Cuprins
- 1 Top 3 birouri pentru acasă recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun birou pentru acasă?
- 3 Cum alegi cel mai bun birou pentru acasă
- 4 Cel mai bun birou pentru acasă: recomandări
Cum alegi cel mai bun birou pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă biroul potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Dacă ai copii care sunt elevi, lucrezi de acasă sau desfășori o parte din munca ta la domiciliu, este foarte posibil să ai nevoie de un birou care să îți permită să depozitezi organizat toată documentația pe care o folosești.
Indiferent de natura muncii tale, dacă ai nevoie de o masă de birou, trebuie să știi că aceasta trebuie aleasă cu grijă. Detaliile contează, mai ales dacă vei petrece mai multe ore pe zi la birou.
Iată așadar, cum au reușit alții să aleagă cel mai bun birou pentru acasă și ce pași trebuie să urmezi.
Top 3 birouri pentru acasă recomandate
- Birou Kring Retro, 4 sertare 1 usa
- Este caracterizat de functionalitate datorita dimensiunilor reduse, ocupand astfel un spatiu redus, si un design minimalist, usor de integrat.
- Vezi detalii si pret
- Birou Trust GXT 711 Dominus Gaming Desk
- Birou pentru jocuri cu strat de acoperire PU de inalta calitate. Muchie frontala ergonomica, unghiulara pentru pozitionare confortabila a incheieturii si antebratului.
- Vezi detalii si pret
- Birou Function, Tvilum, 4 sertare, 1 usa
- Este dotat cu patru sertare spatioase, un dulapior si un raft, beneficiind de un plus de functionalitate. Poate fi utilizat si de catre cei mici pentru studiu si efectuarea temelor.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun birou pentru acasă?
Dacă desfășori o muncă de birou sau chiar dacă vei lucra doar ocazional la laptop sau calculator, un suport potrivit pe care să așezi aceste electronice este necesar. Deținerea unui birou pentru acasă, vine la pachet cu mai multe avantaje:
- Vei avea un mediu de muncă ergonomic care îți va permite să fii mai productiv, chiar dacă te afli în confortul casei tale.
- O masă de birou și un scaun potrivit îți permit să păstrezi o poziție corectă atunci când desfășori o muncă ce presupune să păstrezi aceiași poziție o durată lungă de timp.
- Un birou pentru acasă ales corect, poate avea și o mare valoare estetică sau decorativă.
- Îți oferă spațiu de depozitare în plus, de exemplu pentru papetărie sau documentația cu care lucrezi.
Cum alegi cel mai bun birou pentru acasă
Pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje, și nu numai, este necesar să te informezi foarte bine înainte de a cumpăra un asemenea element de mobilier.
Inclusiv sănătatea ta sau a copilului tău este în joc, deoarece dacă nu alegi o dimensiune potrivită, doar un exemplu, coloana sau alte părți din corp pot fi afectate pe termen lung.
Vrem să te ajutăm să alegi corect din prima, de aceea ne-am rezervat timp pentru a face cercetări în locul tău. După ore bune de investigații, am conceput un ghid complet, cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a identifica singur și fără ajutor profesional, cel mai potrivit birou pentru acasă, adaptat nevoilor tale.
Iată așadar, care sunt criteriile de selecție de care trebuie să ții cont:
Natura activității tale
Cel mai bun birou pentru acasă va fi perfect pentru activitatea de care te ocupi și pentru rutina ta zilnică. Iată cum poți face alegerea bună:
Birou pentru acasă pentru muncă la computer
Dacă activitatea ta presupune în principal munca pe un calculator, adică tastarea și urmărirea unui ecran, este recomandat să cumperi o stație de lucru menită special pentru acest tip de muncă.
Dacă folosești un computer desktop, asigură-te că biroul are un compartiment special creat pentru unitatea centrală, situat în partea de jos. De asemenea, vei avea multe fire de conectare de la unitatea centrală, cel puțin pentru monitor, tastatură, mouse.
Verifică așadar prezenta orificiilor special create pentru aceste cabluri. Aceasta este o metodă sigură de a feri cablurile din cale sau din vedere.
Birou pentru acasă pentru muncă cu documente
Dacă atunci când stai la birou lucrezi cu multe formulare sau alt tip de documente, alege un birou cu o suprafață liberă cât mai mare. Astfel, vei avea suficient spațiu pentru toată hârțogăraia, pentru cărți voluminoase sau alte grămezi de hârtie.
Cel mai probabil vei munci și cu o imprimantă, și este înțelept să alegi un birou care are un compartiment special pentru acest aparat.
Dacă biroul încorporează și rafturi sau sertare, este și mai bine, deoarece vei putea organiza mai bine toate documentele cu care trebuie să lucrezi.
Birou pentru muncă mai complexă (computer, hârțogăraie, ședințe)
Dacă desfășori o muncă cu o complexitate mare și ai nevoie de mai mult spațiu pentru echipamentul electronic (computer), documente și cărți, dar și un spațiu care trebuie păstrat mereu curat pentru a putea fi folosit în cazul care trebuie să conduci ședințe, fie ele și online, ai nevoie de un birou cu o formă specială.
Cele mai recomandate sunt cele care au o formă de U. Pot fi instalate în încăperile mai mari, deoarece ocupă mult loc, dar sunt dotate cu suficient spațiu de stocare pentru multe documente. În plus, pentru că au o suprafață mare poți lucra pe mai multe computere în același timp sau pe mai multe monitoare.
Dacă nu ai spațiul necesar pentru un corp de mobilier atât de mare, ai opțiune de a cumpăra un birou în formă de L, care poate fi instalat fără probleme și într-un colț al casei.
Birou pentru acasă, pentru spațiu restrâns
Dacă locuiești într-o casă sau apartament mici, nu vei avea suficient loc pentru instalarea unui birou mare. În acest caz, ai posibilitatea de a instala chiar un birou retractabil sau extensibil.
De asemenea, optează pentru variante cu dulapuri, rafturi de perete și sertare multe, pentru a putea depozita majoritatea obiectelor de care ai nevoie în aceste locuri, nu pe suprafața de lucru care va fi oricum mică.
Pe lângă toate acestea, trebuie să iei în considerare și modul sau stilul în care lucrezi. De exemplu, ești sedentar sau nu prea poți sta locului? Ești o fire analitică sau ai o gândire creativă? De asemenea, ești ordonat sau nu?
Se pare că persoanele mai creative și active, tind să fie mai dezordonate, deci au nevoie de un spațiu efectiv de muncă mai mare decât o persoană convențională.
Cei care sunt foarte organizați, pot prefera o masă mai mică pentru birou. De asemenea, dacă ai de utilizat multe unelte în timp ce muncești la birou, trebuie să alegi unul care să îți permită să le ai aproape și mereu la îndemână fără să te încurce.
Dimensiuni și ergonomie
Este importat ca biroul să îți faciliteze munca, nu să o încurce. De aceea trebuie să fii atent la ergonomie, adică la acele opțiuni gândite special pentru a încuraja productivitatea și o muncă de calitate, pe care să o poți practica fără probleme o perioadă lungă de timp.
De asemenea, trebuie să alegi și dimensiuni potrivite pentru tine. Iată cum poți să faci asta:
Înălțimea biroului
Spațiul de sub blatul de lucru ar trebui să fie mereu liber. Picioarele tale nu trebuie să fie blocate în niciun fel. Recomandarea specialiștilor pentru a putea sta comod la birou, este ca înălțimea biroului să fie cuprinsă între 73 cm și 76 cm. Astfel, inclusiv brațele scaunului de birou va putea intra sub acesta.
Poziția în timp ce lucrezi la birou este foarte importantă. În mod ideal, picioarele ar trebui să îți atingă podeaua într-un unghi de 45 de grade format la genunchi. Același unghi trebuie format și în zona coatelor pentru ca spatele să fie drept.
Dacă înălțimea este prea mare sau prea mică, nu vei putea să te bucuri de confort la birou.
Lățimea biroului
Lățimea trebuie să fie suficient de mare pentru a putea susține toate obiectele de care ai nevoie, mai ales monitorul. Între fața ta și monitor este necesar să existe o distanță de cel puțin o mână perfect întinsă. Lățimea biroului va trebuie să fie, așadar mai mare decât atât.
Ce lungime trebuie să aibă biroul?
Aici deja este o chestiune de preferințe personale, dar un minim de 130 cm este ok. Trebuie să ții cont de poate obiectele pe care va trebui să le așezi pe blatul acestuia și să calculezi spațiul ținând cont si de lățime.
În general nu vei regreta deloc dacă alegi un laptop mai lung.
Alte detalii ce țin de ergonomie:
- Compartiment special pentru tastatură. Pentru ca mâinile să poate forma un unghi de 45 de grade, dar ecranul să fie la nivelul ochilor în timp ce ții capul drept, este de ajutor ca tastatura să fie plasată puțin mai jos, într-un compartiment special, care poate fi fix sau retractabil.
- Echipamentul electronic, precum și cel auxiliar, ar trebui să poată fi așezat în proximitate, astfel încât să poată fi accesate fără a fi necesară o deplasare foarte mare.
- Dacă suprafața birului este tare, se pot folosi elemente de protecție pentru încheietură. Astfel se previne orice tip de disconfort la acest nivel.
Material
Materialul din care este realizat biroul poate să influențeze durabilitatea, dar și prețul produsului. Iată care sunt variantele cele mai frecvent întâlnite pe piață:
Birou pentru acasă din PAL
Este una dintre cele mai populare variante, deoarece sunt ieftine. Materialul constă într-un finisaj din plastic sau lemn tratat care este lipit pe un miez format din resturi de lemn. Îngrijit corespunzător, acest material poate fi foarte durabil, deși este destul de sensibil.
Marele avantaj este prețul de achiziție foarte accesibil, precum și marea varietate de nuanțe și modele în care poate fi disponibil.
Birou pentru acasă din metal sau oțel
Este cea mai durabilă opțiune, dar nu are un aspect profesional. Sunt disponibile la un preț avantajos, și sunt recomandate doar dacă trebuie să susțină echipamente grele sau sunt utilizate într-un mod solicitant, care ar putea uza alte materiale. Cu cât sunt mai grele birourile, cu atât metalul are o calitate mai mare și va rezista mai mult.
Birou pentru acasă din lemn
Birourile din lemn masiv sunt cele mai scumpe de pe piață. Acestea au un aspect mai atractiv, dar au nevoie și de o întreținere specială. Cu toate acestea sunt potrivite pentru un birou de casă, unde utilizarea nu va fi la fel de intensă ca într-un birou corporate de exemplu.
Calitate și durabilitate
Deoarece nu îți cumperi în fiecare an un nou birou în casă, este important să te asiguri că cel în care investești va avea o bună calitate și ca te va servi mult timp.
Poți să verifici calitatea biroului dacă vei examina puțin sertarele acestuia. Dacă sistemul de închidere este unul amortizat, înseamnă că producătorul a investit pentru a face un birou calitativ. Poți verifica și numărul de închideri pe care acesta le garantează.
De asemenea, sertarele ar trebuie să se deschidă și să se închidă la fel de ușor, indiferent de greutatea pe care o susțin. În plus, ar trebui să le poți deschide aproape de tot pentru a avea acces facilitat și la obiectele din capătul acestora.
Verifică și colțurile și marginile. Nu ar trebui să existe nici cea mai mică urmă de uzură iar acesta nu ar trebui să arate roase.
Nu în ultimul rând, verifică garanția. Aceasta trebuie să fie obligatoriu oferită de producător. Un birou fără garanție, nu poate fi de calitate. Aceasta trebuie să fie valabilă o perioadă de cel puțin un an de zile.
Spațiu de depozitare
Pe piață vei găsi birouri pentru acasă simple, care sunt mai degrabă niște mese cu spate. Dacă ai mai multe lucruri legate de munca ta care au nevoie de depozitare, alege un birou cu dulapuri, rafturi și sertare.
De asemenea, există și modele cu spații special concepute pentru dosare, cărți, instrumente de scris, etc. Dacă nu ai spațiu mare în cameră, caută birouri care îți permit să așezi lucruri și pe laterale, pe niște rafturi încorporate inteligent. Pentru încăperile mici, o altă opțiune bună este biroul de colț, care va avea o formă triunghiulară.
