Cuprins
- 1 Top 3 dozatoare de săpun cu senzor recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun dozator de săpun cu senzor?
- 3 Cum alegi cel mai bun dozator de săpun cu senzor
- 4 Cel mai bun dozator de săpun cu senzor: recomandări
- 4.1 1. Dozator de sapun lichid cu senzor Mediclinics
- 4.2 2. Dispenser pentru Sapun Spuma sau Lichid cu Senzor, Odyssey Life
- 4.3 3. Dispenser cu senzor pentru sapun lichid ECG BD 34
- 4.4 4. Dozator De Sapun, Aspect Cromat, Cu Senzor De Miscare, 400ml, IPX6
- 4.5 5. Dozator cu senzor din inox pentru sapun lichid Limpio SD250S
Cum alegi cel mai bun dozator de săpun cu senzor? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă dozatorul de săpun cu senzor potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
În contextul în care sănătatea este din ce în ce mai fragilă și igiena este atât de importantă, din ce în ce mai multe persoane recunosc necesitatea cumpărării unui dozator de săpun cu senzor.
Acestea sunt prezente din ce în ce mai mult, mai ales în spațiile publice, acolo unde riscul de contaminare de la o persoană la alta este mai ridicat.
Pentru a putea asigura un mediu cât mai igienizat, este nevoie să alegi cel mai bun dozator de săpun cu senzor, deoarece nu toate sunt concepute la fel, iar unul ar putea fi mai bun pentru tine decât altul.
Iată în acest articol cum poți face cea mai bună alegere.
Top 3 dozatoare de săpun cu senzor recomandate
- Dozator de sapun lichid
cu senzor
Mediclinics - Placa frontala din aluminiu satinat, ”corpul” dozatorului din plastic negru ABS. Actionare facila si igiena maxima. Capacitate rezervor: 0.8 litri.
- Vezi detalii si pret
- Dispenser pentru Sapun Spuma sau Lichid cu Senzor, Odyssey Life
- Produsul are linii frumoase si un design elegant. Afisajul LED arata cu precizie nivelul de spumare, nivelul bateriei si temperatura interioara.
- Vezi detalii si pret
- Dispenser cu senzor
pentru sapun lichid
ECG BD 34 - Utilizeaza cea mai recenta tehnologie de scanare cu senzor infrarosu si dozeaza de fiecare data sapunul in cantitatea setata.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun dozator de săpun cu senzor?
Spre deosebire un dozator manual, care presupune apăsarea unui buton sau a unei pompe pentru a scoate săpunul, un dozator cu senzor nu presupune atingeri de niciun fel.
Va fi suficient să apropii mâna de senzor pentru ca acesta să dozeze cantitatea ideală de săpun pentru o utilizare. Deși toate dozatoarele de acest fel prezintă multe avantaje, nu toate sunt la fel de bune sau potrivite pentru nevoile tale.
Cum alegi cel mai bun dozator de săpun cu senzor
În funcție de modul în care intenționezi să le folosești trebuie să ții cont de mai multe aspecte ce ar putea să îți influențeze decizia. Printre acestea se numără: tipul de senzor, tipul de săpun, materialul, tipul de montare, funcțiile suplimentare pe care le oferă.
Toate aceste aspecte influențează și prețul produsului. Vei găsi atât modele mai scumpe, cât și mai ieftine. Indiferent de prețul pe care ești dispus să îl plătești trebuie să te asiguri că produsul funcționează optim la uz intens și că nu te vei confrunta cu scurgeri.
Pentru a te ajuta să faci o alegere înțeleaptă, am conceput un ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a face o achiziție fiind bine informat.
Mai mult, la final vei găsi și o listă cu cele mai bune oferte de pe piață pentru a reuși să faci alegerea mai rapid fără să cercetezi foarte mult piața în căutarea celui mai bun raport calitate/preț.
Iată așadar ce trebuie să știi:
Avantajele unui dozator de săpun cu senzor
Față de un dozator manual acesta prezintă mai multe avantaje, mai ales în contextul unei perioade în care oamenii sunt mai predispuși la infectările cu bacterii și viruși periculoși.
Igienă
Un dozator cu senzor pentru săpun este un dispozitiv care nu presupune atingerea unesuprafețe pentru a elibera săpunul. Asta reduce mult riscul de contaminare între utilizatori multiplii.
