functionalitate ridicată si design-ul atemporal.
Trasaturile clasice ale colectiei sunt scoase in evidenta de manerele cu aspect antichizat, de cornise, picioarele elegante si elementele decorative care se regasesc pe fronturi.
Finisajul este alb cu o mica patina, care creaza o atmosfera eleganta.
Functionalitatea mobilierului Idento este asigurata de numeroasele module foarte bine compartimentate cu polite si sertare.
2. Set mobila hol Garderoba Helga
Helga este o garderoba simpla si eleganta care se adreseaza celor care indragesc finisajul alb si mobilierul minimalist.
Dimensiune cuier: 81/26/122 h cm – Dimensiune oglinda: 91/3/62 h cm.
Dimensiune pantofar: 92/35/46 h cm
Dimensiune dulap cu oglinda: 62/38,5/192,5 h cm
Dimensiune comoda: 96/35/98,5 h cm
Material: pal melaminat – Culoare: alb mat.
3. Mobilier hol Garderoba P008 Stejar Wotan/Alb Mat
Garderoba P008 va aduce un plus de stil si va intregi ambianta de acasa.
Garderoba este foarte versatila, datorită paletei cromatice, care îmbină tonuri de alb cu nuante naturale.
Garderoba P008 pune la dispoziție un spatiu generos pentru depozitare.
Material: pal melaminat.
Culoare: alb mat cu stejar wotan.
Dimensiune: 137/42/180 h cm.
4. Mobila hol Garderoba Iza Craft White
Garderoba Iza este imbinarea perfecta dintre util si practic.
Desi este redusa ca dimensiuni, Garderoba Iza contine suficiente spatii de depozitare.
Dimensiuni: 155/26/190 H cm.
Culori disponibile: craft/alb.
5. Set mobilier hol/cuier Malta, MIRJAN24
Corp si fronturi: PAL 16 mm.
Margini ABS.
Dupa montaj, garderoba trebuie fixata de perete.
Deschise prin sistemul „PUSH TO OPEN”.
Dimensiuni: latime: 90 cm, inaltime: 195 cm, adancime: 34 cm.
Culori: alb mat.