Cel mai bun convector electric de podea

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (24 voturi, media: 4,38 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun convector electric de podea? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă convectorul electric potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun convector electric de podeaOdată cu venirea sezonului rece este timpul să te interesezi de cea mai bună metodă de încălzire, astfel încât locuința ta să continue să reprezinte un spațiu cât mai confortabil pe toată durata iernii.

În locuințele în care nu există sau nu se poate instala un sistem de încălzire permanent, există pe piață alternative care nu necesită să fie încorporate în locuință pentru a o încălzi.

Printre acestea se numără si convectorul electric de podea. Acest aparat este capabil să încălzească chiar și încăperi de dimensiuni extinse într-un timp relativ scurt.

Dacă de gândești să îți achiziționezi unul, Află în acest articol cum alegi cel mai bun convector electric de podea?

De ce să alegi cel mai bun convector electric de podea?

Pe lângă convectorul electric de podea, pe piață mai există și alte alternative ieftine pentru încălzirea locuinței, printre  care și radiatorul electric sau caloriferul cu ulei sau electric, ba chiar și un alt tip de convector, cel de perete.

Indiferent de alegerea ta, toate variantele  prezintă mai multe avantaje și dezavantaje. Convectorul electric de podea despre care vorbim azi prezintă avantajul de încălzi încăperea foarte rapid. Principiul lui de funcționare presupune aspirarea aerului rece de jos, filtrarea lui dacă acest lucru este necesar, încălzirea și distribuirea lui în încăpere.

Spre deosebire de convectorul electric de perete, convectorul electric de podea este portabil, putând fi transportat cu ușurință dintr-o încăpere în alta, sau chiar în interiorul aceleiași încăperi. De asemenea, în comparație cu radiatorul electric sau cu caloriferul electric care sunt potrivite pentru încăperi mici sau medii, convectorul electric de podea este potrivit pentru a încălzi spații extinse.

Cu toate ca reușește să încălzească aerul foarte rapid, căldura nu rezistă atunci când aparatul este oprit. De asemenea, spre deosebire de radiator, nu distribuie căldura în mod oscilant ci doar într-o singură direcție.

Cum alegi cel mai bun convector electric de podea

În aceste condiții ar putea părea dificil să îți dai seama dacă un convector electric de podea este potrivit pentru nevoile tale, sau ar putea fi dificil să îl alegi pe cel mai bun. Deși nu costă foarte mult, cel mai bun convector electric trebuie să reziste mai multe de o iarnă.

Cum functioneaza un convector electricDe aceea este necesar să fii sigur că faci o investiție de care să te poți bucura mulți ani de acum încolo. Pentru ca acest lucru să fie posibil însă, nu este suficient să știi de unde poți cumpăra cel mai bun convector electric de podea, ci și care sunt criteriile care îți vor garanta o achiziție de succes.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale de informare, am pregătit un ghid de cumpărături ușor de parcurs, cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a selecta cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, în cel mai scurt timp cu putință.

Așadar, ține cont de informațiile de mai jos în alegerea ta.

Consum

Printre primele aspecte ce trebuie să te intereseze atunci când vrei să cumperi un aparat pentru încălzire electric pe care vrei să îl folosești frecvent, se numără și consumul. Acesta va varia mult în funcție de numărul de ore în care îl vei folosi, dar și de cât este de puternic.

De cele mai multe ori vei putea face un calcul simplu pentru a estima valoarea pe care ar trebui să o plătești lunar. De exemplu, în cazul unui convector electric cu o putere de 1000W pe care îl găsești destul de des în oferte, acesta va consuma 1 kw/ora.

În România 1 kw costă 0.6RON, ceea ce înseamnă că folosit pentru 24 de ore fără întrerupere, convectorul va consuma 24 kw ceea ce va costa 14,4 lei. S-ar ajunge astfel la un cost de 446 lei pe lună. Cu toate acestea este puțin probabil ca aparatul să funcționeze fără oprire pentru 24 de ore în fiecare zi.

Deci suma reală pe care o vei plăti va fi undeva la 15-20% din valoarea menționată mai sus. Consumul nu va fi deci o probleme, cu atât mai puțin dacă vei avea un convector cu posibilitatea de reglaj al puterii.

