Cuprins
- 1 Top 3 cititoare de coduri de bare recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun cititor de coduri de bare?
- 3 Cum alegi cel mai bun cititor de coduri de bare
- 4 Cel mai bun cititor de coduri de bare: recomandări
- 4.1 1. Cititor coduri de bare wireless Zebra DS8178
- 4.2 2. Cititor cod bare Honeywell Orbit 7190g, USB, 7190G-2USBX-0
- 4.3 3. Scanner coduri de bare cu laser LabelLife LP-WX70D, portabil 1D
- 4.4 4. Cititor coduri de bare Motorola Symbol LS1203, cu stand
- 4.5 5. Cititor coduri de bare Datalogic QuickScan QW2120, USB, stand
Cum alegi cel mai bun cititor de coduri de bare în 2024? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă cititorul de coduri de bare potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Sistemele de identificare ale bunurilor au devenit baza succesului în administrarea și controlul stocurilor.
Codurile de bare optimizează sistemul de inventariere, administrarea bunurilor, utilizarea resurselor și viteza de muncă, diminuând, în același timp, riscul erorilor neplăcute.
Totuși, pentru ca acestea să fie de ajutor, este nevoie să le folosești împreună cu dispozitivele potrivite de capturare a datelor, cum sunt cititoarele de coduri de bare.
Află din acest ghid cum să alegi cel mai bun cititor de coduri de bare.
Top 3 cititoare de coduri de bare recomandate
- Cititor coduri de bare wireless Zebra DS8178
- Zebra DS8178 oferă performanțe de scanare fără precedent, astfel încât casierii și clienții self-checout să poată scana cu ușurință orice cod de bare de prima dată, de fiecare dată.
- Vezi detalii si pret
- Cititor cod bare Honeywell Orbit 7190G-2USBX-0
- Principalele caracteristici sunt: detectarea si configurarea automata a interfetei, performanta superioara de citire, cap de scanare ajustabil, mod de utilizare dual, specific tehnologiilor incorporate.
- Vezi detalii si pret
- Scanner coduri de bare cu laser LabelLife LP-WX70D
- LP-WX70D este un scanner de coduri de bare 1D fara fir cu cradle si este optimizat special pentru o activitate intensa de scanare. Rezistent la utilizari repetate si foarte usor de folosit pentru operatori.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun cititor de coduri de bare?
Din ce în ce mai multe industrii necesită scanere sau cititoare de coduri de bare pentru a facilita inventarierea, controlul stocurilor, vânzarea și cumpărarea de bunuri.
Un cititor de coduri de bare potrivit pentru afacerea ta contribuie la optimizarea muncii angajaților tăi, ceea ce duce la clienți mai fericiți.
În același timp, poți face mai multe vânzări, să servești mai mulți clienți, într-un timp foarte scurt, ceea ce ar trebui să ridice profitul afacerii tale.
Avantajele pot fi diverse în funcție de domeniul de activitate pentru care ai nevoie de un cititor de coduri de bare, dar te vei putea bucura de ele, doar atunci când vei fi ales cel mai bun astfel de aparat.
Acestea pot să difere foarte mult, în funcție de tehnologia utilizată pentru scanare, dimensiune, rezistența la condițiile de muncă, manevrare, tipul de coduri pe care le poate citi etc.
Cum alegi cel mai bun cititor de coduri de bare
Este nevoie să fii foarte bine informat pentru a face o achiziție bună. De aceea este recomandat să citești un ghid de cumpărături ca acesta de față.
Vei afla toate criteriile de selecție care să te ajute să alegi nu doar un produs de calitate, dar și cel mai potrivit pentru industria în care activezi.
În plus, la final vei descoperi și cele mai bune produse de pe piață, disponibile chiar acum la un raport calitate/preț excelent.
Iată așadar care sunt chestiunile pe care nu ar trebui să le scapi din vedere.
Tipul de cititor de coduri de bare – Tehnologia de funcționare
Unul dintre cei mai importanți factori de verificat înainte să cumperi un astfel de dispozitiv este tehnologia de scanare cu care funcționează.
Acest aspect este în legătură directă cu tipul de coduri de bare pe care îl vei citi, precum și cât de mult vei folosi aparatul. Iată care sunt principalele tehnologii:
Cititor de coduri de bare cu laser
Acesta este cel mai cunoscut tip de cititor de coduri de bare. Folosește un laser cu lumină roșie pentru a citi codurile de bare. Acestea pot recunoaște doar coduri de bare lineare (1D), dar sunt cea mai avantajoasă variantă financiar.
Modelele standard pot citi de la o distanță de câțiva centimetri ajungând până la aproximativ 30 cm, în funcție de dimensiunea codului de bare.
Cititoarele de coduri de bare cu laser care au integrată și tehnologia Bluetooth sunt mici și ușor de utilizat. Datorită portabilității sporite, sunt soluția perfectă pentru inventariere.
La avantaje mai amintim viteza foarte mare de operare, existând modele care pot efectua și 100 de scanări pe secundă. De asemenea, sunt foarte precise și puternice, reușind să citească aceste coduri de la distanțe mari în comparație cu alte tehnologii.
Lumina ambientală poate să afecteze precizia recunoașterii. În plus, majoritatea acestor cititoare de coduri de bare nu pot recunoaște codurile de bare de pe un ecran, cum ar fi de pe telefon.
Cititor de coduri de bare CCD
Acestea funcționează pe bază de imagini. Practic au încorporat un aparat de fotografiere pentru a poza codul de bare, urmând să interpreteze apoi caracteristicile acestuia. La fel ca cele cu laser, și acestea emit o lumină roșie atunci când activezi scanarea.
Avantajele acestora stau în faptul că sunt foarte durabile. Deoarece nu au componente interne care se mișcă, pot rezista mai mult decât cititoarele cu laser. Sunt mai ieftine și nu au nicio problemă să efectueze citiri în condiții de luminozitate puternică sau de pe un ecran.
Ca dezavantaje, cititoarele CCD nu pot să recunoască acele coduri de bare care sunt mai late decât lungimea liniei de scanare. De asemenea, acestea pot citi codurile de bare care se află la o distanță destul de apropiată de scaner.
Cititor de coduri de bare 2D
Acestea sunt ideale pentru a citi mai multe tipuri de coduri de bare. Spre deosebire de alte modele, acestea capturează un câmp vizual pentru a decoda rezultatul.
Deoarece scanează o arie mai largă, acestea pot citi coduri de tip 1D dar și 2D precum: coduri QR, Data Matrix, PDF417.
Acestea sunt cele mai performante modele, fiind ideale pentru cei care au nevoie de scanare rapidă, precum cei care lucrează în cazul unor evenimente sau în medii exterioare.
Sunt versatile, și pot scana coduri de pe aproape orice suprafață, inclusiv computere și telefoane, fiind capabile să scaneze chiar și prin sticlă. Pot să recunoască chiar și codurile de bare care au fost avariate.
Totuși sunt cele mai scumpe, ceea ce le face o opțiune mai greu de obținut.
Forma
Când ai decis ce tip de scaner vrei, următoarea întrebare este ce formă va avea acesta. Majoritatea suntem familiarizați cu scanerele tip armă și cu cele instalate în blat pe care le vedem la casierii. Există mai multe tipuri și aici și vom vorbi despre fiecare în parte.
Cititor de coduri de bare cu mâner
Acestea sunt de departe cele mai comune scanere pentru coduri de bare. Sunt preferate deoarece utilizarea lor este comodă și simplă. Trebuie doar să îndrepți cititorul spre un cod de bare și să apeși pe un trăgaci.
Acestea sunt disponibile cu sau fără cablu. De asemenea, unele pot fi adaptate pentru a funcționa ca cititor hands-free.
Tot aici menționăm o subcategorie, aceea a cititoarelor de coduri de bare pentru medii de lucru dure. Acestea sunt special concepute pentru a rezista în condiții dure de utilizare.
Au o carcasă mai robustă care ajută la absorbția șocurilor. De asemenea, sunt dotate cu IP-65 pentru a rezista la apă și praf, precum și la căzături pe beton de la înălțimi destul de mari.
Cititor de coduri de bare tip inel
Pentru cei care lucrează în ambalare, depozitare sau curierat, acest tip de scanner este ideal, având o formă ergonomică. Sunt concepute pentru a scana la distanțe mici, foarte rapid cu minim de efort fizic.
De cele mai multe ori sunt fără fir, sau sunt conectate printr-un fir la un computer mobil prins de încheietură.
Majoritatea pot scana coduri 2D, dar există și modele care folosesc alte tehnologii. Există și modele tip mănușă sau care se aplică pe două degete.
Scannere fixe
Există mai multe modele de cititor de coduri de bare fixe.
Un prim model este cel al cititoarelor de coduri de bare de masă. Acestea se folosesc în medii industriale, la casierii sau în cadrul magazinelor cu activitate limitată, cum sunt chioșcurile.
De asemenea, pot fi folosite în cadrul liniilor de asamblare, existând modele care funcționează la viteze mai mici sau mai mari.
Există și modele care oferă mai multă flexibilitate. Acestea sunt cunoscute și ca Presentation Scanners, care sunt menite pentru citirea hands-free, fără să fie nevoie să apeși pe un buton pentru ca citirea să se înregistreze în sistem.
Totuși, la nevoie, acestea pot fi ridicate și îndreptate spre un cod de bare cu ușurință. Acestea au o arie de citire largă, reducând astfel nevoia de a îndrepta foarte precis scanerul spre un simbol.
Deoarece pot scana multe obiecte rapid, sunt utilizate în industria retail.
Tot aici menționăm și cititoarele de coduri de bare cu montare în blat, eventual însoțite de un cântar încorporat. Sunt cel mai populare în magazinele alimentare și supermarketuri.
Pot scana coduri de bare din două locuri, fie de pe laterala unui produs, fie de pe fundul acestuia. Acesta sunt disponibile într-o mare varietate de viteze putând astfel să alegi un model care este potrivit pentru afacerea ta.
Cititor de coduri de bare tip terminal mobil
Aceste computere mobile mici, fac mai mult decât a scana un cod de bare. Sunt apreciate deoarece oferă mai multă libertate, din moment ce atât computerul cât și cititorul de coduri de bare sunt în același dispozitiv.
În timp ce alte scanere trebuie să rămână conectate la un computer, aceste modele pot fi mutate cu ușurință și fără limitări, toată informația recepționată de cititor fiind stocată și procesată în memoria internă a calculatoruluI.
Acesta poate și să stabilească anumite conexiuni prin WI-FI sau rețele mobile (WAN). Sunt potrivite pentru cei care lucrează în invetariere sau urmărirea bunurilor stocate.
Cu sau fără fir
Orice cititor de coduri de bare trebuie să poată comunica cu un computer pentru a-i transmite informația recepționată în urma scanării. În trecut au existat doar dispozitive cu fir.
În continuare cititoarele care se conectează la un computer prin USB sunt cele mai populare. Acestea sunt ușor de utilizat și sunt mai avantajoase ca preț.
Totuși cititoarele de coduri de bare fără fir sunt din ce în ce mai populare devenind mai accesibile. De regulă sunt scanere cu mâner care funcționează la fel ca cele cu fir.
Comunicarea cu computerul se face cu ajutorul unui receptor pe care îl introduci în unul din porturile USB ale acestuia, la fel cum faci în cazul mouse-lui de fără fir.
Altele nu au nevoie de un astfel de receptor, atâta timp cât dispozitivul pereche are suport pentru conexiunile Bluetooth. În funcție de calitatea tehnologiei Bluetooth cu care vine cititorul, informația se va putea transmite fără întreruperi de la o distanță mai mare sau mai mică.
Este ideal să alegi un scaner care păstrează legătura wireless de la o distanță cât mai mare. Acestea sunt de preferat și pentru că sunt mai confortabil de utilizat creându-se mai puțină dezordine din cauza firelor.
Ecranul cititorului de coduri de bare
Nu toate cititoarele de coduri de bare au un display. Va trebui să determini dacă ai sau nu nevoie de acesta, precum și complexitatea informațiilor pe care le poate afișa. Monitorul le poate fi de folos angajaților, semnalând eventuale erori de scanare.
Cititoarele de coduri de bare care au un ecran, îndeplinesc, de regulă, sarcini mai complexe. De exemplu, poți introduce sau extrage informații dintr-un sistem de inventariere. Altele pot fi folosite și ca telefon mobil.
Pe de altă parte, în funcție de nevoile tale și capacitățile angajaților, un scanner simplu s-ar putea dovedi mai practic. Acesta poate fi mai simplu de folosit, cu un risc de eroare diminuat și perioada de învățare pentru a-l opera va fi mai scurtă.
Portabilitate
Nu pierde din vedere mediul în care vei folosi cititorul de coduri de bare. Dacă îl vei folosi într-un spațiu exterior, acesta trebuie să îndeplinească unele condiții: să fie durabil, rezistent la apă, rezistent la temperaturi extreme, fără fir.
Pe de altă parte, dacă îl vei folosi pentru vânzări, nu ai nevoie de aceste caracteristici.
