Cuprins
- 1 Top 3 distrugatoare de documente recomandate
- 2 Cel mai bun distrugator de documente: ce sa cauti
- 3 Cel mai bun distrugator de documente: recomandari
- 3.1 1. Distrugator documente automat REXEL OPTIMUM 90X
- 3.2 2. Distrugator documente Fellowes LX201 micro cut
- 3.3 3. Distrugator documente automat Leitz IQ Small Office
- 3.4 4. Distrugator de documente Fellowes 8C, cross-cut
- 3.5 4. Distrugator de documente Dahle PaperSAFE® PS 100
- 3.6 6. Distrugator de documente A+ Office 8, cross-cut , 8 coli
Cum alegi cel mai bun distrugator de documente în 2025? Ce functii si caracteristici trebuie sa ofere distrugatorul de documente potrivit nevoilor tale? Citreste ghidul nostru si alege informat.
Cel mai bun distrugator de documente iti usureaza munca cu deseurile de hartie la birou cat si acasa. In plus acesta iti ofera o modalitate de a proteja informatiile secrete si sensibile de a fi accesate de cine nu trebuie.
Distrugerea documentelor nu numai ca protejeaza informatiile confidentiale ale companiei, dar poate preveni si furtul de identitate.
Desi scopul fiecarui distrugator de documente este acelasi, acestea variaza in functie de caracteristici si functionalitati.
Exista modele simple care sunt potrivite pentru utilizarea domestica si modele mai avansate potrivite pentru utilizarea la birou in companii si institutii publice.
Top 3 distrugatoare de documente recomandate
- Distrugator documente REXEL OPTIMUM 90X
- Distruge automat 90 coli A4 (80 gsm) – Distruge manual 8 coli A4 (80 gsm) – Nivel securitate P-4 – Capacitate cos: 34 litri.
- Vezi detalii si pret
- Distrugator documente Fellowes LX201 micro cut
- Distrugator documente micro-cross-cut. – Nivel de securitate: 5. 100% Jam Proof si operare silentioasa.
- Vezi detalii si pret
- Distrugator documente automat Leitz IQ Small Office
- Distruge automat 100 de coli A4 in bucati micro securizate P4 (4x30mm), bucati care ajung ulterior in cosul generos de 34L.
- Vezi detalii si pret
Cel mai bun distrugator de documente: ce sa cauti
Exista pe piata mai multe tipuri de distrugatoare de documente din care poti sa alegi. Cele mai simple ofera maruntirea verticala a hartiilor in timp ce modelele mai avansate ofera tehnologii si functii care merg mai departe decat simpla taiere a foilor de hartie.
Tipul de taietura
Exista trei tipuri de taieturi pe care le poti gasi intr-un distrugator de documente: incrucisat, fasii sau micro.
Distrugatoarele de documente cu taietura incrucisata (cross cut) maruntesc hartia in doua directii pe diagonala. Taietura fasii taie documentele in fasii verticale inguste, in timp ce micro-taietura marunteste hartiile in bucatele minuscule.
Taieturile micro si incrucisate ofera mai multa siguranta, fiind aproape imposibila reconstituirea documentelor prin lipirea fasiilor impreuna dupa distrugere.
Acest aspect este important atunci cand trebuie protejate informatii confidentiale sau pentru prevenirea furtului de identitate, mai ales atunci cand distrugi documente ce contin informatii personale.
Exista o clasificare a nivelului de securitate oferit de cele mai bune distrugatoare de documente si aceasta variaza intre clasa 1 (cu cel mai slab nivel) si clasa 7 (pentru cele mai avansate distrugatoare de documente).
Functii de siguranta
Atunci cand operezi un aparat care foloseste lame ascutite siguranta in operare este un factor extrem de important. Distrugatoarele de documente ofera tehnologii si functii care reduc posibilitateaa de ranire in operare.
Un exemplu este protectia de oprire a motorului atunci cand atingi zonele sensibile ale aparatului. Majoritatea ofera fante pentru documente care sunt prea inguste pentru degetele unui adult, protectii pentru lamele de taiere de diverse tipuri si sisteme de blocare pentru a preveni pornirea accidentala de catre copii sau persoane neautorizate.
Capacitate
Capacitatea celui mai bun distrugator de documente se refera la 2 aspecte: capacitatea de taiere si volumul cosului de colectare.
Capacitatea de taiere indica cate coli de hartie pot fi introduse simultan in distrugator, in timp ce volumul cosului de colectare iti indica volumul de taieturi ce pot fi stocate fara a goli cosul colector.
Distrugatoarele de documente cu o capacitate de taiere mica sunt mai potrivite pentru consumul domestic decat pentru cel al unei companii.
Daca ai nevoie sa distrugi sute sau mii de coli de hartie zilnic este bine sa alegi un distrugator de documente perfomant care este proiectat sa preia volumul necesar, astfel economisind timp si prevenind arderea motorului suprasolicitat.
Versatilitate
Desi principala functie a celui mai bun distrugator de documente este sa marunteasca hartiile, multe modele ofera functii suplimentare si pot marunti mai multe tipuri de materiale.
Aceste modele pot marunti CD-uri sau DVD-uri, carduri de credit, agrafe de birou, capse si chiar si plicuri nedesfacute. Daca cauti un distrugator de documente complet, ai grija sa alegi un model care poate face fata la mai mult decat maruntirea unor coli de hartie.
Inainte de a alege cel mai bun distrugator de documente pentru acasa sau la birou evalueaza cu atentie modelele disponibile pe piata. Compara caracteristicile si functiile acestora fiind atent la modelele care iti ofera ceea ce ai nevoie.
Cel mai bun distrugator de documente: recomandari
Am ales pentru voi cateva modele de distrugatoare de documente care ofera un raport calitate/pret excelent. Daca recomandarile noastre nu sunt pe masura nevoilor individuale iti recomandam studierea cu atentie a altor modele de distrugatoare de documente din magazinele online recomandate pentru achizitionarea celui mai potrivit aparat.
1. Distrugator documente automat REXEL OPTIMUM 90X
Distruge automat 90 coli A4 (80 gsm).
Distruge manual 8 coli A4 (80 gsm).
Nivel securitate P-4 – Capacitate cos: 34 litri.
Timp functionare continuu: 20 minute.
Distruge carduri, capse si agrafe.
Ultra-silentios (55 dBA) – Indicator pentru cos plin.
2. Distrugator documente Fellowes LX201 micro cut
Distrugator documente micro-cross-cut, cu deschidere 230 mm.
Capacitate maxima de distrugere: 12 coli.
Functionare continua: 10 minute cu 15 minute de pauza.
Capacitate cos reziduuri: 22 litri – Nivel de securitate: 5.
Potrivit pentru hartie, agrafe, capse, carduri de credit.
100% Jam Proof si operare silentioasa pentru a minimiza zgomotul din birou.
3. Distrugator documente automat Leitz IQ Small Office
Securitate mai mare si performanta excelenta cu acest distrugator care are tehnologie anti-blocare (anti-jam), este silentios si cu functionare continua (20 min).
Distruge automat 100 de coli A4 in bucati micro securizate P4 (4x30mm), bucati care ajung ulterior in cosul generos de 34L.
Operare simpla folosind ecranul touch.
Aparatul este proiectat pentru a distruge atat cardurile de credit, dar si capse sau agrafe.
4. Distrugator de documente Fellowes 8C, cross-cut
Distrugator documente cu deschidere 230 mm.
Viteza de distrugere: 4.3 m/min.
Distrugator de tip cross-cut (tip confetti).
Capacitate cos reziduuri: 15 litri.
Functioneaza continuu timp de 5 minute.
Nivel de securitate: 3.
Potrivit pentru hartie, agrafe, capse, carduri.
4. Distrugator de documente Dahle PaperSAFE® PS 100
Distrugatorul de birou Dahle PaperSAFE PS 140 este fara ulei, fara griji si usor de intretinut.
Dispune de protectie integrata impotriva blocajelor.
Echipat un motor cu protectie termica pentru a preveni supraincalzirea
Confort in utilizare prin pornire/oprire automata.
Acest distrugator P-4 produce particule cu dimensiunea de 5 x 18 mm
Dispune de o capacitate de pana la 12 litri de deseuri maruntite.
6. Distrugator de documente A+ Office 8, cross-cut , 8 coli
Capacitate de taiere a 8 foi A4 de 75 grame.
Taiere Cross-Cut (confetti) – Dimensiune taiere: 4 x 45 mm.
Viteza taiere: 2.2 m/minut.
Dimensiune intrare hartie: 220m (8.66 inch).
Capacitate cos : 15 litri – Nivel zgomot: <72 db.
Protectie impotriva supraincalzirii : semnal luminos cand motorul se supraincalzeste, conducand la oprirea distrugatorului.