Alege un model cu termostat și 2-3 trepte de putere, pentru a nu consuma căldură în exces și a evita cât mai mult cheltuielile inutile. De asemenea, alege să investești mai mult într-un convector cai costisitor, dar care te va ajuta să faci economii importante pe termen lung.

Tipul convecției

Convectoarele electrice de podea pot funcționa prin două tipuri de convecție: naturală sau asistată.

  • Convecția naturală

Convector electric elegantPresupune eliminarea aerului încălzit fără ca acesta să fie suflat. Aparatul nu este dotat cu un ventilator, ceea ce înseamnă că aerul va ieși natura din aparat după ce va fi încălzit de componentele incandescente din interior. Procesul de încălzire durează mai mult, dar este metoda care imită cel mai bine un sistem de încălzire încorporat. Convectorul electric de podea cu convecție naturală este potrivit pentru încălzirea spațiilor medii, de asemenea este ceva mai ieftin.

  • Convecția asistată

Presupune distribuirea forțată a aerului cald în încăpere, motiv pentru care un aparat cu convecție asistată sau forțată este potrivit pentru camere mai mari. Deoarece aceste aparate au încorporat un ventilator, sunt mai zgomotoase și consumă în general mai mult curent electric. Deși camera se va încălzi rapid, efectul de căldură nu va rezista deoarece obiectele nu apucă să se încălzească.

Puterea

Este important să verifici puterea convectorului electric înainte de a-l cumpăra. Acest indice te va ajuta să intuiești atât eficiența aparatului în funcție de dimensiunile camerei, cât și consumul. Pe piață se găsesc aparate cu o putere ce variază între 500 și 3000 de Watti.

Cu cât puterea va fi mai mare, cu atât aparatul va fi mai scump. De aceea alege o putere potrivită pentru încăperile tale. În cele mai multe cazuri, un convector electric de podea cu o putere de 1500 W va fi suficient pentru a încălzi camere de dimensiuni reduse. Dacă însă locuința ta are încăperi mai mari, este necesar să te orientezi înspre un convector cu o putere mai mare, ce depășește 2000w.

Consumul îl poți intui printr-un calcul simplu așa cum am exemplificat mai sus, atâta timp cât știi exact care este puterea convectorului, dar și numărul aproximativ de ore în care va funcționa zilnic.

Treptele de putere

Trepte de putere convector de podeaNu cumpăra un convector care nu îți oferă posibilitatea de a selecta treptele de putere după bunul plac. Un astfel de convector va putea fi folosit în mod optim în diferite încăperi de diferite dimensiuni.

Faptul că nu va trebui să folosești convectorul la puterea maximă într-o încăpere mai mică din casă, va contribui mult la o valoare cât mai redusă a facturii de curent.

Cel mai bun convector electric de podea va include minim 2-3 trepte de viteză și un termostat care va opri și porni automat aparatul pentru a păstra o temperatură constantă, fără a risipi energie.

Siguranță și fiabilitate

Pentru a evita accidente sau defecțiunile nedorite, este esențial să verifici elementele de siguranță. În primul rând orice convector electric de podea trebuie să aibă picioare foarte stabile, astfel încât să nu poată fi doborât ușor de animalele de companie sau de cei mici, evitând astfel accidente și deteriorarea aparatului.

De asemenea, un alt avantaj deseori ignorat al convectorului, este faptul că, spre deosebire de alte aparate de încălzit, acesta nu se încălzește în exterior, deci nu există riscul ca tu sau alți membri ai familiei să se frigă în timp ce îl atingeți cât timp este în funcțiune.

O altă măsură de protecție îl constituie grilajul care trebuie să acopere rezistența, astfel încât aceasta să nu poată fi atinsă de copii curioși.

În cazul în care aparatul se supraîncălzește de la o funcționare defectuoasă sau excesivă, este necesar ca acesta să fie prevăzut cu o funcție de oprire automată.

La polul opus, dacă ai de gând să folosești aparatul în anexele locuinței, cum ar fi garajul, sau în casa de vacanță, este necesar ca acesta să fie dotat cu protecție anti-îngheț.

Portabilitate

Pentru a cumpăra un model cât mai portabil verifică dimensiunea și greutatea acestuia. În timp ce dimensiunile variază destul de mult de la un producător la altul, nici un convector electric de podea nu depășește în general greutatea de 5 kg, fiind astfel ușor de mutat de aproape orice membru al familiei.

Dacă îți dorești un model cu un nivel de portabilitate ridicat poți opta pentru unul prevăzut cu roți. Cu toate acestea, asigură-te mai întâi că roțile se pot bloca și că nu vor afecta stabilitatea aparatului.

Garanție și preț

Cel mai bun convector electric de podea are un preț cuprins între 100 și 400 de lei. Prețul va varia în funcție de producător, și de multitudinea opțiunilor de control precum și a altor funcții suplimentare.

Cât despre garanție, producătorii pot oferi cel puțin 2 ani garanție. Există și companii care oferă 5 ani garanție pentru convectoarele pe care le vând, și recomandarea noastră este să optezi pentru o perioadă de garanție cât mai mare, chiar dacă ar trebui să plătești mai mult la prețul de achiziție.

De asemenea, alege să cumperi online, deoarece vei găsi produse de calitate la cel mai bun preț. Nu uita și că online poți verifica părerile altor cumpărători despre produsul pe care vrei să îl cumperi. Verificându-le te vei putea convinge dacă ceea ce se spune în descrierea produsului corespunde cu realitatea.

Cel mai bun convector electric de podea: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva convectoare electrice de podea care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Convector electric cu sticla Trotec Design TCH 2000 E

 Convector electric cu sticla Trotec Design TCH 2000 EConvectorul electric cu sticla TCH 2000 E este solutie ideala pentru o caldura rapida, simpla, silentioasa si inodora.
Pe langa puterea sa de 2.000 wati, acest convector electric atrage si prin designul elegant.
Ecranul tactil cu display LCD face posibila deservirea necomplicata a convectorului electric.
Control automat al temperaturii – Functiune de supraveghere inghet
Timer, temporizator cu 24 de ore – Telecomanda cu infrarosu

Vezi detalii si pret

2. Convector radiant DELEX 2000W

Convector radiant DELEX, 2000WConvectorul Radiant DELEX combina pretul scazut al convectoarelor cu eficienta ridicata si a panourilor radiante in infrarosu.
Elementul incalzitor este construit dintr-o placa din mineral natural (mica) care degaja o caldura placuta, benefica pentru sanatate.
Deoarece incalzeste rapid si nu usuca aerul, poate fi montat in locuinte, birouri sau spatii de lucru, oferind o functionare economica si silentioasa.
Are un sistem de oprire automata in caz de supra-incalzire sau rasturnare accidentala cat si un grilaj de protectie.

Vezi detalii si pret

3. Convector electric de podea TESY CN 202 ZF

Convector electric de podea TESY CN 202 ZF“TURBO” Ventilator incorporat – Incalzire rapida a incaperii
Recomandabil pentru incaperi de pana la (m cubi): 40
Putere maxima (W): 2000 – Trepte putere: 4
Termostat de camera reglabil
Termostat de siguranta
Aeroterma incorporata
Indicator luminos de functionare – Protectie anti-inghet

Vezi detalii si pret

4. Convector electric de podea Hyundai HYH 210C

Convector electric de podea Hyundai HYH 210CConvectorul electric Hyundai este o sursa ideala de climatizare si un prieten de nadejde care te va insoti pe parcursul anului.
Datorit TURBO VENTILATORULUI creat special pentru acest aparat veti avea caldura intr-un timp extrem de scurt.

Termostat reglabil.
Trepte de incalzire: 750 W / 1250W / 2000 W.

Vezi detalii si pret

5. Convector electric de podea PNI Turbo Heat 2000W

Convector electric de podea PNI Turbo Heat 2000WPNI Turbo Heat este dotat cu functia Turbo care ventileaza aerul incalzit ce iese din convector, imbunatatind circulatia aerului.
Grilajul mare de evacuare asigura o convectie maxima si incalzirea rapida a incaperii.
PNI Turbo Heat are 6 trepte de temperatura plus pozitia inchis.
Termostatul conecteaza si deconecteaza aparatul automat la atingerea temperaturii selectate.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată