Cuprins
Cum alegi cel mai bun aparat pentru curățarea tenului? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă peria facială potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
În prezent cu toții suntem conștienți de impactul pe care îl are o față îngrijită în stabilirea relațiilor cu alții.
Fiind primul criteriu de stabilire a unei prime impresii, este normal să îți dorești ca tenul tău să te recomande cât mai bine, având un aspect sănătos și curat.
Dacă ești conștient sau conștientă de această necesitate, cu siguranță că încerci deja să găsești pe piață o soluție eficientă pentru îngrijirea tenului tău. Această soluție ar putea fi chiar o perie facială sau un aparat pentru curățarea tenului.
Introdus pe piață de câțiva ani, acest aparat a revoluționat modul în care ne îngrijim pielea feței.
Așadar, cum alegi cel mai bun aparat pentru curățarea tenului?
De ce să alegi o perie facială?
Bineînțeles că metoda clasică de îngrijire a tenului poate fi eficientă. Faptul de a folosi un astfel de aparat însă îți ușurează mult munca, procesul este mai rapid, și rezultatele sunt mai vizibile.
În plus, este de dorit să investești în ceva care îți va oferi o piele demnă de invidiat. Unele avantaje ale aparatului pentru curățarea tenului sunt:
- Viteza – rutina de îngrijire a pielii durează mult mai puțin folosind un astfel de aparat
- Eficiență – s-a dovedit mai eficient în tratarea imperfecțiunilor tenului, decât dacă ai aplica manual produsele de îngrijire.
- Masaj – stimulează circulația sanguină printr-un masaj facial blând.
- Absorbție – atunci când îl folosești pentru aplicarea cremei faciale, aceasta se absoarbe mai rapid și mai bine.
Cum alegi cel mai bun aparat pentru curățarea tenului?
Un aparat pentru curățarea tenului nu este foarte complex, dar o alegere proastă în funcție de tipul de ten poate determina consecințe mai degrabă neplăcute. Dacă nu ești corect educat cu privire la ce ar trebui să facă și cum ar trebui să facă un astfel de aparat, investiția ta ar fi una nefericită, întrucât nu vei putea folosi aparatul.
Fiind un aparat introdus pe piață recent ai nevoie de un set de informații înainte de cumpărare. Așadar, iată un ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege un aparat eficient și fără riscuri pentru pielea ta. În alegerea ta, ține cont de următoarele informații importante.
Tipul de perie facială
În funcție de modul de funcționare, un aparat pentru curățarea tenului se poate clasifica în mai multe categorii:
- Manual – Pare ciudat să vorbim despre o perie manuală, dar unele nu vin cu suport electric. Sunt recomandate tipurilor de ten sensibil sau afectat de acnee deoarece îți permit să controlezi nivelul de duritate pe care îl exercită asupra tenului.
- Electric – Cel mai bun aparat pentru curățarea tenului este electric. Este și cel care îți va oferi acea eficiență și viteză de curățare despre care vorbeam mai sus. Este recomandat pentru tenul normal sau mixt sau gras. Dacă tenul este sensibil sau foarte afectat de acnee, folosirea acestui aparat trebuie privită cu mare atenție și moderație, deoarece poate irita tenul și produce cicatrici.
- Perie facială cu rotații – Este mai accesibilă la preț, dar efectul asupra pielii va fi mai agresiv și va exfolia pielea la fiecare utilizare. Peria face rotații foarte rapide prin care curăță și exfoliază tenul. De aceea trebuie să știi că, dacă vei opta pentru un astfel de aparat, curățarea va fi mai degrabă superficială, deoarece nu va apuca să curețe în profunzime fără să irite pielea. De asemenea, nu îl vei putea folosi zilnic, altfel pielea tenului va avea de suferit.
- Perie facială cu sistem sonic – Cel mai bun aparat pentru curățarea tenului este cel ce funcționează cu pulsații pe bază de sistem sonic. Este cea mai bună alegere deoarece poate fi folosit pe orice tip de ten, este foarte blând cu tenul și reușește să curețe pielea în profunzime, prevenind astfel apariția coșurilor. Este potrivit pentru utilizare zilnică accelerând procesul de demachiere și ritualul de îngrijire. Este o variantă ceva mai scumpă, dar mult mai eficientă.
Treptele de viteză
Cel mai bun aparat pentru curățarea tenului trebuie să îți permită să personalizezi viteza de curățare. În general, acesta trebuie să aibă cel puțin două trepte de viteză pe care să le poți alege în funcție de nevoile tenului tău: dacă e mai delicat și sensibil vei folosi o treaptă de viteză mai redusă, iar dacă vrei efecte mai profunde vei opta pentru o treaptă de viteză mai ridicată.
Periile faciale moderne vin chiar cu trei trepte de viteza. Nu alege un astfel de aparat care are o singură viteză. Nevoile tenului tău se vor schimba pe parcursul anului și este bine să îți poți adapta mereu aparatul în funcție de necesități.
Alimentare
Momentan există pe piață modele cu acumulator sau cu baterii dispensabile. Un aparat care este alimentat cu un acumulator este o variantă mai ieftină pe termen lung. Dezavantajul apare atunci când se descarcă înainte sau fix în timpul folosiri, iar o reîncărcare durează ore bune.
Ideal este ca aparatul să aibă un indicator luminat prin care să poți observa din timp dacă aparatul are nevoie de reîncărcare. În general, un acumulator asigură până la 20 de minute autonomie.
Dacă vei achiziționa un aparat de curățare cu alimentare pe baterii, trebuie să fi conștient că asta înseamnă o cheltuială în plus pe viitor întrucât va fi necesar să le înlocuiești.
Accesorii
Un aparat de curățare a tenului este cu atât mai bun cu cât are mai multe accesorii incluse. În general, numărul de accesorii variază în funcție de model. Un aparat cu pulsații nu are nevoie de mai multe capete de perie diferite, așadar una singură ar trebui să fie suficientă.
Un aparat care funcționează prin rotații însă, poate veni la pachet cu mai multe capete de piere pentru acțiune diferită în funcție de particularitățile fiecărui tip de ten.
Aceste perii pot fi: perie dură, pentru tenurile care au nevoie de curățire în profunzime și exfoliere, perie moale pentru tenurile mai sensibile, perie cu burete pentru demachiere.
Materialul capetelor de perie
Un aparat pentru curățarea tenului poate avea o perie fabricată din fire sintetice sau păr natural, deși acestea se întâlnesc mai rar. Specialiștii recomandă o perie fabricată din fire naturale deoarece sunt mai blânde cu pielea, îi conferă luminozitate și nu îi amenință textura.
Și o perie sintetică este bună atâta timp cât firele sunt foarte fine, moi și plăcute la atingere.
Numărul de oscilații
Se referă la numărul de mișcări sau rotații pe care le face o astfel de perie facială pe minut.
Cel mai bun aparat pentru curățarea tenului are 9000 de oscilații/minut, valoare care indică eficiența aparatului.
Dimensiuni și ergonomie
Este normal să îți dorești un astfel de perie pe care să o poți manevra cu mare ușurință, și pe care să o poți lua cu tine în călătorii. De aceea fii atent la indiciile de ergonomie. Caută un aparat cât mai ușor, care să aibă butoanele poziționate acolo unde vor fi ușor de accesat.
Mânerul trebuie să aibă inserții de cauciuc pentru ați permite o prindere bună chiar și când mâna este umedă, iar dimensiunile reduse îl vor face mai ușor de transportat și de manevrat.
Ce accesorii și funcții trebuie să aibă cel mai bun aparat pentru curățarea tenului?
- Perie dură – pentru curățare în profunzime.
- Perie delicată – pentru tenurile care au nevoie de mai multă atenție și o îngrijire mai blândă.
- Burete pentru demachiere – un cap de perie care folosește un burete fin pentru demachierea tenului.
- Sac pentru depozitare – util pentru depozitarea în siguranță a aparatului, în casă sau în geanta de voiaj.
- Timer – cronometru care oprește automat aparatul după un minut de utilizare
- Semnal sonor – unele aparate vin cu un semnal sonor la fiecare 20 sau 10 secunde, pentru a-ți indica faptul că este timpul să schimbi zona de acțiune.
- Soclu pentru încărcare – dispozitiv special care îți permite încărcarea acumulatorului.
- Trepte de viteză – cel puțin două pentru mai mult control asupra modului de acțiune al periei faciale.
Garanție
Orice aparat pentru curățarea tenului trebuie să vă ofere o garanție de minim 24 de luni.
Cel mai bun aparat pentru curățarea tenului: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus și de părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda in continuare câteva modele de aparate pentru curățarea tenului ce oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Perie pentru curatarea tenului Philips VisaPure SC5275/11
Peria pentru curatarea tenului Philips VisaPure aduce o noua tehnologie care va va transforma rutina zilnica de curatare, fara niciun efort suplimentar.
Curatarea tenului: De 10 ori mai eficient decat curatarea cu mana
Exfoliere: Indeparteaza mai multe celule moarte decat curatarea manuala
Delicat: la fel de delicat cu pielea ca si curatarea manuala
Absorbtia: Imbunatateste absorbtia produsului de ingrijire a pielii.
Microcirculatia: Imbunatateste microcirculatia pentru un ten mai radiant.
2. Perie faciala Remington Reveal FC1000
Peria normala este perfecta pentru curatarea profunda de zi cu zi a tenului.
Peria sensibila este ideala pentru pielea sensibila, oferind o curatare blanda a tenului.
Peria pentru masaj este cel mai buna pentru curatarea in profunzime a tenului si pentru revitalizarea pielii obosite.
Capul periei are dubla actiune: rotatie si vibratie pentru a optimiza procesul de curatare a tenului.
3. Perie faciala Beurer FC65, 2 trepte, 3 viteze
Curatare blanda si in profunzime pentru o piele vizibil moale si luminoasa a fetei.
2 trepte de functionare / 3 viteze.
Vibrare pentru o curatare extrem de delicata.
Pulsare pentru curatarea profunda pentru o senzatie de piele neteda, moale.
Rezistent la apa (IPX 7) – cu posibilitate de utilizare in cabina de dus si in cada.
4. Pachet curatare faciala Trisa Sonic Visage
Peria faciala Trisa Sonic Visage ajuta la curatarea tenului:
22.000 de miscari sonice delicate – 30.000 filamente matasoase.
Rezistenta la umezeala.
Stand-by 3 luni de zile – cu utilizare 2×1 min. pe zi.
Acumulator si incarcator inclus.
Buton On/Off.
Produs fabricat in Elvetia.
5. Perie curatare faciala cu 5 accesorii Beper 40.947
Perie pentru piele normala.
Perie pentru piele sensibila.
Burete pentru indepartarea machiajului.
Burete pentru curatare in profunzime – Deep cleaning sponge
Accesoriu de exfoliere – Accesoriu pentru masaj.
Produsul se livreaza cu cutie pentru depozitare.
Functioneaza cu baterii (4xAAA).