Cuprins
Cum alegi cel mai bun aparat de masaj anticelulitic? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aparatul de masaj anticelulitic potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Celulita se numără printre cele mai comune complexe estetice ale unei femei. Deși nu încurajăm un standard de frumusețe nerealist, suntem conștienți că îți dorești mereu să devii cea mai bună versiune a ta.
De aceea este normal să îți dorești să ai un corp care să îți reflecte calitățile interioare și la exterior.
Celulita nu este o problemă de sănătate, dar te poate deranja aproape la fel de tare ca o afecțiune.
În timp ce remedii miraculoase anticelulită sunt mediatizate cu entuziasm, aparatul de masaj anticelulitic rămâne cea mai eficientă metodă.
Având în vedere aceste informații, ai putea avea în vedere achiziționarea unui astfel de dispozitiv.
Dar cum poți alege cel mai bun aparat de masaj anticelulitic?
Top 3 aparate de masaj anticelulitic recomandate
Tabel comparativ | ||
Aparat masaj anticelulitic Beurer CM50 | Aparat masaj anticelulitic Beper 40.946 | Aparat de masaj anti-celulitic Anti-Cellulite Massager |
Ce este de fapt celulita?
Întâi de toate este necesar să îți verifici cunoștințele despre celulită, întrucât nu ai vrea să faci o investiție pentru ceva ce nu ai în realitate. Cele trei straturi ale pielii, epidermă, derma și hipoderm, comunică mereu între ele dar și cu ce se află sub piele, adică mușchiul.
Învelișul la nivelul căruia se formează celulita este hipodermul, compus în mare parte din țesut adipos. Stratul exterior al mușchiului, învelișul acestuia, este legat de stratul mijlociu al pielii prin tracturi de țesut conjunctiv, ce străbat hipodermul.
În momentul în care aceste tracturi de țesut se întind din cauza țesutului adipos în exces, dar și al altor probleme în structura naturală a pielii, sunt create denivelări ce cauzează aspectul neuniform al pielii, asemănător cu aspectul cojilor de portocale.
Este bine de reținut că celulita nu afectează doar persoanele cu kilograme în plus. Ea poate apărea și la persoanele slabe sau cu greutate normală. De asemenea, există persoane supraponderale cu un aspect impecabil al pielii. Așadar, doar pentru că ai kilograme în plus, nu înseamnă ca ai celulită. Cauzele apariției ei țin și de moștenirea genetică și de activitatea hormonală.
Tipuri de celulită
Tipul de celulită pe care îl ai te va ajuta să alegi cel mai bun aparat de masaj anticelulitic. Există deci următoarele clasificări:
- Moale
- Fibroasă
- Endomatoasă
- Mixtă
Orice tip de celulită are trei grade măsurate în funcție de vizibilitate. Celulita de gradul întâi este vizibilă atunci când pielea este strânsă între degete, cea de gradul doi este vizibilă când stai în picioare, iar cea de gradul trei este vizibilă tot timpul. La fel ca în cazul oricărei alte afecțiuni, cu cât o tratezi mai repede, cu atât mai ușor vei scăpa de ea.
De ce este eficient masajul anticelulitic?
Masajul anticelulitic este cea mai sigură și recomandată metodă de înlăturare a celulitei. Executat cu regularitate, ajută la distrugerea mecanică a țesutului celulitic, netezind suprafața pielii. De asemenea, stimulează absorbția de substanțe cu efect anticelulitic în startul adânc al pielii.
Cel mai bun aparat de masaj anticelulitic: cum alegi
Am văzut deja că masajul anticelulitic este o metodă foarte eficientă împotriva depozitelor de celulită. Dar pentru ca acesta să aibă efect, trebuie executat cu regularitate.
Dacă alegi să urmezi un asemenea tratament la un salon profesional, costurile pot fi foarte mari, și cel mai probabil nu ți le vei putea permite. Și nici nu ai de ce, deoarece ai posibilitatea să beneficiezi de același tratament la tine acasă prin achiziționarea propriului aparat de masaj anticelulitic.
Cu toate acestea, dacă nu ai cunoștințe minime, ai putea să te simți copleșită de varietatea modelelor de aparate disponibile pe piață. De asemenea, este destul de greu să faci diferența dintre un aparat de masaj anticelulitic bun și unul care nu o să te satisfacă.
Îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături ca acesta de față pentru a face cea mai bună alegere și pentru a putea obține corpul pe care ți-l dorești. Înainte de a face o alegere, ține cont de următoarele aspecte:
Tipul de aparat anticelulitic
- Aparat de masaj anticelulitic cu rolă
Probabil cel mai comun și mai ușor de folosit aparat de masaj anticelulitic, acesta folosește forța personală pentru a distruge depozitele de țesut adipos în exces prin stimularea circulației sanguine.
Practic vei aplica puncte de presiune continue și repetitive pe zona afectată, masaj ce va stimula circulația încălzind zona și făcând mai ușoară eliminarea țesutului adipos. Îți vei da seama când ai masat destul atunci când pielea se va înroși la suprafață.
Este cel mai ieftin aparat de masaj anticelulitic și reprezintă o metodă eficientă doar dacă ești dispusă să îi oferi timp. Dacă nu îl folosești în mod frecvent și cu o perseverență considerabilă, nu vei apuca să vezi rezultate.
Pe de altă parte, un avantaj și mai mare îl reprezintă faptul că nu îți poți provoca leziuni cutanate sau chiar musculare astfel, iar nivelul de disconfort este controlat deoarece îți vei folosi propria forță.
- Aparat de masaj anticelulitic cu degete mobile
Funcționează pe baza unui principiu asemănător cu cel al aparatului cu rolă, dar de data aceasta automatizat și cu mai multe opțiuni de control. Este o variantă mai confortabilă de luptă împotriva celulitei, dar și foarte eficientă. Nu prezintă dezavantaje și vei vedea efecte mai repede, chiar dacă masajul executat este mai blând.
Aceste aparate vin cu opțiune de control al vitezei, de schimbare a direcție de masare pentru o mai bună stimulare a circulației, precum și cu o funcție specială de vibrații. Va trebui doar să ghidezi aparatul pe zona pe care o vei lucrată. Nu cauzează leziuni, dar o ședință trebuie să se termine odată cu apariția primelor pete roșii pe piele.
- Aparat de masaj anticelulitic cu vacuum
Metoda vedetă de eliminare a celulitei din cauza eficienței sporite, dar și datorită efectului benefic asupra pielii și asupra organismului în general. Tratamentul anticelulitic prin vacuum acționează în profunzime în toate straturile pielii, rezultatele fiind mult mai vizibile în timp mai scurt.
Mai mult decât atât, este o metodă excelentă de tonifiere a pielii, redându-i elasticitatea, și stimulează sistemul imunitar celular. Are efect detoxificant prin drenarea excesului de limfă. Singurul dezavantaj este disconfortul are poate fi resimțit mai puternic dacă ești o persoană cu piele sensibilă.
- Aparatul de masaj anticelulitic cu ultrasunete
O variantă care are avantajul de a nu cauza durere, funcționează prin stimularea microcirculației la nivel cutanat și a metabolismului. O circulație sporită stimulează producerea de colagen care contribuie la elasticitatea pielii. De asemenea, apa și lipidele la nivel local sunt eliminate mai ușor.
Efectele vor fi vizibile abia după mai multe ședințe, și vor apărea diferit în funcție de fiecare persoană, deoarece are legătură cu metabolismul și moștenirea genetică a fiecăruia. Un dezavantaj îl reprezintă riscul apariției arsurilor, de aceea este necesar să consulți cu mare atenție instrucțiunile de folosire.
- Aparat de masaj anticelulitic cu infraroșu
Aparatul pentru masaj anticelulitic cu infraroșu folosește raze de lumină infraroșie ce creează raze electromagnetice. Este un tratament direct și rapid împotriva celulitei, dar are și efecte de relaxare a mușchilor stresați, sau de cosmetizare a pielii prin curățarea porilor.
La fel ca celelalte modele, stimulează circulația sanguină la nivel local și dilată ușor vasele de sânge producând căldură, și distrugând astfel depozitele de grăsime. Pentru a evita arsurile însă, nu îl folosi în ședințe mai lungi de 20 de minute.
Multifuncționalitate
Pe piață există și aparate care îți permit să combini diferite tehnici. De exemplu, opțiunile de infraroșu sau ultrasunete poți fi combinate cu masajul mecanic cu rolă sau cu degete pentru a te bucura de efecte mult mai rapid.
Cel mai bun aparat de masaj anticelulitic îți va oferi posibilitatea să îi schimbi inclusiv scopul, astfel beneficiind de un aparat pentru îngrijirea completă a pielii. Astfel unele aparate vor venii la pachet cu posibilitatea de a atașa o piatră ponce sau o perie, cu posibilitate de folosire cu apă sau fără, pentru a exfolia și a purifica pielea în profunzime.
Ergonomie și accesorii
Este bine să te orientezi spre un aparat cât mai ușor de folosit. Aparate de masaj anticelulitic mecanice pot fi destul de voluminoase. Asigură-te că au o formă ce îți permite o priză bună. În general vei găsi o bandă care de fa ajuta să manevrezi aparatul fără un efort prea mare sau riscul de a-l scăpa ușor.
Aparatele automate sunt de cele mai multe ori conectate la curent printr-un cablu. Asigură-te că lungimea acestuia este destul de mare pentru a-ți permite o manevrare confortabilă a aparatului, și că acesta are un mâner pe care îl vei putea ține ușor.
Cel mai bun aparat de masaj anticelulitic cu degete vine cu cel puțin 4 capete diferite, cu forme, degete sau role diferite, fiecare fiind mai eficient pentru o anumită zonă a corpului: fese, coapse, etc.
Preț
Cu cât tehnologia unui aparat de masaj anticelulitic este mai nouă și mai pretențioasă, oferindu-ți și mai multe opțiuni de funcționare, cu atât aparatul va fi mai costisitor. Alege cea mai bună opțiune pentru tine în funcție de gradul de celulită pe care ăl ai. Aparatele de masaj mecanic pot costa doar câteva zeci de lei, în timp ce cele cu o tehnologie ceva mai ofertantă pot depăși câteva sute de lei.
Înainte de a face o alegere încearcă să consulți un specialist pentru a-ți face o recomandare, sau consultă părerile altor cumpărători. Ține minte însă că nici un aparat de masaj anticelulitic nu își va merita investiția dacă nu îl vei folosi cu regularitate.
Cel mai bun aparat de masaj anticelulitic: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus și de părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de aparate de masaj anticelulitic care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Aparat masaj anticelulitic Beurer CM50
Masaj eficient pentru tesutul conjunctiv.
Piele simtitor mai neteda.
Stimuleaza circulatia sanguina in straturile de piele.
Utilizare simpla pentru acasa.
Maner reglabil individual.
Forma ergonomica.
Role de masaj detasabile pentru o curatare facila.
Intensitate de masaj cu 2 trepte.
2. Aparat masaj anticelulitic Beper 40.946
Aparat masaj anticelulitic professional.
Lipomodelator care combate celulita si aspectul inestetic al pielii, datorita actiunii triple a masajului circular, presiunii pneumatice si caldurii infrarosii.
4 capete interschimbabile.
Maner ergonomic.
Alimentare : 220 V.
Putere 25 W.
3. Aparat de masaj anti-celulitic Anti-Cellulite Massager
Poate fi utilizat pe mai multe zone ale corpului, datorită capetelor interschimbabile care îl însoțesc.
Fiecare capăt interschimbabil are un efect diferit, obiectivul principal al aparatului fiind acela de a te ajuta să scapi eficient de celulită.
Este un bun ajutor în eliminarea celulitei de pe corp, dar poate fi folosit și pentru masaj de relaxare și detensionarea mușchilor.
Aparatul poate fi folosit și alături de creme, uleiuri sau geluri pentru masaj, pentru rezultate mai rapide.
4. Aparat masaj anticelulitic Daga AC 2000
Daga AC 2000 este un lipo-modelator pentru combaterea celulitei si tonifierea pielii.
Are tripla actiune: masaj circular excentric, presiune si caldura cu infrarosu si astfel realizeaza masaj subcutanat ce creste fluxul sanguin, favorizand eliminarea toxinelor si a grasimii acumulate.
Reglarea intensitatii masajului – Functie incalzire in infrarosu.
Masaj profund care accelereaza indepartarea grasimii si regleaza microcirculatia locala.
5. Aparat masaj anticelulitic Medicura M240N
MEDICURA M240 este un aparat de masaj anticelulitic profesional 4 in 1 si presupune un masaj profund, intens si relaxant care imbunatateste circulatia cu ajutorul caldurii degajate de razele infrarosii.
Se pot aplica direct pe piele in timpul masajului produse cosmetice precum uleiuri sau creme pentru a imbunatati sesiunea de masaj.
Viteza poate fi ajustata pentru a obtine tipul de masaj dorit.
Functia termica/infrarosu incalzeste pielea si ajuta la absorbtia substantelor nutritive din produsele cosmetice folosite pe parcursul masajului.