Cuprins
Cum alegi cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare în 2025? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aparatul cu ultrasunete anti rozătoare potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Oricât de mult ți-ar plăcea animalele, chiar și rozătoarele, nimănui nu îi place să știe că are în locuință un șoricel sau un șobolan puțin prea îndrăzneț.
Chiar dacă i-ai găsi simpatici, deși este puțin probabil, trebuie să fii conștient că dacă nu iei măsuri pentru a-i ține la distanță, aceștia pot aduce boli în locuință și îți pot răpi nopți întregi de somn.
Dacă nu te pricepi la capcane elaborate și nici nu ești fanul exterminării lor prin ucidere, există o soluție mai blândă și foarte eficientă: aparatul cu ultrasunete anti rozătoare. Mulți utilizatori au recunoscut că după punerea aparatului în funcțiune, nu au mai avut probleme cu rozătoarele.
Așadar, citește acest articol pentru a afla de unde au cumpărat un astfel de dispozitiv la un preț bun, precum și cum poți alege cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare.
Top 3 aparate anti rozătoare recomandate
De ce să alegi cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare?
Indiferent cât de bine îți e pusă la punct casa sau apartamentul, la un moment dat s-ar putea să te confrunți cu „atacul rozătoarelor”. Deși cu toții îl iubim pe Mikey Mouse, nu dorim varianta lui reală în casă.
Așa cum am amintit mai sus, șoarecii și șobolanii, mai ales cei de la oraș, sunt purtători de boli periculoase. Aceștia pot pătrunde în casă prin găuri de aerisire din perete sau prin orice fisură în colțurile casei. Mai mult dacă nu ai deja o găurică, ei sunt în stare să facă una.
Dacă locuiești într-o zonă invadată de șoricei, dar nu ești neapărat genul pro-exterminare, un aparat cu ultra sunete anti rozătoare este ideal pentru tine. Cu toate acestea, numai cel mai bun va putea funcționa în mod eficient.
Cum alegi cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare
Dacă este prima dată când achiziționezi un astfel de dispozitiv probabil că nu ești sigur cum funcționează și ce poate să facă într-adevăr. Pentru a face o alegere pe care să nu o regreți însă, este necesar să fii bine informat.
Puterea emisiei precum și funcțiile suplimentare pot fi factori care influențează foarte mult prețul unui astfel de aparat. De asemenea, înainte de a face o achiziție este bine să cântărești bine avantajele și dezavantajele acestui tip de aparat.
Ca să te ajutăm să alegi cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare, am pregătit un ghid de cumpărături, cel mai complex pe care îl vei găsi online, cu toate criteriile pe care trebuie să le bifezi pentru a identifica cel mai bun aparat anti rozătoare.
Nu trebuie să te îngrijorezi deoarece nu va trebui să petreci mult timp căutând aparatul perfect. La finalul articolului ai câteva sugestii de dispozitive la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Așadar, pentru a alegere cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare, acordă atenție următoarelor informații importante.
Avantaje și dezavantaje
Avantaje
- Investiție unică – deși prețul de achiziție este ceva mai mare, în general nu este nevoie să înlocuiești aparatul cu ultrasunete deoarece te poate servi toată viața.
- Electricitate – modelele simple nu consumă deloc multă electricitate, iar cele mai complexe nu trebuie să te îngrijoreze din acest punct de vedere de asemenea.
- Ușor de folosit – și este însoțit de instrucțiuni clare de cele mai multe ori. Pot funcționa pe bază de baterii sau direct conectate la o priză.
- Siguranță – în comparație cu alte forme de eliminare a rozătoarelor nedorite, cum ar fi substanțele chimice sau otrava, un astfel de dispozitiv nu este dăunător pentru animalele de companie sau pentru oameni.
- Preț – nu sunt foarte scumpe și pot fi găsite foarte ușor online.
- Mediul înconjurător – nu este afectat de folosirea unui astfel de aparat deoarece nu se emit substanțe chimice.
- Diversitate – cele mai bune aparate cu ultrasunete anti-rozătoare, pot funcționa și împotriva insectelor precum: gândacii de bucătărie, muștele sau chiar țânțarii.
Dezavantaje
- Eficiență – unele aparate nu pot elimina total toți dăunătorii.
- Adaptare – Unii susțin că animalele se pot obișnui cu sunetele în timp și devin imune la acțiunea lor.
- Raza de acoperire – unii utilizatori susțin că aparatul este eficient doar acolo unde banda de frecvență este activă. Deci dacă ai rozătoare în mai multe zone ale locuinței este posibil să fie necesar să investești în mai multe aparate.
Mecanism de funcționare
Îți va fi mult mai ușor să alegi cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare dacă îi vei înțelege mecanismul de funcționare.
Ideea de a îndepărta dăunătorii cu ajutorul sunetelor a fost inventată acum secole în urmă de către chinezi care aveau un aparat activat manual pentru a emite sunete cu scopul de a îndepărta insectele de pe cadavre.
O abordare mai puțin sinistră găsim azi în magazine, dar principiul este același. Aceste aparate emit sunete la frecvențe foarte mari, între 25 și 65 de kHz, sunete ce nu pot fi percepute de urechea umană, dar care sunt deranjante pentru rozătoare.
De asemenea, nici câinii, pisicile sau păsările, nu vor fi afectate de acțiunea acestor unde sonore.
Efectul ce poate fi provocat dăunătorilor poate fi drastic. Sunetul va cauza confuzie, convulsii sau chiar moarte în unele cazuri.
Acesta este motivul pentru care în primele 10 zile de la activarea aparatului, rozătoarele care și-au făcut cuiburi ar putea fi agitate să ar cauza mai mult zgomot în disperarea de a părăsi locația pentru a găsi una mai prietenoasă.
Cel mai bun dispozitiv cu ultrasunete anti rozătoare are încorporat și un sistem cu unde electromagnetice. Avantajul acestor aparate este acela că au capacitatea de a pătrunde prin cablurile de curent.
Astfel acțiunea aparatului va fi posibilă chiar și în cele mai bune ascunzișuri ale dăunătorilor. Așa cum am mai spus, cele mai bune și recomandate aparate, au efect și împotriva insectelor.
Numărul de difuzoare și emisia sunetului
Pe piață există aparate care pot avea unul sau mai multe difuzoare. Acest aspect este crucial în determinarea eficienței aparatului. Spunem aceasta deoarece de eficiența cu care sunetul va circula în jur va depinde măsura în care va ajunge să deranjeze rozătoarele.
Modelele mai ieftine cu un singur difuzor, sunt bune doar atunci când camera este mai mult goală decât cu mobilă. Asta deoarece sunetul se va împiedica în fiecare obiect de mobilier, ajungând mai greu și cu o intensitate mai mică la țintă.
Pe de altă parte, modelele cu două sau mai multe difuzoare, emit sunete la un unghi mai mare, uneori chiar de 260 de grade. Astfel șansele ca dăunătorii să fie deranjați sunt mult mai mari.
Nu doar numărul de difuzoare variază, ci și stilul în care este emis sunetul. Unele aparate emit sunet continuu, în timp ce altele funcționează prin alternare.
Specialiștii le recomandă pe cele care funcționează cu sunet intermitent, în timp ce cele mai bune parate cu ultrasunete anti rozătoare folosesc simultan ambele tipuri de emisie, efectul fiind mai deranjant pentru dăunători.
Tipul de alimentare
Modul de alimentare este important deoarece influențează mobilitatea precum și modul de funcționare al aparatului. Pe piață vei găsi aparate cu fir, cu priză, pe baterii și cu încărcare solară.
Dacă mobilitatea nu este un criteriu important pentru tine, vei fi încântat de modelele ce se conectează la o sursă de curent. Acestea sunt și cele mai ușor de găsi și cele mai eficient. Asta deoarece, atâta timp cât nu există pene de curent, fluxul de funcționare va fi continuu, ceea ce înseamnă că și protecția va fi permanentă.
Variantele cu acumulatori sau baterii nereîncărcabile, sunt potrivite pentru cei care vor să poată lua aparatul cu ultrasunete anti rozătoare cu ei în vacanțe, sau pentru cei care locuiesc într-o zonă fără acces la electricitate.
Bineînțeles că va trebui să verifici autonomia bateriei precum și perioada de încărcare dacă este cazul. Mulți au găsit util un astfel de aparat pentru camere de hotel, rulote, cabane sau camping ori mașini.
Ultima variantă este cea mai prietenoasă cu mediul, dar și cea mai puțin eficace. Aparatul cu ultrasunete anti rozătoare cu încărcare pe bază de energie solară, este eficient în limita energiei pe care o poate procura peste zi, nu emite un semnal foarte puternic, și depinde foarte mult de vreme.
Distanța acoperită
Recomandăm să cumperi un aparat împotriva rozătoarelor care să aibă o acoperire completă în privința distanței. Astfel vei salva din cheltuieli și eficiența va crește.
Cele mai bune aparate în această privință sunt cele cu fir ce pot fi instalate în pod sau în beci și pot acoperi o suprafață mai mare de aproximativ 450 mp.
Modelele care se bagă direct în priză au o acoperire mai mică și cel mai probabil va fi nevoie să cumperi câte un astfel de aparat pentru mai multe camere din casă. Cele mai ieftine modele pot acoperi doar o distanță de aproximativ 1-2 mp, în timp ce modele de mijloc pot acoperii o rază de 120 mp.
Și alți factori pot influența distanța la care poate acționa aparatul. Dacă vorbim de un dispozitiv cu priză, înălțimea la care poate fi amplasat va influența mult eficiența acestuia, de aceea este bine să ții cont de sugestiile producătorului.
De asemenea, dacă în fața acțiunii aparatului se află corpuri de mobilă voluminoase, undele sonore vor pătrunde mai greu. De asemenea, trebuie să ți cont dacă aparatul este conceput pentru interior sau exterior.
Puterea sunetului
La fel cum pentru oameni, un sunet de o intensitate mai mare produce mai mult deranj, la fel cu cât este mai mare numărul de decibeli cu atât aparatul va provoca mai mult disconfort în urechea internă a animalelor dăunătoare.
Deci, cele mai bun aparate vor emite un sunet cât mai intens. Ai de ales între variante care încep de la 65 dB și pot ajunge la 135 dB.
Semnal luminos
Aparatele performante sunt dotate cu sisteme de semnal vizual, cel mai adesea folosind LED-uri. Acestea pot îndeplinii mai multe roluri, atât referitoare la îndepărtarea dăunătorilor cât și legate de modul de funcționare al aparatului.
Cele mai bune aparate cu ultrasunete anti rozătoare sunt echipate cu LED-uri ce emit semnal luminos intermitent la o frecvență de 2-3 secunde. Aceste lumini puternice sunt poarte deranjante pentru rozătoare și au rolul de a le orbi, speria și de a cauza confuzie. Acest sistem combinat cu semnalul sonor, s-a dovedit a fi o metodă foarte eficientă împotriva rozătoarelor.
Un alt rol pe care îl pot juca luminile LED de pe aceste aparate este indicarea funcționării. Practic, din moment ce urechea umană nu poate să perceapă sunetul emis de aparat, nu ai nicio garanție că aparatul funcționează cu adevărat sau doar stă în priză degeaba.
Așadar unii producători perspicace au inclus LED-uri care să indice că aparatul funcționează, să indice eventualele defecțiuni sau nivelul bateriei atunci când vorbim despre un model cu acumulator. De asemenea, dacă lumina este destul de puternică, o poți folosi pe post de lumină de veghe.
Lumină UV
Un aparat cu ultrasunete anti rozătoare poate fi dotat cu caracteristici care să îți permită să țintești mai multe tipuri de dăunători, precum țânțari, muște sau musculițe de oțet. Lumina UV atrage insectele, astfel poți scăpa de ele în mod ușor și fără multă dezordine.
Aparatul este dotat cu un grilaj de protecție și o zonă de înaltă tensiune. Ce trebuie să știi este faptul că aparatul funcționează mai bine în camere mici cu fereastra închisă și în colțuri întunecoase, deoarece dimensiunea lui este destul de mică.
Interior sau exterior
Majoritatea modelelor pe care le vei găsi pe piață sunt gândite pentru interior. Se conectează de cele mai multe ori la o priză joasă, au o putere mică de acoperire la exterior și sunt sensibile la intemperii, mai ales la umiditate.
Cu toate acestea, pentru măsuri de deratizare mai puternice, există modele special concepute pentru exterior. Acestea au dimensiuni mai mari, sunt dotate cu acumulatori sau cu energie solară și pot fi instalate în medii improprii precum beciuri, canale, pivnițe, unde umiditatea este de cele mai multe ori crescută. Pot acoperi o zonă mare între 300 mp și 650 mp.
Siguranță
Cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare nu ar trebui să emită altceva decât semnal video și, eventual, sonor.
Asta deoarece substanțele chimice ce ar putea fi emise, ar putea afecta sănătatea ta sau a animalelor de companie. De asemenea, nu ar trebuie să emită niciun miros și semnalul sonor să nu deranjeze cumva animalele de companie.
Producători
Dacă vrei să te bucuri de un produs de calitate, este cazul să cauți un producător de seamă care îți respectă munca, reputația și clienții. Orice aparat cumpărat de la o firmă no-name s-ar putea să te lase total dezamăgit, întrucât este probabil să nu ai nicio formă de a verifica dacă aparatul emite sau nu vreun sunet. A
șadar, a cumpăra de la o firmă populară te poate salva de timp irosit, bani pierduți și multă frustrare. Pentru a te ajuta să faci o alegere cât mai bună în cel mai rapid timp, iată care sunt cele mai apreciate branduri de pe piața din România: Made in Germany, Germany, Pest Stop, Pestmaster.
Îți recomandăm să cauți cel mai potrivit model pentru tine online. Vei găsi cu siguranță ce cauți și vei putea chiar să te bucuri de promoții și oferte speciale pe care nu le găsești într-un magazin clasic. Mai mult faci cumpărături comod chiar de la tine acasă.
De asemenea, te sfătuim să nu cumperi un astfel de aparat până nu ai consultat în prealabil părerea altor utilizatori. Astfel vei putea afla dacă aparatul merită banii, dacă este eficient, dar și dacă se potrivește nevoilor tale, fără a fi nevoie să îl testezi personal.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să cumperi cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare.
Cel mai bun aparat cu ultrasunete anti rozătoare: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de aparate cu ultrasunete anti rozătoare care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Aparat cu ultrasunete Animal Away Plus
Animal Away Plus este un dispozitiv sofisticat ce indeparteaza pasarile si animalele daunatoare cu ajutorul unui senzor PIR care detecteaza miscarea si porneste alarma cu sunete de frecventa inalta si semnalele luminoase ce vor speria animalele, obligandu-le sa paraseasca zona protejata.
Cu o suprafata de actiune de 85-100 de metri patrati, acest dispozitiv este unic prin modul de combatere a daunatorilor si eficienta de care da dovada.
Pentru suprafete mai intinse de 100 de metri patrati, recomandam achizitionarea mai multor unitati.
2. Aparat Anti soareci, sobolani Profesional
Aparat cu ultrasunete folosit pentru a indeparta rozatoare :soareci, sobolani, dihori (ptr suprafate de 300 m²).
Ultrasunetele emise nu sunt percepute de oameni si nici nu deranjeaza animalele sau pasarile de curte.
Rozatoarele sesizeaza rapid ultrasunete ca pe un semnal de alarma (le irita auzul, sistemul nervos) si sunt obligate sa paraseasca acel spatiu, ocolind raza de actiune.
3. Dispozitiv electronic impotriva rozatoarelor PR-500.3
Aparatul electronic PR500.3 emite ultrasunete si unde electromagnetice agresive in intervalul 20-36 KHZ, la o intensitate a sunetului foarte mare, care alunga daunatorii departe de zona protejata, intr-un modecologic si eficient.
Alunga si protejeaza impotriva rozatoarelor!
Aparatul nu are efect asupra oamenilor si nu afecteaza animalele de companie!
Protectie pentru adulti si copii!
Protejeaza o suprafata de pana la 220 m².
4. Aparat impotriva rozatoarelor Amurana
Cu tehnologia sa duala de ultima generatie, Amurana este aparatul definitiv impotriva rozatoarelor, soarecilor si sobolanilor.
Folosind ultrasunete puternice, acest dispozitiv alunga nevertebratele nedorite intr-un mod eficient si uman.
Actiune la 360 de grade care asigura o acoperire completa a spatiului de pana la 120 m².
Cu o frecventa variabila intre 22 si 35/25kHz, este capabil sa tinteasca si sa sperie eficient rozatoarele.
5. Aparat antidaunatori DUO PRO PESTREPELLER
O particularitate a acestui dispozitiv pe langa cele doua difuzoare cu frecventa variabila de la 25.000 Hz pana la 65.000 Hz , care face unghiul de emisie a ultrasunetelor sa fie de 260º, are incorporat si un difuzor de inalta frecventa fixa de 25kH cu emiterea de unde ultrasonice.
Acest aparat va indeparta cu succes rozatoarele nedorite de pe o raza de pana la 550 m² spatiu deschis in interior si pana la 300 m² spatiu deschis in exterior.
Aparatul nu este daunator pentru oameni, animale sau pasari.
La șobolani are efect?