Cum alegi cel mai bun compresor de aer pentru tine? Ce caracteristici trebuie sa aiba produsul potrivit nevoilor tale? Citeste in continuare pentru a afla.
Daca ai nevoie sa umfli lucruri mari sau grele cum ar fi anvelopele masinii sau saltelele cu aer, sau daca folosesti unelte cu aer comprimat cum ar fi aparate de vopsit sau chei dinamometrice, atunci ai nevoie de un compresor de aer performant.
Poti folosi cu incredere si aparatul de aer comprimat de la o benzinarie din apropiere sau o vulcanizare, dar daca doresti sa folosesti propriile unelte si preferi comoditatea propriului garaj, atunci trebuie sa ieri in calcul achizitionarea unui compresor de aer.
Modele cum ar fi Black&Decker CP2525G, Stanley DN200 sauMichelin MB5020 sunt foarte potrivite pentru proiectele casnice.
Poti arunca o privire pe gama completa de compresoare de aer pentru modele mai puternice potrivite aplicatiilor business sau industiale.
Top 3 compresoare de aer recomandate
- Compresor Black&Decker BD 205/24
- BD 205/24 este un compresor foarte fiabil, coaxial, cu un piston, actionat de un motor electric monofazat. Ventilatie fortata cu debit mare.
- Vezi detalii si pret
- Compresor de aer profesional monofazat Michelin MB5020
- Compresor profesional, coaxial, cu un piston, actionat de un motor electric monofazat. Grupul compresor are o constructie robusta.
- Vezi detalii si pret
- Compresor Stanley DN200, 6l, 1.5 CP, 8 Bar
- Compresor de aer fara ulei (cu piston teflonat), usor si compact si simplu de transportat. Utilizat acasa sau de cate ingineri de service.
- Vezi detalii si pret
Cel mai bun compresor de aer: ce sa cauti
Compresoarele de aer au dimensiuni si marimi diferite, designul si portabilitatea fiind doua aspecte importante.
Cu destul de multe modele disponibile, compresorul de aer potrivit pentru tine va depinde de tipul de operatiuni pentru care vrei sa il folosesti.
Criteriile de alegere includ tipul de pompa pe care il foloseste compresorul, design-ul acestuia si nivelul de presiune la care opereaza.
Pompa compresorului
Exista doua tipuri de pompe pentru compresor, cu ulei sau fara ulei. Tipul de pompa ales afecteaza nivelul de intretinere necesar.
Compresoarele cu pompe fara ulei sunt mai scumpe decat cele cu ulei, dar tinand cont de costurile de intretinere, atat in bani cat si in timp, pe termen lung diferenta tinde sa se anuleze.
Compresoarele cu pompe cu ulei au nevoie de intretinere periodica. FOlosind un rezervor de ulei va trebui sa verifici periodic nivelul acestuia si sa il inlocuiesti atunci cand este necesar.
Compresoarele de aer cu pompe pe ulei sunt mai silentioase decat cele fara ulei.
Design
Atunci cand vrei sa cumperi cel mai bun compresor de aer trebuie sa iei in considerare dimensiunile si portabilitatea acestuia.
Deoarece unele modele sunt foarte mari, asigura-te ca ai destul spatiu in debara sau garaj unde sa il poti depozita si sa il poti muta cu lejeritate.
Unele compresoare sunt dedicate proiectelor casnice mici, in timp ce altele sunt destinate utilizarii industriale.
Daca pui valoare pe diversitatea unei unelte, poti gasi modele de compresoare ce ofera in pachet si accesorii cum ar fi pistolul de vopsit sau de spalat.
Majoritatea compresoarelor de aer, indiferent de dimensiuni, sunt echipate cu un maner si roti ajutatoare pentru transport. Compresoarele foarte voluminoase datoreaza o parte din marimea lor rezervorului cu ulei.
Compresoarele cu ulei sunt si mai grele decat cele fara ulei. Cu cat un compresor este mai usor, cu atat mai usor va fi de transportat.
Daca portabilitatea este importanta pentru tine, cauta un model cu roti pentru deplasare care cantareste cat mai putin.
Debitul si presiunea compresorului
Nivelul de presiune livrat de compresor si debitul de aer determina capabilitatea acestuia de a functiona impreuna cu diverse scule pneumatice. Presiunea si debitul de aer determina tipul de scule pneumatice ce pot fi folosite impreuna cu compresorul.
Un compresor care livreaza o presiune de pana la 6 bari si un debit de pana la 150l/min este un compresor de presiune scazuta.
Cele cu valori peste cele mentionate pana in jurul a 12 bari si 300l/minut sunt considerate compresoare de presiune medie si ar trebui sa functioneze cu majoritatea sculelor pneumatice de mana.
Pentru scule pneumatice folosite in operatiuni grele ai nevoie de un compresor foarte puternic de la caz la caz.
Intereseaza-te inainte de achizitie ce cerinte au sculele pe care intentionezi sa le folosesti si cumpara un compresor care furnizeaza debitul si presiunea necesare.
Decizia in ceea ce priveste cel mai bun compresor de aer depinde foarte mult de scopul utilizarii acestuia.
Mai ia in considerare si timpul pe care trebuie sa il investesti pentru intretinerea compresorului pentru a alege tipul de pompa dorita.
Datorita multitidinii de modele disponibile in mod sigur vei gasi produsul potrivit.
Cel mai bun compresor de aer: recomandari
Tinand cont de criteriile de mai sus va recomandam cateva modele de compresoare de aer pentru acasa care ofera un raport calitate/pret excelent.
1. Compresor Black&Decker BD 205/24, 24 l, 2 CP, 8 Bar
BD 205/24 este un compresor foarte fiabil, coaxial, cu un piston, actionat de un motor electric monofazat.
• Grupul compresor are o constructie robusta, ungere imbunatatita realizata cu un consum scazut de ulei, aripioare de racire a cilindrului si a capacului chiulasei.
• Ventilatie fortata cu debit mare. – Nivel redus de zgomot.
• Este echipat cu protectie termica cu resetare automata, supapa de siguranta, roti si maner pentru transport.
2. Compresor de aer profesional monofazat Michelin MB5020
Compresor profesional, coaxial, cu un piston, actionat de un motor electric monofazat.
Grupul compresor are o constructie robusta, ungere imbunatatita realizata cu un consum scazut de ulei, aripioare de racire a cilindrului si a capacului chiulasei, ventilatie fortata cu debit mare, nivel redus de zgomot.
Este echipat cu presostat, protectie termica cu resetare automata, regulator de presiune, manometru, supapa de siguranta, robinet de purjare a condensului, roti si maner pentru transport.
3. Compresor Stanley DN200, 6l, 1.5 CP, 8 Bar
Compresor de aer fara ulei (cu piston teflonat), usor si compact si simplu de transportat.
Util acasa, in locurile de munca hobby sau de cate ingineri de service.
Usor de utilizat cu buton de pornire ON/OF si panou de control usor de citit, cu indicator de presiune.
Putere motor (CP): 1.5 – Presiune maxima (bar): 8
Volum rezervor (l): 6 – Debit aer (l/min): 180 L/min
Manometru: Da – Tensiune: 230 V – Dimensiuni: 355 x 315 x 370 mm – Greutate (Kg): 9
4. Compresor aer Stanley STN595, 1.5 CP, 8 Bar
Tip: Compresor – Putere motor (CP): 1.5
Presiune maxima (bar): 8 – Debit aer (l/min): 180 L/min
Tensiune: 230 V
Greutate (Kg): 6.5
Accesorii: Pistol de umflat cu manometru, Furtun
5. Compresor aer Steinhaus PRO-COM50, 50l, 1500W, 2CP, 8bar, 206l/min
Compresorul PRO-COM50 este robust si eficient.
Componentele de inalta calitate si lubrifierea cu ulei asigura o durata de viata prelungita.
Presiunea de lucru de pana la 8 bari, este portivita pentru multe aplicatii. Aerul comprimat din rezervorul de 50 de litri este oricand gata de utilizare, rezervorul se umple automat cu aer, in functie de presiunea si volumul de aer din acesta.
Compresorul este prevazut cu supape de siguranta, manometru pentru verificarea presiunii din rezervor si conducta de evacuare a condensului, pentru intretinere usoara.