Cuprins
- 1 Top 3 aparate de electrostimulare musculară recomandate
- 2 De ce sa alegi un aparat de electrostimulare musculară?
- 3 Cum să alegi cel mai bun aparat de electrostimulare musculară?
- 4 Cel mai bun aparat de electrostimulare musculară: recomandări
- 4.1 1. Aparat de electrostimulare musculara Beurer EM80
- 4.2 2. Aparat de masaj cu electrostimulare Omron E3
- 4.3 3. Centura electrostimulare abdominala Beurer EM32
- 4.4 4. Aparat De Masaj Cu Electrostimulare/Fizioterapie Qeno Stimulator
- 4.5 5. Aparat electrostimulare, cu electrozi, 24 moduri de electrostimulare
Cum alegi cel mai bun aparat de electrostimulare musculara în 2024? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aparatul de electrostimulare potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Beneficiile electrostimulării musculare sunt din ce în ce mai cunoscute, iar aparatele de electrostimulare sunt preferate de către adulții care vor să își lucreze mușchii, să combată obezitatea și să se simtă bine în pielea lor.
Dacă și ție îți place ideea de a slăbi stând degeaba, cu un minim de efort, de a avea mușchii abdomenului, coapselor, brațelor foarte bine conturați, atunci cu siguranță vei avea nevoie de un astfel de aparat de stimulare prin impulsuri.
Pe piață există numeroase modele cu prețuri variabile, începând de la câteva zeci până la câteva sute de lei – dispozitive cu impulsuri pentru stimularea, tonifierea musculaturii picioarelor, sânilor, brațelor, abdomenului, dar și dispozitive speciale pentru gât sau pentru stimularea circulației.
În funcție de buget, preferințe și necesități, dar și de alte caracteristici importante pe care urmează să le afli în continuarea acestui articol, îți vei alege și aparatul cu ajutorul căruia trupul tău va fi cu un pas mai aproape de perfecțiunea mult visată!
Top 3 aparate de electrostimulare musculară recomandate
- Aparat de electrostimulare musculara Beurer EM80
- Beurer EM80 dispune de toate functiile de baza ce pot fi folosite in combinatie: stimularea electrica a cailor nervoase (TENS), a tesuturilor musculare (EMS) si masaj prin semnale electrice.
- Vezi detalii si pret
- Aparat de masaj cu electrostimulare Omron E3
- Cu ajutorul noului electrostimulator OMRON E3 Intense alinati simptomele durerii de spate, umeri, articulatii si muschi, fara a apela la medicamente. Utilizare usoara si intuitiva.
- Vezi detalii si pret
- Centura electrostimulare abdominala Beurer EM32
- 2 electrozi de contact rezistenti la uzura din material conductibil pe baza de carbon. Reglare individuala – 5 programe de antrenament (22-31 minute) – Panou de comanda cu LCD, detasabil.
- Vezi detalii si pret
De ce sa alegi un aparat de electrostimulare musculară?
Aparatele de electrostimulare și fizioterapie sunt dispozitive din ce în ce mai folosite pentru modelarea corporală, dar și pentru tratarea afecțiunilor neuromusculare sau reumatice. Acestea sunt varianta profesională pentru a scăpa mai repede de grăsimea acumulată pe abdomen, coapse, brațe, fără antrenamentele foarte obositoare la sala de fitness.
Așadar, aparatul de electrostimulare, utilizat însă în funcție și de recomandările medicului specialist, se poate dovedi şi pentru tine cea mai bună soluție. Unele modele au un număr mare de programe, din care îl poți seta pe cel care îți lucrează cel mai bine partea corpului care necesită mici ajustări.
Totodată, aparatele de electrostimulare au avantajul de a fi folosite acasă, atât când te odihnești, dar și cât timp faci unele treburi casnice care te solicită mai mult sau mai puțin. Pentru aparatele de electrostimulare achiziționate în scopuri medicale, nu cosmetice, este recomandat avizul medicului specialist, un aspect foarte important pe care trebuie să îl iei în calcul.
Cum să alegi cel mai bun aparat de electrostimulare musculară?
Deoarece sunt disponibile multe modele pe piață, vă prezentăm în cele ce urmează câteva criterii importante de care să țineți cont atunci când alegeți cel mai bun aparat de electrostimulare.
Scopul utilizării
Gândește-te în primul rând în ce scop îl vei folosi. Un aparat de electrostimulare nu se alege la întâmplare, ci conform necesităților tale. Așadar, poți alege un astfel de dispozitiv pentru reeducarea mușchilor, pentru eliberarea durerii dar și pentru tonifiere.
Electrostimularea nu este altceva decât procesul de contractare a mușchilor prin impulsuri electrice, aspecte foarte greu de obținut numai prin exerciții fizice.
Impulsurile electrice ajung la nervul motor și mușchii le percep în mod pozitiv, întregul proces având numeroase beneficii asupra sănătății și aspectului.
Design
Alege un aparat de electrostimulare în funcție de designul acestuia, ținând cont de materialele folosite la realizarea lui, forma și dimensiunile pe care le are, dar și de opțiunile oferite.
Există pe piață dispozitive rotunde, pătrate, ovale, ce pot fi ținute în mână, de care sunt prinși electrozii cu mai multe fire. Aparatul are și butoane care sunt utilizate pentru stabilirea funcțiilor ce urmează să le îndeplinească.
Alege aparatul pe care să îl poți folosi din orice loc, în orice poziție, chiar și atunci când faci anumite activități casnice. Ia în calcul aparatele de tip centură, îndeosebi pentru mușchii abdomenului, care au un ecran în mijloc de pe care să poți citi în mod clar datele. Dispozitivul de acest gen poate fi alimentat cu baterie sau poate fi încărcat la priza.
Mod de utilizare
Ia în calcul și modul de utilizare al aparatului de electrostimulare, care trebuie să fie destul de simplu și în condiții de siguranță. Caută aparatele care sunt prevăzute cu carcasă pentru butoane, cu înveliș special, astfel încât să nu se declanșeze automat sau atunci când apeși din greșeală și stimulii puternici să fie declanșați.
Accesorii
Nu uita să cauți detalii despre accesoriile aparatului de electrostimulare. Acestea pot include electrozi speciali, baterii, carcase sau geluri ce trebuie achiziționate. Alege aparatul care este prevăzut și cu baterii, nu numai cu cablu de alimentare, achiziționează un gel care întărește plasturii și îi ajută să fie mai adezivi pe piele.
Dimensiuni
Dimensiunile aparatului de electrostimulare sunt importante, mai ales în ceea ce privește portabilitatea acestuia.
Rezultatul final al utilizării aparatului se va cunoaște fie pe termen scurt, fie pe termen lung, în funcție de scopul în care este achiziționat. Așadar, dacă îl cumperi pentru eliminarea durerii, aparatul va reuși să blocheze transmisiunea semnalelor dureroase la nervi și să elibereze endorfine, plasturii putând fi așezați pe orice zonă dureroasă de pe corp.
Rezultatul final al utilizării
Acest gen de aparat de electrostimulare este excelent pentru reducerea durerii cauzată de diferite afecțiuni. Rezultatul final poate fi și reeducarea musculară, ideală pentru cei care au fost imobilizați vreme de câteva luni și nu au putut să își pună mușchii în mișcare.
Pentru că mușchii au nevoie de contracții să rămână în perfectă stare de funcționare, acest gen de terapie, cu aparatele de electrostimulare, este excelentă pentru ca pacienții să nu fie nevoiți să facă ședințe lungi de kinetoterapie.
Circulația sangvină se va îmbunătăți cu siguranță iar în funcție de gravitatea problemei, aparatele de electrostimulare pot rezolva probleme de sănătate mai grave.
Nu în ultimul rând, rezultatul final poate fi și tonifierea musculaturii și arderea grăsimilor. Poți renunța la abonamentele la sala de fitness sau la saloanele de masaj, ședințele cu aparatele de electrostimulare fiind suficiente. Chiar și eliminarea țesutului adipos va fi un obiectiv atins cu succes.
Bugetul
Bugetul este o caracteristică demnă de luat în calcul, mai ales pentru că unele modele pot ajunge să coste câteva sute de lei, iar aceasta nu este o achiziție de trecut cu vederea, ci mai degrabă o investiție foarte bună, de viitor, cu multiple beneficii pentru sănătate și aspectul fizic.
Garanţie
Ține cont de garanția oferită la achiziționarea unui asemenea aparat. Fără o garanție de minim 12-24 de luni, aparatul nu mai prezintă aceeași siguranță în funcționarea pe termen lung.
În concluzie, aparatele de electrostimulare nu mai sunt de mult timp un simplu „moft” ci mai degrabă o necesitate, adjuvante în diverse afecțiuni dar și în tonifierea musculaturii fără a impune depunerea unui efort fizic intens la utilizare, fiind ușor de utilizat și cu rezultate bune, vizibile după o perioadă scurtă de folosire.
Cel mai bun aparat de electrostimulare musculară: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de aparate de electrostimulare musculară care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Aparat de electrostimulare musculara Beurer EM80
Beurer EM80 dispune de toate functiile de baza ce pot fi folosite in combinatie: stimularea electrica a cailor nervoase (TENS), a tesuturilor musculare (EMS) si masaj prin semnale electrice.
Patru canale independente de stimulare si opt electrozi autoadezivi.
Functii diverse pentru a spori starea de bine, pentru a atenua durerea, a mentine forma fizica, pentru relaxare, revitalizarea muschilor si combaterea oboselii.
2. Aparat de masaj cu electrostimulare Omron E3
Cu ajutorul noului electrostimulator OMRON E3 Intense alinati simptomele durerii de spate, umeri, articulatii si muschi, fara a apela la medicamente.
Datorita afisajului mare, utilizarea aparatului este usoara si intuitiva.
Acesta are un design compact, astfel incat sa-l puteti avea cu dumneavoastra orinde si oricand.
E3 intense are programe prestabilite pentru zone dedicte ale corpului: umeri, spate, articulatii, brate, picioare sau talpi.
3. Centura electrostimulare abdominala Beurer EM32
2 electrozi de contact rezistenti la uzura din material conductibil pe baza de carbon.
Nu sunt necesari gel de contact sau electrozi de schimb (electrozi pentru contactul cu apa).
Forma ergonomica permitand mularea pe corp – Perimetru abdominal aprox. 70 – 140 cm.
Reglare individuala – 5 programe de antrenament (22-31 minute) – Panou de comanda cu LCD, detasabil.
Intensitate reglabila – Timer cu numaratoare inversa
Oprire de siguranta.
4. Aparat De Masaj Cu Electrostimulare/Fizioterapie Qeno Stimulator
Este utilizat pentru ameliorarea simptomatica a durerii cronice intratabile si pentru ameliorarea temporara a durerii asociate cu dureri si dureri ale muschilor la nivelul bratului, umarului, gatului, spatelui, taliei, abdomenului si piciorului din cauza efortului din exercitii fizice sau activitati normale casnice si de munca.
30 de Solutii profesionale – 12 moduri de masaj pentru ameliorarea durerii si a muschilor.
2 intensitati de la usoara la puternica pentru a va satisface nevoile.
Canale duble care permit 2 zone sau persoane.
5. Aparat electrostimulare, cu electrozi, 24 moduri de electrostimulare
Acesta este un aparat de terapie electrica prin stimulare nervoasa transcutanata, care ajuta la reducerea durerii si a tensiunii musculare.
Este usor de utilizat si dispune de un ecran de 4,3 inch pentru o vizualizare usoara a modurilor de masaj disponibile.
Dispune de 24 de moduri de masaj diferite, precum si de diferite nivele de intensitate, astfel incat sa puteti personaliza experienta de masaj pentru nevoile dvs. individuale.
Aparatul este compact si portabil, ceea ce il face usor de transportat oriunde aveti nevoie.