Cuprins
- 1 Top 3 perechi de încălțăminte pentru navigație recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună încălțăminte pentru navigație?
- 3 Cum alegi cea mai bună încălțăminte pentru navigație
- 4 Cea mai bună încălțăminte pentru navigație: recomandări
Cum alegi cea mai bună încălțăminte pentru navigație în 2024? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă încălțămintea pentru navigație potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Deși nimic nu se compară cu mersul pe barcă desculț, în condiții mai puțin plăcute ai nevoie de o încălțăminte corespunzătoare care să îți protejeze foarte bine picioarele.
Deoarece condițiile de pe o barcă sunt foarte diferite de cele dintr-un parc spre exemplu, ai nevoie de pantofi de înaltă calitate, construiți special pentru a te ajuta să faci față provocărilor dintre valuri, fără să faci compromis în ceea ce privește confortul.
În acest articol descoperă cum poți alege cea mai bună pereche de încălțăminte pentru navigație.
- Încălțăminte navigație din piele Clipper Albastru Bărbați
- Încălțăminte confortabilă, datorită materialului din piele și a tălpii groase! Talpă de cauciuc care nu lasă urme, aderență bună pe soluri umede și pe punțile bărcilor
- Vezi detalii si pret
- Încălţăminte navigaţie SAILING 500 Navy Damă
- Încălțăminte confortabilă, realizată din piele. Talpă antiderapantă, din cauciuc ce nu lasă urme. Rezistenţă la apă sărată – Încălțăminte din piele, hidrofobă.
- Vezi detalii si pret
- Încălţăminte navigație Race Negru-Gri Adulți
- Produs conceput pentru antrenamente şi competiții de navigație. Tratamentul cu plasmă al produsului reduce cu 40% îmbibarea cu apă și asigură o uscare rapidă.
- Vezi detalii si pret
Plimbările sau chiar munca pe o barcă pot reprezenta momente foarte plăcute, aventuroase, dar și pline de bucurie.
Toate aceste emoții pozitive pot fi însă umbrite de disconfortul provocat de o încălțăminte nepotrivită. Apa, frigul, diversele obiecte de pe barcă, pot crea probleme la nivelul picioarelor.
De aceea, pentru a evita cât mai bine orice incident ai nevoie de încălțăminte potrivită. Din păcate, o pereche de pantofi convenționali nu or să te ajute prea mult.
Încălțămintea pentru navigație este concepută având în minte cele mai întâlnite provocări de pe apă precum, o suprafață alunecoasă, umiditate, temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute, expunerea la apă sărată, etc.
Ai nevoie așadar de pantofi pe care să te poți baza în cele mai dure condiții.
Deoarece sunt prevăzuți cu unele elemente deosebite și fabricați din materiale de înaltă calitate, prețul acestora va fi normal mai mare decât al unei perechi de încălțăminte obișnuite.
De aceea va trebui să fii mai atent la perechea pe care o vei cumpăra întrucât exista o varietate destul de mare pe piață.
Diferențele dintre aceste perechi de pantofi de navigație nu stau doar în mărime și culoare.
Vei avea nevoie de o încălțăminte diferită dacă vei face plimbări scurte cu o barcă cu motor, sau dacă vei călători pe mare foarte mult ori în cazul în care vei merge la pescuit de pe barcă.
Alegerea ta poate să fie cea mai potrivită din prima, cu condiția de a fi foarte bine informat.
Poți găsi toate detaliile de care ai nevoie despre cea mai bună încălțăminte pentru navigație în acest ghid de cumpărături.
Învață toate secretele experților și descoperă o listă cu cele mai bune perechi de pantofi de navigație disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Va trebui să alegi între trei tipuri de pantofi și să îți dai seama care este cea mai potrivită pentru tine: clasicii pantofi de navigație din piele, pantofi sport racing, pantofi sport regatta sau cizme pentru navigație.
Acesta este cel mai întâlnit model de încălțăminte, cu un design clasic ușor de recunoscut, potrivit mai ales pentru zonele apropiate țărmului.
Din piele naturală:
Principalul avantaj al acestui material este faptul că este flexibil și permite pielii să respire. Având în vedere că picioarele tind să se umfle puțin pe durata zilei, pielea naturală se va putea adapta asigurând un confort la purtare.
Mai mult, pielea naturala previne transpirarea piciorului ceea ce împiedică și formarea mirosurilor neplăcute.
Au preț mai mare decât alte materiale, dar, dacă vei avea grijă de pantofi, aceștia vor rezista ani de zile și te vei putea bucura de ei foarte mult timp.
Printre cele mai notabile avantaje mai amintim: impermeabilitate, elasticitate, durabilitate și lipsa mirosurilor neplăcute.
Printre dezavantaje se numără prețul ridicat, necesitatea unui întrețineri mai minuțioase dar și faptul că pot cauza iritații și răni la picior dacă nu sunt aleși corect.
Din piele sintetică:
Aceștia au anumite avantaje la rândul lor. Au preț accesibil și chiar o mai bună impermeabilitate ceea ce te poate proteja chiar mai bine împotriva vremii capricioase. În plus, nu necesită o întreținere riguroasă.
Totuși, structura densă a materialului nu permite o bună respirație a pielii, ceea ce înseamnă că vei transpira și e posibil să apară mirosuri neplăcute.
Și în cazul pielii sintetice sunt diferite grade de calitate, indicate cel mai adesea de prețul perechii de pantofi.
Cu cât calitatea este mai slabă, cu atât încălțămintea va ceda mai repede. În plus, trebuie să te asiguri că îți vin foarte bine deoarece, spre deosebire de pielea naturală, cea sintetică nu are elasticitate.
Aceștia sunt pantofi special concepuți pentru navigație pe care îi vei recunoaște după material, de cele mai multe ori neopren și cauciuc.
Aceste materiale îi fac să fie foarte stabili, mai ales în zona călcâiului. Acest lucru este necesar deoarece atunci când navighezi cu o viteză mare și la un unghi înclinat, picioarele resimt mult stres și presiune în special în zona gleznelor.
Pantofii din neopren au și capacitatea de a izola foarte bine căldura. Totuși asta înseamnă că vor reține foarte bine și umiditatea.
Asta poate duce la apariția piciorului de atlet, o infecție fungică ce este cauzată de purtarea îndelungată a încălțămintei în condiții de umiditate sporită. Așadar, au nevoie de o îngrijire specială.
Au avantajul de a fi flexibili în situații în care apar mișcări bruște care pot întinde materialul, și nu sunt grei. Totuși, în general nu sunt confortabili și trebuie să te obișnuiești cu purtarea lor.
Aceștia sunt foarte asemănători cu încălțămintea pentru drumeție. Combină aspectul plăcut al unei încălțăminte sport cu funcționalitățile necesare pe barcă.
Este o combinație de neopren și plase textile care arata foarte bine.
Plasa textilă este foarte confortabilă și se usucă foarte rapid.
În plus, poate fi fabricată într-o multitudine de culori, ceea ce face aceste perechi de pantofi să arate foarte bine. Aceasta le face foarte potrivite pentru navigatul recreațional.
Acestea sunt foarte rezistente la impact și protejează foarte bine împotriva apei. Cizmele cu multi-straturi sunt 100% impermeabile dar și permit o bună reparație a pielii.
Totuși, chiar dacă oferă o bună protecție, ar trebui să fie purtate mereu cu șosete.
Dacă vrei să cumperi astfel de cizme, trebuie să te asiguri că acesta îți vin și în zona gambelor, care poate fi mai subțire sau mai groasă.
Ca să ai o marjă de eroare, alege o pereche de cizme care are șireturi pentru a le putea ajusta în acea zonă.
Calitatea, procesul complex de fabricare precum și materialele speciale se vor reflecta în preț. Modelele mai ieftine sunt potrivite doar pentru cei care fac plimbări cu barca ocazional.
Sunt recomandate pentru navigație în adânc pe perioade mai mari de timp. Altfel, restrâng mult mobilitatea, ceea ce poate deveni deranjant.
Talpa este cea mai importantă componentă. Contactul cu suprafața trebuie să fie stabil și trebuie să i se permită apei să curgă de sub talpă.
Tălpile de calitate superioară din cauciuc nu sunt abrazive, deci nu vor lăsa urme pe podea.
Apa sărată și alternantă cald-rece nu trebuie să afecteze încălțămintea. Indiferent că pantofii sunt sau nu impermeabili, aceștia trebuie să aibă o bună ventilație pentru se usca rapid.
Trebuie să adaptezi mereu încălțămintea la condițiile particulare de climă.
Spre exemplu, dacă navighezi într-o zonă cu climă caldă, orice pereche de pantofi pentru navigație va fi bună, dar dacă vei naviga spre zone reci, vei avea nevoie de încălțăminte robustă și obligatoriu 100% impermeabilă, cu suficient spațiu pentru a putea purta șosete groase.
În zonele calde, chiar și o pereche de sandale poate fi potrivită.
Aderența tălpii
Așa cum am menționat, talpa este cea mai importantă componentă. Aceasta trebuie să aibă multe canale pare permit apei să curgă.
Aceste canale, sunt de asemenea înguste pentru ca pietrele să nu rămână prinse în ele, ceea ce ar duce la zgârierea punții.
Dacă talpa va avea o culoare deschisă, riscul de a lăsa urme pe punte este mai mic.
De asemenea, dacă este mai subțire va fi mai confortabilă, deși ai putea prefera o talpă mai groasă care absoarbe mai bine șocurile. Mai ales pentru călătorii pe mare care durează mai mult, e recomandat să alegi încălțăminte cu talpă mai groasă care protejează mai bine articulațiile.
Proprietăți de uscare
Din moment ce umiditatea la nivelul picioarelor nu se poate evita pe barcă, este foarte important ca pantofii să se poată usca foarte repede.
Bineînțeles că pe barcă temperatura nu este una foarte ridicată. De aceea materialul din care este fabricat pantoful trebuie să se poată usca în maxim câteva ore chiar și la temperaturi joase.
Confort la purtare
Bineînțeles că încălțămintea pentru călătorii mai lungi trebuie să fie una confortabilă. Totuși acesta nu ar trebui să fie un element definitoriu pentru alegerea ta dacă ești în căutarea pantofilor sport pentru competiție pe barcă.
Dacă vrei pantofi clasici de navigație, probabil vei prefera să îi porți fără șosete. În acest caz, interiorul acestora trebuie să fie foarte confortabil și bine căptușit.
În cele din urmă însă, cel mai important aspect este să probezi perechea înainte de a o alege. Orice disconfort sau urmă de jenă, cel mai probabil se va accentua în viitor, așadar asigură-te că îți vin foarte bine.
- Pantofii din material textil țin să mucezească și să provoace mirosuri neplăcute
- Pantofii cu aplicații de metal nu sunt rezistenți la coroziune și sunt stricați de apa sărată.
Șosetele de înot sau pantofii de surf
Pentru cei care ar prefera să fie desculți pe barcă, șosetele din neopren sau pantofii de surf sunt o alternativă. Aceștia sunt subțiri și au o talpă subțire și moale. Deși nu oferă același nivel de protecție ca pantofii adevărați, prezintă proprietăți anti-derapante.
Aceștia pot fi purtați și în apă unde te vor proteja de pietre și alte obiecte ascuțite.
Teniși
Unele persoane preferă tenișii albi deoarece sunt confortabili, au o bună aderență și nu lasă urme pe punte. De asemenea, sunt potriviți și pentru plimbări în afara bărcii.
Aceștia sunt potriviți pentru navigare în condiții de vreme stabilă normală, pe bărci cu motor sau yahturi mici unde riscul de a te uda la picioare este minim. Totuși verifică dacă își păstrează aderență și atunci când puntea este udă.
Dezavantajul este acela că nu se usucă repede.
Sandale și șlapi
Pe vreme foarte caldă sandalele și șlapii pot fi variante potrivite dacă se respectă anumite condiții. Dacă plănuiești să te miști mult pe barcă, nu alege o pereche de șlapi, ci o pereche de sandale care se fixează foarte bine pe picior. Altfel riști să rămâi descălțat sau chiar să îți sucești piciorul.
La sandale există 2 opțiuni: cu vârf deschis sau închis. Cele deschise îți lasă mare parte din picior neprotejat. Cele închise sunt mai robuste și oferă un nivel mai ridicat de protecție.
Totuși, permite piciorului să respire fără probleme și poți să calci și în apă liniștit. Dezavantajul este acela ca e mai greu să scapi de pietricelele sau scoicile mici care reușesc să pătrundă sub talpa.
Cât despre material, cele din material sintetic să uscă mult mai repede decât cele din piele naturală.
Preț și producători
Prețul celei mai buni perechi de încălțăminte pentru navigație poate varia în funcție de mai mulți factori, după cum am analizat în rândurile de mai sus.
Totuși, fiind o încălțăminte foarte nișată, calitatea este cea care va face cea mai mare diferență în ceea ce privește prețul.
De asemenea, este recomandat să fii foarte atent și la producători. Verifică piața pentru a afla care sunt firmele care au o reputație bună.
Este bine sa înclini către companii care se ocupă în mod expres de fabricarea echipamentelor de navigație sau a tipului acesta de încălțăminte.
Concluzie
Poți cumpara cea mai bună încălțăminte pentru navigație online. Aici ai posibilitatea de a vedea mai multe produse, dar și de a compara mai rapid diverse prețuri pentru a identifica cea mai bună ofertă.
În plus, ai la dispoziție și părerea altor utilizatori pe care ești încurajat să o consulți de fiecare dată.
Acum că ai parcurs toate aceste informații ești gata să cumperi cea mai bună încălțăminte pentru navigație.
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de perechi de încălțăminte pentru navigație care oferă un raport calitate/preț excelent.
Încălțăminte confortabilă, datorită materialului din piele și a tălpii groase!
Talpă de cauciuc care nu lasă urme, aderență bună pe soluri umede și pe punțile bărcilor.
Materialul și forma tălpii facilitează evacuarea apei, prin canalele de pe talpă.
Piele tratată, rezistentă la apă sărată. Orificiile pentru șireturi sunt din alamă ce nu oxidează.
Închidere cu șireturi, pentru o bună susținere a piciorului.
Materiale ușoare: o greutate de 378 g pentru mărimea 43.
Produs conceput pentru navigaţie pe vreme caldă și uscată (practicare consecventă).
Încălțăminte confortabilă, realizată din piele. Talpă antiderapantă, din cauciuc ce nu lasă urme.
Talpă cu microstriaţii din cauciuc natural, antiderapant. Nu lasă urme.
Formă mocasin. 2 şireturi integrale, cu orificii întărite, pentru reglare optimă.
Rezistenţă la apă sărată – Încălțăminte din piele, hidrofobă.
Produs conceput pentru antrenamente şi competiții de navigație.
Confortabilă şi aderentă, această încălţăminte este potrivită pentru navigaţie!
Tratamentul cu plasmă al produsului reduce cu 40% îmbibarea cu apă și asigură o uscare rapidă.
Canalele plasate de-a lungul branțului evacuează apa pe părțile laterale.
Materiale ușoare: o greutate de 470 g pentru mărimea 43.
Talpă din spumă EVA şi faţă din mesh, pentru confort excelent.
Produs conceput pentru navigaţie pe vreme caldă și uscată.
Încălțăminte ideală pentru navigație pe timp de vară!
Încălțăminte ușoară, confortabilă și foarte aderentă. Se poate purta și fără șosete!
Talpă cu microstriaţii din cauciuc natural, antiderapant. Nu lasă urme.
Parte superioară din piele întoarsă.Închidere cu șireturi. 2 orificii.
Formă mocasin, din piele întoarsă și mesh. Benzi anti-frecare.
Produs conceput pentru navigaţie pe vreme caldă și uscată.
Încălțăminte ideală pentru navigație pe timp de vară!
Încălțăminte ușoară și aderentă. Se poate purta și fără șosete!
Formă mocasin, din piele întoarsă și mesh. Bandă anti-frecare.
Materiale ușoare: o greutate de 247 g pentru mărimea 43.
Talpă intermediară din spumă EVA, pentru a absorbi șocurile.