Cea mai bună trotinetă electrică

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (27 voturi, media: 4,81 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună trotinetă electrică? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă trotineta electrică potrivită pentru tine? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna trotineta electricaIndiferent că ești un militant al grijii pentru mediul înconjurător, sau pur și simplu îți dorești o metodă mai rapidă și necostisitoare de a te deplasa la locul de muncă, există acum pe piață multe alternative pe roți, care să te ajute să faci acest lucru în mod ecologic.

Printre acestea se numără și trotineta electrică. Funcționând pe bază de motor electric aceasta îți va permite să te deplasezi eficient pe distanțe moderate, fără a polua.

Dacă ești interesat de unde îți poți cumpăra o astfel de trotinetă, precum și cum poți alege cea mai bună trotinetă electrică, citește în continuare acesta articol.

Top 3 trotinete electrice recomandate

De ce să alegi cea mai bună trotinetă electrică?

Unul din principalele motive pentru care ai putea fi interesat de acest vehicul, este faptul că nu mai este doar o simplă formă de divertisment sau de a petrece timpul în aer liber într-un mod sănătos.

A devenit o modalitate de deplasare urbană din ce în ce mai apreciată de mulți dintre cei care folosesc trotineta electrică pentru a se deplasa în oraș. Nu numai că nu eliberează noxe poluante în aer, dar vorbim și de un consum mai mic comparativ cu o mașină sau un abonament la autobuz.

De asemenea, dacă ai de parcurs distanțe care în mod normal te-ar obosi să le faci pe jos în mod frecvent, trotineta electrică este alegerea potrivită pentru tine.

Cum să alegi cea mai bună trotinetă electrică

Fiind însă încă un vehicul recent introdus pe piață, probabil că îți este greu să îți stabilești un buget, sau să identifici cea mai bună trotinetă electrică. Pentru a fi sigur că te vei folosi din plin de trotineta în care vei investi, este necesar să alegi bine informat. Dacă îți vei face temele, vei putea să alegi mult mai rapid un produs care să și se potrivească, pe care să îl folosești din plin și care să nu îți facă o gaură prea mare în buget.

Pentru a putea face cea mai bună achiziție, îți recomandăm să consulți acest ghid de cumpărături ce conține toate informațiile ce te ajută să identifici trotineta electrică ideală pentru nevoile tale. După ce vei citi cu atenție acesta articol, îți garantăm că vei reuși să alegi în timp scurt, cel mai bun produs la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru o achiziție înțeleaptă citește cu atenție următoarele informații importante.

Cum și unde o să o folosești?

Trotineta electrica de orasSuma de bani pe care o vei investi în această trotinetă trebuie să fie justificată de nevoile tale. Este important să stabilești dinainte care este scopul în care o vei folosi? Cât de des preconizezi că vei avea nevoie de ea? Care este traseul pe care crezi că îl vei parcurge cel mai des?

Răspunsul la toate aceste întrebări este esențial pentru a alege o trotinetă potrivită pentru tine.

Asta deoarece o trotinetă pe care ai de gând să o folosești în fiecare zi, va fi diferită de una pe care vrei să o folosești la plimbări ocazionale.

O trotinetă electrică ce va fi folosită zilnic pentru deplasarea la serviciu sau în alt scop, va avea o structură mai solidă, roți mai mari și mai rezistente, precum și o mai mare autonomie a bateriei.

Toate acestea costă. În schimb, dacă îți dorești o trotinetă electrică pe care să o folosești ocazional la plimbări sau când vrei să te destinzi, te poți mulțumi cu o variantă mai ieftină, dar nu la fel de rezistentă.

Capacitatea bateriei

Fiind un vehicul ce funcționează pe baza unui motor electric, acesta este alimentat de o baterie bineînțeles. Capacitatea bateriei sau autonomia ei te interesează în mod deosebit deoarece de ea depinde ce distanță vei reuși să parcurgi în ce perioadă de timp. Suntem siguri că nu îți dorești să rămâi fără baterie la jumătatea drumului, de aceea e necesar să verifici dinainte acest indice.

Autonomia bateriei va fi exprimată fie în distanța pe care o poți parcurge șa o singură încărcare, fie în durata de funcționare pe care ți-o poate oferi bateria. Majoritatea producătorilor dotează trotinetele cu baterii care pot oferi o autonomie de 30 sau 40 de km la o singură încărcare, sau o funcționare de aproximativ 2 ore.

