Cel mai bun amplificator auto

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,74 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun amplificator auto? Ce functii si caracteristici trebuie sa ofere amplificatorul auto ideal? Citeste ghidul nostru pentru a alege informat.

De ce sa cumperi un amplificator auto bun?

Cel mai bun amplificator autoRolul unui amplificator auto este de a amplifica semnalale electrice transmise de unitatea audio a masinii tale pentru a livra mai multa putere catre boxele auto.

Nu numai ca amplificatorul produce mai multa putere, dar acesta chiar imbunatateste calitatea sunetului si iti ofera posibilitatea conectarii unui numar mai mare de difuzoare. Majoritatea automobilelor sunt echipate din fabrica cu un amplificator suficient de puternic pentru difuzoarele din echiparea standard.

Instalarea unui nou amplificator auto se efectueaza de obicei atunci cand doresti sa iti faci upgrade la difuzoarele auto din fabrica. Daca doresti sa adaugi mai mult bass sunetului din automobilul tau, poti folosi un amplificator auto pe un singur canal care se poate conecta la un subwoofer auto.

Instalarea profesionala a unui amplificator auto este recomandata pentru a te asigura ca nu iti vei strica echipamentul prin cablarea necorespunzatoare. Instalarea defectoasa a echipamentelor audio in masina poate de asemenea duce la accidente si raniri.

Cel mai bun amplificator auto: ce sa cauti

Majoritatea automobilelor sunt echipate cu amplificatoare integrate in unitatea audio, insa adaugarea unui amplificator se refera la adaugarea unui amplificator exterior de sine statator. Acesta trebuie sa fie compatibil cu sistemul audio prezent pe masina si trebuie sa iei in considerare numarul de canale si puterea dorita.

Daca iti place un sunet impunator, va trebui sa alegi un amplificator cu un canal dedicat pentru sunetele joase (bass). Stiind de la inceput ce iti doresti te va ajuta sa alegi cel mai bun amplificator auto pentru tine care iti va furniza sunetul dorit.

Numarul de canale

Numar canale si reglaje amplificator autoCele mai bune amplificatoare auto sunt echipate cu un numar specific de canale. Aceste canale se refera la numarul de iesiri audio sau numarul de difuzoare pe care le poti conecta la amplificator. Fiecare canal include doua terminale pentru difuzoare (unul pozitiv si unul negativ).

Un amplificator mono ofera de obicei un singur canal si este folosit cel mai des pentru adaugarea unui subwoofer. Un amplificator cu 2 canale (amplificator stereo) este folsit pentru a conecta doua boxe auto (una in stanga si una in dreapta).

Amplificatoarele auto multicanal pot avea de la doua pana la sase canale in acest fel putand cupla un intreg sistem audio complex. Acestea din urma sunt si destul de voluminoase si au nevoie de mai mult spatiu pentru instalare.

Puterea maxima

Puterea maxima a unui amplificator auto este data de valoarea RMS (puterea muzicala) sau puterea totala de iesire catre fiecare difuzor. Este important sa cunosti valoarea puterii RMS a boxelor pe care le detii si apoi sa alegi un amplificator care sa aiba o putere de minim 75% din puterea respectiva.

De exemplu, daca difuzorul pe care il detii are o putere de 150 de Watti vei dori sa achizitionezi un amplificator care poate genera o putere intre 125 si 175 de Watti per difuzor (sau canal). Daca nu esti atent la aceste valori nu vei obtine cele mai bune rezultate pentru sistemul audio al autoturismului tau.

Garantie si service

Garantia amplificatorului auto ales te protejeaza daca acesta se defecteaza dupa ce a fost instalat in automobilul tau. In functie de conditiile de garantie, unii producatori ofera garantie si pentru defectarea boxelor auto daca se intampla datorita unei defectiuni de fabricatie ale amplificatorului, cu conditia ca instalarea sa fi fost facuta de catre profesionisti. Ai mare grija de la cine cumperi amplificatorul auto, multi producatori au ca cerinta obligatorie achizitionarea de la un dealer autorizat pentru a oferi garantia pentru produs.

Desi amplificatoarele auto instalate din fabrica sunt mult mai bune decat erau odinioara, achizitionarea unui amplificator auto aditional te va ajuta sa profiti la maxim de sistemul audio instala in masina. Alegand in cunostinta de cauza poti fi sigur ca vei alege cel mai potrivit amplificator auto pentru tine.

Cel mai bun aplificator auto: recomandari

Tinand cont de criteriile de mai sus si analizand oferta de pe piata va recomandam in continuare cateva modele de amplificatoare auto care ofera un raport excelent calitate/pret. Bineinteles ca va trebui sa alegi un model potrivit sistemului tau audio, insa modelele de mai jos sunt un bun punct de plecare pe calea catre amplificatorul auto potrivit.

1. Amplificator auto Sony XMN502, 2 x 210 W

 Amplificator auto Sony XMN502, 2 x 210 WRamane pornit si nu se inchide – Unele amplificatoare se opresc pur si simplu, cand se supraincalzesc, dar functia de control termic automat micsoreaza puterea de iesire a amplificatorului astfel incat sa puteti asculta muzica in timp ce in interior aerul circula.
Simtiti subwooferele – Un filtru trece-jos trimite numai basul profund la subwoofere.
Constructie solida – Fiecare componenta a fost selectata in vederea asigurarii calitatii sunetului si fiabilitatii.
Instalare flexibila – Conexiunile pe o singura parte va ofera optiuni de montare multiple.

Vezi detalii si pret

2. Amplificator auto HERTZ HCP 2, Stereo, 2x100W

Amplificator auto HERTZ HCP 2

Amplificator Hertz HCP2, 2 canale,
Frecventa 10-65000 Hz,
Putere 400W RMS
Amplificator pe 2 canale, clasa AB,
2 Ch @ 4 Ω 65 W x 1 2 Ch @ 2 Ω 100 W x 2
1 Ch @ 4 Ω 200 W x 1

Vezi detalii si pret

3. Amplificator auto DLS CC4

 Amplificator auto DLS CC4Amplificator auto DLS CC4, 4 canale, clasa AB , 50W / 70W / 140W / 250W, 10Hz-50kHz, 6kohm.
Specificatii:
Numarul de canale 4 – Clasa AB Amplificator
Putere in 2 ohmi 4 x 70 Watt – Putere in 4 ohm 4 x 50 Watt
Bridge Mono 4 ohm 2 x 140 Watt  – Factorul de amortizare> 250/ – Raport S N,-ponderat> 110 dB
Gama de frecvente 10 Hz – 50 kHz – Sensibilitate intrare 1-4 Volt

Vezi detalii si pret

4. Amplificator auto Sony XMN1004, 4 x 250 W

 Amplificator auto Sony XMN1004, 4 x 250 W

Cai putere pentru sistemul dvs. audio – Sofatul este intotdeauna mai placut cand sunteti insotit de muzica preferata. Un amplificator de mare putere de 1000 W furnizeaza boxelor un sunet mai curat, pentru auditie imbunatatita.
Animati calatoriile – Dati muzica mai tare cand sofati, beneficiind de 1000 de wati de la amplificatorul de mare putere.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată