Cel mai bun boiler pentru acasa

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (26 voturi, media: 4,87 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun boiler pentru casa ta? Ce capacitate si ce functii trebuie sa aiba produsul ideal? Citeste sfaturile nostre pentru a alege informat.

Cel mai bun boiler pentru acasaDaca apa calda se termina chiar inainte de a intra in dus sau daca dureaza o vesnicie pana cand primesti apa la temperatura dorita, s-ar putea sa ai nevoie de un nou boiler. In timp, boilerele ruginesc sau corodeaza, se degradeaza de la depunerile de calcar si pe langa ca nu mai functioneaza in parametrii optimi, exista si riscul unor scurgeri de apa, care pot avea costuri neprevazute.

Nevoia ta de apa calda se calculeaza in functie de numarul de persoane din gospodarie si in functie de consumul mediu de apa calda. Atunci cand alegi cel mai bun boiler pentru casa ta asigura-te ca vei cumpara un produs cu o capacitate suficienta pentru a suporta mai multe utilizari simultane. Intre apa de la dus, chiuveta de la bucatarie si alti consumatori, poti ramane foarte repede in pana de apa fierbinte daca nu iti calculezi corespunzator dimensiunea necesara.

Cel mai bun boiler: ce sa cauti

Panou  de control boiler electricBoilerele pentru acasa se gasesc in dimensiuni si forme diferite, precum si cu diverse tipuri de combustibili, cele mai utilizate fiind cele electrice, dar existand si alternative care folosesc gazele naturale sau combustibili solizi pentru incalzirea apei. In plus exista si modelele portabile sau asa zisele boilere instant care nu folosesc un rezervor de apa. Unele modele sunt proiectate pentru un singur punct de consum, in timp ce altele sunt destinate gospodariilor mari cu familii numeroase.

Consumul de apa
Inainte de a te apuca sa alegi boilerul potrivit pentru tine gandeste-te la ceea ce ai nevoie de la noul produs. Cu cat ai mai multi consumatori de apa calda in casa si mai multi membri ai familiei, cu atat mai mare trebuie sa fie capacitatea boilerului ales. Boilerele disponibile pe piata ofera diverse dimensiuni ale rezervorului de apa, de la cele care incap sub chiuveta, pana la cele de peste 150 de litri. Boilerele mai mari sunt gandite pentru un consum destul de mare de apa calda, desi datorita noileor avansuri tehnologice nu mai este nevoie de capacitati de stocare foarte mari datorita eficientei energetice crescute a noilor produse. Daca ai o familie numeroasa si vei folosi un boiler pentru apa calda, alege unul de mare capacitate de peste 120-150 de litri, daca nu ai nevoie decat pentru o chiuveta si un dus, atunci poti alege un model mai compact de maxim 40-60 de litri.

Electric, Gaz sau Combustibil solid
Focar ardere boiler apa combustibil solidBoilerele electrice incalzesc cel mai repede apa comparat cu cele pe gaze naturale sau combustibil solid, dar pot avea un cost mai mare cu energia. Noile modele electrice mai eficiente sunt mai scumpe, dar pe termen lung ofera economii substantiale cu costul energiei. Indiferent de tipul de combustibil ales, boilerele sunt disponibile intr-o multime de forme si dimensiuni. Poti alege un boiler electric instant, fara rezervor de apa pe care il poti gata pe perete. Acestea nu ocupa la fel de mult spatiu ca un boiler cu rezervor, dar necesita de obicei o sursa de curent speciala.

Conexiuni
Conexiunile pentru tevile de apa sunt de obicei de 1/2 sau 3/4 toli. Inainte de a cumpara un boiler, verifica ce tip de conexiuni ai nevoie pentru a-l conecta la reteaua de apa din locuinta ta pentru a nu fi nevoit sa cumperi in plus si adaptoare suplimentare.