Acesta este motivul pentru care acest tip de dozator este atât de prezent în spațiile publice, cum ar fi clădirile instituțiilor publice sau centrele comerciale.
Totuși, acestea sunt practice și în locuințe particulare. Din cauza virușilor tot mai agresivi, nici chiar membrii aceleiași familii nu pot fi prea precauți atunci când vine vorba de igienă.
Cu ajutorul acestui dispozitiv, întreținerea unui nivel mai înalt de igienă este mai ușoară.
Economie
Atunci când folosești un dozator manual, se poate întâmpla ca prea mult săpun să fie pompat în mod accidental. De fapt, de multe ori oamenii tind să utilizeze mai mult săpun decât este necesar pentru a se spăla pe mâini.
Dozatoarele cu senzor te ajută să faci economie deoarece sunt concepute pentru a elibera cantitatea optimă de săpun pentru o utilizare. Astfel nu mai faci risipă, ceea ce se va dovedi foarte convenabil pe termen lung.
Ușor de întreținut
Spre deosebire de un săpun solid care lasă urme și un dozator manual unde pot apărea des scurgeri nedorite de săpun, un dozator cu senzor este mult mai ușor de întreținut și menținut curat.
Mai mult decât atât, deoarece un dozator manual poate elibera o cantitate diferită de săpun în funcție de presiunea exercitată, va trebui să reumpli mai des recipientul.
Cu unul automat însă, doza de săpun va fi mereu aceeași ceea ce înseamnă că va trebui să reumpli mai rar dispozitivul cu săpun.
Stilat și versatil
Mai ales dacă ai un spațiu comercial, faptul de a avea un asemenea dozator îți va aduce aprecierea clienților, aceștia înțelegând că ai investit în confortul, siguranța și bunăstarea lor.
În plus, astfel de dispozitive pot fi utilizate și pentru a doza dezinfectant, detergent de vase, cremă de mâini sau de corp. Deci poți să îi găsești multiple utilizări în funcție de nevoile tale.
Tipul de montare
Vei găsi variante cu montare pe perete și altele care se așază pur și simplu pe o suprafață plană, de exemplu blatul din baie sau bucătărie. De unde știi care este cea mai potrivită pentru tine?
Dozator de săpun cu senzor cu montare pe blat
De regulă, acestea sunt modele care nu presupun o montare propriu-zisă. Pur și simplu vor fi așezate lângă chiuvetă, iar utilizarea lor va fi una intuitivă. Sunt variante recomandate pentru uz particular, casnic, asta din mai multe motive.
Aici este cel mai probabil să ai spațiul necesar pentru a așeza dispozitivul pe o suprafață. În plus, nu există riscul ca cineva să fure aparatul, ceea ce ar fi foarte ușor, având în vedere că nu este fixat nicăieri.
În plus, este mai convenabil să nu trebuiască să găurești pereții, poate chiar faianța pentru a instala un astfel de dispozitiv, mai ales dacă preferi unul cu aspect elegant și nu atât de industrial cum sunt cele cu montare pe perete.
Mai mult, acestea sunt modele care au o capacitate mică, în general, ceea ce înseamnă că ar trebui reîncărcate cu săpun mult prea des dacă ar fi utilizate într-un spațiu comercial.
Dozator de săpun cu senzor cu montare pe perete
Acest tip de dozator este recomandat pentru spațiile publice expuse la foarte mulți oameni pe zi. Chiar dacă pare incredibil, există oameni care își însușesc fără să aibă dreptul chiar și dozatoare de săpun.
Atunci când acestea sunt fixate trainic pe un perete, astfel de evenimente neplăcute sunt mai puțin probabil să se întâmple.
De asemenea, tind să aibă o capacitate mai mare și să fie fabricate din materiale mai rezistente la șocuri și utilizare intensă.
Capacitatea dozatorului de săpun
Vei avea nevoie de un dozator cu o capacitate mai mare sau mai mică în funcție de cum vei vrea să îl utilizezi.
Dacă dorești unul pentru uz casnic, variantele de 200 de ml sunt suficiente. Cele care au o capacitate de 280 ml până la 300 ml sunt destul de mari pentru a trebui să reumpli dispozitivul doar o dată pe lună.
Dacă vrei unul pe care să îl folosești în spații publice, alege unul care are o capacitate de minim 500 ml, pentru a evita ca săpunul să se termine între sesiunile de mentenanță și să ai clienți nemulțumiți. O astfel de problemă îți poate afecta destul de mult imaginea.
Tipul de senzor
Toți senzorii folosesc tehnologia infraroșu pentru a activa mecanismul. Dar modul în care senzorul funcționează poate să difere astfel:
Senzor cu infrarosu
În acest caz senzorul activează mecanismul de pompare prin transmiterea de ultrasunete sau microunde, așteptând ca acestea să se întoarcă. Acest lucru se întâmplă atunci când mâna este plasată sub dozator. Distanța ideală pentru funcționarea optimă a senzorului între acesta și mână trebuie să fie de 8.5 cm.
Există și o tehnologie cu infraroșu pasivă, care se activează doar atunci când detectează energia care este generată de căldura corpului uman. Fluctuația de temperatură va activa astfel pompa.
Senzor de lumină
Aceste modele sunt destul de accesibile și de populare. Mecanismul utilizează o sursă de lumină focusată și un senzor de lumină. Atunci când plasezi mâna sub raza de lumină vei activa mecanismul pompei.
Nu există o diferență notabilă între aceste tipuri de senzori în ceea ce privește funcționarea dozatorului. Acestea pot chiar să fie integrate împreună într-un aparat, deci nu îți va influența alegerea foarte mult.
Tipul de săpun
Un alt aspect pe care trebuie să îl verifici este tipul de săpun cu care funcționează aparatul. Unele dintre acestea nu funcționează decât cu un tip special de săpun sugerat de același producător sau cu săpunuri care au o vâscozitate specifică.
Apoi mai sunt dozatoarele care sunt utilizate doar cu săpun care se spumează. Acestea au integrate o tehnologie specială care transformă lichidul în spumă atunci când îl dozează.
Sunt ideale pentru utilizare în băi publice deoarece spumând săpunul doza va fi mai mică, dar suficientă pentru o utilizare, acesta fiind mai concentrat. Asta înseamnă că vei înlocui mai rar rezerva de săpun.
Alte dozatoare pot funcționa cu orice fel săpun. Pentru a evita defecțiunile însă, urmărește mereu sugestiile producătorului și utilizează un săpun cu vâscozitate redusă.
Materialul dozatorului de săpun cu senzor
Poți găsi modele din plastic sau din metal, acestea fiind cele mai populare pe piață.
Cele din plastic sunt mai ieftine. În funcție de calitatea și rezistența plasticului acestea vor rezista mai mult sau mai puțin. Dacă vrei ca dozatorul să reziste cât mai mult eventualelor acte de vandalism, alege unul din metal. Asigură-te că este un metal rezistent care nu va ruginii.
Dacă alegi un model din plastic, nu îl așeza într-un loc în care este expus la lumină timp îndelungat deoarece poate deveni casant.
Modul de încărcare cu săpun
Poți alege între modele care au un rezervor pe care îl poți umple după bunul plac sau modele cu cartuș care nu se poate reumple.
La prima vedere un rezervor cu reîncărcare pare cea mai bună alegere, aceasta fiind, într-adevăr mai prietenoasă cu mediul și mai ieftină.
Totuși, mulți sunt de părere că utilizarea cartușelor de unică folosință este mai igienică, mai practică și mai rapidă. Aceste aspecte sunt considerate a fi avantaje importante de către cei care dețin un restaurant sau alte spații în care mulți oameni folosesc baia publică.
Alimentare
Dozatorul cu senzor are nevoie de electricitate pentru a funcționa în mod automat. Acestea vor folosi un acumulator. Diferența este că unele folosesc o baterie reîncărcabilă, în timp ce altele funcționează cu baterii de unică folosință.
Cele cu încărcare prin port USB par mai convenabile, dar capacitatea bateriei este mai mică. Sunt convenabile doar dacă ai acces la o priză în apropiere pentru a le încărca ori de câte ori va fi nevoie.
În schimb, chiar dacă va trebui să cumperi baterii noi de fiecare dată când cele vechi rămân fără energie, cele cu acumulatori de unică folosință sunt mai practice. Este suficient să schimbi bateriile și dozatorul va fi gata de funcționare.
Dacă alegi un model cu montare pe blat, caută unul care să nu aibă bateriile la baza dozatorului. Asta pentru că va trebui să îl răstorni pentru a le înlocui, ceea ce ar putea duce la scurgeri de săpun.
Funcții speciale
- Volumul dozei – Există modele care îți permit să ajustezi cantitatea de săpun pe care dozatorul o va elibera la o singură pompare. Poți controla astfel mai bine viteza cu care se va consuma săpunul.
- Display – modele foarte performante vin cu un ecran ce poate afișa cantitatea rămasă de săpun, nivelul bateriei, cantitatea picăturii eliberate.
- Supapă anti-picurare – având rolul de a evita risipa.
- Buton pornire/oprire – pentru a evita consumul inutil de energie, poți dezactiva dozatorul atunci când știi că acesta nu va fi utilizat o perioadă însemnată de timp.
Concluzii
Poți găsi cel mai bun dozator de săpun cu senzor online. Aici vei găsi atât modele potrivite pentru uz casnic, cât și pentru uz comercial.
Acum că știi criteriile pe care trebuie să le urmărești, îți va fi chiar mai ușor să filtrezi căutările pentru a detecta mai rapid modelul ideal pentru tine.
De mare ajutor îți vor fi părerile altor utilizatori pe care le vei găsi de cele mai multe ori pe pagina de vânzare a produsului de care ești interesat. Astfel, poți să îți dai seama dacă este unul calitativ sau nu, ori dacă producătorul sau distribuitorul a listat corect descrierea produsului.
De asemenea, același produs poate avea prețuri diferite pe diferite site-uri, dar ideal este să cumperi de la un magazin care are o reputație bună, chiar dacă produsul are un preț mai ridicat.
Acum că ai parcurs aceste informații ești gata să cumperi cel mai bun dozator de săpun cu senzor.
Cel mai bun dozator de săpun cu senzor: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de dozatoare de săpun cu senzor care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Dozator de sapun lichid cu senzor Mediclinics
Placa frontala din aluminiu satinat, ”corpul” dozatorului din plastic negru ABS.
Grosime 0.5 mm – Capacitate rezervor: 0.8 litri.
Sistem inchidere cu cheie.
Dimensiuni: 118 x 265 x 110 mm.
Functioneaza cu 6 baterii de 1.5 V, optional poate fi montat la 220 V.
Actionare facila si igiena maxima.
2. Dispenser pentru Sapun Spuma sau Lichid cu Senzor, Odyssey Life
Produsul are linii frumoase si un design elegant.
Afisajul LED arata cu precizie nivelul de spumare, nivelul bateriei si temperatura interioara.
Simplu de instalat, nu necesita gauri de fixare.
Spumare rapida in 0.25 secunde.
Baterie 2000mAH – durata de utilizare 3 luni cu o incarcare.
Motor silentios si eficient cu un consum redus de energie.
3. Dispenser cu senzor pentru sapun lichid ECG BD 34
BD 34 White marca ECG este un dozator de sapun usor de utilizat pentru care nu trebuie sa folositi mainile.
Acesta utilizeaza cea mai recenta tehnologie de scanare cu senzor infrarosu si dozeaza de fiecare data sapunul in cantitatea setata.
Dozatorul iti permite sa controlezi cantitatea de lichid dispersata, avand 3 nivele de reglare.
Sistem “Anti picurare” – Sistem automat de distribuire.
Rezistent la apa certificat IPX 4 – Alimentare: 4 baterii AAA × 1,5 V.
4. Dozator De Sapun, Aspect Cromat, Cu Senzor De Miscare, 400ml, IPX6
Dozatorul de sapun lichid este usor de folosit de catre oricine, fiind un aparat pentru care nu trebuie sa folositi mainile.
Este suficient sa puneti mana in dreptul lui iar senzorul se va activa. Se opreste automat dupa 3 secunde de la activare.
Produsul poate fi alimentat cu orice tip de sapun lichid, detergent lichid de vase, gel dezinfectant, etc.
Are o capacitate de 400 ml – Aparatul este alimentat cu 4 baterii de tip AAA.
5. Dozator cu senzor din inox pentru sapun lichid Limpio SD250S
Portabil.
Capacitate: 250 ml sapun lichid.
Din Inox si ABS foarte durabil si rezistent.
Alimentare cu 4 baterii tip AAA.
Doza de sapun eliberata: 1 – 2.5 ml.
Indicator luminos.