Cum alegi cel mai bun blender pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă blenderul potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Ajuns aproape o necesitate în orice bucătărie, blender-ul a ajuns să fie aparatul preferat al multor gospodine.
În doar câteva secunde acesta poate transforma fructele într-un smoothie delicios, poate crea sosuri savuroase sau supe creme cu o finețe pe care o întâlnești doar în restaurantele selecte.
Deoarece din ce în ce mai multe rețete moderne cer folosirea acestui aparat electrocasnic mic, nu este de mirare că ai în vedere achiziționarea unuia.
La ce trebuie să fii atent pentru a face o achiziție de succes din prima și unde au găsi alți cumpărători un blender ieftin?
Află toate detaliile despre cum îți poți cumpăra cel mai bun blender din acest articol.
Top 3 blendere recomandate
- Blender Profesional Klarstein Herakles 4G
- Are o putere de 1500 W max., 6 lame ascutite care ajung la 35.000 de rotatii pe minut, astfel incat puteti zdrobi chiar si alimentele tari.
- Vezi detalii si pret
- Blender Philips Avance Collection HR3655/00
- Cu tehnologia ProBlend 6 3D, 1400 de waţi de putere şi turaţii de până la 35.000 RPM, te vei bucura de smoothie-uri şi amestecuri mai fine.
- Vezi detalii si pret
- Blender Bosch SilentMixx MMB42G0B
- Bosch SilentMixx mixeaza, toaca si paseaza rapid si cu putere, fiind in acelasi timp, mai silentios decat oricare alt blender fix de la Bosch!
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun blender?
În ziua de azi, cele mai bune feluri de mâncare cer adesea folosirea unui blender pentru procesarea ingredientelor.
Cu acesta poate fi obținut desertul preferat și sănătos al copilului tău, dar îl poți folosi și pentru a crea preparate delicioase atunci când faci diversificarea hranei pentru bebeluș.
Piureurile și supele cremă sunt foarte ușor de obținut și este foarte plăcut să știi că poți prepara la tine acasă smoothie-ul preferat și sănătos, fără e-uri.
Cum alegi cel mai bun blender
Pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje este nevoie să cumperi cel mai bun blender pentru tine. Problema este că sunt foarte multe modele pe piață.
Unele sunt foarte diferite, în timp ce altele sunt foarte asemănătoare. Poate fi dificil să îți dai seama pe care ar trebui să îl cumperi, mai ales dacă nu ești sigur la ce îl vei folosi.
Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie am pregătit acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie de pentru a cumpăra cel mai bun blender pentru bucătăria ta.
De asemenea, la final vei afla și care sunt cele mai recomandate variante disponibile în prezent pe piață, la un raport calitate/preț excelent.
Indiferent că este prima oară când cumperi un blender sau că vrei să îl înlocuiești pe cel vechi, așa poți alege cel mai bun model pentru tine:
Tipuri de blender
Înainte de căuta un blender este înțelept să te familiarizezi cu opțiunile de pe piață. Unele modele sunt mai potrivite pentru unele sarcini decât altele.
Dacă vei consulta ghidul de mai jos, vei ajunge să cunoști cu precizie la ce categorie să te concentrezi:
Blender de blat
Acesta este cel mai popular tip de blender de pe piață. Este format din două componente principale. O unitate de procesare dotată cu butoane pentru control și motor, împreună cu un vas în care poți adăuga ingredientele pentru mărunțire, dotat, la rândul lui, cu cuțite foarte ascuțite.
Ca preț, acesta este mai ieftin decât variantele pentru smoothie sau decât cele performante, dar mai scump decât un blender vertical.
Indiferent că ai mult sau puțin spațiu pe blatul de bucătărie, cumpărarea unui astfel de blender tradițional este o idee bună, deoarece îl vei folosi din plin. Acestea au adesea mai multe viteze de blenduire, stiluri de mixare sau opțiuni de mărunțire.
Pentru utilizatorul convențional, un blender cu nu mai mult de 5 viteze și nu mai puțin de 3 este suficient. Chiar și utilizatorii profesioniști preferă să folosească blendere utilizând 4 viteze: slow, medium, fast, superfast.
Blender vertical
Sau blender-ul de mână, este cel mai ieftin dintre toate modelele. Este un aparat menit să fie ținut în mână, ușor și rapid de folosit. Îl folosești prin imersiune, adică îl scufunzi în vasul cu fructe, legume sau alte ingrediente gata de blenduit. Poate fi vorba de un bol cu pereți înalți, sau un accesoriu special.
