Cuprins
- 1 Top 3 capsatoare electrice recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun capsator electric?
- 3 Cum alegi cel mai bun capsator electric
- 4 Cel mai bun capsator electric: recomandări
- 4.1 1. Capsator electric Bosch PTK 14 EDT
- 4.2 2. Capsator electric Bosch PTK 3,6 Li
- 4.3 3. Capsator electric Einhell TC-EN 20 E, capse 6 mm – 14 mm, cuie 14 mm
- 4.4 4. Capsator electric cu cablu Skil pentru capse si cuie
- 4.5 5. Capsator cu acumulator 4V, VONROC, ET503DC
- 4.6 Pași Simpii de Folosire
- 4.7 Curățarea Capsatorului Electric
- 4.8 Ideal, cu Ulei
- 4.9 Stocarea Capsatorului
Cum alegi cel mai bun capsator electric? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă capsatorul electric potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
În prezent nu mai putem nega faptul că folosirea uneltelor automatizate în activitățile de bricolaj sau construcție, fac o diferență enormă în ceea ce privește eficiența, calitatea și durata desfășurării unui proiect.
Printre cele mai îndrăgite astfel de unelte se numără și capsatorul electric, un instrument deosebit de practic pentru numeroase activități din sfera reparațiilor și a proiectelor de bricolaj.
Indiferent dacă este prima dată când achiziționezi un astfel de aparat, sau dacă îți dorești unul care să îl înlocuiască pe cel vechi, înainte de a face o achiziție este recomandat să studiezi bine piața astfel încât să reușești să găsești cel mai bun capsator electric.
Află în acest articol cum alegi și unde găsești cel mai bun capsator electric pentru nevoile tale.
Top 3 capsatoare electrice recomandate
- Capsator electric Bosch PTK 14 EDT
- DuoTac – optional este posibila impuscarea simultana a doua capse – impiedica ruperea in cazul materialor fine.
- Vezi detalii si pret
- Capsator electric Einhell TC-EN 20 E
- Adaptat pentru capse tip 53 si cuie tip 47. Forta de impact presetata electronic pentru rezultate optime.
- Vezi detalii si pret
- Capsator electric cu cablu Skil pentru capse si cuie
- Este o unealta compacta si usoara, care permite efectuarea rapida si simpla a lucrarilor de fixare a diverselor materiale.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun capsator electric?
Unul din cele mai mari avantaje ale unui astfel de aparat, pe lângă faptul că accelerează timpul de muncă semnificativ, este acela că reduce considerabil nivelul de efort pe care trebuie să îl depui.
Manual, nici baterea cuielor, nici capsarea materialelor mai dure nu este ușoară și necesită o oarecare forță. Un capsator automat însă poate fi folosit cu ușurință de oricine, chiar și de reprezentantele sexului feminin.
Cuiele sau capsele sunt propulsate cu forță și viteză în material, iar tu va trebui doar să apeși pe trăgaci sau pârghia de control. În general, astfel de capsatoare electrice pot fi folosite pentru a capsa mobilier sau materiale și pot fi utilizate în ambalare, reparații de acoperiș sau mobilier, fixare de grinzi sau parchet, etc.
Cum alegi cel mai bun capsator electric
Alegerea unui astfel de aparat însă, nu trebuie privită cu superficialitate. Având în vedere că este o investiție într-o unealtă ce trebuie să te servească pentru mult timp este important să cunoști bine care sunt caracteristicile ce recomandă un capsator electric de calitate.
Șansele de a cumpăra un produs de care să fii întru-totul mulțumit sunt mult mai mari atunci când ești bine informat, mai ales luând în considerare oferta generoasă de pe piață, care ar putea ușor să îți îngreuneze alegere, ba chiar să te inducă în eroare.
Acesta este motivul pentru care îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături, ca acesta de față, în care îți vor fi prezentate toate criteriile ce fac diferența dintre cel mai bun capsator electric și oricare altul.
La sfârșitul acestui articol vei fi capabil să identifici cel mai bun raport calitate-preț de pe piață și să cumperi ce la mai bun capsator electric. În alegerea ta, ține cont de următoarele aspecte importante:
Tipul de alimentare al capsatorului electric
Alegerea unui capsator electric potrivit necesităților tale implică înțelegerea diferitelor opțiuni de alimentare. Fiecare tip de sursă de energie are avantajele și dezavantajele sale și poate fi mai adecvat pentru anumite situații decât altele.
Există doua moduri principale de alimentare, iar tu va trebui să alegi în funcție de nevoile tale reale:
Capsator electric cu acumulator
Să luăm în considerare, de exemplu, capsatoarele care funcționează cu baterii. Acestea oferă o mare flexibilitate, deoarece pot fi folosite aproape oriunde, fără a avea nevoie de o priză de curent. Dar, pe de altă parte, bateriile se pot descărca și este posibil să trebuiască să le înlocuiești în momentele cele mai nepotrivite.
Capsatorul electric care funcționează pe bază de baterie este o variantă ideală pentru persoanele care nu folosesc aparatul pentru sarcini complexe și îl utilizează mai mult pentru uz personal. Asta pentru că puterea asigurată de o baterie nu este la fel de mare decât în cazul unui capsator cu fir.
Cu toate acestea, avantaje ce țin de portabilitate și ergonomie, fac din acest tip de capsator varianta ideală pentru domiciliu. Dacă nu intenționezi să capsezi materiale foarte dure, un astfel de capsator este cea mai bună variantă pentru tine.
Verifică însă tipul bateriei. Este recomandat ca aceasta să fie Li-Ion pentru ca are o durată de funcționare mai mare.
Pro: Flexibilitate mare, mobil.
Contra: Necessită înlocuirea bateriilor în mod regulat.
Capsator electric cu fir
Pe de altă parte, avem capsatoarele electrice cu alimentare prin cablu, care necesită o sursă constantă de energie. Acestea oferă un nivel mai mare de putere și nu prezintă riscul de a fi întrerupte prin descărcarea bateriilor. Insa, leagă pe utilizator de un spațiu cu priză.
Capsatorul electric care necesită conectarea directă la o sursă de curent pentru a putea fi pus în funcțiune, este cea mai bună alegere dacă îl vei folosi în scop profesional.
Pe un șantier sau într-un atelier de construcții vei avea nevoie de un capsator cu putere mai mare pentru a putea capsa materiale mai dure.
Pro: Foarte puternic, nu necesită înlocuirea bateriilor.
Contra: Mai puțină flexibilitate în ceea ce privește mobilitatea.
Capsator electric cu alimentare hibrida
Și în final, există și capsatoarele hibride, care pot funcționa atât cu baterii, cât și prin conectare la priză. Acestea oferă o combinație perfectă de mobilitate și putere, dar pot fi mai costisitoare și mai grele din cauza componentelor suplimentare.
Pro: Oferă opțiunea de a folosi fie baterii, fie alimentare prin cablu.
Contra: Mai grele și pot fi mai costisitoare.
Așadar, înainte să te decizi asupra tipului de capsator electric, ia în considerare necesitățile tale individuale și mediul în care vei folosi aparatul. Cu cunoștințele potrivite, vei putea face o alegere informată.
Puterea aparatului
Pe piață există capsatoare electrice cu diferite niveluri de putere. Vei alege pragul de putere necesar pentru tine, în funcție de scopul în care vrei să folosești aparatul. Aceasta poate să fie mică, medie sau mare.
Un capsator electric cu o putere a motorului mică îți va fi de folos doar în cazul în care îl vei folosi pentru sarcini simple, și pe materiale foarte ușoare. De exemplu, pentru capsarea afișelor, a cartonului, a hârtiei sau a pânzei. Va funcționa pe bază de baterii.
Pentru utilizarea capsatorului în proiecte personale de complexitate redusă, un motor cu o putere medie este mai mult decât suficient. Este vorba despre capsatoarele de tip hobby sau semi-profesional, care sunt alimentate cu acumulator sau la priză. Indiferent de tipul de alimentare, puterea va fi moderată.
Vei avea nevoie de o baterie de 3,6V sau conectarea la o priza de 220V. Cu un astfel de aparat vei putea capsa materiale textile, piele, carton sau lemn moale.
Așa cum era de așteptat, cel mai bun capsator electric pentru a fi folosit în regim profesional este unul cu conectare la priză prin cablu. Acesta va oferi cea mai mare putere, iar performanțele motorului pot atinge și 1500W. În cazul în care cauți un capsator pentru a fi folosit în construcții, îți recomandăm să nu alegi ceva mai slab.
Frecvența
Se referă la numărul de capse propulsate pe minut, și dictează cât de rapid îți vei face sau nu treaba în funcție de modelul pe care îl vei alege. Bineînțeles, nu vei avea nevoie de un capsator cu o frecvență de capsare foarte mare dacă îl vei folosi doar pentru sarcini simple.
Un capsator electric cu un tiraj redus, de 20-30 de capse pe minut este tot ce ai nevoie pentru un capsator în regim hobby.
Capsatoarele cu o frecvență moderată de 60 de capse pe minut, sunt potrivite dacă ai de gând să folosești capsatorul mai des, pentru diverse proiecte sau reparații. Acest capsator îți va permite o viteză de lucru satisfăcătoare, lansând o capsă pe secundă.
Modele mai performante au un tiraj mare si o putere potrivită pentru a putea fi folosite și în construcții, acolo unde vor fi foarte solicitate, și performanța și viteza fac o diferență remarcabilă. Un astfel de capsator electric poate ajunge să lanseze chiar și 100 de capse pe minut.
Model convențional sau multifuncțional
În funcție de tipul consumabilelor de care ai nevoie, poți alege un model convențional sau multifuncțional. Modele convenționale folosesc capse de tip U care pot fi folosite pentru diferite sarcini precum fixarea mochetei, fixarea cablurilor, tapițerie, și alte reparații de rutină.
Acest tip de capse asigură o fixare de rezistență moderată. Bineînțeles, după o perioadă de timp va fi necesar să refaci stocul de capse, de aceia verifica din timp disponibilitatea acestora precum și prețurile, pentru a putea anticipa cheltuielile ulterioare.
În cazul în care îți dorești să folosești capsatorul pentru a lucra cu mobila sau cu lemn masiv, ai nevoi de un capsator ce poate funcționa și ca pistol cu cuie. Un astfel de model multifuncțional este deosebit de practic în regim profesionist.
Va putea folosi diferite tipuri de capse, mai groase sau mai subțiri, precum și cuie de diferite dimensiuni în funcție de nevoile impuse de material. O astfel de versatilitate poate fi un avantaj puternic.
De asemenea, prinderea cu ajutorul cuielor este deosebit de rezistentă, dar și foarte puternică, ceea ce înseamnă că propulsarea va cere luarea unor măsuri de precauție pentru a evita accidentele nedorite. De asemenea, verifică mereu tipul de capse și cuie compatibile înainte de a cumpăra un capsator sau consumabile pentru acesta.
Dimensiunea capselor
Există mai multe tipuri de capse, dar cel mai simplu mod de a le diferenția este în funcție de dimensiuni și grosime. Astfel se pot diferenția capse fine, moderate sau robuste. Așa cum probabil ai anticipat, un material mai dur va necesita capse mai mari si mai groase și invers.
După ce îți vei analiza bine nevoile și scopul în care vei folosi capsatorul, vei decide ce fel de capse va trebui să poată folosi aparatul. Capsele fine sunt potrivite pentru materiale subțiri, și sunt folosite în diverse proiecte ușoare de bricolaje, capsarea hârtiilor pe un avizier sau repararea tapițeriilor.
Sunt fabricate cel mai adesea din fir metalic galvanizat și pot avea o lungime a picioarelor de 3-16mm, iar dimensiunea capului sau a coroanei poate atinge 9-13mm.
Materialele ceva mai dure necesită capse mai groase. În general, lemnul va cere o grosime mai mare a firului capsei. Cel mai bun capsator electric în acest caz ar fi unul ce folosește capse cu o grosime de 1.1-1.25mm, cu o adâncime a picioarelor de 15-40mm și o lungime a coroanei de 5.8-6mm.
Profesioniștii vor avea nevoie și de un capsator electric ce folosește capse groase pentru a-l folosi în asamblarea mobilei sau diverse reparații mai grele, precum cele de acoperiș. Lungimea acestora se încadrează între 19-50mm iar capul are o dimensiune de se încadrează în valorile de 10.7-26.5mm.
Materialul din care sunt fabricate capsele este de asemenea important, el influențând mult calitatea prinderii dar și rezistența acesteia. Profesioniștii recomandă oțelul inoxidabil ca fiind cel mai fiabil material.
Producătorul
Alegerea producătorului atunci când vă decideți să achiziționați un capsator electric este un aspect extrem de important și trebuie abordat cu atenție. În primul rând, reputația brandului poate oferi informații prețioase cu privire la calitatea și eficiența produsului. Un nume de încredere pe piața capsatoarelor electrice garantează de multe ori durabilitate și performanță ridicată.
Pe de altă parte, fiabilitatea este un alt aspect cheie în alegerea producătorului. Un brand de renume tinde să producă aparate de înaltă calitate, realizate cu un grad de măiestrie ce asigură o bună funcționare pe o perioadă îndelungată. Acest lucru poate economisi bani pe termen lung, deoarece nu veți fi nevoit să înlocuiți aparatele defectate des.
În final, suportul pentru clienți oferit de producător este o altă considerare vitală. Achiziționând un capsator electric de la un producător recunoscut, veți avea siguranța că veți primi asistență competentă și răspunsuri la orice întrebări sau probleme pe care le-ați putea avea.
Nu este recomandat să cumperi un capsator no-name întrucât acestea tind să nu reziste, chiar dacă au un preț ceva mai redus.
Orientează-te înspre producători cu renume în nișa de bricolaje și utilaje pentru construcții. Câteva nume care ți-ar putea atrage atenția sunt: Bosch, Black&Decker, Skill, Stern, Einhell.
De asemenea, asigură-te că îți completezi imaginea de ansamblu asupra unui produs consultând părerile altor cumpărători, foarte ușor de găsit, mai ales dacă vei cumpăra online. Acestea fiind cele mai sincere recenzii, vei putea identifica cu mai multă ușurință cel mai bun raport calitate-preț și cel mai bun capsator electric.
Cel mai bun capsator electric: recomandări
Folosind criteriile de mai sus am studiat oferta pieței și părerile cumpărătorilor pentru a va putea recomanda câteva modele de capsatoare electrice cu un raport calitate/preț excelent.
1. Capsator electric Bosch PTK 14 EDT
DuoTac – optional este posibila impuscarea simultana a doua capse.
Ajustarea electronica a fortei de impact pentru rezultate optime in functie de materialele capsate si de lungimea capselor folosite.
Sistem usor de folosit Push + Release pentru actionare controlata: apasati ciocul capsatorului pe piesa de lucru si actionati butonul de declansare.
Magazie de capse usor de incarcat cu indicator al nivelului de incarcare (maxim 100 cuie/capse).
2. Capsator electric Bosch PTK 3,6 Li
Mic, usor, compact – cel mai usor manevrabil din clasa sa.
Dispare efectul de memorie, nu se autodescarca: intotdeauna gata de utilizare datortia tehnologiei acumulatorilor litiu-ion.
Sistem Push + Release cu deservire usoara pentru declansarea controlata a tragerii.
Magazie de capse cu alimetare usoara si indicator al nivelului de umplere.
Cu utilizare diversificata la fixarea materialelor subtiri pe lemn moale.
3. Capsator electric Einhell TC-EN 20 E, capse 6 mm – 14 mm, cuie 14 mm
Adaptat pentru capse tip 53 si cuie tip 47.
Forta de impact presetata electronic pentru rezultate optime.
Pinten de siguranta: eliberare capsa doar in pozitie de lucru.
Maner ergonomic pentru lucru fara oboseala.
Manevrare sigura si comoda datorita manerului nealunecos.
Indicator de nivel al magaziei vizibil clar.
4. Capsator electric cu cablu Skil pentru capse si cuie
Este o unealta compacta si usoara, care permite efectuarea rapida si simpla a lucrarilor de fixare a diverselor materiale, cu capse sau cuie.
Capsatorul electric este echipat cu un sistem de control al percutiei, deci puteti regla forta cu care cuiele sau capsele sunt introduse in materialul prelucrat.
Foloseste capsele cu o larga disponibilitate, tip 53, de 8-16 mm si cuie de tip 40, 47 si 48, de 15-16 mm.
Asigura fixarea rapida si continua, cu capse sau cuie, a diferitelor materiale.
5. Capsator cu acumulator 4V, VONROC, ET503DC
Capsatorul de 4V VONROC se livreaza cu cuie de 10mm si diferite dimensiuni de capse (6mm, 8mm and 10mm), deci puteti incepe proiectul dorit imediat dupa livrare.
Capsatorul ET503DC este un capsator usor si cu un design ergonomic, fiind foarte usor de folosit.
Cu acest capsator puteti ajunge in toate colturile, puteti capsa aproape de margini, de exemplu in sertare.
Siguranta in utilizare, capsatorul functionand doar cand este apasat pe piesa de lucru.