Cuprins
- 1 Top 3 balansoare pentru copii recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun balansoar pentru copii?
- 3 Cum alegi cel mai bun balansoar pentru copii
- 4 Cel mai bun balansoar pentru copii: recomandări
Cum alegi cel mai bun balansoar pentru copii? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă balansoarul pentru copii potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri pe care le poate avea un copil, este joaca. Copilul se dezvoltă armonios atunci când își folosește energia pentru a se juca, uneori la întâmplare, alteori direcționat.
Oricum ar fi, copilul învață prin joacă abilități de coordonare a membrelor, abilități de comunicare, își dezvoltă inteligența emoțională precum și musculatura. Joaca în aer liber este în mod deosebit recomandată.
Balansoarul este unul din echipamentele de joacă dintr-un spațiu dedicat copiilor, care este iubit de aceștia, fiind un cadou potrivit pentru orice copil sau nepot.
Află din acest articol, de unde poți cumpăra un balansoar ieftin, dar și cum poți alege cel mai bun balansoar pentru copii.
Top 3 balansoare pentru copii recomandate
- Balansoar pe arcuri HDPE scuter cu prindere in beton
- Balansoarul pe arcuri scuter are un design placut si este fabricat din materiale de calitate superioara.
- Vezi detalii si pret
- Balansoar rotativ EXIT
- Balansoarul rotativ nu este doar un balansoar, acesta se poate invarti in timpul balansarii.
- Vezi detalii si pret
- Balansoar pentru copii din plastic
- Orele de joaca se pot prelungi acum in mod si mai placut cu acest minunat balansoar sigur si confortabil
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun balansoar pentru copii?
Așa cum sugerează și numele acestui echipament de joacă, balansoarul îi permite copilului să se balanseze sau să se legene singur dintr-o parte în alta.
O altă variantă îi permite să se joace în colaborare cu încă unul sau mai mulți copii, învățând astfel multe despre echilibru și despre distribuția forțelor.
De fapt, balansoarul poate fi cea mai ușoară și amuzantă metodă de a pune bazele cunoștințelor de fizică ale copilului, chiar dacă acesta este încă mic. Este genul de echipament care îl va ajuta pe copil să înțeleagă mai bine, și intuitiv cum funcționează lumea în care trăiește.
Cel mai bun balansoar îi va permite copilului să își dezvolte și abilitățile de munca în echipă, deoarece o variantă a acestuia nu poate fi folosită singură. Dacă nu are deja prieteni, copilul va trebui să învețe să invite ați copii la joacă și să mențină o bună comunicare și relație cu aceștia.
Putem spune așadar că balansoarul este un cadru potrivit pentru dezvoltarea multilaterală a copilului, și orice părinte ar face o alegere bună dacă ar alege să investească într-un astfel de echipament.
Totuși, pentru rezultate bune, și pentru a fi sigur că cel mic se joacă în siguranță, este necesar să alegi cel mai bun balansoar.
Cum alegi cel mai bun balansoar pentru copii
Alegerea nu poate fi una foarte ușoară, mai ales cu atât de multe modele disponibile pe piață. În plus, cum poți fi sigur că acestea respectă normele de siguranță și că cel mic nu va fi pus în pericol atunci când se dă pe balansoar?
Pentru a face o alegere bună atât financiar cât și calitativ, trebuie să te informezi foarte bine în prealabil. Dorim să te ajutăm așa că am conceput acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun balansoar pentru copilul tău. La final te așteaptă o listă cu cele mai bune oferte ca raport calitate/preț de pe piață.
Așadar, pentru a face o achiziție bună, iată la trebuie să fii foarte atent:
Tipul de balansoar
Atunci când un parc nu este aproape de casa ta și când vrei să îl determini pe cel mic să se joace mai mult afară, este o idee bună să îi cumperi un balansoar. Există trei tipuri principale de balansoar. Iată cum să faci alegerea bună.
Balansoar clasic
Balansoarul clasic se referă la acel echipament de joacă pe care l-am avut și majoritatea dintre noi cei mari, prin parc, pe lângă tobogan și leagăn. Acest tip de balansoar este destinat a fi folosit de două sau mai multe persoane.
Practic, este vorba despre o bară trainică, ce este sprijinită într-un suport ce poate fi fix sau din arcuri, situat exact la mijlocul acesteia. Bara este echilibrată atunci când cei doi copii o folosesc.
Astfel, atunci când un copil exercită presiune asupra părții lui de bară, bara colegului de joacă îl va ridica pe acesta de la sol. În momentul în care presiunea din partea opusă este eliberată, copilul va coborî din nou la sol, efectul invers fiind exercitat asupra celuilalt copil.
Un astfel de joc îi poate ține pe copii ocupați ore întregi, în timp ce se vor distra de minune, își vor întări musculatura picioarelor și a spatelui, și vor învăța mai multe despre echilibru și forță.
Balansoar cu arcuri
Arcurile pot apărea și ca bază pentru un balansoar normal, dar există și modele speciale care se recunosc imediat. Acestea constau într-un arc foarte gros, pe care va fi așezat un scaun cu mânere, de obicei în forma unui animal sau a unui mijloc de transport.
Acest model are avantajul de a-i oferi copilului o mai mare libertate de mișcare. Balansul nu se va mai face doar în sus și în jos, ci înainte-înapoi sau stânga-dreapta ușor. Practic copilul va avea o senzație asemănătoare cu cea a călăriri unui cal, iar imaginația îi va fi cu siguranță stimulată din plin.
Balansoar cu baza curbată
Ultima variantă de balansoar pe care o vom menționa este aceea cu margine curbată. Practic în această categorie intră atât jucării care se folosesc de un singur copil, cât și variante pentru doi copii.
Baza jucăriei este curbată, permițând astfel mișcări înainte-înapoi. Sunt populare aici jucăriile tip căluț de călărit.
De asemenea, există modele care se folosesc de doi copii, funcționând asemănător cu balansoarele clasice, dar limitează înălțimea la care se ridică copii, și sunt variante potrivite pentru interior.
Siguranță
Pentru orice părinte, siguranța copilului ar trebui să fie cel mai important aspect. Așadar, și atunci când cumperi un balansoar pentru copii, trebuie să ai în vedere reglementările de siguranță impuse de experți, de regulă de Uniunea Europeană.
Pentru a verifica dacă produsul pe care îl dorești corespunde cu normele europene, verifică simbolul CE pe eticheta produsului, sau în descrierea acestuia online.
Atunci când alegi un balansoar, atât tu, cât și producătorii, trebuie să țineți cont de vârsta copilului. Unele dimensiuni ale balansoarelor sau chiar unele tipuri de balansoar nu sunt recomandate pentru copii mai mici.
Deoarece copiii până în 5 ani încă își dezvoltă coordonarea mușchilor și echilibrul, este important să alegi un balansoar clasic care nu va cauza o cădere abruptă a copilului atunci când celălalt copil decide brusc să se dea jos.
De aceea, pentru acești copii, specialiștii recomandă să folosești un balansoar pentru doi copii, doar dacă baza acestuia este un arc, sau curbată. Aceste tipuri de balansoar vor permite o coborâre lentă copilului jos, reducând riscul de accidentare.
De asemenea, copiii trebuie mereu supravegheați când folosesc un astfel de echipament. Motivul este acela că nu se vor bucura de un echilibru optim și sigur, dacă aceștia nu sunt așezați corect pe balansoar. Aceștia trebuie să stea mereu față în față.
De obicei, dacă sunt mulți copii în jur, copii vor fi distrași și vor dori să își schimbe poziția. Oricum, asigură-te că ești mereu lângă copii când aceștia folosesc un balansoar clasic. Pe măsură ce vor crește aceștia vor avea nevoie de mai puțină supraveghere.
Mânerele care sunt prevăzute cu cauciuc sau altă suprafață aderentă, sunt absolut obligatorii în cazul balansoarelor, ca măsură de siguranță pentru cei mici.
Dacă alegi un balansoar pentru un singur copil, atunci trebuie să fii atent și la alte considerente în ceea ce privește siguranța. Arcurile, atunci când acestea există, trebuie să fie acoperite, astfel încât cel mic să nu își poată prinde degețelele.
Dacă cumperi un căluț balansoar din lemn zona de șezut poate fi alunecoasă, așa că e bine să cauți variante cu material anti-alunecare, sau să improvizezi tu ceva în acest scop. Plasează aceste balansoare la distanță de perete și mobilier, evitând astfel accidentarea copilului.
Alege mereu un balansoar adecvat vârstei copilului. Dacă acesta este prea mare sau prea mic pentru copilul tău ar putea fie să cedeze sub greutatea copilului, fie accidentarea copilului, întrucât acesta nu va reuși să își țină echilibrul.
Materialul balansoarului
Balansoarele pot fi fabricate din mai multe materiale. În funcție de tipul de material ales, acestea sunt destinate fie pentru uz în interior, fie pentru exterior.
Iată cum să faci o alegere care să se potrivească cu nevoile tale:
Balansoar din metal
Metalul este utilizat pentru balansoarele clasice de exterior. Vorbim cel mai adesea despre oțel, care este tratat cu un strat de vopsea de cele mai multe ori, astfel încât rezistența acestuia la rugină ți coroziune să fie cât mai îndelungată.
Metalul este un material bun deoarece este puternic, trainic, în stare să susțină greutatea copiilor mai mari fără a se rupe sau îndoi.
De asemenea, copiii vor folosi în continuu un astfel de echipament de joacă, iar materialul folosit pentru acesta trebuie să fie unul foarte rezistent. De aceea metalul este o opțiune bună. Metalul mai poate fi găsit în ca bază pentru balansoarele pe arcuri.
Balansoar din plastic
Plasticul este utilizat pentru mai multe tipuri de balansoar, fiind potrivit atât pentru interior, cât și pentru exterior. Este un material practic pentru părinți în principal, deoarece este foarte ușor de igienizat și de întreținut.
Nu este sensibil la umezeală, deși este de dorit să achiziționezi un model care este tratat anti-mucegai. Expunerea îndelungată la soare ar putea să decoloreze plasticul și să îl facă, în timp, casant.
Balansoarele din plastic sunt recomandate, în general pentru copiii mai mici, care nu au o mare siguranță în mișcări sau o coordonare a membrelor foarte stabilă. Aceste balansoare le limitează amploarea mișcărilor, păstrându-le într-o anumită limită de siguranță.
Plasticul este utilizat pentru fabricarea balansoarelor pentru mai mulți copii cu bază curbată, precum și în cazul balansoarelor tip bărcuță.
Balansoar din lemn
Balansoarele de lemn sunt destinate utilizării în interior. Pe lângă faptul că le pot oferi copiilor ore întregi de joacă și de amuzament, acestea sunt piese foarte estetice, decorative, care se vor potrivi foarte bine ca piesă decorativă, după ce copilul nu va mai folosi balansoarul.
De regulă, este vorba de balansoare în formă de căluț cu bază curbată, dar această formă nu este obligatorie.
Lemnul este un material rezistent iar balansoarele fabricate din lemn masiv sunt de înaltă calitate. Dacă acesta este tratat cu soluții sau cu vopsea, asigură-te că aceste substanțe nu sunt toxice pentru copil.
De obicei, acestea se fabrică în diferite dimensiuni, potrivite pentru copii de diferite vârste. Verifică informațiile puse la dispoziție de producător pentru a te asigura că balansoarul este potrivit pentru stadiul de dezvoltare în care se află copilul tău.
Balansoar din pluș sau material textil
Balansoarele din pluș sunt comode, delicate, și vin în multe forme care le provoacă imaginația celor mici. Există modele care se adresează copiilor de peste 9 luni până la 3, 4 ani.
Dezavantajul acestui material este faptul că e mai greu de curățat, și știm cu toții că cei mici murdăresc cam tot ce ating.
Ce accesorii și funcții extra are cel mai bun balansoar pentru copii?
Roți
Unele balansoare cu baza curbată pot fi dotate cu rotile. Astfel copiii au mai multe opțiuni atunci când se vor juca cu aceste echipamente.
Vor putea atât să se balanseze, cât și să se miște asemănător cum ar face pe o trotinetă.
Muzică și sunete
Mai ales modelele pentru copii mici, ar putea fi dotate cu difuzoare și butoane care îi permit copiilor să redea un cântecel vesel, sau sunete de animale.
Aceste opțiuni sunt extra, dar pot reprezenta o metodă foarte atractivă de divertisment pentru cel mic.
Întreținere
Este bine să alegi un model care are nevoie de o întreținere minimală.
De regulă, în cazul modelelor pentru exterior din metal, va trebui doar să le speli cu furtunul la nevoie, să verifici urmele de rugină, și să ungi cu ulei dacă balansoarul începe să scârțâie.
În privința modelelor de interior, lemnul și materialele textile sunt cel mai dificil de întreținut, deși nici acestea nu îți vor da mare bătaie de cap. Plasticul este de departe cel mai ușor material de menținut.
Concluzii
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun balansoar online. Ai astfel posibilitatea de a alege din foarte multe modele, unul care să fie perfect pentru copilul tău.
Nu uita să verifici review-urile altor cumpărători pentru a vedea dacă aceștia au avut sau nu o experiență plăcută cu produsul în care ești interesat.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să alegi cel mai bun balansoar pentru copii.
Cel mai bun balansoar pentru copii: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de balansoare pentru copii care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Balansoar pe arcuri HDPE scuter cu prindere in beton
Balansoarul pe arcuri scuter are un design placut si este fabricat din materiale de calitate superioara.
Manerul este foarte confortabil si sigur iar spatiul de sprijin pentru picioare este confectionat din material anti-alunecare.
Balansoarul necesita prindere pe suprafata plana betonata.
Dimensiuni: 770 x 550 / Ø 170 x 400 mm.
2. Balansoar rotativ EXIT
Balansoarul rotativ nu este doar un balansoar, acesta se poate invarti in timpul balansarii.
Rama robusta a balansoarului este galvanizata si vopsita in camp electrostatic astfel incat rugina nu are nici o sansa.
Cele doua scaune sunt robuste si echipate cu manere metalice pentru siguranta in timpul balansarii ( sarcina max. 50 kg/loc ).
Balansoarul se ancoreaza pe suprafata unde este montat printr-un sistem de ancorare inovator si usor de utilizat.
3. Balansoar pentru copii din plastic
Orele de joaca se pot prelungi acum in mod si mai placut cu acest minunat balansoar.
Balansoarul pentru copii asigura confortul necesar pentru o balansare sigura.
Se prinde usor de manere, iar balansul va fi unul placut si sigur!
Jucaria este ideala pentru copiii dornici de distractie!
Balansoarul poate sustine pana la 3 copii.
Greutate maxima suportata: 80 Kg.
Inaltime: 55 cm – Lungime: 164 cm – Latime: 46 cm.
4. Balansoar simplu din metal MVS pentru copii
Rotatie 360 grade.
Bara reglabila pe lungime.
Scaunele din material moale.
Rama de otel acoperita cu praf robust.
Proiectat pentru asamblarea rapida cu piulite de blocare pentru cuplaj, pentru stabilitate suplimentara.
Dimensiune: H60 x L192cm.
5. Balansoar Calut cu roti si melodii
Balansoar calut cu roti, demontabil, din material plastic.
Este prevazut cu o talpa cu o latime de 33 cm care asigura o leganare usoara si in acelasi timp si o buna stabilitate.
Talpa balansoarului poate fi detasata si astfel copilul poate plimba calutul tras cu o sfoara sau calutul poate plimba copilul cu ajutorul celor 4 roti cu care este prevazut.
Cutie muzicala.
Sistem de blocare patentat.