Cuprins
- 1 Top 3 aspiratoare pentru piscină recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun aspirator pentru piscină?
- 3 Cum alegi cel mai bun aspirator pentru piscină
- 4 Cel mai bun aspirator pentru piscină: recomandări
- 4.1 1. Robot pentru curatat piscina Maytronics Dolphin Supreme M700
- 4.2 2. Aspirator piscină Dolphin S200
- 4.3 3. Robot pentru curatat piscina Zodiac RT 3200
- 4.4 4. Aspirator piscină Zodiac OT2100 TornaX
- 4.5 5. Aspirator piscine si iazuri Oase PondoVac 4 1700W
- 4.6 6. Robot curatare piscina Bestway Flowclear Aquarover
Cum alegi cel mai bun aspirator pentru piscină? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aspiratorul pentru piscină potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Dacă ai o piscină, odată cu venirea verii sosește și momentul să te apuci de pregătirea acesteia, pentru a te putea bucura de ea în zilele toride.
Asta înseamnă că va trebui să te asiguri că fundul și pereții piscinei sunt perfecți curați. Altfel, nu vei putea niciodată să înoți în ea, deoarece, oricât de mult clor ai pune în apă, aceasta tot murdară va fi.
Din fericire există soluții care să te ajute să cureți rapid și ușor piscina. Așa sunt aspiratoarele de piscină. Citește acest articol pentru a afla cum să alegi cel mai bun aspirator de piscină.
Top 3 aspiratoare pentru piscină recomandate
- Aspirator piscina Maytronics Dolphin Supreme M700
- Recomandat pentru piscinele rezidentiale cu lungime maxima de 15 m.
Tip curatare: Podea, pereti si linie de plutire. - Vezi detalii si pret
- Aspirator piscină Dolphin S200
- Dolphin S200 oferă o aderență puternică pe suprafețele verticale pentru spălarea intensă a peretelui și a liniei de plutire.
- Vezi detalii si pret
- Robot pentru curatat piscina Zodiac RT 3200
- Echipat cu un sistem de miscare inteligent, robotul curata peretii piscinei si podeaua acesteia in timp ce dvs. va puteti relaxa.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun aspirator pentru piscină?
În sezonul rece atunci când piscina este închisă apa se va umple de impurități, chiar dacă ai acoperit piscina cu o prelată. Tot felul de frunze, resturi chiar și mici organisme se adună în piscină.
Asta înseamnă că, înainte să înoți în ea, va trebui să o cureți foarte bine. De asemenea, va trebui să o cureți cu regularitate și în sezon. În acest context, aspiratorul de piscină poate fi cea mai confortabilă modalitate de a o curăța.
Vei putea să te bucuri de rezultate bune, doar dacă alegi cel mai bun aspirator de piscine pentru nevoile tale. Din fericire, există destule variante pe piață pentru fiecare utilizator și piscină.
Așadar, indiferent că ai un stil de viață mai relaxat sau ești mai ocupat, sau dacă ai o piscină mai mare sau mai mică, poți găsi un model ideal pentru tine.
Cum alegi cel mai bun aspirator pentru piscină
Totuși, mai ales dacă nu ai cumpărat până acum un astfel de aparat, s-ar putea să fie destul de dificil să iei din prima cea mai bună decizie, dacă omiți să te informezi foarte bine în prealabil.
Care este tipul de aspirator de piscină potrivit pentru tine? Ce trebuie să știi referitor la dimensiuni, folosire și mentenanță?
Citește acest ghid de cumpărături pentru a afla toate răspunsurile la aceste întrebări. La final avem și câteva recomandări care să te ajute să iei mai rapid decizia bună.
Așadar, iată ce trebuie să știi pentru a face o achiziție pe care să nu o regreți:
Tipul de aspirator pentru piscină
Deși sunt multe modele pe piață destinate curățării piscinei, există mai multe tipuri despre care ar trebui să știi mai multe:
Aspirator conectat la pompa de aspirare a piscinei
Acestea sunt cele mai simple și mai ieftine tipuri de aspiratoare automate pentru piscină. Sunt ideale pentru piscinele care sunt protejate printr-o prelată, deci pentru apa care nu are prea multe frunze sau alte impurități mari. Dacă piscina ta are probleme cu depuneri de nisip și pământ, acesta este un model bun pentru tine.
Acesta se conectează la sistemul de filtrare al piscinei sau orice altă linie dedicată aspirării apei. Forța generată de faptul că apa este aspirată din piscină, provoacă mișcarea aspiratorului pe fundul piscinei și pe pereții acesteia.
Aceste modele sunt capabile să aspire depunerile de dimensiuni medii și mici, redirecționându-le spre sistemul de filtrare al piscinei.
Dacă ai piscina foarte murdară, va trebui să verifici mai des filtrele, deoarece acestea s-ar putea să se umple rapid.
Sunt recomandate aspiratoarele care au perii ce pot curăța mai bine depunerile de alge și murdărie de pe fundul piscinei. De asemenea, trebuie să știi că există modele care sunt destinate doar pentru curățarea fundului piscinei, în timp ce altele sunt foarte bune și pentru pereți. Deci, dacă vrei un aspirator care să curețe temeinic piscina, alege unul care funcționează și pe pereții acesteia.
Sunt avantajoase deoarece sunt cele mai ieftine din gama de aspiratoare automate. De regulă, sunt ușor de instalat și de întreținut. Reușesc să păstreze piscina curată și nu au nevoie de electricitate pentru a funcționa.
Totuși, pot supraîncărca pompa și sistemul de filtrare al piscinei, ceea ce le poate reduce durata de viață a acestora. Nu sunt ideale pentru depuneri mai mari cum ar fi resturile vegetale sau pietricele. De asemenea, sunt condiționate de puterea de aspirare a pompei de la piscină, deci s-ar putea să nu funcționeze la capacitate maximă.
Aspirator automat pentru piscină cu presiune
Acest aspirator funcționează pe principiu invers față de modelul amintit mai sus. Acestea se conectează la linia care readuce apa filtrată în piscină, sau pot folosi o pompă proprie.
Deoarece se conectează la jetul de reintroducere a apei în piscină, aspiratorul este împărțit în trei componente:
- Un sistem de propulsie responsabil cu deplasarea aspiratorului.
- O perie plasată în spate cu rolul de a desprinde depunerile pentru a fi aspirate mai ușor..
- Sistemul de aspirare care creează un vacuum ce adună impuritățile într-o pungă tip filtru.
Aceste aparate sunt foarte bune pentru a aspira impurități mari și medii cum sunt frunzele, insectele sau alte resturi vegetale.
Deoarece vine cu propriul sac pentru filtrare, nu pune presiune pe sistemul de filtrare al piscinei, deci îi prelungește durata de viață. Astfel, sistemul de filtrare va aduna doar depunerile fine care sunt desprinse cu ajutorul periei aspiratorului.
Există două tipuri de astfel de aspiratoare. Cele care au nevoie de propria pompă, și cele care se pot conecta la pompa piscinei.
Dacă alegi un model care vine cu pompă proprie, tot va trebui să îl conectezi la pompa piscinei, doar că prima va suplimenta forța celei din urmă. Astfel aspiratorul se va mișca cu mai multă ușurință și va aspira mai eficient. Variante de acest tip sunt recomandate pentru piscinele de dimensiuni mai mari.
Dacă alegi acest model, este recomandat să lași un profesionist să se ocupe de instalare, mai ales pentru că unii producători nu îți oferă garanția dacă nu ai lăsat un profesionist să instaleze aspiratorul.
Așadar, acestea sunt avantajoase deoarece ajută la distribuirea apei curate în piscină. Sunt mai accesibile la preț decât variantele robotizate. Le poți instala și întreține ușor. Totuși, sunt mai scumpe decât cele care se conectează la pompa de aspirare a piscinei și împart sarcina de a filtra apa cu aceasta.
Robot aspirator pentru piscină
Acest tip de aspirator de piscină nu se bazează pe pompa acesteia pentru a funcționa, ci sunt conectați la o sursă de alimentare cu electricitate.
Acestea folosesc un motor electric propriu care generează mișcarea roților sau a șenilelor, precum și pentru a pune în funcțiune pompa care aspiră apa printr-un filtru.
Majoritatea au și perii abrazive, unele chiar 4, care au rolul de a îndepărta depunerile de alge și murdărie ce sunt prinse de fundul piscinei.
Dacă ai o piscină care este sub nivelul solului, atunci un astfel de aspirator va face o treabă minunată în a curăța pereții și scările piscinei. Dacă bazinul tău este unul înalt, deasupra solului, atunci robotul va curăța doar fundul acestuia.
Unii roboți de acest fel vor curăța urmând o rută aleatorie, în timp ce alte modele sunt dotate cu un soft care le permite să scaneze suprafața piscinei și să calculeze cea mai bună rută pentru o curățare cât mai eficientă energetic.
Din cauza faptului că sunt cele mai avansate sisteme de aspirare pentru piscine, acestea costă mai mult, deși unele sunt disponibile la același preț ca unele modele mai avansate de aspiratoare cu presiune.
Sunt avantajoase și pentru că nu au nevoie de instalare. Tot ce trebuie să faci este să le bagi în priză și să le dai drumul în apă. Nu uzează pompa de filtrare a piscinei.
În plus, pun în mișcare apa, ceea ce o păstrează curată mai mult timp, ceea ce înseamnă că va trebui să pornești mai rar pompa de filtrare a piscinei.
Pot colecta atât depunerile fine cât și impuritățile mai mari. Unele vin cu două filtre pentru a separa mai bine depunerile, în timp ce altele vin cu două filtre care pe care le poți schimba în funcție de tipul de murdărie pe care trebuie să o aspiri. Sunt și ușor de întreținut.
Părțile mai puțin bune sunt cele legate de defecțiuni. Dacă motorului i se strică o piesă, acestea sunt greu de găsit și scumpe. De aceea este bine să alegi unul cu o garanție cât mai mare.
Aspirator de piscină electric manual
Există și variante manuale pentru aspirarea piscinei care se conectează la o sursă de curent sau care funcționează cu un acumulator. Acestea nu vor circula singure prin piscină ci trebuie manipulate fizic.
Seamănă cu un aspirator de mână fără sac normal. Au un filtru propriu. Majoritatea vin cu mai multe accesorii și extensii. Astfel, le vei putea folosi pentru a aspira fundul piscinei, dar și pereții și treptele, chiar și colțurile greu de accesat. Sunt ideale pentru piscine de dimensiuni mai mici, chiar și pentru jacuzzi-ul de afară.
Întreținerea aspiratorului pentru piscină
Acum că ai aflat mai multe despre toate aceste tipuri de aspiratoare pentru piscină, este timpul să înveți mai multe și despre cum se întrețin. Așa îți vei da seama mai bine dacă un model se potrivește sau nu stilului tău de viață.
Roboții aspiratori pentru piscină se întrețin ușor. După fiecare utilizare va trebui să cureți sacul sau cartușul pentru filtrare. Apoi va trebui să verifici dacă există impurități care s-au blocat în roți sau perii după fiecare curățare.
Unele componente, cum sunt periile, vor trebui înlocuite pe măsură ce se uzează. Producătorul va menționa în instrucțiunile de utilizare care este frecvența recomandată pentru înlocuire.
Înainte de a fi depozitat pentru iarnă, filtrele vor trebui bine curățate. Totul va trebui depozitat înăuntru, la loc ferit de acțiunea directă a soarelui. Cablul va fi rulat și depozitat la adăpost, de asemenea.
Întreținerea aspiratoarelor de piscină cu presiune este ceva mai complexă. Cel mai important lucru este golirea și curățarea sacului de filtrare înainte de a fi pe jumătate plin. Poate fi dificil să scapi de mizerie atunci când sacul e ud, așa că permite-i să se usuce înainte. Apoi curăță filtrul folosind un furtun pentru a scăpa de orice particulă de murdărie. Ar putea fi necesar să ai chiar doi astfel de saci pe care să îi utilizezi alternativ.
Va trebui să verifici cu regularitate furtunul și alte orificii ale aspiratorului pentru a te asigura că nu sunt impurități blocate.
În cazul celor ce funcționează folosind pompa de aspirare a piscinei, va trebui să ai grijă la filtrul piscinei, pe care trebuie să îl golești cu regularitate. De asemenea, verifică des aspiratorul pentru a te asigura că toate componentele funcționează corect. Impuritățile prinse între perii sau roți pot afecta eficiența aspiratorului.
Va trebui să înlocuiești și părți care se uzează cu regularitate, conform instrucțiunilor din manual. Majoritatea producătorilor recomandă să lași aspiratorul în piscină constant pentru a funcționa ori de câte ori pompa piscinei este pornită. Îl vei scoate doar atunci când înoți sau cât torni substanțe chimice în apă.
Pe timp de iarnă, furtunul trebuie depozitat drept, nu rulat, ceea ce poate fi un dezavantaj dacă nu ai suficient spațiu.
Producători
Este recomandat ca, înainte de a alege un astfel de aspirator să te interesezi și ce reputație are producătorul. Îndreaptă-te spre cei care oferă o garanție mai lungă și cei care sunt cât de cât cunoscuți. Zodiac, Dolphin și Kokido sunt câteva exemple populare.
Evită să cumperi de la un brand no-name deoarece aspiratorul se va defecta mult mai rapid decât ar fi normal. Chiar dacă ar fi în garanție, reparațiile ar fi atât de dese încât nu ai putea să te bucuri de el așa cum ar trebui.
Verifică mereu și magazinul de la care vrei să cumperi, pentru a te asigura că este unul care își tratează bine clienții.
Concluzii
Este o idee bună să cumperi cel mai bun aspirator pentru piscină online. Astfel vei găsi mai rapid un model potrivit, mai ales dacă ai nevoie de unul urgent.
În plus, îl cumperi din confortul casei, iar acesta va fi livrat rapid la tine acasă. Mai mult decât atât ai chiar o perioadă de testare, după care, dacă nu ești mulțumit îl poți returna.
Nu uita să verifici mereu părerea altor cumpărători atunci când decizie să faci o astfel de achiziție. Așa poți fi sigur că nu cumperi un produs care are defecte mari sau care nu ți se potrivește.
Cel mai bun aspirator pentru piscină: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de aspiratoare pentru piscină care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Robot pentru curatat piscina Maytronics Dolphin Supreme M700
Recomandat pentru piscinele rezidentiale cu lungime maxima de 15 m.
Tip curatare: Podea, pereti si linie de plutire.
Dimensiunea piscinei: Ideal pentru piscine de pana la 15 m lungime.
Filtrare-Sistem de filtrare multi-strat cu filtre fine si ultra-fine integrate
Durata ciclu- 1 / 1,5 / 2 / 2,5 ore – Perie: Periaj dublu activ.
Telecomanda Bluetooth Inclusa -Lungimea cablului: 18 m, cu swivel.
2. Aspirator piscină Dolphin S200
Construit pentru a livra o curățenie profundă.
Dolphin S200 oferă o aderență puternică pe suprafețele verticale pentru spălarea intensă a peretelui și a liniei de plutire.
Cu capacități de filtrare superioare, murdăria și resturile nu se pot ascunde de această mașină de curățare subacvatică.
Utilizarea periei active rezultă o frecare și curățare deosebit de eficientă.
Sistemul de manevrare PowerStream – navigare mai bună.
3. Robot pentru curatat piscina Zodiac RT 3200
Echipat cu un sistem de miscare inteligent, robotul curata peretii piscinei si podeaua acesteia in timp ce dvs. va puteti relaxa.
Acesta garanteaza o curatare optima datorita functiei sale ”brush” (perie), care ajuta la indepartarea rapida a resturilor de la suprafata inainte de a fi aspirate.
Dimensiune pisicna – max. 9 x 4 m – Zone curatare – podea / pereti.
Durata ciclu – 2.5 ore – Capacitatea filtrului – 3 litri-ultrafin.
Lungimea cablului – 14 m – Greutatea robotului – 5,5 kg.
4. Aspirator piscină Zodiac OT2100 TornaX
Aspiratorul automat pentru piscină Zodiac OT 2100 TornaX este potrivit pentru piscinele cu dimensiuni de până la 8 x 4 m.
Întreținerea este foarte simplă, coșul de filtru fiind accesibil din partea de sus.
Potrivit atât pentru piscinele îngropate (subterane) cât și pentru piscinele supraterane.
Potrivit pentru toate formele de piscină.
Coș de filtrare cu întreținere ușoară.
5. Aspirator piscine si iazuri Oase PondoVac 4 1700W
Aspiratie fara intreruperi datorita sistemului patentat cu doua camere- aspirare continua simultana cu golirea rezervorului.
Aspirare pana la o adancime de max. 2.4 datorita motorului cu putere de 1700 W.
Utilizabil pentru curatarea iazurilor, a piscinelor respectiv pentru uz casnic.
4 tuburi de aspirare din aluminiu.
Sectiune de tub transparenta pentru vizualizarea gradului de poluare a apei.
6. Robot curatare piscina Bestway Flowclear Aquarover
Bestway Flowclear Aquarover este un robot de curatare a piscinei cu o autonomie de 90 de minute si un timp pentru reincarcare de 5-6 ore.
Robotul pentru curatare piscine este echipat cu un filtru care capteaza pina la 4 l.
Bestway Flowclear Aquarover asigura o curatare eficienta schimbandu-si directia cand intalneste ziduri sau obstacole.
Dispozitivul este recomandat pentru piscine cu fund plat.