Cuprins
- 1 Top 3 colțare recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun colțar pentru acasă?
- 3 Cum alegi cel mai bun colțar pentru acasă
- 4 Cel mai bun colțar pentru acasă: recomandări
Cum alegi cel mai bun colțar pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă colțarul potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Indiferent că o numești sufragerie, cameră de zi sau zona de relaxare, aceasta este considerată de cele mai multe familii inima casei. Este spațiul comun al întregii familii și locul care îi găsește cel mai adesea pe toți împreună.
Mobilierul din camera de zi este crucial pentru ca toți membrii familiei și oaspeții dragi să se simtă confortabil în acest spațiu, iar canapeaua este cu siguranță vedeta sufrageriei.
Uneori însă, este o idee mai bună să instalezi un colțar în loc de o simplă canapea, mai ales dacă ai o familie numeroasă sau locuința ta este vizitată de mulți prieteni.
Poți afla în acest articol, unde au găsit alți clienți fericiți un colțar la un preț foarte bun, dar și cum poți alege cel mai bun colțar pentru acasă.
Top 3 colțare recomandate
- Coltar extensibil
VIOLET - Coltarul Violet are un design elegant ce se potriveste in orice living si se transforma intr-un loc preferat de relaxare a intregii familii.
- Vezi detalii si pret
- Coltar extensibil CD Sofa Giulia
- Extensia transforma coltarul in pat cu dimensiunea de 155 x 232 cm, iar spatiul de depozitare poate fi folosit pentru pastrarea lenjeriei si a pernelor.
- Vezi detalii si pret
- Coltar extensibil reversibil Siena Lux
- Atat dimensiunea cat si lada de depozitare a acestui coltar ofera spatiu suficient pentru relaxare, dar si pentru depozitarea accesoriilor de dormit.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun colțar pentru acasă?
Există câteva motive pentru care oamenii preferă să cumpere un colțar. În primul rând, sunt o metodă foarte eficientă de a maximiza spațiul din cameră fără a o aglomera. De fapt, este o metodă mult mai bună decât aceea de a instala o canapea și o pereche de fotolii.
Motivul pentru care sunt atât de eficiente este faptul că elimină necesitatea de a mai pune și alte scaune, dar și faptul că folosesc foarte bine spațiul de colț. Asta deschide mai mult spațiu în mijlocul camerei.
În al doilea rând, un colțar este foarte confortabil. Pentru mulți contează foarte mult că se pot așeza cu picioarele pe colțar într-o poziție confortabilă.
Nu în ultimul rând, un colțar este scuza ideală pentru a petrece timp de calitate cu membrii familiei și cu prietenii.
Cum alegi cel mai bun colțar pentru acasă
Pentru a putea face o alegere pe care să nu o regreți însă este necesar să fii foarte bine informat. Poate că nu știi încă răspunsul la următoarele întrebări:
Ce tip de colțar este cel mai potrivit pentru tine? Care este forma care este cea mai eficientă cu spațiul tău? Din ce materiale trebuie să fie construit cel mai bun colțar? Cât de mult contează culoarea și stilul acestuia și cum le poți alege pe cele ce se potrivesc estetic cu sufrageria ta?
Răspunsul la aceste întrebări este foarte important pentru a alege un colțar de care să fie mulțumit fiecare membru al familiei tale.
Având în vedere că oferta de pe piață este foarte diversificată, te poți simți destul de copleșit atunci când vrei într-adevăr să faci o alegere bună. Probabil că nu înțelegi de ce două colțare care arată la fel, au prețuri atât de diferite.
Ei bine, pentru a face lumină în căutările tale, am pregătit acest ghid de cumpărături, cel mai complex pe care îl vei găsi online, care conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a face o alegere foarte bună.
La final, îți vom face și câteva recomandări de colțar la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Așadar, pentru a alege cel mai bun colțat pentru sufrageria ta, citește cu atenție următoarele informații importante.
Tipul de colțar
Nevoile diferă de la o familie la alta, de aceea producătorii sunt pregătiți cu piese de mobilier care să îți satisfacă nevoile. Așadar, pe piață vei găsi fie un colțar fix, fie un colțar extensibil.
Colțar fix
Este ușor de înțeles că acestea nu poate fi folosit ca pat. Poți trage un pui de somn pe șezutul acestuia, dar nu îl poți oferi ca pat pentru oaspeți.
Cu toate acestea, este un colțar care poate să aibă mai multe avantaje estetice. De exemplu, poate avea un aspect mai suplu, și să fie dotat cu picioare mai înalte care să adauge valoare estetică acestuia.
Colțar extensibil
Acesta este o soluție ideală pentru familiile mari sau pentru cei care nu au o cameră de oaspeți. Acesta se poate extinde pentru a îndeplini funcția de dormitor.
Dacă plănuiești că folosești colțarul pe post de pat în fiecare noapte, este foarte important ca acesta să fie dotat cu o canapea de calitate care să îți permită să dormi într-o poziție corectă și relaxantă.
Sistemul de extensie al colțarului
Dacă plănuiești să cumperi un asemenea colțar, trebuie să fii foarte atent a sistemul de extensie. Acesta poate fi de mai multe tipuri la rândul său. O soluție simplă de manevrat este extensia tip sertar. Partea de sub zona de șezut este extrasă afară și adusă la același nivel cu șezutul, devenind astfel un pat.
Sistemul tip ribalta presupune desfășurarea patului prin tragerea spătarului și a zonei de șezut în față. Este un sistem sigur și foarte ușor de folosit de orice membru al familiei. Oferă cel mai înalt grad de confort deoarece poți alege salteaua care și se pare cea mai confortabilă. Totuși, lungimea patului poate ajunge până la 2,10 metri, deci trebuie să te asiguri că ai suficient spațiu.
Sistemul tip doppel liege pre supune tragerea zonei de șezut care va determina coborârea spătarului. Este o variantă mai prietenoasă cu spațiul deoarece patul este desfășurat pe lățime.
Cel mai simplu sistem este însă acela tip clic-clac. Acesta presupune glisarea spătarului în față, și apoi rabatarea acestuia în poziție orizontală. Totuși, acesta poate fi mai greu de manevrat pentru unii membrii ai familiei.
Forma colțarului
Poate că te gândești că un colțar e un colțar și să nu e mare filosofie. În realitate însă, e posibil să fii surprins de varietatea de forme care există pe piață.
Poți alege de la colțare în formă de L sau de U, la modele circulare, modulare, canapea cu extensie pentru picioare tip divan, modele cu brațe sau fără. Alegerea de care o vei face va influența major modul în care vei folosi și amenaja spațiul din sufragerie.
Iată mai jos care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei forme de colțar.
Colțar în formă de L
Acesta este cel mai popular colțar de pe piață. Este caracterizat de o formă asimetrică, cu una din laturi mai lungă decât cealaltă. Poate fi o soluție bună pentru o familie numeroasă deoarece poți găsi variante de până la 6 persoane.
Încape foarte bine în zonele de living mici sau medii. Deoarece va ocupa cel mai probabil doi pereți, va lăsa suficient spațiu în mijlocul camerei.
Un colțar în L simplu nu oferă multe posibilități de amplasare, dar poți oricând să alegi variante mai complexe. Una din ele este colțarul în L cu latură reversibilă. Acesta îți permite să ajustezi latura mai lungă în orice parte a camerei dorești. De asemenea, poți alege o variantă cu spațiu de depozitare dacă ai nevoie să gestionezi mai bine obiectele din sufragerie astfel.
Colțar în formă de U
Acesta are o formă simetrică, atât latura din dreapta cât și cea din stânga fiind egale. Sunt ideale pentru a petrece timp cu familia în camera de zi. Deoarece ambele laturi sunt la fel de lungi, ambii parteneri vor putea sta întinși pe pat, iar copiii pot sta așezați în zona de colț.
Găsești variante chiar și pentru 6 persoane sau mai mult, deoarece aceste colțare sunt mai voluminoase. Vei avea nevoie însă de mai mult spațiu de perete pentru acest model.
Colțar circular
Acesta este un model modern potrivit pentru un living mare. Asta deoarece, arată cel mai bine și este cel mai practic atunci când este așezat în mijlocul camerei. De regulă, aceste modele sunt foarte robuste și au cel puțin 6 locuri.
Este o variantă care oferă intimitate și care încurajează conversațiile. O idee bună este să instalezi măsuța de cafea în cercul deschis al colțarului. Se potrivește într-un decor elegant sau minimalist.
Totuși, dacă ai nevoie de un colțar pe care să îl poți folosi pe post de pat, trebuie să uiți de această variantă deoarece nu este extensibilă.
Colțar modular
Acestea sunt soluții moderne pe care le poți folosi în funcție de nevoile tale. Un colțar modular este format din mai multe părți separate pe care le poți uni pentru a obține o formă ce funcționează cel mai bine pentru tine.
În funcție de necesități poți forma un colțar în formă de L sau de U, sau să ai o canapea cu două sau mai multe fotolii. Este o soluție preferată de persoanele cu living mare, deoarece un astfel de model este foarte spațios.
De asemenea, un astfel de colțar este și destul de scump, așadar te sfătuim să cântărești foarte bine necesitățile tale reale înainte de a cumpăra un colțar în această formă.
Colțar reclinat
Aceasta este cel mai bun colțar pentru persoanele care vor să se bucure de cel mai înalt nivel de confort la ei acasă. Este foarte bun dacă ai instalat în sufragerie un sistem home cinema, deoarece vei putea să te uiți la filme exact ca dintr-un cinematograf.
Cu toate acestea, este o variantă foarte costisitoare. Modul în care funcționează poate fi spectaculos. Există variante cu activare automată cu telecomandă.
Zona de spătar se va lăsa ușor pe spate în timp ce zona pentru picioare se va extinde, astfel încât vei putea sta așezat ca pe un șezlong.
Materiale
Materialele din care este construit colțarul vor determina în mare măsură rezistența acestuia. Părțile pe care va trebui să le verifici sunt: cadrul, umplutura saltelei de șezut și a pernelor, și tapițeria.
Cadrul colțarului
Cel mai bun colțar pentru acasă va avea un cadru din lemn sau din fier. Nu există altă variantă care să ofere o rezistență bună. Dacă vrei un colțar durabil, și noi bănuim că așa își dorește orice cumpărător, va trebui să ignori toate variantele cu cadru din PAL deși acestea sunt mai ieftine. PAL-ul este un material slab, care nu rezistă bine sub greutate, este sensibil la umezeală și se deteriorează mult mai repede.
Dacă alegi un model cu extensie, materialele care construiesc mecanismul de extensie trebuie să fie și ele durabile. Variantele bune sunt: lemnul masiv, plasa metalică sudată sau oțelul. Evită sistemele din aluminiu și benzi elastice deoarece acestea nu sunt rezistente.
Umplutura șezutului
Umplutura șezutului este foarte importantă. Aceasta este responsabilă atât pentru rezistența cât și de nivelul de confort pe care colțarul îl poate oferi. Este o idee bună să verifici duritatea șezutului.
Un șezut prea moale va face dificilă ridicarea de pe colțar, deși oferă un nivel de confort înalt. În timp ce, un șezut prea tare, va face inconfortabilă șederea în colțar, chiar și după puțin timp.
Vei găsi colțare cu șezut din arcuri sau din spumă cu memorie sau bureți din poliuretan. Un șezut cu arcuri este foarte rezistent, dar este zgomotos. Pentru o variantă extensibilă, spuma cu memorie este o alegere mai bună, deoarece oferă un nivel înalt de confort atât pe timpul zilei, cât și noaptea.
Este bine să nu alegi un colțar cu umplutură din burete. Dacă grosimea acestuia este mai mică de 12 cm, nu va fi deloc confortabil și se va deforma rapid. Totuși, mulți cumpărători preferă această variantă deoarece este mai ieftină și mai ușor de întreținut.
De obicei aceste colțare sunt îmbrăcate în huse detașabile ce se pot spăla la mașina de spălat. Dacă veri o variantă foarte confortabilă, alege un model cu husă termoreglabilă.
Umplutura pernelor poate fi din material sintetic, resturi de bumbac, sau puf de gâscă (o variantă mai costisitoare dar foarte confortabilă).
Tapițeria colțarului
Atunci când alegi tapițeria pentru colțarul tău trebuie să ai în vedere: preferințele proprii, confortul, rezistența materialului, precum și ușurința de a le întreține. Principalele tipuri de tapițerie sunt cele din piele, materiale sintetice sau materiale naturale.
Se consideră că cele mai bun colțat pentru acasă are tapițerie din piele. Aceasta poate fi piele naturală sau sintetică, unde cea naturală este mai scumpă, dar și mai rezistentă și mai estetică bineînțeles.
Un colțar din piele naturală are un preț mai ridicat decât celelalte variante, totuși, pielea este ușor de întreținut și devine mai frumoasă cu timpul.
În cazul celor din piele naturală, acestea sunt disponibile într-o gamă limitată de culori: alb, negru, maro, vișiniu, roșu, crem/bej. Cele din piele sintetică însă se găsesc în toate culorile.
Un colțar din stofă poate fi mai ușor integrat într-o sufragerie cu decor minimalist, modern sau scandinav. Acestea pot fi din stofă naturală sau sintetică. Poate fi din material natural precum bumbacul sau inul sau din materiale sintetice, acrilice sau pe bază de microfibre.
În timp ce materialele sintetice sunt mai ușor de întreținut și nu sunt foarte sensibile la pete, așa cum sunt cele naturale, majoritatea specialiștilor recomandă materialele de proveniență naturală deoarece sunt mai confortabile și permit o respirație mai bună a pielii.
Dacă ești adeptul stilului vintage sau romantic, poți alege un colțar cu o tapițerie deosebită, din catifea sau mătase, sau stofă cu imprimeu floral. Tehnologia a făcut posibilă dezvoltarea unor materiale tratate special pentru a nu absorbi lichidele și pentru a fi foarte rezistente la pete.
Dimensiunea colțarului
Înainte de a te îndrăgosti de un model de colțar este bine să știi exact ce dimensiuni trebuie să aibă acesta. Echipează-te cu o ruletă și măsoară locul în care intenționezi să instalezi colțarul. Nu măsura din ochi, deoarece imaginația nu este un reper sigur niciodată.
Așadar, înainte de a porni la cumpărături trebuie să ai în vedere dimensiunile camerei, dar și numărul de persoane care vrei să poată sta așezate pe canapea. Nu uita că pe piață vei găsi atât variante mai mici pentru sufragerii mai mici, cât și variante mai spațioase pentru livinguri mai mari.
Dacă vei cumpăra o variantă extensibilă, nu uita să verifici dimensiunea colțarului în extensie, pentru a nu avea surprize neplăcute.
Nu uita să verifici dacă această piesă de mobilier va putea să intre la tine în casă. Compară dimensiunea colțarului cu cea a tocului ușii tale, a coridoarelor de la bloc , a liftului sau a scărilor.
Pentru a înțelege ce dimensiuni trebuie să aibă colțarul, este important să te gândești la cum îl vei folosi. Dacă îți va plăcea să stai întins pe el pentru a citi sau a te uita le TV, ar fi o idee bună să alegi un colțar cu o zonă de șezut mai adâncă. Dacă ai un spațiu mic, poți alege un colțar fără brațe sau o variantă tip șezlong.
Culori și stil
Este importat ca pe lângă rezistență și confort, colțarul să fie și plăcut ochiului. Această piesă de mobilier voluminoasă va fi remarcată cu siguranță, și este important ca restul mobilierului, precum și alte elemente de decor din încăpere să se potrivească stilistic cu colțarul.
Specialiștii spun că pentru un colțar, culorile neutre sunt cele mai potrivite. Aceasta este o investiție care vrei să îți placă și peste ani. Este deci cel mai bine să optezi pentru o canapea într-o culoare și un stil ce nu se va demoda.
Astfel, pentru a o asorta cu restul camerei în caz că vei renova, va fi suficient să îi schimbi accesoriile, precum fețele de pernă.
Nuanțele mai deschise de bej și gri se potrivesc cu aproape orice decor, dar sunt mai sensibile la pete. Dacă vei folosi foarte mult colțarul, poate fi o idee bună să alegi unul în bleumarin sau gri închis.
Aceste culori se potrivesc cu un decor modern, și sunt și mai practice deoarece petele nu sunt la fel de vizibile. În plus, dacă vrei să le înveselești, este suficient să adaugi câteva perne în culori mai puternice.
Dacă ești adeptul stilului clasic, cel mai probabil un colțar din piele maronie este alegere care se va potrivi cel mai bine cu livingul tău. Liniile curbate se potrivesc cel mai bine cu un decor clasic.
Pe de altă parte, dacă vrei un colțar modern, alege unul în linii drepte, simple, dar elegante.
Garanție și producători
Nu cumpăra niciodată un colțar dacă producătorul nu poate să îți ofere garanție. Aceasta ar trebui să fie de cel puțin 24 de luni. Orice producător care își respectă munca și lucrează cu materiale de calitate, va oferi o garanție pe măsură.
De asemenea, cei mai buni producători își vând produsele în magazine care au o bună reputație, așadar caută să cumperi o piesă de mobilier din magazinele care sunt lăudate de alți cumpărători.
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun colțar pentru acasă online. Ai mai multe avantaje atunci când cumperi online. În primul rând, este mult mai ușor și mai comod să găsești ceea ce cauți. Apoi, reducerile și promoțiile speciale sunt mult mai frecvente online, și poți ieși mai ieftin decât dacă ai cumpăra dintr-un magazin tradițional.
Nu în ultimul rând, este bine ca atunci când comanzi orice fel de produs online, să consulți părerea altor cumpărători atât asupra produsului cât și asupra magazinului. Îți poți da seama dacă produsul pe care îl vei primi acasă este așa cum te aștepți, sau dacă serviciile de livrare vor fi satisfăcătoare.
Ai acum la dispoziție toate informațiile necesare pentru a alege cel mai bun colțar pentru acasă.
Cel mai bun colțar pentru acasă: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de colțare pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Coltar extensibil VIOLET
Coltarul Violet are un design elegant ce se potriveste in orice living si se transforma intr-un loc preferat de relaxare a intregii familii.
Pernele detasabile aduc produsului un confort marit pentru odihna.
Modelul este extensibil, devenind un pat confortabil.
Salteaua este realizata din spuma poliuretanica de inalta densitate asezata pe un suport de arcuri sinusoidale.
Spatiu pentru depozitare: tip lada – Extensie: tip doppel liege (DL).
2. Coltar extensibil CD Sofa Giulia, montaj reversibil
Ansamblu construit pentru confort si relaxare, devine oaza de relaxare.
Extensia transforma coltarul in pat cu dimensiunea de 155 x 232 cm, iar spatiul de depozitare poate fi folosit pentru pastrarea lenjeriei si a pernelor.
Montaj reversibil in sensul in care sezlongul se poate monta dreapta sau stanga.
Structura: MDF; lemn fag si brad – Mecanism extensie: balama cu resort (tip lift).
Sezut: arcuri si poliuretan 28kg/mc (sezut+spatar) – Clasa duritate: moale spre mediu (ortopedica).
3. Coltar extensibil reversibil Siena Lux
Coltarul Siena transforma livingul dumneavoastra in cel mai atragator si confortabil loc prin culoare si linia simpla ce contureaza intregul aspect al acestei piese de mobilier.
Atat dimensiunea cat si lada de depozitare a acestui coltar ofera spatiu suficient pentru relaxare, dar si pentru depozitarea accesoriilor de dormit.
Structura: Arcuri sinusoidale + spuma poliuretanica – Structura cadru: Lemn + Pal + MDF.
Coltarul poate fi montat cu insula pe partea dreapta sau pe partea stanga!
4. Coltar extensibil Cotta Minimaxx Blaze
Coltar produs in Romania, construit cu linii suple, elegant si atractiv.
Suprafata pentru dormit 138 x 224 cm – Adancime sezut 60 cm – Inaltime sezut 45 cm.
3 perne medii pentru confort.
Structura: rama din lemn esenta tare si rasinoase; PAL fara formaldehida.
Mecanism extensie: extensibil – saltea rabatabila.
Baza: arcuri sinusoidale si poliuretan fara FCKW 25.38 densitate – 8 cm.
5. Coltar extensibil Rileft, reversibil, Perne flori
Coltarul Rileft este ideal pentru adeptii liniilor simple si clasice.
Coltarul este extensibil, cu spatiu mare de dormit, are sezutul pe arcuri cu burete si dispune de doua lazi pentru depozitare.
Coltarul este reversibil si poate fi montat si pe stanga si pe dreapta. Salteaua este realizata din arcuri de 14 cm inaltime cu feltru 1000 g/mp si mai multe tipuri de bureti.
Sezutul este forte confortabil, de duritate medie si are cusaturi pentru a impiedica deplasarea materialului.