Cititoare de coduri de bare cu GPS sunt utile atunci când ai obiecte care își pot schimba zona în care sunt depozitate. Atunci când le scanezi, GPS-ul va reține locația obiectului, înregistrând cea mai apropiată zonă de stocare din acel loc.
Spre exemplu, dacă scanezi o piesa de echipament sportiv, scannerul va detecta locația și o va înregistra în sistemul de inventariere. Astfel știi mereu cu exactitate unde se află bunurile din depozitul tău.
Un astfel de cititor de coduri este ideal atunci când lucrezi cu echipamente scumpe, sau când împarți depozitul cu cineva.
Concluzii
Poți găsi cel mai bun cititor de coduri de bare online. Piața este destul de ofertantă, și cu puțină atenție, acum că ești bine informat, vei reuși să alegi cel mai bun model pentru afacerea ta, destul de rapid.
Mulți au fost mulțumiți de cititoarele pe care le-au achiziționat astfel, deoarece procesul a fost unul simplu, nu au pierdut timp prețios și au găsit un preț mai bun decât în magazinele fizice.
Nu uita că poți consulta părerea altor utilizatori înainte de a alege tu un model. Astfel, te asiguri că nu vei avea parte de surprize neplăcute atunci când vei primi produsul.
Acum că știi aceste informații ești gata să cumperi cel mai bun cititor de coduri de bare.
Cel mai bun cititor de coduri de bare: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de cititoare de coduri de bare care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Cititor coduri de bare wireless Zebra DS8178
Zebra DS8178 se ridică deasupra cititoarelor convenționale, oferind performanțe de scanare fără precedent, astfel încât casierii și clienții self-checout să poată scana cu ușurință orice cod de bare de prima dată, de fiecare dată.
Obțineți o gamă largă de inovații, inclusiv surse de alimentare interschimbabile – baterie PowerPrecision+ și un condensator PowerCap.
Și fiecare imagine din seria DS8100 este concepută cu ADN -ul DataCapture, ecosistemul software exclusiv al Zebra care simplifică fiecare etapă a experienței de scanare.
2. Cititor cod bare Honeywell Orbit 7190g, USB, 7190G-2USBX-0
Produsul cititor coduri de bare Honeywell Orbit 7190g, USB este un scaner laser omnidirectional fiind regasit mai des in retail.
Principalele caracteristici sunt: detectarea si configurarea automata a interfetei, performanta superioara de citire, cap de scanare ajustabil, mod de utilizare dual, specific tehnologiilor incorporate.
Doua tipuri de tehnologii intr-un singur scanner: laser si imager, garantie de 3 ani.
Scanerul este compatibil cu marea majoritate a sistemelor POS de pe piata.
3. Scanner coduri de bare cu laser LabelLife LP-WX70D, portabil 1D
LP-WX70D este un scanner de coduri de bare 1D fara fir cu cradle si este optimizat special pentru o activitate intensa de scanare.
Rezistent la utilizari repetate si foarte usor de folosit pentru operatori.
Acest cititor performant este si rezistent datorita structurii carcasei din ABS si poate scana cu o precizie ridicata codurile de bare 1D.
Modelul LP-WX70D cu cradle este pentru incarcarea acumulatorului si comunicatie intre terminalul mobil LP-WX70.
4. Cititor coduri de bare Motorola Symbol LS1203, cu stand
Cititorul de coduri de bare Motorola Symbol LS1203 nu trebuie sa le lipseasca operatorilor care lucreaza in depozit sau la casa de marcat, precum si in orice alt punct ce necesita scanarea rapida a unui volum mare de coduri.
Cititorul Motorola Symbol LS1203 prezinta o viteza mare de scanare si un grad ridicat de acuratete, astfel ca este ideal de folosit in activitati de inventariere, vanzare, gestiune, logistica si multe altele.
Este prevazut cu un stand negru pentru sustinerea cititorului de coduri de bare.
5. Cititor coduri de bare Datalogic QuickScan QW2120, USB, stand
Imagerul Datalogic QW2120 este mic si usor iar designul sau ergonomic il face confortabil pentru a putea fi folosit zi de zi.
Ofera o performanta de citire ridicata pe majoritatea codurilor 1D (lineare) si prezinta un unghi de scanare lat cu o linie de scanare extinsa ce este perfecta pentru capturarea codurilor de bare mai lungi si mai late.
Scannerul de coduri de bare Datalogic QW2120 este dotat cu tehnologia „Green Spot”, o tehnologie certificata Datalogic pentru feedback pozitiv direct pe codul de bare citit.