Cuprins
- 1 Top 3 espressoare cu capsule recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule?
- 3 Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule
- 4 Cel mai bun espressor de cafea cu capsule: recomandări
Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă espressorul de cafea cu capsule potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Cafeaua este pentru mulți băutura fără de care nu și-ar putea imagina viața. Acasă, la muncă, atunci când ieși cu prietenii oraș, sau chiar seara când știi că mai ai doar câteva ore ca să înveți pentru un examen.
În toate aceste situații, cafeaua pare să fie în centrul atenției. Deși este drăguț să te bucuri de o cafea deosebită atunci când ieși în oraș, poți ajunge să cheltuiești mult prea mult decât ar fi nevoie.
În acest context, faptul de a avea acasă propria mașinărie de cafea, este foarte avantajos. Dintre toate modelele, pentru omul modern, grăbit și stresat, espressoarele pentru cafea cu capsule, par a fi cea mai bună soluție.
Dacă ești interesat într-un asemenea produs, află din acest articol cum poți alege cel mai bun espressor de cafea cu capsule.
Top 3 espressoare cu capsule recomandate
- Espressor Tchibo Cafissimo Latte Rosso, 1l, Capsule
- Tchibo Cafissimo LATTE combina perfect experienta dobandita de expertii Tchibo cu performantele tehnice si stilul italian Saeco.
- Vezi detalii si pret
- Espressor Nespresso CitiZ Cherry Red C112-EU-CR-NE
- Espressorul Nespresso CitiZ a devenit emblematic pentru iubitorii de cafea datorita designului compact, intuitiv si usurintei in utilizare.
- Vezi detalii si pret
- Espressor DeLonghi Nescafe Dolce Gusto Jovia EDG250R
- Espressorul functioneaza cu capsule, procesul de preparare realizandu-se in interiorul capsulei, pentru ca toata aroma sa fie extrasa.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule?
Așa cum am amintit mai sus, din cauza ritmului alert al vieții multora dintre noi, timpul devine din ce în ce mai restrâns.
Poate deveni dificil să găsești timp și pentru a sta să prepari un espresso adevărat: să pui boabele în râșniță, să pui laptele la spumat, să verifici apa, să pui cafeaua măcinată în portfiltru, să aștepți ca aroma să fie extrasă, etc.
Atunci când nu vrei să pierzi mult timp cu cafeaua, capsulele pot fi o soluție foarte bună. Tot ce trebuie să faci este să adaugi apa în aparat, să îl conectezi la curent, să introduci capsula și să aștepți să își facă treaba.
Cum alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule
Deși prezintă multe avantaje, un astfel de espressor pentru cafea nu este tocmai ușor de ales. Asta pentru că există foarte multe modele pe piață. Unele arată atât de asemănător încât chiar nu știi ce să alegi, deși diferența de preț poate fi considerabilă.
Ce face un espressor de cafea cu capsule bun? Vei observa că nu toate capsulele de pe piață sunt compatibile cu fiecare aparat de cafea cu capsule. Așadar, alegerea ta trebuie să fie condiționată și de acest aspect.
Pentru că doar un cumpărător informat nu își aruncă banii pe geam, ne-am hotărât să îți punem la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun espressor de cafea cu capsule. Le vei găsi organizat și ușor de înțeles în acest ghid de cumpărături complet.
Dacă la final încă ți se va părea copleșitor să selectezi un model bun, am pregătit și o listă cu cele mai bune espressoare de cafea cu capsule de pe piață, pe care o vei găsi la sfârșitul acestui articol.
Ce este un espressor de cafea cu capsule?
Un espressor de cafea cu capsule este un aparat care folosește cafea măcinată încapsulată într-un recipient mic din plastic, în loc să folosească cafea măcinată vrac sau la pachet pe care ai plasa-o, în mod normal, într-un filtru de cafea.
O singură capsulă este suficientă, de regulă, pentru o singură servire, deși unele amestecuri speciale pot fi suficiente pentru o carafă de cafea.
De îndată ce ai inserat capsula în aparat, acesta va perfora în mod automat capsula și va permite apei să treacă prin aceasta, extrăgând astfel cafeaua, direct în ceașca ta preferată.
Espressor de cafea cu capsule: avantaje și dezavantaje
Pentru a putea face o alegere bună, este important să te asiguri că acest tip de aparat poate îndeplini toate sarcinile pe care le aștepți din partea lui.
De aceea este recomandată o analiză comparativă între avantajele și dezavantajele acestui aparat, în raport, bineînțeles, cu alte tipuri de mașini de făcut cafea.
Avantaje
- Preț – Espressoarele de cafea cu capsule sunt, probabil, cele mai ieftine de pe piață. Poți găsi un model decent la un preț de aproximativ 200 de lei. Desigur, există și modele mai scumpe, care îți oferă mai multe funcții sau o flexibilitate mai mare, Totuși, chiar și acestea sunt mult mai ieftine decât aparatele de cafea cu râșniță.
- Uniformitate – Partea foarte bună la cafeaua din capsule este faptul că are mereu același gust. Aparatele cu capsule au o marjă de eroare zero din moment ce sunt dotate cu programe presetate la o temperatură și o cantitate de apă precise. Drept rezultat, te vei bucura mereu de aceeași cafea pe care o iubești.
- Ușor de folosit și întreținut – Dintre toate aparatele de făcut cafea, acestea sunt cel mai ușor de folosit. Apeși unul sau două butoane după ce ai umplut rezervorul cu apă și ai inserat capsula, iar aparatul se va pune pe treabă. În plus, întreg procesul este foarte rapid. Cât despre întreținere, decalcifierea și spălarea rapidă a părților detașabile, sunt tot ce trebuie să faci.
- Versatilitate – Unele modele pot să îți livreze o varietate mare de tipuri de cafea, în timp ce altele doar două sau trei. Tot așa, majoritatea aparatelor pot umple o singură ceașcă per utilizare. Altele însă pot produce o cantitate mult mai mare.
Dezavantaje
- Unele aparate te limitează la folosirea unui singur brand – trebuie să fii atent atunci când alegi aparatul de cafea cu capsule. Asta deoarece unele dintre acestea te vor constrânge să cumperi cafeaua doar de la un anumit brand (Nesspresso). Asigură-te că modelul pe care îl cumperi îți permite să folosești mai multe tipuri de capsule, sau, cel puțin, pe cele preferate.
- Costuri – deși sunt mai ieftine decât aparatele de cafea automate, acestea ridică un preț de consum mai mare în timp. Asta deoarece capsulele sunt mai scumpe decât cafeaua normală. Dacă ai nevoie să bei una sau două cafele în fiecare zi acasă, și mai sunt și alți membrii ai familiei care au același obicei, costurile se vor aduna destul de rapid.
- Limite în ceea ce privește rețetele de cafea – Faptul că un astfel de espressor va livra mereu aceiași cafea identică, poate fi enervant dacă ești o persoană care preferă să experimenteze cu cafeaua. Chiar dacă găsești un aparat care poate prepara cafea din capsule cu diferite arome, sau care îți permite să ajustezi nivelul de apă sau temperatura, metoda de extragere rămâne mereu aceiași.
- Cafeaua nu este la fel de bună – Cei care sunt fani cafea, pot ajunge la concluzia că gustul pe care capsulele îl oferă nu este la fel de intens ca cel obținut din boabe proaspăt măcinate.
Tipuri de espressoare de cafea cu capsule
Deși vorbim deja despre o subcategorie a espressoarelor automate de cafea, există și aici două tipuri de aparate. Diferența este dată de tipul de capsule cu care pot opera.
Practic pe piață vei găsi capsule (recipiente mici care conțin cafea măcinată), sau pods (un fitru de cafea de hârtie umplut cu cafea măcinată).
Aceste doze preambalate funcționează doar cu aparate specifice, care au devenit din ce în ce mai sofisticate în termeni de design și funcții speciale. Care este diferența dintre cele două sisteme?
Espressor de cafea cu capsule tip plic
Aceste capsule (pods) sunt asemănătoare cu un plic de ceai. Practic o porție suficientă pentru o singură cafea este introdusă într-un plic din filtru de hârtie.
Aparatele care pot fi folosite cu astfel de pods trebuie alese cu grijă. Asta deoarece diferiți producători fac aceste pliculețe de dimensiuni diferite, iar recipientul de la aparatul în care ești interesat s-ar putea să fie prea mic pentru plicurile de cafea pe care le preferi.
Astfel de plicuri pot fi folosite și cu espressoare manuale cu portfiltru.
Espressor de cafea cu capsule tip pahar
Și aceste aparate sunt foarte utile pentru aceia dintre noi care vor să se bucure de cafea delicioasă rapid și ușor. Tot ce trebuie să faci în acest caz este să introduci capsula și să apeși un buton.
Aceste aparate de cafea sunt mici, ceea ce le face foarte practice. În plus, deoarece nu creează multă mizerie în jur, nu este nevoie să îți faci griji pentru curățenie. Prepararea durează doar câteva secunde și zero efort.
Dimensiuni
Înainte de a cumpăra un espressor pentru cafea cu capsule, e bine să stabilești unde vrei să îl așezi în bucătăria sau biroul tău. Spațiul pe care îl ai la dispoziție este unul dintre elementele pe care trebuie să le păstrezi în minte.
Chiar dacă nu au nevoie să fie voluminoase, unii producători au ales variante mai mari pur și simplu pentru design. Este posibil să găsești un model cu aceleași funcții, la un preț similar, dar cu design care este mai slim.
Și greutatea este un aspect important aici. Recomandarea specialiștilor este să optezi pentru un aparat mai ușor. Cu cât greutatea va fi mai mică, cu atât mai ușor îți va fi să cureți sub aparat.
Capacitatea rezervorului este un alt detaliu care ține de dimensiuni. Alegerea ar trebui făcută în funcție de numărul de persoane care vor folosi zilnic aparatul. De exemplu, dacă doar tu vei face una sau două cafele la acest aparat într-o zi, un rezervor de apă de 0,5 litri va fi suficient.
În schimb, dacă vorbim despre un model pentru birou sau unul pentru o familie numeroasă, ar fi o idee bună să alegi un aparat de cafea cu capsule cu un rezervor de 1,5 litri.
Presiunea
Presiunea cu care apa trece prin cafeaua măcinată este esențială pentru extragerea unei arome bune, și pentru obținerea unui espresso de calitate. Drept urmare, presiunea aparatului este un detaliu ce trebuie mereu verificat înainte de a cumpăra un asemenea aparat. Cu cât este mai mare presiunea, cu atât este mai bună cafeaua.
Ca să îți faci o idee, ia în considerare că pentru a obține rezultate bune, presiunea trebuie să fie între 12 și 15bari. Totuși, trebuie să știi că pe piață sunt și modele slăbuțe care oferă o presiune mică de 3bari.
Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun espressor cu capsule?
- Ajustarea canalului de scurgere – Dacă folosești căni de diferite dimensiuni, sau vrei să folosești aparatul atât pentru un espresso, cât și pentru un caffe latte, este necesar să verifici această funcție. Când canalul de scurgere este ajustabil, îl poți ridica sau apleca pentru a putea extrage cafeaua în ceașca ce are dimensiunea preferată de tine.
- Ajustarea nivelului de apă – Vrei cafeaua mai lungă sau mai scurtă? Atunci când opțiunile de ajustare a cafelei sunt limitate la un acest aparat, ar putea deveni o problemă, de exemplu atunci când vrei o cafea mai ușoară. Cele mai bune espressoare de cafea cu capsule însă, îți permit să stabilești cât de multă apă să ajungă în cafeaua ta.
- Ajustarea temperaturii – temperatura afectează gustul cafelei. Prin ajustarea acesteia, te poți juca puțin cu aromele pe care le poți obține.
- Oprire automată – După ce toate sarcinile au fost îndeplinite, aparatul se va opri singur din funcțiune.
- Economie de energie – o funcție recomandată atunci când aparatul este folosit de multe persoane la birou sau acasă.
- Sistem anti-calcar – previne calcifierea atât de rapidă a componentelor interne prin care trece apa.
- Auto-curățare – unele modele folosesc aburi sub presiune pentru a îndepărta într-o măsură mare impuritățile. De asemenea, majoritatea modelelor moderne au un strat anti-aderent pe suprafețele care intră în contact cu apa și cu capsulele sau cafeaua, ceea ce le face super ușor de curățat.
- Recipient pentru colectarea capsulelor folosite – Un recipient convenabil în care capsulele folosite pot fi colectate înainte de a fi aruncate la gunoi.
Producători
Este foarte important să ții cont de producători și de tipul de cafea pe care aparatul o poate face. Multe dintre aceste aparate sunt produse de producători de cafea, deci funcționează doar cu capsule dedicate aparținând unui anumit brand, de exemplu Nesspresso.
De asemenea, brandurile cunoscute tind să producă aparate de bună calitate. Acestea sunt: Krups, Nespresso, Bosch Tassimo, Tchibo.
Concluzii
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun espressor de cafea cu capsule online. Astfel vei putea să găsești mai rapid un model pe placul tău. Nu uita să verifici mereu părerea altor utilizatori pentru a evita astfel o investiție proastă.
Acum că ai parcurs toate aceste informații ești pregătit să alegi cel mai bun espressor de cafea cu capsule.
Cel mai bun espressor de cafea cu capsule: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de espressoare de cafea cu capsule care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Espressor Tchibo Cafissimo Latte Rosso, 1l, Capsule
Tchibo Cafissimo LATTE poate prepara orice varietate de cafea: printr-o simpla apasare de buton, laptele se transforma in spuma de lapte, pentru cappuccino sau latte macchiato.
Tchibo Cafissimo LATTE combina perfect experienta dobandita de expertii Tchibo pe parcursul a multor ani cu performantele tehnice si stilul italian Saeco.
Prin apasarea unuia dintre cele 3 butoane ale aparatului Tchibo Cafissimo LATTE, poti regla presiunea, astfel incat poti obtine espresso, caffè crema sau cafea la filtru.
2. Espressor Nespresso CitiZ Cherry Red C112-EU-CR-NE
Espressorul CitiZ a devenit emblematic pentru Nespresso, fiind apreciat deopotriva de pasionatii de design si iubitorii de cafea din intreaga lume datorita designului compact, intuitiv si usurintei in utilizare.
2 modalitati de preparare a cafelei – espresso si lungo – printr-o singura atingere datorita interfetei tactile incorporate.
Espressorul Nespresso CitiZ este echipat cu o pompa de inalta presiune, care asigura extractia sub presiune de pana la 19 bari.
3. Espressor DeLonghi Nescafe Dolce Gusto Jovia EDG250R
O cafea tare si aromata, aceasta ne dorim in fiecare dimineata. Iar solutia este cu siguranta DeLonghi JOVIA.
Espressorul functioneaza cu capsule, procesul de preparare realizandu-se in interiorul capsulei, pentru ca toata aroma sa fie extrasa.
Seteaza nivelul de apa in functie de tipul de bautura, apasa butonul si gata!
Presiune profesionala pentru a scoate tot ce e mai bun din cafea: crema fina, aroma bogata, gust intens.
4. Espressor Krups Nescafe Dolce Gusto Oblo KP1101
Creeaza cafele de o calitate profesionala, cu spuma bogata si textura catifelata, cu ajutorul inaltei presiuni a aparatului (pana la 15 bari).
Prin intermediul capsulelor noastre inchise ermetic, ce pastreaza prospetimea cafelei, te vei bucura de fiecare data de o cana de cafea intens aromata.
Pur si simplu introduci capsula si dintr-o simpla miscare a manetei vei pregati bautura preferata.
Bucura-te de varietate: peste 25 de creatii din cafea.
5. Espressor Bosch Tassimo Vivy II TAS1404
Datorita dimensiunilor sale mici, aparatul TASSIMO economiseste spatiu si nu necesita mult loc in bucatarie.
Functionare complet automata cu o singura comanda.
Datorita tehnologiei patentate cu cod de bare INTELLIBREW™, bauturile speciale de la TASSIMO sunt intotdeauna perfect preparate cu cantitatea corecta de apa, la temperatura corecta si timpul de preparare adecvat.
Curatare si decalcifiere simpla.