Cuprins
- 1 De ce să alegi cel mai bun bideu pentru acasă?
- 2 Top 3 bideuri recomandate
- 3 Cum alegi cel mai bun bideu pentru acasă
- 4 Cel mai bun bideu: recomandări
Cum alegi cel mai bun bideu pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă bideul potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Probabil atunci când ai văzut pentru prima oară un bideu într-o baie, ai fost foarte nedumerit cu privire la scopul acestuia. Până acum încă, cel mai probabil ai început să îți dai seama cât poate să fie de practic, igienic, sănătos și chiar economic.
Persoanele care folosesc un bideu îi recunosc și apreciază beneficiile, și nu consideră că acesta este doar un obiect sanitar care ocupă spațiul degeaba.
Dacă ești hotărât să îți echipezi baia cu un astfel de produs, convins fiind de beneficiile lui, noi te ajutăm să îl găsești pe cel ideal.
Află din acest articol unde au găsit alți cumpărători un bideu la preț bun, dar și cum poți alege cel mai bun bideu pentru acasă.
De ce să alegi cel mai bun bideu pentru acasă?
Bideul este un obiect sanitar, având scopul de a asigura igiena personală după folosirea toaletei. Este foarte popular în țările asiatice, dar a început să câștige din ce în ce mai mult teren și în Europa.
Atunci când este ales corect, aceasta este ușor și confortabil de folosit de către toți membrii familiei, femei, bărbați, copii, persoane în vârstă.
De la avantaje în ceea ce privește sănătatea cuiva, până la economii însemnate, dacă alegi un produs potrivit, nu te vei întoarce vreodată la vechiul mod de igienizare după folosirea toaletei.
Top 3 bideuri recomandate
- Bideu suspendat Ideal Standard Connect
- Bideu din portelan Ideal Standard Connect cu montaj suspendat.
- Vezi detalii si pret
- Bideu Gala Emma lipit de perete 36×54 cm
- Bideu Gala din ceramica sanitara cu montaj la perete pe pardoseala.
- Vezi detalii si pret
- Bideu electric Hyundai Waco HDB – 100
- Bideul electric se monteaza pe vasul WC in locul capacului normal.
- Vezi detalii si pret
Cum alegi cel mai bun bideu pentru acasă
Chiar dacă nu este un produs foarte popular în Europa, oferta de pe piață este destul de variată. Prețurile sunt și ele destul de diferite, și probabil că nu poți să îți dai seama încă ce deosebește un bideu scump de unul ieftin.
Pentru a te ajuta să iei o decizie foarte bună am pregătit acest ghid de cumpărături. După citirea acestui articol vei fi pregătit să alegi cel mai bun bideu pentru acasă.
Vei afla cum poți alege cel mai bun tip de bideu, care sunt funcțiile care contează și pentru care merită să plătești. Din ce material trebuie să fie fabricat bideul? Ai nevoie de unul electric sau nu?
Care este forma ideală și ce dimensiuni trebuie să aibă? Toate aceste criterii trebuie luate în considerare.
Pe baza acestor criterii de selecție am pregătit la final și o listă cu bieuri disponibile acum pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.
Ce avantaje oferă cel mai bun bideu?
Sănătate
Este mult mai sănătos să folosești bideu în loc de hârtie igienică. De exemplu, apa este mult mai bună decât hârtia igienică pentru a calma simptome ale hemoroizilor sau alte afecțiuni cutanate în zona intimă.
Apa este pur și simplu mai puțin iritantă, decât dacă ai folosi o hârtie igienică. Pe lângă prevenția iritațiilor, folosirea bideului este o metodă foarte bună de prevenire a infecțiilor locale.
În plus, beneficiile acestora sunt valabile pentru fiecare membru al familiei, chiar și pentru cei în vârstă, cei cu mobilitate limitată sau cei care suferă de sindromul intestinului iritat, incontinență sau boala Crohn.
Grijă față de mediul înconjurător
Potrivit National Geographic, în fiecare zi, aproximativ 270 000 de copaci sunt aruncați în toaletă. Aceștia sunt copaci ce pot fi salvați prin simpla decizie de a instala și folosi un bideu în loc de hârtie igienică.
Economie
În funcție de cât de mare este familia ta, poți face un calcul rapid pentru a determina câți bani aloci anual pe hârtie igienică. Suma poate varia între 100 și 500 de lei, poate chiar mai mult.
Ei bine, prin folosirea bideului, reușești să salvezi între 70 % și 80 % din suma pe care o alocai anual hârtiei igienice.
Tipul de bideu
Cel mai probabil, varietatea bideurilor de pe piață te va ului. Asta deoarece există foarte multe variante care diferă atât prin modul de montare, cât și prin modul de funcționare. Iată cum îl poți alege pe cel care se potrivește casei și nevoilor tale:
Bideu clasic
Bideul clasic este cu siguranță imaginea care ți se formează în minte atunci când te gândești la acest obiect sanitar. Este un produs ceramic, cu o formă foarte asemănătoare cu cea chiuvetei sau a vasului de WC.
Este dotat cu un robinet și cu o gaură de scurgere, ceea ce înseamnă că trebuie racordat la instalația de apă din baie și la canalizare.
Deși este cea mai ieftină variantă și este la îndemâna oricui, nu este și cea mai avantajoasă. Pentru igienizare va trebuie să folosești mâna. Robinetul va fi folosit de toți membrii familiei, deci nu este cea mai igienică metodă, ceea ce înseamnă că va fi necesar să îl dezinfectezi destul de des.
Un alt dezavantaj este faptul că vasul de bideu va ocupa destul de mult spațiu. Pe de altă parte, poate fi folosit și pentru a spăla foarte facil picioarele.
Bideu electric
Bideul electric nu ocupă spațiu suplimentar în baie, deoarece se montează pe vasul de WC, îndeplinind și rolul de capac. Acestea sunt cele mai scumpe modele, deoarece pun la dispoziția utilizatorului o gamă largă de funcții speciale.
Sunt și foarte confortabil de utilizat. Deoarece se pot lega la rețeaua electrică, temperatura apei poate fi setată după bunul plac.
Spălarea se face automat, prin intermediul unor duze, din care va ieși atât apă caldă, cât și rece. Totul se controlează și activează dintr-un panou de control situat în apropiere.
Bideu non-electric
Este tot un model care se așază pe vasul de WC, cu diferența că nu se racordează la rețeaua electrică ci la cea de apă.
Controlul nu se mai face dintr-un panou electric, ci cu ajutorul unei manete ce funcționează mecanic. Aceasta este asemănătoare unui robinet, și este folosită atât pentru reglarea temperaturii, cât și pentru acționarea funcțiilor.
De aceea, utilizarea acestui tip de bideu este ușor mai greoaie.
Bideu suspendat
Acest bideu constă de fapt, într-o baterie de duș, montată lângă toaletă. Este dotat cu un furtun flexibil și o pară de duș, pe care orice utilizator o poate alege în funcție de preferințe.
Utilizarea acestuia este una facilă. Practic, se va folosi ca orice duș normal, cu excepția că apa va curge direct în vasul de toaletă, nu în cabina de duș.
Bideu suspendat poate însemna și un model clasic care este montat în perete și nu pe podea. Poți găsi un astfel de model care se potrivește foarte bine într-o baie în care și vasul de WC este suspendat.
Bideu portabil
Dacă vrei să păstrezi același ritual de igienizare și în vacanțe, ai posibilitatea de a achiziționa un bideu portabil, dotat cu un acumulator și rezervor.
Acesta poate să încapă în bagaj deoarece se compactează. Este ideal pentru persoanele care au o mobilitate limitată.