Service si garantie
Indiferent de tipul de boiler ales, majoritatea modelelor beneficiaza de o garantie de minim 2 ani. Unele modele pot oferi garantii mai mari pentru anumite componente, cum ar fi rezistenta electrica sau rezistenta la coroziune a rezervorului de apa. Deoarece boilerul ar trebui sa reziste un timp indelungat, iti recomandam sa alegi un produs cu o garantie cat mai amre.

Alegerea boilerului potrivit pentru nevoile tale poate fi destul de dificila deoarece majoritatea produselor par similare. Insa, daca iei in calcul nevoia de consum a familiei tale si durata garantiei oferite de producator ar trebui sa poti face o alegere potrivita fara mari probleme.

Cel mai bun boiler pentru acasa

Pentru a-ti usura si mai mult alegerea boilerului potrivit, am selectat in cele ce urmeaza cateva produse ce ofera un raport calitate/pret excelent.

1. Boiler electric Ariston Pro Plus 80, 1800 W, 80 l, 0.8 Mpa, Functie ECO, Izolatie termica, Protectie electrica IPX3, Afisaj LCD Soft Touch, Posibilitate de programare

Boiler electric Ariston Pro Plus 80Incalzitorul de apa Pro Plus asigura usurinta in utilizare, precum si posibilitatea de programare zilnica, facand astfel posibila economia de energie de pana la 20%.
Titanium Plus – Durabilitate si rezistenta sporite datorita emailarii cu titan a rezervorului.
Functia Eco Evo – Setare automata a functiilor conform obiceiurilor de consum memorate si necesarul de apa calda.
Afisaj Eco – Panou de comanda frontal pe baza de leduri, prevazut cu termometru inteligent.
Pachet electronic de siguranta – O serie de sisteme care sporesc atat siguranta utilizatorului, cat si pe cea a produsului.
Vezi detalii si pret

2. Boiler electric Ariston Andris LUX ECO 30 EU, 30 l, 1200 W, Termostat, Izolatie termica, Protectie electrica IPX4, Montare deasupra chiuvetei

Boiler electric Ariston Andris LUX ECO 30 EU, 30 l, 1200 W

Andris Lux Eco – Primul incalzitor de apa electric ce combina dimensiunea compacta si economia de energie.
Economie de energie de pana la 15% datorita functiei Eco Evo
Termostat electronic
pentru reglarea precisa a temperaturii
Afisaj inteligent si intuitiv
cu control LED al temperaturii
Pachet de siguranta ABS – Element de incalzire din cupru
Rezervor emailat cu titan
pentru o durabilitate crecuta
Structura rezistenta la stropirea cu apa – Design premium

Vezi detalii si pret

3. Incalzitor instant gaz pentru apa Ariston Fast Evo Ont B 11 LPG EU, fara flacara de veghe, functionare cu GPL, debit 11l/min

Incalzitor instant gaz pentru apa Ariston Fast Evo Ont B 11 LPG EUInchidere automata in caz de supratemperatura
Inchidere automata in caz de blocare a cailor de evacuare gaze arse
Inchidere automata in caz de aprindere ratata
Control exact al temperaturii
Dispozitiv detectare flacaraModulare electronica
Inaltime (mm): 580 – Adancime (mm): 210
Debit apa a.c.m. (l/min): 11 – Presiune maxima de lucru (bar): 10

Vezi detalii si pret

4. Ansamblu boiler focar usa fonta FM, inox, 120 l

 Ansamblu boiler focar usa fonta FM, inox, 120 l

Cazanul pentru baie este destinata producerii apei calde menajere prin arderea unui combustibil solid in focarul sobei cazanului de baie, prin incalzirea apei din cazan, ca urmare a evacuarii gazelor de ardere prin teava de evacuare, montata in interiorul cazanului.
Cazanul este confectionat din tabla de inox. Presiunea de lucru a cazanului de baie este de max. 3 bari.

Combustibil utilizat: lemne de foc, brichete de carbune pentru scopuri neindustriale, carbune brun si carbune brun-lignit pentru scopuri neindustriale, lignit sortat.

Vezi detalii si pret

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată