Cel mai bun capsator electric

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (16 voturi, media: 4,69 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun capsator electric? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă capsatorul electric potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun capsator electricÎn prezent nu mai putem nega faptul că folosirea uneltelor automatizate în activitățile de bricolaj sau construcție, fac o diferență enormă în ceea ce privește eficiența, calitatea și durata desfășurării unui proiect.

Printre cele mai îndrăgite astfel de unelte se numără și capsatorul electric, un instrument deosebit de practic pentru numeroase activități din sfera reparațiilor și a proiectelor de bricolaj.

Indiferent dacă este prima dată când achiziționezi un astfel de aparat, sau dacă îți dorești unul care să îl înlocuiască pe cel vechi, înainte de a face o achiziție este recomandat să studiezi bine piața astfel încât să reușești să găsești cel mai bun capsator electric.

Află în acest articol cum alegi și unde găsești cel mai bun capsator electric pentru nevoile tale.

De ce să alegi cel mai bun capsator electric?

Unul din cele mai mari avantaje ale unui astfel de aparat, pe lângă faptul că accelerează timpul de muncă semnificativ, este acela că reduce considerabil nivelul de efort pe care trebuie să îl depui.

Manual, nici baterea cuielor, nici capsarea materialelor mai dure nu este ușoară și necesită o oarecare forță. Un capsator automat însă poate fi folosit cu ușurință de oricine, chiar și de reprezentantele sexului feminin. 

Cuiele sau capsele sunt propulsate cu forță și viteză în material, iar tu va trebui doar să apeși pe trăgaci sau pârghia de control. În general, astfel de capsatoare electrice pot fi folosite pentru  a capsa mobilier sau materiale și pot fi utilizate în ambalare, reparații de acoperiș sau mobilier, fixare de grinzi sau parchet, etc.

Cum alegi cel mai bun capsator electric

Cum alegi un capsator electric bunAlegerea unui astfel de aparat însă, nu trebuie privită cu superficialitate. Având în vedere că este o investiție într-o unealtă ce trebuie să te servească pentru mult timp este important să cunoști bine care sunt caracteristicile ce recomandă un capsator electric de calitate.

Șansele de a cumpăra un produs de care să fii întru-totul mulțumit sunt mult mai mari atunci când ești bine informat, mai ales luând în considerare oferta generoasă de pe piață, care ar putea ușor să îți îngreuneze alegere, ba chiar să te inducă în eroare.

Acesta este motivul pentru care îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături, ca acesta de față, în care îți vor fi prezentate toate criteriile ce fac diferența dintre cel mai bun capsator electric și oricare altul.

La sfârșitul acestui articol vei fi capabil să identifici cel mai bun raport calitate-preț de pe piață și să cumperi ce la mai bun capsator electric. În alegerea ta, ține cont de următoarele aspecte importante:

Tipul de alimentare

Există doua moduri principale de alimentare, iar tu va trebui să alegi în funcție de nevoile tale reale:

  • Cu acumulator

Capsatorul electric care funcționează pe bază de baterie este o variantă ideală pentru persoanele care nu folosesc aparatul pentru sarcini complexe și îl utilizează mai mult pentru uz personal. Asta pentru că puterea asigurată de o baterie nu este la fel de mare decât în cazul unui capsator cu fir.

Cu toate acestea, avantaje ce țin de portabilitate și ergonomie, fac din acest tip de capsator varianta ideală pentru domiciliu. Dacă nu intenționezi să capsezi materiale foarte dure, un astfel de capsator este cea mai bună variantă pentru tine.

Verifică însă tipul bateriei. Este recomandat ca aceasta să fie Li-Ion pentru ca are o durată de funcționare mai mare.

  • Cu fir

Capsatorul electric, care necesită conectarea directă la o sursă de curent pentru a putea fi pus în funcțiune, este cea mai bună alegere dacă îl vei folosi în scop profesional.

Pe un șantier sau într-un atelier de construcții vei avea nevoie de un capsator cu putere mai mare pentru a putea capsa materiale mai dure.

Această putere o vei putea obține doar de la un capsator electric cu fir.

Puterea aparatului

Trepte de putere capsator electricPe piață există capsatoare electrice cu diferite niveluri de putere. Vei alege pragul de putere necesar pentru tine, în funcție de scopul în care vrei să folosești aparatul. Aceasta poate să fie mică, medie sau mare.

Un capsator electric cu o putere a motorului mică îți va fi de folos doar în cazul în care îl vei folosi pentru sarcini simple, și pe materiale foarte ușoare. De exemplu, pentru capsarea afișelor, a cartonului, a hârtiei sau a pânzei. Va funcționa pe bază de baterii.

Pentru utilizarea capsatorului în proiecte personale de complexitate redusă, un motor cu o putere medie este mai mult decât suficient. Este vorba despre capsatoarele de tip hobby sau semi-profesional, care sunt alimentate cu acumulator sau la priză. Indiferent de tipul de alimentare, puterea va fi moderată.

Vei avea nevoie de o baterie de 3,6V sau conectarea la o priza de 220V. Cu un astfel de aparat vei putea capsa materiale textile, piele, carton sau lemn moale.

Așa cum era de așteptat, cel mai bun capsator electric pentru a fi folosit în regim profesional este unul cu conectare la priză prin cablu. Acesta va oferi cea mai mare putere, iar performanțele motorului pot atinge și 1500W. În cazul în care cauți un capsator pentru a fi folosit în construcții, îți recomandăm să nu alegi ceva mai slab.

Frecvența

Capsator electric hobbySe referă la numărul de capse propulsate pe minut, și dictează cât de rapid îți vei face sau nu treaba în funcție de modelul pe care îl vei alege. Bineînțeles, nu vei avea nevoie de un capsator cu o frecvență de capsare foarte mare dacă îl vei folosi doar pentru sarcini simple.

Un capsator electric cu un tiraj redus, de 20-30 de capse pe minut este tot ce ai nevoie pentru un capsator în regim hobby.

Capsatoarele cu o frecvență moderată de 60 de capse pe minut, sunt potrivite dacă ai de gând să folosești capsatorul mai des, pentru diverse proiecte sau reparații. Acest capsator îți va permite o viteză de lucru satisfăcătoare, lansând o capsă pe secundă. 

Modele mai performante au un tiraj mare si o putere potrivită pentru a putea fi folosite și în construcții, acolo unde vor fi foarte solicitate, și performanța și viteza fac o diferență remarcabilă. Un astfel de capsator electric poate ajunge să lanseze  chiar și 100 de capse pe minut.

Model convențional sau multifuncțional

În funcție de tipul consumabilelor de care ai nevoie, poți alege un model convențional sau multifuncțional. Modele convenționale folosesc capse de tip U care pot fi folosite pentru diferite sarcini precum fixarea mochetei, fixarea cablurilor, tapițerie, și alte reparații de rutină.

Acest tip de capse asigură o fixare de rezistență moderată. Bineînțeles, după o perioadă de timp va fi necesar să refaci stocul de capse, de aceia verifica din timp disponibilitatea acestora precum și prețurile, pentru a putea anticipa cheltuielile ulterioare.

În cazul în care îți dorești să folosești capsatorul pentru a lucra cu mobila sau cu lemn masiv, ai nevoi de un capsator ce poate funcționa și ca pistol cu cuie.  Un astfel de model multifuncțional este deosebit de practic în regim profesionist.

Va putea folosi diferite tipuri de capse, mai groase sau mai subțiri, precum și cuie de diferite dimensiuni în funcție de nevoile impuse de material. O astfel de versatilitate poate fi un avantaj puternic.

De asemenea, prinderea cu ajutorul cuielor este deosebit de rezistentă, dar și foarte puternică, ceea ce înseamnă că propulsarea va cere luarea unor măsuri de precauție pentru a evita accidentele nedorite. De asemenea, verifică mereu tipul de capse și cuie compatibile înainte de a cumpăra un capsator sau consumabile pentru acesta.

Dimensiunea capselor

Capse pentru capsator lemnExistă mai multe tipuri de capse, dar cel mai simplu mod de a le diferenția este în funcție de dimensiuni și grosime. Astfel se pot diferenția capse fine, moderate sau robuste. Așa cum probabil ai anticipat, un material mai dur va necesita capse mai mari si mai groase și invers.

După ce îți vei analiza bine nevoile și scopul în care vei folosi capsatorul, vei decide ce fel de capse va trebui să poată folosi aparatul. Capsele fine sunt potrivite pentru materiale subțiri, și sunt folosite în diverse proiecte ușoare de bricolaje, capsarea hârtiilor pe un avizier sau  repararea tapițeriilor.

Sunt fabricate cel mai adesea din fir metalic galvanizat și pot avea o lungime a picioarelor de 3-16mm, iar dimensiunea capului sau a coroanei poate atinge 9-13mm.

Materialele ceva mai dure necesită capse mai groase. În general, lemnul va cere o grosime mai mare a  firului capsei. Cel mai bun capsator electric în acest caz ar fi unul ce folosește capse cu o grosime de 1.1-1.25mm, cu o adâncime a picioarelor de 15-40mm și o lungime a coroanei de 5.8-6mm.

Profesioniștii vor avea nevoie și de un capsator electric ce folosește capse groase pentru a-l folosi în asamblarea mobilei sau diverse reparații mai grele, precum cele de acoperiș. Lungimea acestora se încadrează între 19-50mm iar capul are o dimensiune de se încadrează în valorile de 10.7-26.5mm.

Materialul din care sunt fabricate capsele este de asemenea important, el influențând mult calitatea prinderii dar și rezistența acesteia. Profesioniștii recomandă oțelul inoxidabil ca fiind cel mai fiabil material.

Producătorul

Nu în ultimul rând, atunci când cumperi un asemenea aparat trebuie să ții cont de brandul care l-a fabricat. Nu este recomandat să cumperi un capsator no-name întrucât acestea tind să nu reziste, chiar dacă au un preț ceva mai redus.

Orientează-te înspre producători cu renume în nișa de bricolaje și utilaje pentru construcții. Câteva nume care ți-ar putea atrage atenția sunt: Bosch, Black&Decker, Skill, Stern, Einhell.

De asemenea, asigură-te că îți completezi imaginea de ansamblu asupra unui produs consultând părerile altor cumpărători, foarte ușor de găsit, mai ales dacă vei cumpăra online. Acestea fiind cele mai sincere recenzii, vei putea identifica cu mai multă ușurință cel mai bun raport calitate-preț și cel mai bun capsator electric.

Cel mai bun capsator electric: recomandări

Folosind criteriile de mai sus am studiat oferta pieței și părerile cumpărătorilor pentru a va putea recomanda câteva modele de capsatoare electrice cu un raport calitate/preț excelent.

1. Capsator electric Bosch PTK 14 EDT

Capsator electric Bosch PTK 14 EDTDuoTac – optional este posibila impuscarea simultana a doua capse.
Ajustarea electronica a fortei de impact pentru rezultate optime in functie de materialele capsate si de lungimea capselor folosite.
Sistem usor de folosit Push + Release pentru actionare controlata: apasati ciocul capsatorului pe piesa de lucru si actionati butonul de declansare.
Magazie de capse usor de incarcat cu indicator al nivelului de incarcare (maxim 100 cuie/capse).

Vezi detalii si pret

2. Capsator electric Bosch PTK 3,6 Li

Capsator electric Bosch PTK 3,6 LiMic, usor, compact – cel mai usor manevrabil din clasa sa.
Dispare efectul de memorie, nu se autodescarca: intotdeauna gata de utilizare datortia tehnologiei acumulatorilor litiu-ion.
Sistem Push + Release cu deservire usoara pentru declansarea controlata a tragerii.
Magazie de capse cu alimetare usoara si indicator al nivelului de umplere.
Cu utilizare diversificata la fixarea materialelor subtiri pe lemn moale.

Vezi detalii si pret

3. Capsator electric Trotec PTNS 10‑230V

Capsator electric Trotec PTNS 10‑230V

Este dotat cu un motor puternic de 45 wați.
Datorită lui, capsatorul deține o putere mare de împuşcare dar și o viteză mare de capsare.
Sunt posibile până la 20 de capsări în lemn pe minut.
Potrivit pentru capse de tip 53 și cuie de tip 47.
Posibilitatea utilizării mai multor lungimi de capse şi materiale, pentru un rezultat optim.
Rază mare de acțiune, prin lungimea de 3 m a cablului

Vezi detalii si pret

4. Capsator electric cu cablu Skil pentru capse si cuie

Capsator electric cu cablu Skil pentru capse si cuieEste o unealta compacta si usoara, care permite efectuarea rapida si simpla a lucrarilor de fixare a diverselor materiale, cu capse sau cuie.
Capsatorul electric este echipat cu un sistem de control al percutiei, deci puteti regla forta cu care cuiele sau capsele sunt introduse in materialul prelucrat.
Foloseste capsele cu o larga disponibilitate, tip 53, de 8-16 mm si cuie de tip 40, 47 si 48, de 15-16 mm.
Asigura fixarea rapida si continua, cu capse sau cuie, a diferitelor materiale: de la lemn la materiale plastice, de la tesaturi la spume.

Vezi detalii si pret

5. Capsator electric Novus J-105 EADHG

Capsator electric Novus J-105 EADHGCapsator electric Novus J-105 EADHG cu functie de lovire suplimentara.
Siguranta contra declansarii si reglaj al fortei de lovire.
Lungime cablu: peste 3m.
Se foloseste cu cleme de tip A, H, D, G si cuie de tip E.
Tip alimentare: La retea.
Suprafata lucru: Lemn.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată