Cel mai bun distrugator de documente

Cum alegi cel mai bun distrugator de documente? Ce functii si caracteristici trebuie sa ofere produsl ideal? Citreste ghidul nostru pentru a alege informat.

Cel mai bun distrugator de documenteCel mai bun distrugator de documente iti usureaza munca cu deseurile de hartie la birou cat si acasa. In plus acesta iti ofera o modalitate de a proteja informatiile secrete si sensibile de a fi accesate de cine nu trebuie. Distrugerea documentelor nu numai ca protejeaza informatiile confidentiale ale companiei, dar poate preveni si furtul de identitate.

Desi scopul fiecarui distrugator de documente este acelasi, acestea variaza in functie de caracteristici si functionalitati. Exista modele simple care sunt potrivite pentru utilizarea domestica si modele mai avansate potrivite pentru utilizarea la birou in companii si institutii publice.

Cel mai bun distrugator de documente: ce sa cauti

Exista pe piata mai multe tipuri de distrugatoare de documente din care poti sa alegi. Cele mai simple ofera maruntirea verticala a hartiilor in timp ce modelele mai avansate ofera tehnologii si functii care merg mai departe decat simpla taiere a foilor de hartie.

Tipul de taietura

Panou control protectie maini distrugator de documenteExista trei tipuri de taieturi pe care le poti gasi intr-un distrugator de documente: incrucisat, fasii sau micro. Distrugatoarele de documente cu taietura incrucisata (cross cut) maruntesc hartia in doua directii pe diagonala. Taietura fasii taie documentele in fasii verticale inguste, in timp ce micro-taietura marunteste hartiile in bucatele minuscule. Taieturile micro si incrucisate ofera mai multa siguranta, fiind aproape imposibila reconstituirea documentelor prin lipirea fasiilor impreuna dupa distrugere.

Acest aspect este important atunci cand trebuie protejate informatii confidentiale sau pentru prevenirea furtului de identitate, mai ales atunci cand distrugi documente ce contin informatii personale. Exista o clasificare a nivelului de securitate oferit de cele mai bune distrugatoare de documente si aceasta variaza intre clasa 1 (cu cel mai slab nivel) si clasa 7 (pentru cele mai avansate distrugatoare de documente).

Functii de siguranta

Atunci cand operezi un aparat care foloseste lame ascutite siguranta in operare este un factor extrem de important. Distrugatoarele de documente ofera tehnologii si functii care reduc posibilitateaa de ranire in operare. Un exemplu este protectia de oprire a motorului atunci cand atingi zonele sensibile ale aparatului. Majoritatea ofera fante pentru documente care sunt prea inguste pentru degetele unui adult, protectii pentru lamele de taiere de diverse tipuri si sisteme de blocare pentru a preveni pornirea accidentala de catre copii sau persoane neautorizate.

Capacitate

Capacitate cos distrugator de documenteCapacitatea celui mai bun distrugator de documente se refera la 2 aspecte: capacitatea de taiere si volumul cosului de colectare. Capacitatea de taiere indica cate coli de hartie pot fi introduse simultan in distrugator, in timp ce volumul cosului de colectare iti indica volumul de taieturi ce pot fi stocate fara a goli cosul colector. Distrugatoarele de documente cu o capacitate de taiere mica sunt mai potrivite pentru consumul domestic decat pentru cel al unei companii. Daca ai nevoie sa distrugi sute sau mii de coli de hartie zilnic este bine sa alegi un distrugator de documente perfomant care este proiectat sa preia volumul necesar, astfel economisind timp si prevenind arderea motorului suprasolicitat.

Versatilitate

Desi principala functie a celui mai bun distrugator de documente este sa marunteasca hartiile, multe modele ofera functii suplimentare si pot marunti mai multe tipuri de materiale. Aceste modele pot marunti CD-uri sau DVD-uri, carduri de credit, agrafe de birou, capse si chiar si plicuri nedesfacute. Daca cauti un distrugator de documente complet, ai grija sa alegi un model care poate face fata la mai mult decat maruntirea unor coli de hartie.

Inainte de a alege cel mai bun distrugator de documente pentru acasa sau la birou evalueaza cu atentie modelele disponibile pe piata. Compara caracteristicile si functiile acestora fiind atent la modelele care iti ofera ceea ce ai nevoie.

Cel mai bun distrugator de documente: recomandari

Am ales pentru voi cateva modele de distrugatoare de documente care ofera un raport calitate/pret excelent. Daca recomandarile noastre nu sunt pe masura nevoilor individuale iti recomandam studierea cu atentie a altor modele de distrugatoare de documente din magazinele online recomandate pentru achizitionarea celui mai potrivit aparat.

1. Distrugator documente Fellowes 70S, strip cut

 Distrugator documente Fellowes 70S, strip cut

Ideal pentru o utilizare usoara/medie;
Distruge pana la 14 coli simultan in benzi de 5.8 mm;
Ciclu de functionare de 10-12 minute;
Distruge capse, agrafe, CD/DVD-uri;
Clapeta de protectie pentru distrugere CD-uri;
Latimea fantei de acces (maxima): 230mm.

Safety Lock – Blocare de siguranta pentru a preveni activarea accidentala.

Vezi detalii si pret

2. Distrugator documente Fellowes 79C, cross cut cu sistem antiblocare

Distrugator documente Fellowes 79C

Scala luminoasa indica capacitatea de distrugerea utilizata – Verde-Galben indica faptul ca capacitatea de distrugere nu este pe deplin exploatata.
Rosu inseamna prea multa hartie, distrugatorul se va opri si va trebui sa se reduca numarul de coli.
Safe Sense – Senzor electronic care opreste in mod automat distrugerea atunci cand mainile sunt in contact cu zona de intrare.
100% JamProof – Rezolva blocajele inainte ca acestea sa apara, oprirea masinii in mod automat in cazul in care sunt prea multe coli introduse si merge in sens invers pentru a facilita eliberarea lamelor in timpul distrugerii.

Vezi detalii si pret

3. Distrugator de documente Fellowes DS-1

 Distrugator de documente Fellowes DS-1Tip taiere: Cross-Cut; – Distruge hartie, carduri, agrafe si capse;
Distruge pana la 11 coli in fragmente de 4 x 35 mm;
Cos gunoi, cu pedala, din plasa metalica transparent;
Nivel zgomot – 70 dB; – Capacitate cos: 18 litri;
Latimea fantei de acces (maxima): 230mm

Safe Sense – Senzor electronic care opreste in mod automat distrugerea atunci cand mainile sunt in contact cu zona de intrare.

Vezi detalii si pret

4. Distrugator de documente Dahle PaperSAFE DH22022

Distrugator de documente Dahle PaperSAFE DH22022 Distrugator de tip Cross-Cut (tip confetti)Dimensiunea particulei: 4 x 30 mm
Capacitate maxima de distrugere: 7 coli ( 80 g/mp)
Distrugator documente cu deschiderea de 220 mm
Functii: Automatic start/stop si Reverse
Prevazut cu protectie impotriva supraincalzirii.
Sistem integrat cu led pentru pornire si oprire
Nivel vizibil al deseurilorVolumul cosului: 14 litri.
Mod Stand-by de economisire a energiei

Vezi detalii si pret

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *