Cuprins
- 1 Top 3 convectoare electrice de perete recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun convector electric de perete?
- 3 Cum alegi cel mai bun convector electric de perete
- 4 Concluzie
- 5 Cel mai bun convector electric de perete: recomandări
- 5.1 1. Convector electric de perete Bosch HC 4000-20, 2000 W
- 5.2 2. Convector digital de perete sau pardoseala iVigo EPK 2000 W
- 5.3 3. Convector electric AlecoAir C20 Heatix alb, WiFi, 2000 W
- 5.4 4. Convector electric de podea/perete Cecotec 5334, 1800W
- 5.5 5. Radiator iHunt Smart Space Heater PRO 2000W
Cum alegi cel mai bun convector electric de perete în 2025? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă convectorul electric de perete potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
În ciuda prețului controversat, energia electrică rămâne cea mai bună sursă de încălzire pentru multe persoane care locuiesc în zone mai izolate fără instalație de gaz sau care nu trebuie să încălzească un spațiu foarte mare.
În acest context, un convector electric de perete este o opțiune foarte bună, care economisește spațiu în timp ce păstrează aspectul clasic al unui calorifer, fără țevi inestetice bineînțeles.
Ales corect acesta poate să furnizeze căldură întreaga iarnă. Iată deci cum poți alege cel mai bun convector electric de perete.
Top 3 convectoare electrice de perete recomandate
- Convector electric de perete Bosch HC 4000-20, 2000 W
- Control electronic al temperaturii camerei: display cu LED, care indica temperatura actuala si cea setata a camerei.
- Vezi detalii si pret
- Convector digital de perete iVigo EPK 2000 W
- Functii: Timer, Blocare pentru copii, Buton On/Off, Termostat de camera reglabil, Siguranta si protectie supraincalzire, Aer cald, Afisaj LCD.
- Vezi detalii si pret
- Convector electric AlecoAir C20 Heatix alb, WiFi, 2000 W
- AlecoAir C20 HEATIX este un convector electric Smart ce poate fi conectat la WiFi si controlat de pe telefonul mobil, printr-o aplicatie.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun convector electric de perete?
Convectorul electric este o variantă preferată de mulți cei care vor o sursă în plus de încălzire rapidă sau de cei care nu au acces la combustibili precum gaz, lemne, peleți etc.
Tot ce trebuie să faci este să conectezi aparatul la sursa de electricitate și să îl pornești. În interiorul acestuia se vor încălzi elemenți ce vor încălzi apoi aerul din jur, încălzind foarte rapid și puternic o cameră de dimensiuni potrivite.
Cum alegi cel mai bun convector electric de perete
Deși eficiența acestuia depinde în mare măsură de acuratețea cu care alegi puterea potrivită pentru dimensiunea camerei, precum și nivelul de izolație ar încăperii, mai sunt mulți alți factori ce pot influența acest aspect.
De aceea, este important să fii foarte bine informat atunci când vrei să cumperi cel mai bun convector electric de perete pentru tine.
Detalii aparent neimportante, pot influența mult prețul unui produs, de aceea trebuie să știi cum să alegi unul în echilibru absolut cu nevoile și bugetul tău.
Oferta de pe piață este destul de bogată, iar termenii foarte specifici, mai ales pentru că nu este o alegere populară printre consumatori. În plus, este o investiție la care trebuie să te gândești doar de câteva ori în viață, așa că nu e de mirare dacă ești confuz studiind ofertele.
Pentru a te ajuta, am pregătit acest ghid de cumpărături. Acest articol conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea face cea mai bună achiziție din prima. În plus, pentru a-ți face căutarea mai scurtă, la final găsești ofertele noastre favorite, disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Iată așadar care sunt detaliile ce pot face diferența și nu ar trebui să îți scape:
De ce să alegi o variantă cu montare pe perete?
Convectoarele electrice de perete sunt foarte ușor de instalat. Dacă acestea vin cu cablu, va trebui să le instalezi în apropierea unei prize.
În pachetul de livrare, vei găsi cel mai probabil și elemente necesare pentru montarea pe perete. De asemenea, astfel de aparate sunt destul de ușoare, deci le vei putea monta pe aproape orice fel de perete.
Acest mod de montare este de dorit și vizual, deoarece aspectul obținut va fi unul curat, fără cabluri inestetice la vedere. Poți alege și un model care se conectează prin cabluri direct la instalația electrică. În acest caz, vei avea nevoie să angajezi un electrician pentru a realiza legătura.
De asemenea, montarea pe perete este cea mai bună opțiune pentru camerele mici. Totuși, dacă nu ești hotărât că vrei să folosești convectorul mereu în același loc, este de dorit să alegi unul de podea care este mult mai mobil.
Puterea convectorului electric de perete
Puterea convectorului electric de perete va fi exprimată în watti. Ceea ce vei găsi afișat în descrierea produsului este puterea maximă la care poate funcționa.
Vei avea nevoie de un aparat mai puternic sau te poți mulțumi cu ceva mai slab care costă mai puțin, în funcție de modul în care vrei să folosești aceste convectoare.
Dacă vrei să alegi un convector de perete care să fie sursa principală de încălzire, Va trebui să alegi un aparat care să facă față spațiului de încălzit. Cu alte cuvinte, cu cât camera este mai mare, cu atât numărul de watti trebuie să fie mai ridicat.
Cu toate acestea, în funcție de brand, un aparat poate fi mai bun decât celălalt, chiar dacă o putere mai mică sau egală. Eficiența depinde și de alți factori. De aceea, specialiștii recomandă să te orientezi după alt criteriu atunci când trebui să decizi dacă aportul este potrivit pentru spațiul tău.
Majoritatea producătorilor vor indica și suprafața maximă pe care aparatul este probabil să o poată încălzi. Acest indicator este mai precis și mai relevant decât puterea aparatului.
Datoria utilizatorului este aceea de a măsura precis spațiul și de a selecta un convector electric de perete asigurându-se că suprafața camerei este mai mică decât maximul de acoperire al aparatului.
Bineînțeles, utilizarea convectorului electric de perete ca sursă primară de încălzire este descurajată, fiind recomandată doar în încăperile utilizate temporar, cum ar fi un birou sau o cameră de oaspeți.
O alegere mai bună ca sursă de încălzire principală, tot pe bază electrică, este radiatorul electric care încălzește obiectele din cameră, nu aerul, și astfel este mult mai eficient din punct de vedere al consumului.
Dacă vrei să folosești convectorul electric de perete pentru a susține o sursă principală de încălzire, de exemplu o variantă de rezervă, sau o metodă de a ridica rapid temperatura camerei în caz de urgență, poți alege variante mici, cu putere medie sau chiar redusă, deoarece vor face față cu succes sarcinii de a da puțină căldură la nevoie.
Dimensiunea convectorului electric de perete
Deoarece este un model de perete care încălzește aerul din jur dimensiunea acestuia va influența mult și eficiența aparatului. Ce trebuie să știi este că aparatul trebuie ales în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Deci este obligatoriu să iei o ruletă și să te asiguri că ai suficient loc pentru modelul dorit, ținând cont că acesta nu ar trebui să stea aproape de obiecte de mobilier sau orice alt obiect inflamabil.
De asemenea, verifică și grosimea acestora, mai ales dacă le instalezi în camere strânge sau în apropierea unei uși.
Când vine vorba de eficiență, trebuie să știi că, cu cât vor fi mari, cu atât vor încălzi mai bine o cameră. Pentru unii care au mult spațiu este mai rentabil să cumpere un model mai mare, dar cu o putere mai mică, deoarece de multe ori, va face o treabă la fel de bună ca un model mai mic, cu o putere mai mare, dar care este mai scump.
Opțiuni de control
Vei vrea să ai un nivel cât mai mare de control asupra funcționării convectorului electric de perete, deoarece multe dintre aceste opțiuni de control ajută la economisire energiei. Iată care sunt opțiunile de control pe care cel mai bun convector electric de perete trebuie să le aibă:
Termostat
Un termostat va monitoriza nivelul de temperatură din cameră și va porni sau opri aparatul pentru a păstra constantă temperatura dorită. Asta îți asigură confortul indiferent de temperatura de afară și asigură că nu vei irosi energie încălzind camera peste nivelul de temperatură considerat confortabil.
Timer
Acesta este cel mai minim nivel de programare pe care un convector îl poate oferi. Practic, acesta funcție de control îți permite să setezi la cât timp de la pornire ar trebui să se oprească din funcționare aparatul. Astfel, previi consumul nedorit de energie și eviți erorile în care să lași din greșeală aparatul deschis atunci când nu ai nevoie.
Este o funcție deosebit de utilă mai ales pentru cei care vor un anumit nivel de temperatură în dormitor înainte să adoarmă, sau cei care vor să utilizeze o încăpere pentru doar câteva ore.
Programe
Cele mai avansate modele de convectoare electrice de perete îți oferă control complet asupra încălzirii. Astfel, poți crea programe de încălzire personalizate, cu temperaturi diferite pentru fiecare oră din fiecare zi diferită a săptămânii.
Această funcție este utilă în diverse situații. De exemplu, atunci când vrei să încălzești un spațiu doar pe timpul zilei, când vrei să încălzești un loc doar de luni până vineri sau când vrei ca nivelul de temperatură dintr-o cameră să fie diferit de cel din altă încăpere.
Astfel, o opțiune de programare digitalizată, eventual și smart printr-o aplicație de pe telefon îți oferă mult mai multe opțiuni pentru economisirea energiei.
Telecomandă
O telecomandă va facilita mult controlul termostatului sau au programelor de utilizare. Vei putea să faci orice ajutare de la distanță, fără a fi nevoie să te deplasezi efectiv la aparat. Această posibilitate va fi în mod deosebit practică pentru cei care au disfuncții locomotorii, iar deplasarea la aparat ar fi un efort ce se dorește a fi evitat.
Montarea convectorului electric de perete
Montarea va fi mai simplă sau mai complicată în funcție de modelul ales.
Cel mai complicat va fi în cazul modelelor fără cablu cu priză, ce vor trebui legate la instalația de electricitate a case, direct de către un electrician. Acestea vor avea o poziție permanentă, deci trebuie să le alegi cu o mai mare grijă locul.
Mai puțin complicată va fi montarea convectorului electric de perete cu priză. Acesta va trebui să fie montat pe un suport de perete, dar operațiunea va putea fi realizată de oricine cu minim de experiență, cu condiția să urmeze instrucțiunile din manualul de montare.
O variantă mai flexibilă este aceea a convectorului de perete/podea. Acesta va veni și cu picioare de suport ce pot fi pe rotile. Astfel, dacă spațiul îți permite, s-ar putea să preferi să nu îl montezi pe perete.
Cât despre zona în care să îl montezi, acesta este potrivit pentru toate încăperile, mai puțin pentru baie. O variantă mult mai bună pentru camera de baie este a ceea a suportului de prosoape încălzit, ce poate fi electric.
Aspectul convectorului electric de perete
Dacă alegi un convector electric de perete pentru locuința ta, atunci aspectul va fi unul dintre detaliile ce îți pot influența decizia. În cazul în care vrei convectorul pentru o locație temporară, ca un birou, atunci aspectul nu este important.
Trebuie să știi însă că modul în care arată va influența mult prețul aparatului, cele cu o estetică mai curată și plăcută, costând mai mult.
Cele mai aspectuoase și mai scumpe nu vor avea foarte vizibile grătarele de aerisire. De asemenea, cu cât vor fi mai subțiri, cu atât vor arăta mai bine, dar și prețul va fi mai ridicat.
Cât despre culori, majoritatea sunt albe clasic, dar pentru cei care vor puțin contrast sau au un decor interior mai modern, există și modele negre.
Măsuri de siguranță
Cel mai bun convector electric de perete trebuie să poată oferi și suficiente opțiuni de siguranță.
- Auto-închidere – toate aparatele de acest gen ar trebui să fie dotate cu o formă de oprire termică. Practic, aparatul ar trebui să se oprească automat dacă temperatura trece de pragul de siguranță. Asta previne supraîncălzirea și defecțiunile care vin în urma acestui lucru.
- Certificate de siguranță – toate convectoarele electrice de perete trebuie să aibă certificate de siguranță, ce le poți recunoaște după eticheta CE. Acesta este modul în care producătorul dovedește că aparatul este aprobat de Consiliul European. Este de dorit să alegi un aparat care are și eticheta BEAB. Aceasta indică faptul că procesul de fabricare s-a făcut conform cu normele în vigoare, sub inspecție și că a fost testată de o autoritate terță.
- Alergii – un dezavantaj al convectoarelor electrice este circulația de aer cald în cameră, ce poate să împrăștie praful în aer. Aceasta poate agrava sau chiar activa alergii la praf în cazul oamenilor. Așadar, dacă ai alergii sau ești predispus la acestea, un astfel de aparat nu este o alegere sigură pentru tine.
Zgomot
Vei vrea să alegi un model care emite cât mai puțin zgomot posibil, mai ales dacă este un model cu montare permanentă, cu utilizare frecventă sau principală. Fă asta chiar dacă cele mai silențioase sunt mai scumpe.
Concluzie
Poți găsi cel mai bun convector electric de perete online. Aici vei găsi modele diverse dintre care vei putea alege unul ideal pentru nevoile tale, dar care să îți satisfacă și rigorile în ceea ce privește aspectul. Nu uita să verifici și părerea altor utilizatori în secțiunea de review.
Acum că ai parcurs toate aceste informații ești gata să cumperi cel mai bun convector electric de perete.
Cel mai bun convector electric de perete: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de convectoare electrice de perete care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Convector electric de perete Bosch HC 4000-20, 2000 W
Domeniu de de reglare a temperaturii: 7 °C – 28 °C;
Control electronic cu interfata de informare pentru utilizator.
Protectie impotriva inghetului (fixat la 7 ° C).
Stecher(CE) fara impamantare, produsul este dublu izolat clasa a 2-a.
Grad de protectie IP24 pentru montare in baie.
Operare silentioasa datorita formei constructive a elementului de incalzire.
2. Convector digital de perete sau pardoseala iVigo EPK 2000 W
Incalzitorul nu dezvolta miros neplacut si nu usuca aerul, ca atare, ofera o calitate foarte buna a aerului ambiental si o temperatura a camerei potrivita pentru bebelusi.
Puteti seta temperatura camerei la alegere, iar convectorul o va pastra, mentinand astfel o zona de confort perfecta pentru dumneavoastra.
Putere maxima: 2000 W.
Functii: Timer, Blocare pentru copii, Buton On/Off, Termostat de camera reglabil, Siguranta si protectie supraincalzire, Aer cald, Afisaj LCD.
3. Convector electric AlecoAir C20 Heatix alb, WiFi, 2000 W
AlecoAir C20 HEATIX este un convector electric Smart ce poate fi conectat la WiFi si controlat de pe telefonul mobil, printr-o aplicatie.
C20 HEATIX are o putere maxima de 2000 W, cu 2 trepte de putere de incalzire, fiind recomandat pentru o incapere de pana la 20-30mp.
C20 HEATIX poate funcționa în siguranță și în incăperi precum baia, datorită nivelului de protecție IP24.
Convectorul C20 HEATIX se poate monta și pe perete.
4. Convector electric de podea/perete Cecotec 5334, 1800W
Incalzitor termic din aluminiu cu 12 panouri – Consum redus: 1800 W.
3 programe, alegeti intre modul de zi (intre 5º si 35º), noaptea (intre 5º si 25º) si niciodata nemiscarea (intre 5º si 15º).
WarmTimer, programati incalzitorul pana la 24 ore / 7 zile pe saptamana.
Programati-l si verificati temperatura programata prin SmartControl cu afisaj LED.
Include picioare si suport pentru perete pentru a le instala oriunde doriti.
5. Radiator iHunt Smart Space Heater PRO 2000W
Radiator Smart – control functii prin butoane tactile, telecomanda sau smartphone.
Dispune de 2 trepte de incalzire: 1000W si 2000W.
Temporizator pentru oprire – Dispune de termostat electronic.
Factor de protectie IPX4 impotriva stropirii cu apa.
Poate fi pozitionat pe podea sau montat pe perete.