Cuprins
- 1 Top 3 vitrine frigorifice recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună vitrină frigorifică?
- 3 Cum alegi cea mai bună vitrină frigorifică?
- 4 Cea mai bună vitrină frigorifică: recomandări
Cum alegi cea mai bună vitrină frigorifică în 2025? Ce funcții și dotări trebuie să aibă vitrina frigorifică potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Dacă în trecut oamenilor le era greu să conserve alimentele, azi, datorită sistemelor frigorifice, este mai ușor ca oricând. Păstrarea alimentelor la rece este o cerință obligatorie mai ales dacă vorbim despre alimente comercializate.
O metodă eficientă de a le păstra la temperaturi optime, fără a le ascunde de ochii doritori ai clienților, este faptul de a folosi o vitrină frigorifică.
Un astfel de aparat frigorific poate fi observat cu ușurință în magazine, cofetării, baruri, pensiuni sau alte localuri de genul. Dacă ești proprietarul unui astfel de loc probabil ești în căutarea unei noi vitrine frigorifice.
Află în continuare cum alegi cea mai bună vitrină frigorifică.
Top 3 vitrine frigorifice recomandate
- Vitrina frigorifica ARKTIC by Hendi corp inox, 293 Litri
- Camera din aluminiu reliefata, usa cu inchidere din plastic cu sticla securizata. Racire cu aer rece cu auto-dezghetare, compresor sub camera.
- Vezi detalii si pret
- Vitrina frigorifica profesionala Liebherr MRFvc 3511, 347 litri
- Ventilatoarele de inalta eficienta asigura racirea rapida a produselor proaspat plasate si o temperatura uniforma de racire in interior.
- Vezi detalii si pret
- Vitrina frigorifica profesionala Whirlpool ADN 201/1, 320 l
- Cabinet din otel – Ventilator.
Usa reversibilia.
Lumina interioara si de avertizare.
6 Rafturi reglabile. - Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună vitrină frigorifică?
Achiziționarea unei vitrine frigorifice este o investiție în viitorul afacerii tale. Însă pentru a face o investiție bună este necesar să alegi cea mai bună vitrină frigorifică pentru tine.
Una care va fi suficient de puternică pentru magazinul tău, și aceea care îți va pune produsele în cea mai bună lumină.
Cum alegi cea mai bună vitrină frigorifică?
Pentru a găsi o astfel de vitrină trebuie să știi câteva detalii importante: ce model de vitrină ți se potrivește, ce facilități trebuie să aibă, care este design-ul care te va avantaja cel mai mult.
Pentru a te ajuta în alegerea ta, am pregătit un ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie. Așadar, pentru a cumpăra cea mai bună vitrină frigorifică, ține cont de următoarele detalii importante.
Tipul de vitrină frigorifică
Tipul de vitrină frigorifică ales va influența și tipul de alimente pe care le vei putea afișa în vitrină. Există două tipuri de vitrine frigorifice, cu ventilare forțată sau cu convecție naturală. Indiferent de tipul ales, ambele vor folosi aerul rece pentru a păstra alimentele la o temperatură constantă.
Diferența apare la modul în care este emis aerul rece, detaliu care va determina măsura în care produsele vor fi afectate de aerul uscat.
De asemenea, este bine să reții că o vitrină frigorifică este o metodă de răcire păstrare temporară a produselor, și nu echivalează cu puterea de conservare a unui frigider.
Vitrina frigorifică cu ventilare forțată
Funcționează pe baza unor ventilatoare încorporate care au rolul de a difuza aerul rece printre alimentele expuse. Odată ajuns la alimente, aerul rece înlocuiește aerul cald care este eliminat, alimentele rămânând astfel proaspete. Acesta este motivul pentru care produsele de patiserie și cofetărie se recomandă să fie expuse în astfel de vitrine.
O vitrină frigorifică de acest fel are dezavantajul de a usca alimentele dacă acestea stau prea mult timp în ea, dar prăjiturile precum și alte produse de patiserie se vând ușor și rapid, motiv pentru care acest sistem este mai avantajos pentru tine dacă vinzi astfel de produse.
Vitrina frigorifică cu convecție naturală
Acest tip de vitrină este cel mai potrivit pentru produse din carne, lactate, peste sau legume. Asta pentru că nu usucă mâncarea așa de mult ca celălalt tip.
Principiul de funcționare este diferit, acest tip de vitrină folosind un evaporator care determină aerul cald să se ridice, în timp ce difuzează aer rece peste alimente.
Deoarece nu există fluctuații de temperatură și ventilația curentului dispare, alimentele nu se uscă atât de repede.
Modelul potrivit
Oferta de pe piață este destul de generoasă în privința modelelor disponibile. Vei întâlni destul de des vitrine verticale, pentru delicatese, mini, orizontale, simple sau duble, cu rafturi sau compartimentate. Ca să te ajutăm în alegerea celui mai potrivit model, vom analiza mai jos trei dintre cele mai populare modele.
Vitrina frigorifică orizontală
Vitrina orizontală este recomandată pentru produsele de patiserie, delicatese din brânză și carne, sau fructe și legume. Cea mai bună vitrină frigorifică pentru expunerea produselor de patiserie este una cu rafturi și pereții din sticlă. Astfel clienții vor putea observa cu ușurință prăjiturile din orice unghi.
Vitrina frigorifică ideală pentru delicatese din carne și brânză este una mai lungă și joasă, dotată cu uși curbate. Iar dacă vei vinde fructe și legume vei avea nevoie de o vitrină compartimentată, dotată cu rafturi pentru a putea aranja marfa pe categorii, și deschisă pentru ca aerul rece să poate circula cu ușurință.
Alege o vitrină care îți permite să controlezi umiditatea aerului, pentru a te asigura că acesta nu este prea umed sau prea uscat.
Vitrina frigorifică verticală
Este cea mai bună variantă pentru băuturi, sticle de vin, bere, etc. Dacă ești proprietarul unui bar, hotel sau pensiune, vei aprecia mult mai bine o astfel de vitrină. Sunt avantajoase deoarece nu ocupă mult spațiu, și sunt destul de înalte. Sunt compartimentate cu ajutorul unor rafturi din grătar și poți poziționa foarte ușor produsele.
În funcție de câte produse ai nevoie să expui, vei alege o vitrină simplă (cu o singură ușă), dublă sau chiar cu mai multe uși în cazul supermarketurilor. Depinde de tine dacă optezi pentru uși cu deschidere clasică sau prin glisare.
De asemenea, există vitrine frigorifice cu deschidere în spate care vor face încărcarea mai facilă în unele cazuri. Evident, aceste sunt mai scumpe, deci analizează bine dacă ai nevoie de acest detaliu sau nu.
Vitrină frigorifică mini
Sunt special concepute pentru a fi utilizate în scop promoțional. Sunt utile atunci când vrei să expui mostre, sau să atragi atenția cu privire la o ofertă specială fără a compromite integritatea alimentelor. De obicei sunt destul de mici pentru a putea fi dispuse pe o masă mică sau chiar pe blatul barului.
Pot imita vitrinele verticale, având un singur raft, sau pot fi fără raft, cu capac de sticlă transparent, iar produsele vor fi plasate dezordonat.
Este un tip de vitrină cu un scop practic redus, fiind folosite mai mult pentru promovare, așa că analizează bine dacă ai într-adevăr nevoie de un astfel de aparat.
Design
Micile detalii fac diferența, iar tu vei observa asta în multitudinea de clienți mulțumiți. Deși observăm mai greu lucrurile mici care atrag clienții, acestea contează mai mult decât ne-am putea imagina. Acest principiu de aplică și în cazul vitrinelor frigorifice, așadar detaliile ce țin de design nu trebuie să fie ignorate.
Un prim aspect de luat în considerare ar fi sticla. Produsele sunt expuse în vitrină, iar tu îți dorești ca acestea să fie cât mai vizibile. Alege o vitrină cu sticlă înclinată sau curbată în detrimentul uneia cu sticlă dreaptă. Primele două vor elimina reflecția luminilor din tavan, iar produsele vor fi mai ușor vizibile.
Nu poți ignora nici partea estetică. Este dovedit faptul că oamenii preferă vitrinele pline, sugerând ideea de prospețime și abundență, iar la urma urmei, o vitrină cu produse din abundență arată pur și simplu mai bine. Pentru a augmenta acest efect, alege o vitrină cu pereți din oglindă.
De asemenea, evită culoarea albă la margini sau pereți, chiar dacă inspiră ideea de igienă. Culoarea neagră „prinde” ochiul mult mai bine, transmite ideea de calitate, lux, sofisticare și eleganță.
Rafturile pot fi din metal, grătar sau sticlă. Sunt absolut necesare pentru organizarea produselor, astfel încât acestea să fie cât mai ușor de observat. Cea mai bună vitrină frigorifică are rafturi din sticlă, acesta conferind mai multă lumină în interior.
Ce accesorii și funcții are cea mai bună vitrină frigorifică?
- Iluminare interioară – Din nou, rolul vitrinei este acela de a-ți pune în cea mai bună lumină marfa în ochii clienților, este deci de preferat ca produsele să fie cât mai bine luminate pentru a „prinde” privirile clienților curioși. Aceasta se face prin lămpi. Poți alege dacă vrei ca acestea să fie dispuse pe rafturi, pe margini sau în colțuri.
- Termostat – Îți va permite să controlezi temperatura, care va trebui să fie adaptată în funcție de sezon. Îți va permite, de asemenea, să controlezi mai bine consumul de energie.
- Decongelare automată – Orice aparat frigorific trebuie dezghețat odată la câteva luni. Această funcție va face ca gheața să fie eliminată și depozitată într-o tăviță din spate, evaporându-se mai târziu, fără ca tu să trebuiască să îți fac prea multe griji.
- Unitate de refrigerare automată – Îți dă seama singur de temperatura optimă pentru păstrarea alimentelor.
- Evacuarea condensului – funcție absolut necesară. Fără această funcție sticla ar fi mereu aburită ddeoarece aerul rece se întâlnește des cu cel cald.
- Reglajul umidității – O funcție care reglează umiditatea din aer astfel încât acesta să nu fie nici prea umed, nici prea uscat.
- Roți sau picioare ajustabile – Pentru a-ți permite deplasarea ușoară a vitrinei în cazul în care vrei să o muți sau să cureți sub sau după ea. De asemenea, picioarele ajutabile vor regla înălțimea vitrinei pentru a fi cît mai comodă pentru vânzătoare și pentru clienți.
- Geam rabatabil – Îți va permite să cureți interiorul cu ușurință
- Suport pentru cântar – Util mai ales în cazul vitrinelor pentru fructe și legume, sau pentru brânzeturi și carne.
Branduri
Ca de obicei, cel mai înțelept este să te îndrepți spre producătorii care și-au făcut o reputație bună din producerea celor mai bune produse electronice, printre care și vitrina frigorifică. Astfel, Whirpool sau Arctic vor reprezenta cele mai bune alegeri. Totuși, nu uita să ții cont și de părerea cumpărătorilor anteriori.
Cea mai bună vitrină frigorifică: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de vitrine frigorifice care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Vitrina frigorifica ARKTIC by Hendi corp inox, 293 Litri
Camera din aluminiu reliefata, usa cu inchidere din plastic cu sticla securizata.
Racire cu aer rece cu auto-dezghetare, compresor amplasat sub camera.
Camera prevazuta cu iluminare cu LED.
Afisaj digital si control al temperaturii.
4 picioare reglabile anti-alunecare.
Agent de racire: R600a.
Usa cu 5 rafturi cromate.
2. Vitrina frigorifica profesionala Liebherr MRFvc 3511, 347 litri
Ventilatoarele de inalta eficienta asigura racirea rapida a produselor proaspat plasate si o temperatura uniforma de racire in interior.
Material usa: sticla – Balamale usa: pe dreapta, reversibile.
Maner: incastrat – Sistem auto-inchidere usa.
Iluminare: LED, pe plafon cu intrerupator separat.
Racire: dinamica, cu aer fortat.
3. Vitrina frigorifica profesionala Whirlpool ADN 201/1, 320 l
Cabinet din otel – Ventilator.
Usa reversibilia.
Lumina interioara si de avertizare.
6 Rafturi reglabile.
Temperaturi 0/+10 C.
Sistem de dezghetare: Automat.
Volum total ( l ): 320.
4. Vitrina frigorifica NEI SC40DMB, 360 l
Pe langa racirea eficienta, vitrina frigorifica NEI SC40DMB ofera o expunere excelenta a produsului si o prezentare perfecta.
Produsele din interior sunt plasate convenabil pe 5 rafturi reglabile.
Iluminarea LED verticala asigura o vizibilitate excelenta.
Opereaza in plaja de temperatura de la – 2 la +14 (°C).
Sistem automat de dezghetare
5. Vitrina frigorifica Snaige CD29DM-S300SE, 275 l
Ventilare permanenta – Temperatura de la – 2 la +14 (°C) .
Capacitate in sticle de 0,5 l – 124 buc.
5 rafturi metalice imbracate in polimer alb.
Schimbarea inaltimii raftului la fiecare 50 mm.
Sarcina maxima pe raft 40 kg.
Directia usii – dreapta / neschimbabila.