Pentru rețetele de piureuri, un blender vertical este cel mai bun. Este ideal și pentru supe sau smoothie-uri, dar poate fi folosit doar cu ingrediente moi, nu crude.
Desigur, utilizarea unui astfel de blender, va cere mai mult efort și implicare din partea ta. Nu este suficient să apeși pe un buton și gata. De asemenea, nu este la fel de puternic ca un blender tradițional sau unul profesional. Vei putea găsi variante cu fir sau cu acumulator pentru acest model. Sunt ușor de depozitat și au un design care le permite să le transporți ușor.
Blender pentru smoothie-uri
Mai sunt numite și blendere bullet sau personale. Asta deoarece sunt concepute pentru a realiza smoothie-uri sau shake-uri într-un borcan care are o dimensiune potrivită pentru o singură porție.
Pentru cineva care are un program încărcat dimineața, utilizarea unui astfel de aparat poate fi ideală. Este recomandat pentru și foarte apreciat de cei care au un stil de viață activ, sănătos, care fac multă mișcare, mergând poate chiar la sala de forță.
Avantajul este că poți prepara băutura energetică preferată, cu un efort minim pentru a curăța aparatul. Aceste modele au o singură viteză, foarte puternică, reușind astfel să transforme într-un lichid gros orice combinație de fructe, legume și lichide precum iaurt sau lapte. Sunt mai scumpe decât un blender tradițional, dar mai ieftine decât unul profesional.
Acestea nu sunt concepute pentru a le folosi la gătit, deci dacă acesta este scopul tău, ar trebui să le elimini din lista ta de interes.
Blender profesional
Acestea sunt modele de performanță înaltă care pot opera excelent atât cu ingrediente moi cât și cu ingrediente dure. Oferă și multe variante de blenduire, făcându-le foarte versatile. Din cauza acestui număr mare de funcții speciale și din cauza puterii mari, sunt cele mai scumpe modele de pe piață.
Cu ele vei reuși să faci diferite tipuri de unt, aluat, sau să mărunțești nuci, zahăr sau cafea. Poți chiar toca și carnea. Nu va avea nicio problemă să mărunțească gheața.
Trebuie să fie ușor de curățat si să vină la pachet cu o garanție pe cel puțin 2 ani.
Dimensiune și capacitate
Următorul pas este să alegi dimensiunea ideală a blender-ului pentru tine. În primul rând trebuie să ai în vedere câte persoane vor profita de utilizarea acestui aparat.
Dacă doar tu îl vei folosi, unul mic va fi suficient, dar lucrurile nu stau la fel dacă dimineața va fi necesar să pregătești smoothie pentru 4 sau mai multe persoane.
De regulă un blender de blat în dimensiune completă poate avea o capacitate între 1 și 3 litrii, în timp ce variantele mini au o capacitate de maxim 500 ml.
În cazul blender-ului de mână lungimea accesoriului pentru mixare este de aproximativ 25-30 cm. Designul suplu și flexibil face ușoară blenduirea alimentelor moi în doar câteva secunde. Unele modele de mixere verticale profesionale au o lungime mai mare de până la 50 cm.
În cazul unui mixer tradițional, capacitatea borcanului variază între 1 și 2 litri. Această capacitate este mai mult decât suficientă pentru familii, chiar și pentru cele mari.
Blender-urile bullet au o capacitate mai mică, suficientă pentru o porție, undeva între 600 și 800 ml. Acestea sunt ușoare și convenabil de folosit. Sunt menite pentru preparatele de consum imediat sau pentru băuturi pe care să le iei cu tine direct în recipientul în care au fost mixate.
Modele profesionale pot avea o capacitate care depășește 4 litri. Asta își permite să abordezi mai multe tipuri de amestecuri sau de ingrediente pe care să le procesezi cu ajutorul unui astfel aparat.
Materialul borcanului sau a recipientului blender-ului
Atunci când vei alege blender-ul va trebui să acorzi o mare atenție recipientului în care vei adăuga ingredientele pentru a le amesteca.
Acesta poate să difere atât în funcție de dimensiune, cât și în funcție de material. În cele ce urmează, vom discuta despre importanța materialului:
Vas blender din plastic
Un recipient din plastic este un standard pentru blendere. Cele mai multe modele sunt fabricate din acest material, deoarece plasticul este mai convenabil, mai ușor și portabil.
Dacă vrei un model de blender sport, varianta din plastic este ideală deoarece vei putea lua cu tine recipientul, fără să îți fie teamă că îl vei scăpa și îl vei sparge.
Pe de altă parte, plasticul este predispus la zgârieturi și se poate îndoi, ceea ce îi afectează aspectul. Ar putea fi destul de riscant să folosești un recipient din plastic pentru a zdrobi gheața, spre exemplu. Alimentele tari pot deteriora materialul. În timp, acesta își pierde transparența, se zgârie și se pătează.
Vas blender din sticlă
Recipientele din plastic se pot zgâria și pot fi periculoase din cauza chimicalelor. Cele din sticlă însă nu prezintă aceste dezavantaje. Ele sunt mai trainice și oferă o claritate mai bună decât cele din plastic.
Se pot curăța ușor, iar riscul de pigmentare, sau depigmentare, este nul. Un alt mare avantaj este faptul că nu rețin mirosuri neplăcute, așa cum face plasticul.
Pe de altă parte, recipientele din sticlă nu sunt la fel de durabile ca cele din plastic. Se pot sparge dacă impactul este destul de puternic, sau pot crăpa, ceea ce duce la scurgeri nedorite.
Vas blender din inox
În cazul modelelor industriale, putem găsi și recipiente din inox, Acestea sunt mai puternice și au o durabilitate mai mare decât sticla sau plasticul. Oferă o capacitate de blenduire mare și pot fi folosite pentru a crea varietăți de preparate.
Unicul dezavantaj este faptul că nu poți să vezi în interiorul recipientului. Asta ar putea să fie deranjant, deoarece este mai greu să verifici dacă ingredientele au ajuns sau nu în stadiul pe care îl dorești.
Lama blender-ului
Una dintre cele mai importante componente ale unui blender este lama acestuia. Majoritatea sunt fabricate din inox deoarece sunt mai ascuțite și mai performante.
Este important ca aceasta să fie alcătuită din combinația potrivită de metale. De regulă vorbim de fier, crom și alte aliaje. O lamă de calitate superioară va avea o rezistență excelentă la coroziune.
De asemenea, este bine să ai în vedere și design-ul acestora. Care este configurația lamelor, și care este numărul lor. Sunt aranjate într-un model de floare sau sunt dispuse alternativ, două plate și două ridicate?
De regulă, fiecare blender are un aranjament al lamelor în unghiuri diferite pentru a folosi mai bine puterea blenderu-ului. Este recomandat să cumperi un blender cu lame detașabile pentru a putea fi depozitate și curățate mai ușor. Asta poate preveni coroziunea.
Puterea blenderului
Numărul de watti indicat de producător reprezintă puterea blender-ului. Acesta este un indiciu important pentru tine. Așa poți să îți dai seama de capacitatea aparatului de a procesa alimentele mai dure, de nivelul de uzură la care îl poți expune sau de viteza cu care va aduce ingredientele în starea pe care o dorești.
300W – o valoare bună pentru blender-ele de mână. Acestea pot procesa alimente moi, dar nu sunt foarte bune pentru a face smoothie-uri sau alte paste alimentare.
500-700W – ideal pentru smoothie și supe.
Peste 700W – Orice peste această valoare este suficient de puternic chiar și pentru alimentele tari. Este mai scump, dar mai eficient.
Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun blender?
- Panou de control – alege un blender cu control digital sau mecanic, dar nu cu panou tactil, deoarece se strică mai repede.
- Viteză – Cel mai basic model va avea 3 viteze, dar există și modele cu 16 viteze.
- Pulsație – un buton special foarte util în bucătărie.
- Compatibil cu mașina de spălat vase
- Recipiente portabile
- Funcție de zdrobire a gheții
- Lamă pentru mărunțire
- Accesoriu pentru împingerea alimentelor spre lame
- Capac pentru borcan – care trebuie să aibă o închidere ermetică foarte bună.
- Spațiu de depozitare pentru cablul de alimentare
- Conectivitate inteligentă – capacitatea de a controla blenderul de pe smartphone sau sisteme smarthome.
Producători
Atunci când cumperi de la un producător care are o reputație bună, ai garanția unui produs de care poți să te bucuri ani de zile. Cele mai apreciate branduri de pe piața din România sunt: Philips, Artisan, Gorenje, Bosch.
Concluzii
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun blender online, aici reușind să găsești un produs la un preț mult mai bun decât într-un magazin tradițional.
Nu uita să verifici părerea altor cumpărători pentru a ta asigura că producătorul a fost sincer în descrierea produsului. De asemenea, te poți proteja de o investiție dezamăgitoare astfel.
Acum că ai deprins toate aceste cunoștințe, ești pregătit să alegi cel mai bun blender pentru bucătăria ta.
Cel mai bun blender: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de blendere pentru acasă pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Blender Klarstein Herakles 4G
Are o putere de 1500 W max., 6 lame ascutite care ajung la 35.000 de rotatii pe minut, astfel incat puteti zdrobi chiar si alimentele tari precum cerealele sau nucile.
Pentru o supă cremă aveti nevoie doar de niște legume și apă caldă.
Datorita capacitatii mari a vasului de 2 litri, aparatul poate pregati gustari pentru intreaga familie sau va satisface atunci cand aveti oaspeti.
Diplay LED care afiseaza viteza, variatia si se poate seta un timer pentru preparare.
2. Blender Philips Avance Collection HR3655/00
Cu tehnologia ProBlend 6 3D, 1400 de waţi de putere şi turaţii de până la 35.000 RPM, te vei bucura de smoothie-uri şi amestecuri mai fine.
S-a demonstrat că motivează utilizatorii să-şi crească aportul de fructe şi legume din dietă.
Vas de blender lavabil în maşina de spălat vase.
Lame detaşabile pentru curăţare uşoară.
Blenderul nostru include 2 căni înalte, rezistente din tritan, de 600 ml, în care poţi prepara direct smoothie-urile şi care încap uşor în geantă sau rucsac.
3. Blender Bosch SilentMixx MMB42G0B
Bosch SilentMixx mixeaza, toaca si paseaza rapid si cu putere, fiind in acelasi timp, mai silentios decat oricare alt blender fix de la Bosch!
Sistemul Easy KlickKnife garanteaza obtinerea celor mai bune rezultate si poate fi demontat cu usurinta pentru a fi curatat.
Blenderul cu pereti grosi din sticla borosilicata ThermoSafe – pentru mixarea usoara si sigura a supelor fierbinti si a bauturilor reci preparate cu gheata.
Utilizare comoda si usoara: Un buton central cu 2 trepte de viteza + functie Pulse (Pulsare).
4. Blender Smoothiemaker Klarstein Vitalic
Smoothiemaker puternic pentru pasare, amestecare și măcinare
Motor puternic 1000W – Pahar mixer cu capacitate de 600 ml și 350 ml.
Manevrare ușoară, operare cu un singur buton.
Doua atasamente cu lama: eco 6-blade top sau cu rasnita cu lama plata.
Recipient gradat cu limita maxima de lichid.
Capac etans cu orificiu pentru baut pentru transport usor.
Pahar, capac și mâner utilizabile in mașina de spalat vase.
5. Blender Tefal Perfectmix+ BL811D38
Cu blender-ul de mare viteza Perfectmix+ obtii rezultate perfecte de blenduire datorita motorului puternic de 1200 W si a tehnologiei revolutionare Tripl’Ax ce combina 6 lame din inox cu 3 actiuni complementare.
Perfectmix+ asigura rezultate exceptionale de mixare de fiecare data cu ajutorul celor 3 programe presetate (smoothie, zdrobire gheata, curatare automata) si a variatorul de putere cu fundal iluminat si functie Pulse.
Blenderul este ideal pentru intreaga familie avand un recipient de sticla termorezistent si cu o capacitate mare.
6. Blender Star-Light Toro 1000 W
Cu ajutorul motorului de 1000 de wati si a cutitelor de foarte buna calitate este perfect pentru a crea milkshake-uri, pentru a marunti legume sau pentru a toca orice fel de carne.
Vasul din sticla transparenta, cu capac, are o capacitate de 1.5 litri.
Vasul, capacul si lamele sunt detasabile si usor de curatat manual sau folosind masina de spalat vase.
5 trepte de viteza – functie Impuls – functie zdrobire
7. Blender Heinner Master Collection HBL-1000XMC
Putere 1000W – gata de maruntit gheata, nucile si alte alimente dure.
5 Viteze + functie Pulse – Mixare, maruntire, lichefiere, amestecare sau piure, dumnevoastra hotarati de ce aveti nevoie fiind siguri ca asta obtineti.
Ecranul LCD va arata timpul necesar pentru fiecare operatiune selectata de dumneavoastra.
Cutit detasabil din otel inoxidabil.
Bol din sticla de 1.5 l.
Caut un blender cu cutit din plastic sau portelan. Stie cineva de asa ceva?
daca o sa aflati inaintea mea sa mi spuneti va rog.eu stiu ca nu exista