De asemenea, va trebui să verifici și durata de încărcare. Cea mai bună trotinetă electrică se va încărca complet în minim 2 ore.

Toate datele furnizate de producător însă, sunt pur orientative. Orice suprasolicitare a trotinetei va determina un consum peste medie a bateriei. Astfel greutatea ta, particularitățile drumului, condițiile din trafic, vântul, pantele sau rampele, pot avea o influență mare asupra autonomiei bateriei.

De asemenea, calitatea structurii trotinetei precum și roțile pot influența mult autonomia bateriei. Cea mai bună trotinetă are deci o baterie cu o capacitate cât mai mare. De asemenea, nu trebuie să uiți că oricât de bună ar fi o baterie, aceasta nu este veșnică, și va fi necesar să o înlocuiești la un anumit interval de timp.

Viteza

Trotineta electrica XiaomiFaptul de a cunoaște viteza maximă pe care o poate atinge o trotinetă electrică te va ajuta să îți dai seama dacă acest mijloc de locomoție este într-adevăr ceea ce cauți. Nu te aștepta ca o astfel de trotinetă să poate atinge viteze foarte mari. La urma urmei ea nu va putea să înlocuiască niciodată un vehicul precum mașina.

Cu toate acestea, trotineta electrică poate fi o alternativă foarte bună la mersul pe jos sau chiar la bicicletă sau alte forme de transport pe doua roți.

Motivul pentru care nu poți aștepta la o viteză mare este chiar structura lor. Sunt aparate mici care sunt alimentate la un acumulator. Cu toate acestea, ele rămân în continuare o formă de deplasare foarte eficientă intraurban.

Cele mai ieftine modele pot atinge între 10 km/h și 15 km/h. Dacă această variantă nu este suficientă pentru tine, vei putea găsi cu ușurință modele ce se pot deplasa cu 20-30km/h. Vei avea de unde alege, asta nu este o problemă.

Mare atenție însă la trotinetele electrice care depășesc viteza de 25 km/h. Acestea sunt încadrate legal în categoria mopedelor, ceea ce înseamnă că va fi necesar să o înmatriculezi și să ai un permis de conducere categoria AM.

Materialul cadrului

Materialul din care este fabricat cadrul trotinetei este important deoarece îți poate limita opțiunile de deplasare. Pe piață există atât trotinete electrice cu cadru din aluminiu, cât și unele fabricate din oțel.

Așa cum probabil ai intuit deja, cele fabricate din oțel sunt modele mai solide și mai rezistente. Ele sunt destinate pentru cei care au de parcurs frecvent distanțe mari pe drumuri cu denivelări sau aglomerate.

Oțelul este mai rezistent la lovituri și poate susține mai bine o greutate mai mare a utilizatorului. Trotineta va fi însă mai grea. Pentru a-ți fi mai ușor să o manevrezi, urmărește ca trotineta să nu depășească 10 kg în greutate.

Aluminiul este un metal apreciat pentru că în ciuda rezistenței sale este un metal ușor. Acesta este motivul pentru care este utilizat în fabricarea trotinetelor electrice.

Mai precis, vei alege o trotinetă cu cadru din aluminiu dacă o vei folosi în plimbări ocazionale, pentru destindere, pentru a parcurge distanțe mici, sau pentru a te deplasa la locul de muncă, cu condiția ca drumul să fie neaglomerat și fără denivelări.

Aluminiu este un metal sensibil la lovituri și se poate deforma ușor sub presiuni mari. Avantajul este însă portabilitatea sporită a trotinetei.

Greutatea și înălțimea ta

Trotineta electrica versatilaDeși nu ne-am dori acest lucru, greutatea ta influențează modul de funcționare al trotinetei, rezistența sa precum și autonomia bateriei. Așadar, va trebui să alegi o trotinetă în funcție de greutatea ta.

Din fericire însă, există pe piață modele chiar și pentru cei mai corpolenți dintre noi. Acestea se împart în trei praguri de limite standard:

  • Până la 110 kg
  • Între 110 și 130 kg
  • Peste 130 kg (mai greu de găsit)

În privința înălțimii, vei avea nevoie de o trotinetă care să îți permită o poziție corectă a coloanei vertebrale. Asta presupune ca ghidonul să fie la un nivel care să încurajeze o postură corectă.

Cea mai bună trotinetă electrică are obligatoriu un ghidon reglabil. Verifică așadar care este înălțimea minimă și maximă la care ajunge pentru a te asigura că vei putea sta comod și că vei putea manevra trotineta cu ușurință.

Sistemul de pornire și frânare

Ambele sisteme sunt importante pentru siguranța ta în trafic de aceea ce vom analiza împreună.

  • Sistemul de pornire

În funcție de producător, există două sisteme de pornire, fiecare cu avantajele ei. Cea mai comună este pornirea la cheie, în același mod în care ai porni un automobil obișnuit. Desigur este nevoie de mai multă implicare din partea ta, dar este o metodă de protecție împotriva hoților care nu pot activa trotineta fără cheie.

Cealaltă formă de pornire este ceva mai modernă și este automată. Asta înseamnă că un computer cu senzori îți dă seama cât trotineta este pusă în mișcare și pornește motorul în mod automat. Dacă te întrebi cum se va opri trotineta, află că același principiu este valabil.

În momentul în care vei încetinii sau când trotineta va fi în repaus, computerul îți dă seama și oprește automat aparatul. Această pornire și oprire intuitivă este foarte utilă în momentul în care ai căzut de pe trotinetă sau ai un altfel de accident. Trotineta se va opri imediat, diminuând astfel riscul de a agrava situația.

  • Sistemul de frânare

Frânarea se poate realiza prin intermediul unei pârghii sau a unui buton. În ambele cazuri aceasta trebuie să fie foarte ușor accesibilă. Cu toate acestea, nu te gândi la frânare ca la un sistem de oprire, ci mai degrabă ca un sistem de încetinire a aparatului.

Cea mai bună trotinetă electrică este dotată cu un sistem ce permite încărcarea bateriei în momentul în care frâna este activată, în urma energiei generate. Acest sistem contribuie la autonomia mai mare a acumulatorului.

Este un mecanism care e prezent și în cazul mașinilor de Formula 1, și se numește KERS. Urmărește așadar ca trotineta pe care o vei cumpăra să aibă încorporat acest sistem.

Roțile

Roti solide trotineta electricaRoțile pot influența mult funcționalitatea unei trotinete. Asta pentru că pot fi de mai multe feluri. Roțile în sine diferă în funcție de tipul de cauciuc.

Acele trotinete care au roți pline, sunt foarte rezistente, dar sunt mai inconfortabile deoarece șocurile nu vor fi absorbite la fel de bine.

Optează mai degrabă pentru o trotinetă electrică cu o roată plină și una normală. Cel mai adesea roata plină va fi în spate, în timp ce cea goală va fi poziționată în față, contribuind astfel la o manevrare mai facilă a ghidonului.

Tot la capitolul roți vorbim și despre suspensie. Nu toate trotinetele electrice sunt dotate cu suspensie, asta pentru că nu toți utilizatorii au nevoie de așa ceva.

Alege o trotinetă cu suspensii doar în cazul în care ai de parcurs un teren cu multe denivelări și ai nevoie de un sistem care să absoarbă șocurile și să îți asigure echilibru în timpul manevrării. În caz contrar, un sistem de suspensii te va încurca mai mult deoarece va limita viteza și va cauza creșterea în dimensiune și în greutate a aparatului.

Unii producători îți pun la dispoziție și informații legate de diametrul roților. Acestea pot fi de 100, 120, 145, 200, 230 mm. Roțile mai mici sunt potrivite pentru cei care doresc o accelerare sau oprire foarte promptă și responsivă. În timp ce, roțile mai mari sunt potrivite pentru cei care au de parcurs distanțe mai mari.

De asemenea, ai putea să găsești și date legate de duritatea roților care te pot ajuta în alegerea ta. Duritatea este notată cu o cifră de la 1 la 100 urmată de litera A. Cele mai comune valori, potrivite inclusiv pentru un teren pretențios sunt cele de 88A sau 95A

Un ultim aspect legat de roți îl reprezintă rulmenții. Aceștia contribuie mult la viteza trotinetei. Astfel ei sunt notați cu litere de la A la E urmate de un număr de la 1 la 9. Cu cât valoarea precizată este mai mare, cu atât va fi mai mare viteza.

Trotinetă pliabilă sau nu?

Trotineta electrica pliabilaDeși majoritatea trotinetelor sunt pliabile, există și modele compacte. Principalul avantaj al celor compacte în fața celor pliabile este acela că au o structură mai solidă, deci mai rezistentă.

Cât despre cele pliabile, acestea sunt ideale pentru viața urbană. Asta pentru că sunt mai ușor de transportat și depozitat în locuința, la birou sau în portbagaj. Așadar sunt mult mai practice din acest punct de vedere.  

Producători

Ofertele de pe piață sunt din ce în ce mai multe și poate fi greu să alegi ceva cu toată încrederea. Pentru a nu face o alegere pe care să o regreți mai târziu, îți recomandăm să eviți cu desăvârșire firmele no-name și să alegi ceva de la un producător cu o bună reputație. Printre cei mai populari în România se numără: Airwheel, E-Twow, Razor.

Îți recomandăm să cumperi online. Astfel ai posibilitatea de a avea acces la mai multe informații de de a compara mult mai ușor produsele pentru a decide care este cel mai potrivit pentru tine. De asemenea, poți consulta părerea altor cumpărători pentru a-ți face o imagine completă asupra unui produs.

Astfel, având la dispoziție toate aceste informații poți alege cea mai bună trotinetă electrică pentru tine.

Cea mai bună trotinetă electrică: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de trotinete electrice care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Trotineta electrica Xiaomi Mijia M365

Trotineta electrica Xiaomi Mijia M365

Cadrul scuterului, componentele si accesoriile folosesc acelasi design.
Apasarea unui singur buton readuce scuterul la viata iar elementele rosii aduc un plus de modernitate.
Se pliaza in 3 pasi simpli –  Cadru din aluminiu – 12.5 kg.
Acceleratie controlata – Apasa pe acceleratie si ajusteaza presiunea pana cand veti ajunge la viteza dorita.
Viteza maxima: 25 km/h – Autonomie 30 km – Durata de incarcare: 5 Ore.

Vezi detalii si pret

2. Trotineta electrica Airwheel Z3

Trotineta electrica Airwheel Z3Cel mai modern scuter electric . Intrand in era tehnologiei moderne acesta poate fi monitorizat oriunde si oricand in timp real.
Reglabil, in functie de inaltimea pasagerului (60cm maxim).
Baterie interschimbabila – Sistem multiplu de pliere (inclusiv pedalele).
Viteza maxima: Aprox. 20 km/h – Unghi maxim de urcare: 15°
Incarcare maxima 100 kg.
Putere motor: 350 W – Timp de incarcare: 162,8 Wh in 120 min.

Vezi detalii si pret

3. Trotineta electrica Myway Inokim Light Super Black

Trotineta electrica Myway Inokim Light Super BlackDisplay Digital cu luminozitate in 3 nivele de indensitate, care afiseaza: Distanta Parcursa / deplasare, Distanta Totala parcursa, Viteza atinsa, Nivelul bateriei, Trepte Viteza ( 3 trepte).
Sistem de pliere – Functie autopilot.
Viteza maxima: 30 km – Distanta parcurgere max.: 25-30 km.
Sistem de luminozitate: Fata / Spate – Stop pe frana.
Putere motor: 300W / 36V – Timp de incarcare: 5 ore.

Vezi detalii si pret

4. Trotineta electrica 2Drive 10S

Trotineta electrica 2Drive 10SUsor de utilizat, trotineta este dotata cu un sistem de franare pe disc cu actionare manuala.
Trotineta este usor de pliat si transportat, fie ca mergi pe jos sau cu masina.
Trotineta electrica dispune de o autonomie de pana la 22 km.
Viteza maxima a trotinetei este de 25 km/h.
Datorita motorului puternic, trotineta poate urca fara probleme pante cu grad de inclinare de pana la 15°.
LED fata – Stop spate – Putere motor: 500W – Frane pe disc.

Vezi detalii si pret

5. Trotineta electrica Freewheel Rider T1

Trotineta electrica Freewheel Rider T1Rider T1 este echipata cu un motor de 300W ce transporta in conditii optime o greutate de pana la 120 kg.
Viteza maxima este de 20 Km/h, greutatea minima a utilizatorului este de 20 kg.
Este echipata cu un display ce iti ofera accesul vizual la diversi parametri in timp real.
Beneficiaza de o baterie Li-Ion cu o capacitate de 6.45 Ah ceea ce confera o autonomie de pana la 25 km cu o singura incarcare. Timpul de incarcare este de 2h.

Vezi detalii si pret

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată