Cuprins
- 1 Top 3 aparate de gătit Sous-Vide recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide?
- 3 Cum alegi cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide
- 3.1 Ce este un aparat de gătit Sous-Vide?
- 3.2 Avantajele celui mai bun aparat de gătit Sous-Vide
- 3.3 Tipuri de aparate Sous Vide
- 3.4 Putere și viteză
- 3.5 Precizie
- 3.6 Temperatura și capacitatea de circulare a apei
- 3.7 Depozitare
- 3.8 Dimensiune și greutate
- 3.9 Ușurința în utilizare
- 3.10 Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide?
- 3.11 Concluzii
- 4 Cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide: recomandări
Cum alegi cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide în 2024? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aparatul de gătit Sous-Vide potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Dacă ești un bucătar profesionist sau doar o gospodină pasionată, cu siguranță îți dorești să experimentezi cu cât mai multe metode de preparare a ingredientelor, astfel încât să obții preparate cât mai bune.
Dacă vrei să cumperi cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide, atunci acest articol te va ajuta să cunoști destul de bine aceste mecanisme, avantajele și modul de funcționare
Astfel vei reuși să înțelegi care este cel mai potrivit aparat Sous-Vide pentru nevoile tale.
Iată, așadar care sunt aspectele pe care trebuie să le cunoști pentru a putea cumpăra cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide.
Top 3 aparate de gătit Sous-Vide recomandate
- Aparat pentru gatit Sous Vide Caso Germany, SV 900
- FINETEMP – precizie a temperaturii in trepte de 0,1 ° C in intervalul de la 30 la 90 ° C. Incalzire rapida de pana la 9 litri. Functionare usoara cu afisaj digital si control touch.
- Vezi detalii si pret
- Aparat de gatit Sous Vide Laica SVC200
- Putere: 700W – Display: LED. Temperatura programabilă: 40°C – 90°C. Capacitate: 8 litri.
- Setare temporizator: de la 10 minute până la 72 de ore.
- Vezi detalii si pret
- Stick pentru gatit Sous-Vide Steba, SV 75
- Cu o tehnologie inovativa, design modern si fabricat din otel inoxidabil de inalta calitate acesta garanteaza rezultate optime pentru carne, peste, legume si fructe.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide?
Aceste aparate garantează gătirea uniformă a alimentelor, având posibilitatea de a controla foarte precis temperatura și timpul de gătire, pentru obținerea unor rezultate optime.
În special în cazul bucăților mari de carne, acest mod de preparare este foarte eficient, reușind să obții o crustă delicioasă, fără ca interiorul să fie negătit și exteriorul prea ars.
Cum alegi cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide
Pentru a te putea bucura de avantajele complete însă, este necesar să alegi cel mai bun model pentru tine. Este nevoie să fii foarte bine informat, mai ales dacă nu ai mai folosit niciodată un astfel de aparat.
Deoarece oferta de pe piață este destul de bogată, ai putea să te simți copleșit atunci când vezi toate variantele din magazine online sau cele fizice.
Care este cel mai bun model pentru tine? Ce putere trebuie să aibă? Este ușor de curățat și de utilizat? Va fi rezistent? La toate aceste întrebări vei putea afla un răspuns citind acest ghid de cumpărături.
În acest articol am adunat toate informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună decizie de cumpărare.
La final vei fi pregătit să alegi cel mai bun aparat Sous-Vide la cel mai bun raport calitate preț de pe piață.
Ce este un aparat de gătit Sous-Vide?
Sous-Vide este o tehnică de gătit în care mâncarea este vidată în pungi speciale din plastic, iar apoi scufundate în apă încălzită la o temperatură mică, constantă, pentru o perioadă extinsă de timp.
Aparatul de gătit Sous-Vide este responsabil pentru încălzirea și circularea apei la o temperatură precisă.
Unele modele se prind de marginea unei oale obișnuite pe care o ai deja acasă, în timp ce altele sunt aparate care au propriul rezervor de apă.
Unele variante moderne se pot chiar conecta la o aplicație de pe telefon, pentru a putea monitoriza progresul gătirii preparatului de la distanță.
Avantajele celui mai bun aparat de gătit Sous-Vide
- Mai multă precizie – cu această tehnică, transferul de căldură dintre apă și ingrediente este mai gradual și distribuit uniform decât dacă s-ar folosi un cuptor sau dacă preparatele ar fi gătite pe plită sau aragaz. Gătită astfel, carnea se poate consuma în siguranță, toți patogenii fiind distruși în procesul de preparare.
- Mai multă savoare – Mâncarea gătită la temperaturi mari își pierde din arome, valori nutritive și sucuri. Gătirea la un aparat Sous-Vide, captează sucurile și aromele, practic mărind carnea în procesul de gă
- Nutriție – temperaturile înalte distrug mare parte din conținutul nutritiv al alimentelor. Pe de altă parte, gătirea la temperaturi lente la un aparat sous-vide, scade șansele ca mare parte din valorile nutritive să fie pierdute.
- Prospețime îndelungată – alimentele vidate se păstrează proaspete mai mult. Asta deoarece procesul de oxidare nu are loc, tot aerul fiind eliminat din punga în care se află alimentele.
- Petreci mai puțin timp în bucătărie – deoarece mâncarea nu se va arde și nu va trebui să fii mereu lângă ea, vei putea să te ocupi de alte însărcinări, în timp ce alimentele se vor găti, practic, fără tine. Tot ce trebuie să faci este să pregătești aparatul, să scufunzi sub apă alimentele în punga vidată și să te întorci atunci când mâncarea va fi deja gata.
Tipuri de aparate Sous Vide
Practic există două tipuri principale de de aparate disponibile pentru un bucătar amator. Cele cu imersie și cele compacte. Iată ce trebuie să știi despre fiecare:
Aparat de gătit sous-vide compact
Acestea sunt modele care vin cu propriul rezervor. Există atât variante profesionale, cât și convenționale, la prețuri pe măsură, bineînțeles.
Sunt populare deoarece există modele unde precizia ajustării temperaturii este foarte mare, de până la <0,1℃.
Câteva aspecte la care trebuie să fii atent sunt cele legate de performanță și siguranță.
Verifică foarte bine aparatul și calitatea materialelor, asigurându-te că este foarte bine izolat pentru a nu apărea pericole legate de contactul cu apa.
De asemenea, acestea trebuie să fie dotate cu material rezistent la căldură care să îți protejeze pielea atunci când manipulezi aparatul.
Este important ca acesta să integreze un sistem de reglare a temperaturii ușor accesibil și intuitiv. Același principiu se aplică și la reglarea timpului.
Un sistem de comandă de timp touchscreen este de dorit. Atunci când afișajul este digital, iluminat pe un display LCD, îți va fi mai ușor să verifici setările și timpul rămas până la finalizarea procesului de gătire.
Aparat de gătit sous-vide stick (imersie)
Acestea au un termometru de mare precizie precum și un ventilator care are rolul de a recircula apa, asigurând astfel o temperatură constantă în fiecare colț al recipientului pe care îl folosește.
Un aspect la care merită să fii atent este mecanismul de atașare al acestor aparate. Unele sunt livrate cu recipiente speciale pe care clipsul aparatului de gătit se potrivește perfect.
În mod normal îl vei putea folosi pe acesta doar cu respectivele recipiente, sau cu unele din casa ta care se potrivesc perfect. Totuși, nu forța mecanismul deoarece se rupe ușor.
O variantă preferată de mulți este aparatul stick sous-vide cu menghină. Aceasta va permite atașarea aparatului pe orice vas, indiferent de dimensiuni.
Astfel te asiguri că îl vei putea utiliza cu majoritatea oalelor din gospodăria ta.
Multicooker Sous-Vide
Acestea sunt aparate multifuncționale. Practic, sous-vide este doar una dintre funcțiile acestui aparat. Sunt versatile și ideale pentru familiile nu foarte mari.
De regulă vei putea găti până la 6 porții o singură dată.
Atunci când îl cumperi asigură-te că vei putea să setezi manual temperatura.
Putere și viteză
Aceste criterii influențează capacitatea de încălzire și durata de funcționare. Puterea va fi exprimată în wați.
Cu cât numărul acestora va fi mai mare, cu atât apa va fi adusă la temperatura dorită mai rapid, ceea ce scurtează implicit, durata procesului de gătire.
Desigur, poate te gândești că întreg scopul acestui aparat este să gătească lent mâncarea, deci ce contează câteva minute în plus de așteptare.
Totuși, majoritatea utilizatorilor au recunoscut că un aparat care ar fi încălzit mai rapid apa era de dorit, deoarece ar fi așteptat mai puțin până să poată pune alimentele la gătit și să plece în altă parte, mai ales dacă procesul începe după o zi grea.
De asemenea, dacă folosești aparatul pentru a pregăti diverse preparate din carne pentru mai multe persoane, vei vrea ca temperatura să fie atinsă foarte rapid în cazul fiecărui preparat.
Variantele prezente pe piață noastră au o putere cuprinsă între 120 W și 2500 W.
Dacă nu ești un profesionist și este prima dată când cumperi un astfel de aparat, poate nici nu ești sigur cât de mult îl vei folosi, începe cu o zonă sigură de putere între 800-1000 W.
Te asiguri astfel că nu investești nici prea mult, nici prea puțin.
Precizie
Cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide este constant și foarte precis. Caută-le pe acelea cu acuratețe de 0.1℃. De asemenea, ia în considerare și numărul de reglaje pe care îl poți face.
De regulă, aparatele cu imersie oferă o acuratețe mai mare decât cele compacte, acestea din urmă având o acuratețe de doar 0.5 ℃.
Modelele mai ieftine vor putea fi reglate la o precizie de 1 grad Celsius.
Temperatura și capacitatea de circulare a apei
Aceste valori sunt exprimate ca debit de apă, litri/minut.
Aparatele Sous-Vide stick tind sa fie mai precise decât cele compacte și la acest aspect.
Poate crezi că nu este un aspect foarte important, dar câteva grade în plus sau minus pot face o mare diferență, mai ales atunci când gătești ouă.
Aparatul ar trebui să fie capabil să încălzească apa până la punctul ideal în funcție de fiecare tip de aliment pe care dorești să îl gătești astfel.
Aparatele sous-vide compacte nu au toate sisteme de recirculare a apei, doar cele mai scumpe.
Dacă nu au o pompă pentru asta, sunt dotate cu tehnologii moderne care asigură o temperatură uniformă peste tot.
Depozitare
Dacă aparatul va fi mereu la îndemână, acesta este un aspect care favorizează utilizarea frecventă a acestuia.
În funcție de spațiul de care dispui, vei alege ori unul care va sta mai mereu pe blatul de bucătărie, ori unul care va încăpea într-un sertar.
Dacă nu îl vei vedea mai mereu, există foarte multe șanse că nu îl vei folosi mai niciodată. Asta ar însemna că investiția ta nu a fost una bună, chiar dacă ai cumpărat un model foarte bun.
Așadar, asigură-te că vei avea suficient spațiu pentru el, astfel încât să îl folosești și depozitezi fără efort.
Dimensiune și greutate
Dacă alegi un aparat de gătit sous-vide cu imersie, alege un aparat cât mai ușor și mic, atunci când cauți și ceva portabil, sau dacă știi că nu mânuiești prea bine obiectele mai masive.
Dacă nu ai de ales și varianta pe care o dorești este mai mare și mai grea, trebuie să știi că și vasele cu care o vei folosi trebuie să fie, la rândul lor, trainice și mai robuste, pentru a rezista greutății extra pe de margine.
Ușurința în utilizare
Asigură-te că alegi aparate care sunt foarte facil de utilizat, altfel vei urî fiecare minut. Dacă alegi un model compact, nu vei avea mari bătăi de cap.
Cele cu imersie însă, este necesar să aibă un sistem de prindere foarte rapid și stabil, ușor de folosit de către oricine.
Un alt aspect la care trebuie să fii atent este nivelul maxim de apă acceptat și cel minim necesar. Dacă vei găti alimente pentru mai mult de două ore, trebuie să iei în considerare evaporarea apei.
Trebuie să fii atent ca aceasta să nu ajungă sub nivelul minim. Este de preferat să alegi un model care permite un prag minim foarte larg, astfel vei putea folosi chiar și o oală mică pentru gătit.
Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide?
- Control din aplicație – această funcție presupune instalarea pe dispozitivul mobil a unei aplicații care îți va permite să verifici și să controlezi procesul de gătire (timp și temperatură), precum și să oprești funcționarea aparatului, chiar și de la distanță, atâta timp cât și dispozitivul tău, și aparatul, sunt conectate la internet.
- Precizia temperaturii – cele mai bune aparate vor avea o funcție specială de funcționare la o temperatură foarte mică, de 48 grade Celsius, ceea ce înseamnă că vei putea să pregătești alimente chiar dacă ești raw-vegan.
- Cronometru – cu cât timpul maxim de funcționare va fi mai lung, cu atât vei putea găti preparate continuu pentru o perioadă mai mare de timp.
- Un aparat de vidat – Acesta este un accesoriu opțional. Deși ideal este ca aerul să fie scos perfect, aparatele vor găti bine alimentele chiar dacă aerul este scos din pungă folosind presiunea exercitată de apă.
- Pungi din plastic alimentar – trebuie să fie din același material care se folosește și pentru aparatul de vidat. Acestea rezistă la temperaturi înalte și nu sunt toxice.
- Recipient – Dacă producătorul nu livrează în pachet și un recipient corespunzător, va trebui să achiziționezi unul separat.
Concluzii
Este o idee bună să cumperi cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide online. Aici vei găsi mai multe modele, dintre care vei putea alege destul de rapid unul ideal pentru nevoile tale și stilul tău de viață.
Nu uita să consulți părerea altor utilizatori. Așa vei putea afla rapid experiența acestora, dacă produsul este de calitate sau nu, ori dacă va fi așa cum te aștepți.
Astfel vei putea cumpăra fără probleme un aparat de care să fii mulțumit.
Cel mai bun aparat de gătit Sous-Vide: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de aparate de gătit Sous-Vide care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Aparat pentru gatit Sous Vide Caso Germany, SV 900
Perfect pentru gatitul Sous Vide, prepararea iaurtului, incalzirea alimentelor pentru copii si multe altele.
Tehnologie profesionala de circulatie a apei pentru un gatit uniform in vid intr-o baie de apa.
FINETEMP – precizie a temperaturii in trepte de 0,1 ° C in intervalul de la 30 la 90 ° C.
Incalzire rapida de pana la 9 litri – Functionare usoara cu afisaj digital si control touch.
Functie timer pana la 99 de ore – Include 2 rafturi din otel inoxidabil pentru pana la 5 pungi Sous Vide.
2. Aparat de gatit Sous Vide Laica SVC200
Putere: 700W – Display: LED.
Temperatura programabilă: 40°C – 90°C.
Capacitate: 8 litri.
Setare temporizator: de la 10 minute până la 72 de ore.
Taste cu tehnologie Touch Sensor.
Unitate de masurare temperatura: °C sau °F.
3. Stick pentru gatit Sous-Vide Steba, SV 75
Cu o tehnologie inovativa, design modern si fabricat din otel inoxidabil de inalta calitate acesta garanteaza rezultate optime pentru carne, peste, legume si fructe.
Capacitate incalzire: 20 l pana 56º C in aprox. 45 min.
Circulatia apei: 12 l/min.
Ecran LCD: – afisarea temperaturii – timer ( 99 h).
Control electronic al temperaturii 90º C.
Pentru vase de peste 15 cm inaltime.
4. Aparat pentru gatit Sous Vide Zilan ZLN-4007
De dimensiuni reduse si ocupand un minim de spatiu in bucatarie, aparatul functioneaza in cel mai simplu mod cu putinta: il atasezi de recipientul cu apa, ii setezi temperatura la care doresti sa ajunga apa si il pornesti.
Capacitate: 12 l – 6 l.
Functii: Oprire automata – Timer – Control temperatura – Protectie supraincalzire – Semnal sonor la finalizarea programului.
Putere: 800 W – Tip panou de comanda: Digital.
5. Stick pentru gatit Sous-Vide CASO DESIGN SV 400
Putere 1000 W – Economisesti spatiu.
Impermeabil datorita standardului IPX7.
Potrivit pentru toate vasele termorezistente cu o inaltime de cel putin aprox. 16 cm si un volum de 6 la 20 de litri.
Setarea temperaturii: 25 – 90 ° C (in trepte 0,5 ° C) – Ecran digital.
Functie cronometru: De la 1 minut la 99 de ore (pana la 2 ore in pasi de 1 minut, de la 2 ore la 5 minute).