Cum alegi cea mai bună pereche de ochelari de înot? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă ochelarii de înot potriviți nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Dacă ți s-a întâmplat vreodată să ieși din apa cu ochii roșii, urme de ochelari pe față sau simți disconfort atunci când ai folosit ochelari de înot pentru piscină la mare, înseamnă că ai nevoie de acest ghid de cumpărături.
Indiferent că înotul este un hobby sau că îl practici la nivel de performanță, alegerea unei perechi de ochelari de înot de calitate este un proces important.
Pentru a te bucura și a avea performanță în apă, este foarte important să te simți confortabil. Cea mai bună pereche de ochelari de înot îți poate asigura acest confort.
Top 3 ochelari de înot recomandați
- Ochelari înot Arena COBRA SWIPE MIRROR
- Descoperă noua tehnologie anti-aburire ARENA SWIPE cu care sunt prevăzuți ochelarii de înot: Sistemul anti-aburire se reactivează printr-o simplă frecare a lentilelor.
- Vezi detalii si pret
- Ochelari inot adulti Speedo Fastskin Hyper Elite Mirror
- Forma lentilelor hidroscopice pentru o vedere maxima foveala si periferica cu miscare minima a capului. Punti hidrodinamice pentru nas cu sistem de blocare vertical.
- Vezi detalii si pret
- Ochelari de înot NABAIJI 900 B-FAST Lentile tip oglindă
- Grație sistemului inovator al punții nazale cu micrometru și design-ului compact, acești ochelari asigură o stabilitate optimă. Câmp vizual larg: 135°< – <150°.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună pereche de ochelari de înot?
Deși par că ar arăta toți la fel, alegerea celei mai bune perechi de ochelari de înot pentru tine poate fi dificilă. Diferențele de preț sunt doar prima caracteristică la care ai putea avea deja dificultăți de înțelegere.
De ce două perechi de ochelari care arată similar au un preț atât de diferit? Ce trebuie să știi este că nu vei folosi ochelarii dacă aceștia nu ți se potrivesc, indiferent cât de ieftini sau scumpi au fost.
De aceea, este important să faci o alegere buna din prima, asigurându-ți astfel succesul achiziției.
Cum alegi cea mai bună pereche de ochelari de înot
Cu o ofertă destul de diversificată pe piață și cu caracteristici tehnice destul de particulare, ți-ar putea fi greu să faci rapid o alegere bună.
Detalii precum nevoile tale, materialul, designul ochelarilor de înot precum și dimensiunea acestora, pot înclina foarte mult balanța.
Pentru a-ți veni în ajutor, am depus o muncă de cercetare în locul tău și suntem pregătiți să îți prezentă toate sugestiile experților. Astfel alegerea ta va fi una informată cu cele mai puține șanse de eșec.
De asemenea, la final o să îți prezentăm și o listă de produse la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, astfel tu vei reuși să faci cea mai bună achiziție din prima. Iată așadar care sunt toate aspectele de care trebuie să ții cont:
Unde îi vei folosi?
Vei înota în apă deschisă, sau în piscină? Piscina este interioară sau exterioară?
Răspunsul îți va afecta decizia. Asta pentru în funcție de acesta va trebui să alegi o altă culoare pentru lentile, precum și cât de tare stau strânși pe cap.
Dacă vei înota în interior, alege o pereche de ochelari cu lentile deschise la culoare. Cu excepția cazului în care spațiul este foarte tare iluminat, lentilele întunecate te vor încurca destul de mult în acest context.
Lentilele întunecate sunt făcute pentru înotul afară. În acest caz, acestea joacă și un rol de protecție împotriva razelor UV. Dacă îți dorești un confort chiar și mai sporit, probabil că vei vrea să plătești puțin mai mult pentru o pereche de ochelari de înot cu lentile polarizate.
Nivelul de performanță
Înainte de a cumpăra orice pereche de ochelari de înot este important să îți dai seama la ce nivel de performanță ești. În funcție de asta vei alege diferit materialul sau poate chiar mărimea ochelarilor.
Dacă ești începător, ceva confortabil și de bază va fi suficient. Dacă faci performanță însă, vei vrea ceva care să ți se potrivească perfect și care să fie foarte rezistent la uz intens.
Începător
Ochelarii de înot pentru începători au fost realizați pentru confort și ajustabilitate, aceștia fiind dotați cu curele și punte pentru nas, pentru a accesibiliza ajustarea acestora atunci când ești în piscină.
Dacă vrei un câmp vizual mai mare, ia în considerare și utilizarea unei măști de înot. Cu o stabilitate medie, aceasta în permite să vezi o imagine panoramică, ceea ce va face întreaga experiență mai plăcută.
Intermediar
Ochelarii de înot pentru o utilizare frecventă sunt făcuți cu o punte pentru nas mai flexibilă și un câmp vizual mai îngust. Sunt ușor de ajustat, dar au o stabilitate mai mare atunci când înoți distanțe mari.
Dacă ești în apă, odată sau de două ori pe zi, faptul de a alege o pereche de ochelari care să facă față rigorilor impuse este un obiectiv prioritar.
Avansat
Acești ochelari sunt concepuți pentru a se potrivi perfect pe față fără a avea nevoie de ajustare. Au un câmp vizual îngust și cea mai mare stabilitate în timpul înotului.
Forma lor este hidrodinamică, contribuind astfel la obiectivul tău de a atinge viteze cât mai mari în apă. Unele perechi de ochelari de înot au puntea pentru nas detașabilă. Îi vei alege pe cei care ți se par cei mai confortabili.
Cei mai bun ochelari de înot însă au bretele ajustabile care sunt foarte stabile. Aceștia sunt ochelari de înot suedezi și sunt special concepuți pentru ultra confort și viziunea super clară.
Aceștia trebuie să fie asamblați de către tine, ceea ce reprezintă un avantaj deoarece ai control absolut asupra modului în care se vor potrivi cu fața ta.
Cum alegi dimensiunea potrivită?
Cât de fix ți se vor potrivi ochelarii nu depinde neapărat de bretele ci de garnitura care asigura un contact etanș cu pielea. De aceea este important să încerci mereu ochelarii de înot înainte de a cumpăra o pereche.
Dacă faci achiziția online, asigură-te că producătorul sau magazinul acceptă retururi cu toți bani înapoi în cazul în care nu ți se potrivesc.
O pereche de ochelari de înot cu garnitură ar trebui să se aplice etanș pe toată suprafață, fără însă a te strânge. Dacă sunt chiar și ușor prea largi, vor fi complet inutili pentru tine.
Dacă te strâng prea tare, este un disconfort inutil pe care nu ar trebui să îl accepți.
Verifică și cât pe lați sunt ochelarii pentru tine. Dacă sunt ușor prea lați, apa se poate infiltra pe la colțul ochilor.
Ochelarii de înot de performanță au un design mult mai definit, având rolul de a încuraja o viteză de înot cât mai bună.
Din acest motiv tind să fie mai puțin ajustabili, însemnând că s-ar putea să fie necesar să cauți mai mult o pereche perfectă pentru tine.
Ochelarii de înot în stil suedez sunt mai ajustabili, dar pot fi inconfortabili deoarece, în general nu au o garnitură. Aceștia ar trebui să se potrivească perfect pe zona ochilor.
Producătorii vor denumi dimensiunile drept mare, mediu și mic. Începe cu o dimensiune medie, deoarece aceasta este cel mai probabil să ți se potrivească.
Confort
Chiar dacă ochelarii se potrivesc perfect pe ochi, chiar și un mic disconfort la nivelul nasului te va deranja foarte tare, existând și riscul să apară iritații și răni deoarece pielea devine mai sensibilă sub apă.
Multe pereche au o punte pentru nas ajustabilă, dar daca simți cel mai mic disconfort atunci când probezi o pereche, treci la următoarea fără părere de rău.
Bretelele influențează destul de puțin cat de bine ti se vor potrivi ochelarii, dar sunt foarte importate pentru ca aceștia să își păstreze poziția. Nu le strânge prea tare, deoarece se va pune presiune pe zonele sensibile ale ochilor.
Cele mai bune variante sunt ochelarii de înot cu două bretele sau bretea împărțită. Aceasta prinde capul din două părți, fixând și susținând mai bine poziția ochelarilor.
Lentila
Aproape toți ochelarii de înot de azi vin cu lentilă cu tratament pentru razele UV. Dacă nu au acest tratament, verifică prețul. Acesta ar trebui să fie semnificativ mai mic.
De asemenea, dacă ai dioptrii, majoritatea producătorilor pot produce și ochelari de înot cu dioptrii.
În cele din urmă, va trebui să alegi culoare lentilei. Iată care sunt cele mai populare 6 variante:
- Incolor – este concepută pentru zone cu lumină slabă, acolo unde vizibilitatea maximă este necesară. Se potrivește la înotul în piscinele interioare.
- Violet– au rolul de a spori contrastul obiectelor care au un fundal verde sau albastru. Se potrivesc atât în spații interioare, cât și exterioare.
- Fumuriu – au rolul de a controla cantitatea de lumină ce poate pătrunde și de a reduce nivelul luminozității. Sunt potrivite pentru înot afară pe vreme însorită.
- Ruginiu (chihlimbar) – sunt ideale pentru a spori viziunea în medii cu lumină puțină și să reducă reflexia în medii intens luminate. Potrivite atât pentru interior, cât și pentru exterior.
- Albastru – permite unei cantități moderate de lumină să pătrundă dar păstrează un nivel de protecție împotriva reflexiilor obositoare în condiții de luminozitate mare. Potrivite pentru interior și exterior.
- Cu oglindire – reduc luminozitatea și reflexiile printr-un strat de oglindă aplicat pe lentilă. Sunt potrivite pentru înot afară.
Profil
Profilul ochelarilor de înot se referă la distanța dintre lentilă și față. Cu alte cuvinte, unele lentile sunt mai mari spre exterior, fiind asemănătoare cu o cupă, în timp ce altele, au un design foarte definit, fiind asemănătoare cu lentilele normale.
Profilul nu afectează doar aspectul ochelarilor, ci și funcționalitatea acestora. Unii utilizatori au observat că atunci când poartă ochelari cu un profil mare, există mai mari șanse să apară infiltrări de apă, sau chiar să cadă atunci când faci sărituri în apă.
De asemenea, s-ar putea să îți dai seama că diferite profile de ochelari de înot sunt mai potrivite pentru unele activități în apă, decât pentru altele.
Asamblare
Cât de mult efort și timp ești dispus să depui pentru a asambla o pereche de ochelari de înot? Unele perechi sunt livrate gata asamblate și pregătite pentru a fi purtate imediat. Altele necesită ceva mai multă muncă, de exemplu, faptul de a pune singur bretelele prin ochelari. Altele nu au nici măcar accesoriul pentru nas atașat de lentile, așadar tot tu le vei lega.
Dacă alegi o pereche de ochelari pe care trebuie să o asamblezi singur, ceea ce nu e o idee rea pentru ca aceștia sunt ochelari foarte calitativi, asigură-te că vei primi și toate instrucțiunile de care ai nevoie.
Poți verifica și experiența altor utilizatori în acest sens. De asemenea, pentru cei mai tineri, la o astfel de pereche de ochelari este posibil să fie nevoie de ajutorul unei persoane mai experimentate cel puțin în primele dăți.
Tipul de garnitură
Garnitura este partea care face contact direct cu pielea și este responsabilă pentru împiedicarea apei în ochelari. Cele mai apreciate materiale sunt siliconul și cauciucul deoarece crează mai ușor și mai confortabil un contact etanș.
Cele din silicon sunt mai populare, dar au și un preț ușor mai mare.
Mai există și garnitură din spumă. Dacă nu ești alergic, și acestea sunt bune și conforatbile, dar nu sunt la fel de rezistente ca cele din silicon sau cauciuc.
Tratament anti-ceață
Cea mai bună pereche de ochelari de înot va avea și un tratament anti-ceață. La fel ca ochelarii normali, și cei de înot se pot încețoșa ceea ce poate fi foarte enervant.
O alternativă la un astfel de tratament este să aplici salivă pe lentilă înainte de a-i punea la ochi. Dar cea mai comodă și igienică variantă este achiziționarea unei perechi de ocheai de înot care să aibă acest tratament aplicat.
Preț și producători
Bineînțeles că ți prețul este un aspect care își va afecta decizia de cumpărare acum însă știi care sunt lucrurile de care ai cu adevărat nevoie și cum să iei o decizie care să îți aducă un câștig sigur.
Dacă ai nevoie de ochelari de înot de performanță, te poți orienta spre producători specializați care au un renume în lumea sportivă și care și-au dovedit măiestria în ani sau poate chiar zeci de ani de fabricare a ochelarilor de înot.
Dacă vrei o pereche pentru destindere doar, vei găsi variante la prețuri foarte mici de la producători care totuși sunt apreciați.
Concluzie
Poți cumpăra cea mă bună pereche de ochelari de înot online. În cazul în care vei vrea să comanzi astfel, trebuie să știi că poți returna perechea dacă nu ți se potrivește, de regal în cel puțin 14 zile de la livrarea comenzii.
Nu uita să consulți și părerea altor utilizatori precum și politica de retur și livrare a magazinului pentru a te asigura că iei o decizie de cumpărare bună.
Acum că știi toate aceste informații ești pregătit să cumperi cea mai bună pereche de ochelari de înot.
Cea mai bună pereche de ochelari de înot: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de ochelari de înot care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Ochelari înot Arena COBRA SWIPE MIRROR
Produs conceput pentru înot (nivel avansat).
Descoperă noua tehnologie anti-aburire ARENA SWIPE cu care sunt prevăzuți ochelarii de înot: Sistemul anti-aburire se reactivează printr-o simplă frecare a lentilelor.
Stabilitate – Formă profilată, care asigură susținere optimă.
Reglabil – Punte nazală interschimbabilă (5 mărimi) și bandă elastică dublă.
Lentile: 100% Policarbonat – Garnitură: 100% Elastomer termoplastic.
Chingă textilă: 100% Silicon.
2. Ochelari inot adulti Speedo Fastskin Hyper Elite Mirror
Forma lentilelor hidroscopice pentru o vedere maxima foveala si periferica cu miscare minima a capului.
Punti hidrodinamice pentru nas cu sistem de blocare vertical.
Sigiliu 3D pentru ochelari de protectie IQfit™ pentru o potrivire sigura, fara scurgeri si urme reduse in jurul ochilor.
Curea de curse dintr-o bucata cu scara de tensionare IQfit™ pentru o potrivire unica si personala.
3. Ochelari de înot NABAIJI 900 B-FAST Lentile tip oglindă
Produs conceput pentru antrenamente și competiții de înot (nivel avansat).
Grație sistemului inovator al punții nazale cu micrometru și design-ului compact, acești ochelari asigură o stabilitate optimă.
Ochelarii beneficiază de tratament anti-aburire.
Stabilitate optimă datorită lentilelor hidrodinamice.
Câmp vizual larg: 135°< – <150°.
4. Ochelari inot Tyr Nest Pro Metalized Unisex
Garnitura TPR cu dubla injectie – Punte nazala captusita.
Rama din polipropilena, invelita in grilajul cuib de pasare.
Elastic posterior cu Clip de ajustare a lungimii.
Elastic ochelari din silicon dublu TV (Tensiune Variabila), ce se muleaza pe cap.
Lentilele late din Propinat de Celuloza, sunt tratate cu un strat anti-aburire , cu proprietati UV.
Tratament anti-aburire aplicat in procesul de fabricatie pentru claritate de durata.
5. Ochelari de inot profesionali unisex Phuture Neries Series
Phuture Series este un model ce poate fi folosit atat la antrenamente cat si la competitii.
Lentilele ochelarilor sunt tatate la interior anti-aburire.
Materialul cupelor este din silicon hipoalergenic, ce ofera o etansare perfecta in timpul inotului.
Puntea nazala este interschimbabila – 3 marimi disponibile punte nazala.
Ochelarii sunt disponibili cu lentile clear care lasa mai multa lumina sa patrunda prin ele.