Forma și dimensiune
Forma bideului poate influența foarte mult spațiul pe care îl ocupă acesta în baie, dar și confortul tău. Iată cum să faci alegerea bună.
Bideu oval
Acesta este cel mai întâlnit model. Este cel mai confortabil deoarece poate susține poziția corpului în șezut mai bine.
Față de bideul în formă rotundă, acestea sunt alungite cu aproximativ 5 cm, și dimensiunea lor standard este de 47 cm (măsurarea se face din spatele bideului, de la punctele de prindere, până la zona frontală).
Este potrivit pentru băile spațioase, deoarece va ocupa mai mult spațiu. De regulă, este recomandat să asortezi bideul cu vasul de toaletă. Astfel dacă deja toaleta este ovală, cel mai bine este să alegi un bideu la fel.
Bideu rotund
Acesta va ocupa mai puțin spațiu, dar nu va fi la fel de confortabil ca cel oval. Sunt recomandate pentru băile mai mici și pentru familiile cu copii, deoarece copiilor le va fi mai ușor să îți păstreze echilibrul pe acestea. Lungimea lor este 42 cm.
Înainte de a alege dimensiunea pentru bideu, asigură-te că acesta nu va bloca intrarea, deschiderea pieselor de mobilier, și că nu va îngreuna prea mult traficul în baie.
Material
Corpul bideului va fi fabricat din materiale clasice precum ceramică sau porțelan. Ceea ce te va interesa în mod deosebit este materialul duzelor și dacă sunt sau nu detașabile.
Majoritatea sunt fabricate fie din inox, fie din iodură de argint. Ambele sunt materiale care nu prezintă pori, ceea ce nu permite depozitarea bacteriilor periculoase.
De regulă, duzele bideurilor sunt dotate cu un sistem de auto-curățare. Totuși, pentru a le putea dezinfecta temeinic, este ideal să optezi pentru un model cu duze detașabile.
Materialul din care sunt realizate modele cu atașare pe vasul de toaletă, te va interesa de asemenea. Se spune că cele mai bune bideuri pentru acasă sunt cele dotate cu tehnologia nanosilver, ce pot oferi o protecție antibacteriană și anti microbiană, reducând implicarea pe care va trebui să o ai tu în procesul de curățare a bideului.
Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun bideu pentru acasă?
- Spălare pentru zona intimă feminină – Aceasta este cea mai importantă funcție după cea de spălare normală. Practic, când această funcție este activată, duza își modifică unghiul avansând câțiva centimetrii în față, pentru a ajunge la zona intimă feminină. Nu ai nevoie de această funcție dacă bideul va fi folosit doar de către bărbați, dar dacă crezi că o femeie ar putea ajunge să îl folosească, aceasta devine esențială.
- Încălzire în capac – Dacă locuiești într-o zonă cu climat rece sau urăști gândul că trebuie să te așezi pe o suprafață rece, această funcție o să îți placă mult. Este și una din cele mai populare, având opțiunea de a o dezactiva în sezonale călduroase ca vara.
- Uscător cu aer cald – Această funcție va elimina complet nevoia de hârtie igienică. După ce spălarea la bideu este completă, un val de aer cald este direcționat către zona umedă. Este o funcție asemănătoare cu uscătoarele pentru mâini pe care le vezi cel mai adesea în băile din restaurante sau hoteluri. Poate să usuce zona destul de rapid și este o funcție pentru care foarte multe persoane optează.
- Temperatură ajustabilă a apei – Dacă alegi un bideu cu apă caldă, este logic să vrei să adaugi și această funcție. Marea majoritatea a bideurilor electrice includ aceasta funcție din start, dar unele modele clasice nu o au. Aceasta s-ar putea să nu fie cea mai importantă decizie pe care o vei lua cu privire la bideu, dar dacă ai de gând să îl folosești pe parcursul a multor ani de acum încolo, este cel mai bine să alegi și o astfel de funcție.
- Poziție a duzei ajustabilă – Aproape toate bideurile electrice vor include și această funcție, dar ar trebui să verifici mereu. Deoarece suntem oameni diferiți cu corpuri diferite, este important să te asiguri că duza poate să curețe temeinic zona, iar singura metodă de a verifica asta este aceea de a te asigura că duza este ajustabilă.
- Presiune a apei ajustabilă – Funcție prezentă în majoritatea modelelor electrice, și îți permite să controlezi viteza cu care apa te va curăța.
- Lățime a zonei de pulverizare – Doar cele mai scumpe modele includ această funcție. Îți permite să ajustezi lățimea jetului de pulverizare.
- Curățare oscilantă – Duza va face mișcări oscilatorii, pentru a curăța complet zona dorită, fără a fi necesar ca tu să îți miști corpul.
- Curățare prin jet pulsatoriu – Curățarea prin pulsarea apei va ajuta la îndepărtarea materiei solide mai rapid și mai eficient.
- Clismă – funcție potrivită în caz de constipație sau hemoroizi, cu rolul de a relaxa mușchii anusului.
- Duze cu auto-curățare și sterilizare – după fiecare utilizare, duzele se vor curăța și steriliza automat.
- Deodorant – o altă funcție care apare în modelele de lux. Acesta absoarbe mirosurile neplăcute printr-un sistem de filtrare activate de niște ventilatoare din cadrul bideului.
- Mod de economie de energie
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun bideu pentru acasă online. Aici vei găsi sigur un model care să fie pe placul tău, la prețuri foarte bune, cu livrare direct la tine acasă.
Înainte de a face orice achiziție online, nu uita să verifici părerea altor cumpărători pentru a afla dacă produsul i-a mulțumit, sau dacă ar fi o idee proastă să investești în el, precum și dacă producătorul a fost sincer.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cel mai bun bideu pentru acasă.
Cel mai bun bideu: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de bideuri pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Bideu suspendat Ideal Standard Connect
Bideu din portelan Ideal Standard.
Montaj suspendat.
Lungime: 54 cm.
Latime: 36 cm.
Cu orificiu pentru baterie.
Forma: Ovala.
Colectia: Connect.
2. Bideu Gala Emma lipit de perete 36×54 cm
Bideul din gama Gala face parte din colectia Emma cu montaj pe pardoseala
Fabricat din ceramica sanitara de culoare alb.
Dotat scurgere orizontala.
Dimensiunile acestui bideu sunt: 360 x 540 x 400 mm.
Forma: Rotunjita.
Culoare: Alb.
Orificiu pentru baterie.
3. Bideu electric Hyundai Waco HDB – 100
Bideul electric HDB-100 by Hyundai Waco este un capac de toaleta care se monteaza pe vasul WC in locul capacului normal.
Colacul este incalzit.
Temperatura apei constanta pe toata durata spalarii.
Functia de hidromasaj.
Sezutul bideului are o forma ergonomica.
Atat capacul cat si sezutul se inchid hidraulic pentru a evita socurile si zgomotele.
4. Bideu suspendat Vitra S50 48cm
Bideul din gama Vitra face parte din colectia S50
Montaj suspendat.
Fabricat din ceramica sanitara de culoare alb,
Compatibil cu un rezervor ingropat.
Scurgere orizontala.
Forma: Rotunjita.
Dimensiunile acestui bideu sunt: 480 x 360 mm.
5. Bideu suspendat Carina Cersanit
Bideu supendat forma dreptunghiulara, colectia Carina Cersanit.
Culoare Alb Cersanit.
Se recomanda a se completa impreuna cu un vas WC suspedant Carina Cersanit.
Evacuare laterala.
Latime [mm]: 355 – Adancime [mm]: 525 – Lungime [mm]: 360.
Greutate: 17 kg.
Rezistenta incarcare: 400 kg.