Concluzii
Oferta de pe piață este deosebit de mare și de diversificată. Dacă vrei să consulți mai multe modele, cel mai bine este să cauți cel mai bun birou pentru acasă online. Aici ai disponibile cele mai multe oferte, ușor de găsit și la prețuri accesibile.
De asemenea, tot cu ajutorul internetului, te poți informa și în legătură cu producătorul, pentru a vedea dacă acesta este sau nu de încredere.
Cel mai bine este să consulți și părerea altor cumpărători. Este posibil ca aceștia să semnaleze în comentarii dacă au întâmpinat vreo problemă cu produsul sau dacă acesta este diferit față de ce apare în descrierea acestuia.
Atenție și la magazinul de pe care comanzi. Este recomandat să te îndrepți spre magazinele mai cunoscute, deoarece acestea oferă servicii mai bune, fiind mai expuse la plângeri oficiale care le-ar putea deteriora imaginea, așadar sunt mai atente la relația cu clienții. Bineînțeles, dacă vei comanda online, produsul va fi livrat prin curier, direct la tine acasă.
Cel mai bun birou pentru acasă: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de birouri pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Birou Kring Retro, culoare vintage, 155x73x60 cm, 4 sertare 1 usa
Biroul Kring este caracterizat de functionalitate datorita dimensiunilor reduse, ocupand astfel un spatiu redus, si un design minimalist, usor de integrat in orice tip de amenajare interioara.
Forma: Standard – Stil: Vintage
Utilizat pentru: Living, Dormitor
Finisaj: Melaminat – Culoare: Maro
Doimensiuni: Inaltime: 73 cm – Lungime: 155 cm – Latime: 60 cm.
2. Birou Trust GXT 711 Dominus Gaming Desk
Birou pentru jocuri cu strat de acoperire PU de inalta calitate.
Muchie frontala ergonomica, unghiulara pentru pozitionare confortabila a incheieturii si antebratului.
Blat cu latime de 116 cm cu suprafata cu textura fina, incap cu usurinta 2 monitoare.
Cadru din otel, blat din MDF de 18 mm de inalta calitate si picioare reglabile pe inaltime.
Sistem de gestionare a cablurilor pentru a ascunde si grupa cablurile.
3. Birou Function, Tvilum, 4 sertare, 1 usa
Datorita design-ului minimalist si a dimensiunilor sale, Biroul Function poate fi integrat cu usurinta in living, in dormitor sau chiar intr-un spatiu de birouri. Este dotat cu patru sertare spatioase, un dulapior si un raft, beneficiind de un plus de functionalitate. Poate fi utilizat si de catre cei mici pentru studiu si efectuarea temelor.
Biroul face parte din gama Function produsa exclusiv de Tvilum Danemarca, lider european in furnizarea de mobilier.
Dimensiuni: Lungime: 126 cm; Latime: 55 cm; Inaltime: 75.6 cm.
4. Birou cu rafturi stil industrial Cody Homs, metal/pal
Forma: Standard – Stil: Modern Contemporan.
Utilizat pentru: Birou.
Finisaj: Laminat – Culoare: Nuc/Negru.
Caracteristici cheie: Design modern, spatiu mare de depozitare.
Stare asamblare: Neasamblat.
Compartimentare: 4 rafturi.
Dimensiuni: Inaltime: 70 cm – Lungime: 114 cm – Latime: 60 cm – Grosime blat: 1.8 cm.
5. Birou Function, Tvilum, 3 sertare
Datorita design-ului minimalist si a dimensiunilor sale, Biroul Function poate fi integrat cu usurinta in living, in dormitor sau chiar intr-un spatiu de birouri.
Este dotat cu trei sertare spatioase beneficiind de un plus de functionalitate.
Biroul Tvilum face parte din gama Function produsa exclusiv de Tvilum Danemarca, lider european in furnizarea de mobilier.
Dimensiuni: Lungime: 120 cm; Latime: 48.1 cm; Inaltime: 72.6 cm.