Cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (43 voturi, media: 4,77 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă cel mai bun detector de dispozitive de spionaj pentru a corespunde nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun detector de microfoane și camere ascunsePentru orice persoană, intimitatea este o necesitate și nimeni nu ar vrea ca aceasta să îi fie violată. De aceea, acest lucru prețios, trebuie protejat. Din păcate, progresul tehnologic din ultimii ani a făcut foarte vulnerabilă siguranța intimității tale și a informațiilor tale confidențiale.

Nu trebuie să fii expert ca să cumperi  și să instalezi un microfon sau o cameră ascunsă în scopul de a sustrage ilegal informații. Din fericire, nu trebuie să fii un expert nici pentru a cumpăra și a folosi un detector de microfoane și camere ascunse.

Pe principiul, este mai bine să previi decât să tratezi, iată cum poți alege cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse pentru a fi mereu protejat.

De ce să alegi cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse?

Dacă ești un om de afaceri sau ești implicat într-un proces legal și știi că cineva ar putea să aibă motive să te spioneze, un detector de microfoane și camere ascunse este cel mai bun lucru pe care îl poți cumpăra pentru a te proteja pe tine, pe colaboratorii tăi și informațiile tale.

Având în vedere că în continuu dispozitivele de spionaj sunt dezvoltate în așa fel încât să fie din ce în ce mai greu de detectat, ai nevoie de un detector care să facă față progresului pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp, pentru asta ai nevoie de cel mai bun.

Nu presupune că ține nu ți se poate întâmpla. Aceste dispozitive pot fi ascunse într-o cameră, în mașină sau chiar pe hainele tale, așadar nu poți fi niciodată sigur.

Cum alegi cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse

Dacă nu ai mai cumpărat vreodată așa ceva și nici nu te ai cu tehnologia din spatele acestor sisteme, este necesar să fii foarte bine informat înainte de a face orice achiziție.

Altfel vei pierde timp prețios în încercarea de a te decide asupra unui produs, și mai mult, este posibil să pierzi timp tot testând câte un model doar pentru a te convinge că ai nevoie de un altul. Ca să nu mai vorbim că dacă detectorul tău nu e cel mai bun, acesta nu își va face treaba, deci este posibil să fii urmărit fără să îți dai seama.

Pentru a fi sigur că faci o investiție înțeleaptă, consultă acest ghid de cumpărături special conceput pentru a te ajuta să identifici ușor toate criteriile pe care trebuie să le împlinească cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse. La sfârșitul acestuia vei avea toate informațiile de care ai nevoie pentru a face o investiție pe care să nu o regreți, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.  

Așadar, pentru a face cea mai bună alegere, citește cu atenție în continuare.

Tipuri de detectoare

Sunt două mari categorii care se diferențiază din perspectiva discreției cu care poți performa verificarea: modele clasice și cele tip spion.

  • Detector pentru dispozitive cu transmisie radio

Orice dispozitiv de spionaj, fie că este microfon sau cameră ascunsă, va transmite tot timpul sau la un moment dat informația necesară la un anumit receptor. Scopul detectorului de microfoane și camere ascunse este acela de a intercepta semnalul de transmisie, identificând astfel dispozitivul de spionaj. Dispozitivele care transmit informațiile prin frecvențe radio înalte, pot fi identificate cu un detector de frecvențe radio.

Aceste detectoare sunt foarte ușor de folosit. Prevăzute cu o antenă, acestea sunt capabile să detecteze dispozitivele dintr-o încăpere, din mașină, intr-un sediu, ori din obiectele de dimensiuni ridicate. Deoarece scanează frecvențele, în moment ce va detecta o frecvență dintr-un spectru anormal, va emite un sunet specific care se va intensifica în momentul în care te apropii de dispozitivul intrus, ghidându-te astfel pentru a-l elimina. Frecvențele în care se încadrează aceste dispozitive sunt cuprinse între 0,5 MHz și 60 GHz.

  • Detectoare de camere ascunse

Detector optic lentila camera ascunsaUn detector de camere ascunse nu folosește neapărat tehnologia detectării frecvențelor radio. Acesta este dotat cu o tehnologie de origine militară care este capabilă de detecteze spoturile luminoase care sunt emise de camera de fotografiat.

Astfel vei evita să descoperi că filmulețe private cu tine sau fotografii nedorite au ajuns pe mâinile cui nu trebuie, riscând să fie puse la dispoziția publicului larg, sau să fie folosite împotriva ta într-un proces legal.

Informația video poate fi manipulată ușor astfel încât, unele cadre scoase din context, să ajungă să îți pericliteze grav reputația. Aceste detectoare se pot folosi atât în spații închise cât și în aer liber.

Acesta este util în cazul camerelor ascunse care nu transmit flux continuu de informații, ci sunt programate să înregistreze și să transmită datele la un moment dat. Un detector de frecvențe radio nu o va identifica dacă nu va fi folosit exact în scurtele momente de transmisie, așa că un detector de spoturi luminoase este mai bun pentru camerele ascunse.

  • Detectoare de dispozitive GSM

Dispozitivele de spionaj GSM au rolul de a intercepta semnalul convorbirilor telefonice cu scopul de a le asculta sau de a le înregistra. Astfel de detectoare te protejează împotriva acestor acțiuni abuzive.

Modul lor de acțiune se bazează pe detectarea semnalului de GMS-jam care are emite un bruiaj. Dacă cineva încearcă să îți înregistreze convorbirea, vei fi imediat notificat, sau aparatul va întrerupe total semnalul urmând ca apelul să nu mai fie posibil.

Frecvența detectată

Nu te aștepta să găsești pe piață un detector unic care să îți permită identificarea tutor frecvențelor care se întrebuințează pentru spionaj.

Detector frecvente radioExista 25 de miliarde de frecvențe posibile, iar un detector de microfoane și camere ascunse este capabil să detecteze doar câteva sute. Nu știi niciodată cu siguranță dacă ești complet protejat, de aceea este bine să fii la curent cu frecvențele folosite de dispozitivele de spionaj.

Majoritatea dispozitivelor de spionaj transmit informațiile printr-o radio frecvență cuprinsă între 0,5 MHz și 25 GHz. Din fericire, există dispozitive de detectare pe piață care acoperă acest spectru al frecvențelor.

Există și modele profesionale care pot recunoaște și frecvențe mai înalte. De asemenea, este bine să nu neglijezi detectoarele de semnal 2G, 3G și 4G, care este emis la frecvențe super-înalte între 2,4 GHz și 30 GHz.

Specialiștii și cei care au o experiență extinsă în folosirea detectoarelor de microfoane și camere ascunse, spun că cel mai bine este să ai mai multe detectoare pentru frecvențe specifice. Astfel ești mai protejat, iar acuratețea detectării este clar mai mare.

Poți să scanezi separat semnale emise de microfoane ascunse in telefonul mobil, plasate în camere, atașate de haine cu semnal GPS, camerele ascunse ce funcționează folosind frecvențe GSM, 3G sau 4G.

Acuratețe

Nu doar frecvențele emise de un dispozitiv de spionaj pot fi detectate de un astfel e detector, ci si frecvențele de la stația de radio locală sau de la diverse aparate, cum ar fi cuptorul cu microunde.

Radioul, TV-ul precum și alte aparate care funcționează pe bază de transmisie la distanță folosesc radio frecvențe care pot fi detectate și confundate de un detector de bug-uri care nu este precis. Astfel te-ai putea afla în situația în care aparatul îți indică prezenta unui dispozitiv spion, fără ca tu să poți să îl găsești vreodată deoarece acesta nu există cu adevărat.

Cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse este deci acela dotat cu un filtru de semnal. Cum funcționează acest filtru? La prima scanare aparatul va detecta toate frecvențele care intra în raza lui de acțiune. După o analiză scurtă, va stabili dacă acele frecvențe sunt sigure și le va memora. Astfel, a doua oară când vei folosi aparatul în acele locuri, va ignora deja semnalele deja marcate ca nepericuloase.

Opțiunea de reglaj al sensibilității cu care detectează puterea semnalului, este de asemenea o funcție specifică detectoarelor foarte bune. Un detector cu un nivel de sensibilitate mare la semnal, te va ajuta să găsești mai repede dispozitivele de spionaj, precum și să identifici puterea semnalului emis de ele. Dacă vrei să detectezi dispozitivele spion fără a fi remarcat, atunci e recomandat să poți reduce sensibilitatea detectorului pentru a nu  fi dat de gol.

Autonomie

Autonomie detector microfoaneToate detectoarele de microfoane și camere ascunse funcționează cu baterii. Ca orice alt aparat de acest gen, detectorul are nevoie de electricitate pe care o ia fie prin baterii AAA de unică folosință, fie prin baterie reîncărcabilă de tip Litiu-Ion.

Ceea ce te va interesa cel mai mult este autonomia bateriei, deoarece vrei ca distanța dintre două încărcări să fie cât mai mare, fiind probabil o persoană importantă care nu are timp să se îngrijoreze prea mult cu privire la nivelul bateriei detectorului.

Din această cauză recomandăm insistent detectoarele care funcționează cu baterii reîncărcabile. Chiar dacă sunt mai costisitoare, acestea au o autonomie de 8 – 10 ore atunci când bateria este încărcată complet. Cele de unică folosință de tip AAA pot oferi doar jumătate din această perioadă de autonomie, adică undeva la 3 – 4 ore.

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse?

  • Semnal alarma – poți seta modul prin care să se semnaleze depistarea unui dispozitiv de spionaj. Acesta poate fi prin semnal sonor (de obicei bip-uri tot mai accelerate), sau modalități mai discrete cum ar fi vibrațiile sau luminițe LED.
  • Simboluri grafice – în momentul în care detectează semnal periculos, detectorul va afișa un simbol care corespunde cu tipul de dispozitiv detectat: microfon sau cameră ascunsă. Aceștia pot apărea în timp real, sau doar după scanarea completă a camerei.
  • Afișarea semnalului digital sau analog – pentru a-ți da seama la ce distanță se află dispozitivul spion.
  • Nivelul bateriei – dacă crezi că este necesar, poți alege un detector care indică nivelul de baterie rămasă prin semnale LED de diferite culori.
  • Memorare – Cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse poate să memoreze detectările anterioare cu detalii precum: banda, ora și data, locul și intensitatea semnalului).
  • Port pentru căști – permite atașarea căștilor astfel încât dacă emite semnal sonor să fie auzit doar de tine.
  • Port USB – poți atașa un stick USB pe care să se stocheze automat datele detectate de aparat.

Producători

Dacă vrei să fii cu adevărat protejat și vrei să fii sigur că detectorul tău nu dă erori, cel mai bine este să alegi mereu calitate în defavoarea unui preț mai redus. De asemenea, alege să cumperi doar de la producători a căror reputație o poți verifica. Altfel riști să alegi un model ieftin de la o firmă no-name care nu detectează nimic, iar tu vei crede în mod eronat că ești în siguranță.

Cele mai apreciate firme producătoare de produse de anti-spionaj disponibile în România sunt: HawkSweep, TSM sau JJN Digital.

Îți recomandăm să cauți să cumperi online astfel de produse. Calitatea este aceiași ca și atunci când ai cumpăra dintr-un magazin tradițional, doar că nu trebuie să te deplasezi, găsești mult mai repede ce cauți și ai posibilitatea de a verifica experiența altor utilizatori cu acele produse.

Chiar te îndemnăm să nu cumperi nimic înainte de a verifica ce spun și alți cumpărători. Vei putea observa dacă  aparatul s-a dovedit sau nu eficient în cazul lor, și îți vei face o imagine de ansamblu asupra detectorului chiar înainte de a decide să îl cumperi.

Așadar, având la dispoziție toate acest informații, sunt siguri că ești gata să cumperi cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse.

Cel mai bun detector de microfoane și camere ascunse: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, de părerile clienților și analizând oferta de pe piață, am ales pentru voi câteva modele de detectoare de microfoane și camere ascunse de supraveghere pe care le consideram cu un raport bun calitate/preț.

1. Detector Echipamente De Spionaj Rf Digiscan Labs PROTECT 1203

Detector Echipamente De Spionaj Rf Digiscan Labs PROTECT 1203Dispozitiv de incredere si testat pentru diferite sarcini de depistare.
Detecteaza atat transmisia analogica cat si cea digitala.
Permite operatorului sa localizeze sursa.
Indicator cu 10 segmente pentru nivelul RF.
Semnal prin vibratie pentru indicarea ascunsa al unui nivel inalt RF.
Sensibilitate reglabila – Raza de frecventa: 30—6000 MHz.
Carcasa rezistenta din duralumin.

Vezi detalii si pret

2. Bug Detector Profesional HAWKSWEEP HS-007A

Bug Detector Profesional HAWKSWEEP HS-007A Hawksweep HS-007A a fost proiectat sa detecteze si sa localizeze pozitia tuturor microcamerelor si microfoanelor ascunse si disimulate cu transmisie wireless.
Profesional, senzitiv, cu prag modular si o gama larga de frecvente detectabile.
Indicator de alarma cu sunet si afisaj luminos, il face mai usor de utilizat.
Aplicabilitate multipla: militar, guvern, afaceri etc…
Compatibilitate electromagnetica buna – Mic si portabil.
Standarde detectate: WIFI, Camere Spy Wireless, Microfoane Spy Bluetooth, GSM800, GSM900, GSM1800, GSM1900, PHS1900, CDMA850, 3G.

Vezi detalii si pret

3. Detector De Camere Si Microfoane Ascunse SS-BD12

Detector De Camere Si Microfoane Ascunse SS-BD12Detectorul de camere si microfoane ascunse universal, combina detectorul RF de banda larga cu un detector optic.
Cu ajutorul detectorului optic, puteti detecta orice camera video ascunsa, indiferent daca este pornita sau nu.
Detector optic cu filtru IR, detasabil – Numarul de fascicule: 8.
Mod detectie: acustica, vibratii, afisaj intensitate, grafic numeric, silentioasa.
Calibrare automata pentru eliminarea frecventelor de fundal.
Sensibilitate ajustabila: 2 butoane pentru marire/micsorare.

Vezi detalii si pret

4. Detector De Camere Si Microfoane HS-007 MINI

Detector De Camere Si Microfoane HS-007 MINIDetectorul profesional HS-007 mini a fost conceput ca si o metoda personala si profesionala de protectie impotriva camerelor si microfoanele ascunse.
Acesta detecteaza si determina exact locatia dispozitivelor de interceptare audio/video cu transmisie prin radio din zona scanata.
Indicator de alarma cu sunet si afisaj luminos, il face mai usor de utilizat.
Sensibilitate ultra ridicata cu prag modular pentru a asigura o locatie mai precisa.
Compatibilitate electromagnetica buna – Mic si portabil.

Vezi detalii si pret

5. Detector RF Profesional Multiband SS-BD14

Detector RF Profesional Multiband SS-BD14Indicator: 9 clase de LED-uri indicatoare luminoase / indicator de sunet cu modificare tonala.
Standarde detectate: GSM 900 (la 7m) , GSM 1800 (la 3m), CDMA (la 1 m), 2G, 3G, 4G (la 3 m), Wifi 2.4 Ghz (la 3m), 5.8 Ghz Wireless (la 60 cm), 2.4Ghz Wireless (la 2m), Bluetooth
Mod de avertizare: sonora, LED-uri, prin casti, vibratie.
Antena incorporata – Sensibilitate: 9 nivele.
Frecventa detectie: 50 – 6.0 Ghz.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată