Cuprins
- 1 Top 3 oglinzi de perete recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună oglindă de perete?
- 3 Cum alegi cea mai bună oglindă de perete
- 4 Cea mai bună oglindă de perete: recomandări
- 4.1 1. Oglinda decorativa minimalista, natur, 70 x 150 cm, ORSINI
- 4.2 2. Oglinda de perete, rotunda, decorativa in cadru din lemn
- 4.3 3. Oglinda Decorativa Tulup, Forma Rotunda, Neagra
- 4.4 4. Oglinda decorativa de perete, model soare, Bossulica, MDF, auriu
- 4.5 5. Oglinda rama plastic culoare auriu antichizat
Cum alegi cea mai bună oglindă de perete? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă oglinda de perete potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Cu greu îți poți imagina o locuință fără o oglindă. Avem nevoie de una pentru a ne putea asigura că arătăm bine, că suntem sănătoși și că imaginea pe care alții o văd când se uită la noi, este cea pe care vrem să o transmitem.
Totuși, aceasta este mai mult decât atât.
O oglindă de perete aleasă și amplasată corect poate transmite iluzia de spațiu extins într-o cameră mică, poate reflecta lumina și contribuie major la atmosfera din cameră, influențându-i mult stilul.
De aceea, aceasta trebuie aleasă cu mare atenție. Învață din acest articol, cum poți alege cea mai bună oglindă de perete.
Top 3 oglinzi de perete recomandate
- Oglinda decorativa minimalista, natur, ORSINI
- Rama lemn – Oglinda calitate AGC Belgia. Sistem agatat de perete orizontal / vertical. 70 x 150 cm.
- Vezi detalii si pret
- Oglinda de perete, rotunda, decorativa in cadru din lemn
- Un produs al marcii franceze Atmosphera, specializat in productia celor mai la moda mobilier pentru casa.
- Vezi detalii si pret
- Oglinda Decorativa Tulup, Forma Rotunda, Neagra
- Accesoriu ideal pentru hol, baie, sufragerie sau dormitor. Cu agatatori pe spate pentru o fixare simpla pe perete.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună oglindă de perete?
Pe piață vei găsi oglinzi în mai multe variante. Unele sunt încorporate în corpuri de mobilier, cum sunt cele de pe ușa dressingului. Altele se așază pe podea, fiind foarte potrivite pentru dormitor.
Totuși, cele mai versatile și mai diverse sunt oglinzile cu montare pe perete. Acestea sunt soluția ideală pentru cei care au un spațiu de podea limitat.
De multe ori, peretele poate fi destul de ofertant cu spațiul pentru a putea susține o oglindă mare, de efect.
Cum alegi cea mai bună oglindă de perete
Deoarece este un obiect atât de important cu un efect decorativ major, alegerea oglinzii de perete trebuie să se facă în mod informat.
Vrei să te asiguri că plătești un preț corect, dar și că alegi un model care să se potrivească cu stilul camerei tale. Trebuie să ții cont chiar și de încăperea în care dorești să o montezi, deoarece unele materiale, dimensiuni, forme și modele sunt mai potrivite pentru o cameră decât pentru alta.
Am pregătit acest ghid de cumpărături pentru a te ajuta să cumperi cea mai bună oglindă de perete ca un expert, ca un designer de interioare care are o viziune și știe exact ce se potrivește unde.
Astfel îți va fi mai ușor să selectezi rapid un model din multitudinea care se regăsesc pe piață.
Alege oglinda de perete pentru fiecare cameră
Camera în care intenționezi să agăți oglinda îți poate influența alegerea. Iată cum să faci o selecție în funcție de acest criteriu:
Oglindă de perete pentru hol
De cele mai multe ori, holul este o încăpere mică și întunecoasă, mai ales dacă locuința ta este un apartament. De aceea în acest spațiu oglinda este un obiect mai mult decât bine venit. În plus, este util să ai o suprafață reflectorizantă în care să poți vedea cum arăți fix înainte de a ieși pe ușă.
Ideal este să alegi una cât mai mare, pentru a reflecta cât mai multă lumină. Variantele cu formă dreptunghiulară sunt apreciate deoarece se pliază cel mai bine pe proporțiile camerei. Totuși sunt din ce în ce mai apreciate oglinzile rotunde, cu condiția ca dimensiunea lor să fie una mare.
Oglinda pentru sufragerie
Acestea pot fi foarte decorative și pot deveni chiar un punct focal în această încăpere. Este recomandat să alegi forme care urmează liniile mobilierului. De exemplu, plasează o oglindă mare dreptunghiulare deasupra șemineului. Oglinzile mai mici pot fi utilizate pentru a decora un perete tip galerie. Le poți chiar așeza printre rame cu tablouri sau fotografii.
Oglinda pentru dormitor
Deși oglinzile de podea se potrivesc cel mai bine aici, dacă ai un dormitor mai mic, o oglindă de perete este foarte bună. Alege o oglindă mai mică sau chiar mai multe pentru a decora peretele deasupra patului. Dacă ai nevoie de o oglindă în care să te vezi, alege una suficient de mare, pe care să o poți amplasa în așa fel încât să îți poți analiza ținuta în întregime.
Oglindă de perete pentru baie
Oglinda este indispensabilă în baie deasupra chiuvetei. Aceasta poate fi încadrată într-un corp de mobilier, sau poate fi independentă. Sunt apreciate formele dreptunghiulare, fiind mai practice, mai ales dacă ai o baie mare. Rama oglinzii trebuie să fie dintr-un material care rezistă bine la umiditate.
Materialul oglinzii de perete
Oglinda de perete poate fi fabricată din mai multe materiale. Iată ce trebuie să știi despre fiecare
Oglindă de perete din acrilic
Este un material ieftin dar potrivit pentru oglinzi. Spre deosebire de sticlă acesta este mai rezistent la șocuri. De asemenea, este ușor, ceea ce înseamnă că te vei descurca destul de ușor cu montarea.
Încearcă să nu alegi cea mai ieftină variantă deoarece imaginea ar putea să apară deformată. În plus, se zgârie foarte ușor deci trebuie să fii atent la materialele pe care le folosești atunci când o cureți.
Este un material folosit adesea pentru oglinzile cu forme neconvenționale, foarte ornamentale.
Oglindă de perete din policarbonat
O variantă foarte bună pentru oglinzile mai mari este policarbonatul. Acesta este mult mai calitativ decât acrilicul, ceea ce îl face și mai scump. Avantajul însă constă în rezistența lui.
Spre deosebire de o oglindă din sticlă, dacă iei una din policarbonat nu trebuie să îți faci griji că se va sparge. Asta le face potrivite pentru oglinzile de dimensiuni mari.
Oglindă de perete din sticlă
Acesta este materialul cel mai întrebuințat și cunoscut pentru oglinzi. Imaginea care se reflectă pe oglinzile din sticlă este una clară, motiv pentru care majoritatea persoanelor preferă acest material.
Este potrivit pentru orice încăpere. Prețul este unul mediu. Marele dezavantaj este fragilitatea sticlei și greutatea acesteia. Trebuie să fii atent la montare să nu cumva să o scapi deoarece se va sparge cu siguranță în bucățele.
Oglindă de perete din metal lustruit
Acestea sunt mai puțin prezente pe piață, fiind considerate variante de lux. Metalul poate fi bronz, cupru, alama sau inox. Este un material foarte rezistent și durabil, deci nu va exista o problemă.
Formele și dimensiunile sunt destul de limitate, dar pot fi considerate o investiție, fiind și de 4 ori mai scumpe decât un model din acrilic.
Rama și finisaje
Rama și finisajul sunt detalii importante care îți pot influența alegerea. Poți alege dintr-o multitudine de stiluri și materiale pentru ramă. Unele dintre acestea pot fi fabricate din lemn, aluminiu, sticlă, bronz sau cupru, dar există mult mai multe opțiuni.
La fel cum ai proceda cu orice alt obiect decorativ, atunci când alegi oglinda cu ramă trebuie să iei în considerare stilul camerei în care vrei să o agăți. Gândește-te dacă restul încăperii este decorată în culori calde sau reci. O oglindă cu o ramă din aluminiu mată s-ar putea să nu se potrivească, dar un bronz antichizat ar putea fi perfect .
Dacă ai abordat un stil de decor foarte modern, oglinzile cu ramă din sticlă sunt foarte potrivite mai ales pentru baie. Sticla opacă albă sau neagră este de asemenea o ramă potrivită pentru stilul modern.
Alege o ramă proeminentă într-o culoare contrastantă cu restul camerei și peretele atunci când vrei să umpli spațiul, să creezi senzația de cameră mai plină. În schimb, dacă încăperea în care vrei să așezi oglinda este mică, alege o ramă care să iasă mai puțin în evidență pentru a obține efectul invers.
Dimensiune și greutate
Când vine vorba despre dimensiuni, trebuie să le alegi în contrast cu mărimea camerei. De exemplu dacă vrei oglindă pentru un hol mic, alege una care să ocupe o suprafață cât mai mare din perete, pentru a face camera să pară mai mare. Dacă vrei să alegi o oglindă pentru sufragerie însă, alege un model de dimensiuni modeste, poate chiar mai multe pe care să le aranjezi într-o galerie.
Trebuie să știi și că o oglindă mai mare, înseamnă o suprafață mai mare de curățat, deci ține cont și de acest aspect înainte să iei o decizie.
Atunci când vrei o oglindă în care să te vezi bine pentru a-ți analiza ținuta, alege una care să aibă o înălțime de minim 150 cm.
Acordă atenție și la proporțiile dintre mobilier și oglindă. Spre exemplu, dacă vrei să pui oglinda deasupra canapelei, aceasta ar trebui să aibă 3 sferturi din lățimea canapelei sau să fie egală pentru a putea obține un efect estetic.
Greutatea este un alt aspect de care s-ar putea să trebuiască să ții cont. Bineînțeles, dacă vrei să agăți câteva oglinzi mici, atunci acest detaliu nu îți va influența decizia. Acestea ar putea fi montate chiar fără a da gaură în perete folosind un adeziv foarte bun.
Dacă vrei să agăți o oglindă mai mare însă, cu ajutorul cuielor sau al șuruburilor, trebuie să știi că acestea pot fi foarte grele. Asigură-te că șurubul sau cuiul stă fix în perete și că nu joacă deloc. Abia apoi poți alege să agăți oglinda. Ține mereu cont de indicațiile producătorului în acest sens.
Formele oglinzilor de perete
Există foarte multe variante de forme pe piață. Cele mai populare sunt cele dreptunghiulare. Acestea sunt ușor de încadrat și amplasat deasupra corpurilor de mobilier.
Ai posibilitatea de a te juca cu orientarea oglinzii pentru a influența dimensiunea perceptuală a camerei. Astfel, dacă o vei așeza pe orizontală, camera va părea mai largă, în timp ce amplasarea pe verticală va crea impresia de spațiu mai înalt.
Dacă ești îndrăzneț și vrei să aduci diversitate și energie în cameră, combină un mobilier în linii foarte drepte cu o oglindă rotundă sau ovală. Acesta este un truc de design foarte eficient, care atrage atenția și încântă privirea. Le poți folosi pentru a atrage atenția spre un perete care este mai deosebit, având un model desenat pe el sau un tapet interesant.
Din ce în ce mai populare sunt oglinzile de tip modular. Acestea sunt bucăți de mici dimensiuni de oglinzi în forme diverse, cele mai populare fiind cele în hexagon. Piesele pot fi combinate pentru a obține forme diverse, un design unic pe care îl poți realiza după bunul plac.
Stilul oglinzii de perete
Deoarece o vei agăța pe un perete, oglinda va avea un efect decorativ foarte mare, asemănător cu cel al unui tablou, mai ales dacă va reflecta o zonă foarte colorată.
Pentru un spațiu minimalist sau modern, trebuie să știi că o oglindă mică, dar într-o ramă mare și alungită va extinde vizual camera. Cu cât este ornamentată mai puțin, cu atât se va potrivi mai bine într-un astfel de spațiu.
Dacă vrei ceva care să se potrivească cu stilul scandinav, alege o oglindă rotundă cu ramă din lemn neapărat.
Dacă vrei ceva care să aibă un impact mai mare, poți îndrăzni să alegi o oglindă cu un design nonconformist. De exemplu, una tip mozaic care să reflecte lumina din direcții diferite, creându-se astfel un efect de caleidoscop. O altă variantă este oglinda a cărei ramă se „plimbă” prin interiorul acesteia. Aceste modele contribuie la dinamica unei camere și vor radia mai multă energie în spațiu.
Dacă vrei să adaugi o notă artistică încăperii, dar nu ești fan al galeriilor cu tablouri, alege o ramă foarte specială. De exemplu, într-o cameră în stil scandinav, o ramă din metal care imită crengile copacilor va avea un efect major. Pentru o încăpere decorată în stil clasic sau vintage, ramele din bronz sau lemn antichizat foarte ornamentale sunt ideale.
Concluzii
Poți comanda cea mai bună oglindă pentru perete online. Probabil că ai emoții în privința transportului. Firmele de curierat nu au cea mai bună reputație și probabil te temi ca oglinda să nu ajungă la tine spartă sau cu alte defecte.
Din fericire, chiar dacă ar ajunge așa nu trebuie să îți faci griji deoarece vânzătorul este obligat să te despăgubească dacă produsul ajunge la tine cu astfel de defecte.
În plus, dacă observi în termen de 14 zile că nu îți place oglinda, nu se potrivește spațiului tău sau nu arată cum te-ai așteptat, poți face retur gratuit și primești toți banii înapoi.
Atunci când cumperi online este important să verifici de mai multe ori descrierea produsului pentru a te asigura că ai înțeles corect care sunt dimensiunile lui și materialul din care este confecționat.
Nu uita că unele rame din plastic pot părea din lemn în imagine. Poți evita o astfel de dezamăgire dacă citești descrierea produsului.
De asemenea, o idee bună este consulți părerea altor cumpărători pentru a te asigura că ei au avut o experiență bună cu livrarea și produsul care a ajuns la ei.
Cea mai bună oglindă de perete: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de oglinzi de perete pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Oglinda decorativa minimalista, natur, 70 x 150 cm, ORSINI
Ramele folosite de catre firma noastra , sunt rame de lemn, de cea mai buna calitate.
O oglinda face o camera sa para mai mare, mai luminoasa si mai eleganta.
Francezii au fost cei care au folosit pentru prima data , in mod intens, oglinda in decorarea incaperilor.
Rama lemn – Oglinda calitate AGC Belgia.
Sistem agatat de perete orizontal / vertical.
Dimensiunile prezentate sunt dimensiuni exterioare.
2. Oglinda de perete, rotunda, decorativa in cadru din lemn
Oglinda decorativa rotunda intr-un cadru din lemn.
Un cadru din lemn adauga caldura, confort si da o nota naturala.
74 cm diametru.
Idee de cadou interesanta.
Un produs al marcii franceze Atmosphera, specializat in productia celor mai la moda mobilier pentru casa.
3. Oglinda Decorativa Tulup, Forma Rotunda, Neagra
Accesoriu ideal pentru hol, baie, sufragerie sau dormitor.
Cu agatatori pe spate pentru o fixare simpla pe perete.
Marime perfecta la aranjarea parului sau la machiaj.
Design elegant permanent.
Culoare rama: negru – Grosime rama: 2 cm.
Totala: (Ø): 60 cm – Masuri oglinda(Ø): 56 cm.
Grosimea geamului oglinzii: 4 mm.
4. Oglinda decorativa de perete, model soare, Bossulica, MDF, auriu
Aceasta oglinda realizata de brandul Bossulica este o decoratiune unica pentru perete si este traforata din MDF si placaj cu ajutorul unui echipament cu comanda digitala.
Este realizata din mai multe straturi de MDF, traforate individual si asamblate manual.
Se potriveste in toate tipurile de decor si poate fi amplasata atat in holul, livingul sau dormitorul locuintei, cat si in birou, receptie, centre de infrumusetare sau restaurante.
Diametru: 80 cm.
Greutate: 0.5 Kg.
5. Oglinda rama plastic culoare auriu antichizat
Tip Oglinda: Sticla acrilica.
Tip Montare : Perete – Utilizare:: Sufragerie.
Tip: Cu rama – Stil : modern.
Forma: Rotund.
Material Cadru: Plastic.
Culoare: Auriu antichizat – Model: Soare.