Cuprins
- 1 Top 3 cafetiere recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun filtru de cafea/cafetieră?
- 3 Cum alegi cel mai bun filtru de cafea/cafetieră
- 3.1 Tipul vasului pentru cafea
- 3.2 Capacitatea vasului de cafea
- 3.3 Stilul filtrului de cafetieră
- 3.4 Funcție de programare
- 3.5 Funcția de pauză
- 3.6 Modalitatea de infuzare a cafelei
- 3.7 Cafetieră cu râșniță
- 3.8 Filtrul de apă
- 3.9 Materialul și aspectul cafetierei
- 3.10 Sistem anti-picurare
- 3.11 Display și sistem de operare
- 3.12 Întreținere și curățenie
- 3.13 Preț și producători
- 3.14 Concluzii
- 4 Cel mai bun filtru de cafea (cafetieră): recomandări
Cum alegi cel mai bun filtru de cafea (cafetieră)? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă cafetiera potrivită nevoilor tale? Citește articolul nostru și alege informat.
Pentru mulți, ziua nu începe până nu au băut prima ceașcă de cafea.
Pentru alții discuțiile la o ceașcă de cafea sunt ocazii speciale pentru a crea amintiri noi. Indiferent de ocazie, pentru a obține cafeaua perfectă, poți folosi foarte multe tipuri de accesorii și aparate.
Mulți însă, găsesc foarte practică o cafetieră sau un filtru de cafea. Astfel pot obține rapid și fără prea mult efort băutura care îi ajută să înceapă ziua cu bine.
Dacă te întrebi cum poți alege cel mai bun filtru de cafea sau cafetiera, te invităm să citești acest articol.
Top 3 cafetiere recomandate
- Cafetiera Philips Grind & Brew HD7769/00
- Rasnita de boabe integrata pentru cafea proaspat macinata. Sistem de selectare a concentratiei pentru a ajusta taria cafelei.
- Vezi detalii si pret
- Cafetiera Klarstein Aromatica X
- Întotdeauna aroma completă: aparat de cafea cu rășniță integrată pentru cafea proaspăt măcinată. Afișaj lcd clar, cu butoane netede.
- Vezi detalii si pret
- Cafetiera cu rasnita Russell Hobbs 22000-56
- Datorita cafetierei Chester Grind & Brew, va fi foarte simplu sa macinati boabele de cafea, alegeti taria si numarul de cesti pe care il doriti.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun filtru de cafea/cafetieră?
Faptul a-ți face propria cafea acasă este unul dintre cele mai economice obiceiuri pe care le-ai putea implementa în viața ta, deoarece costurile per ceașcă vor fi mult mai mici decât în cazul în care ai cumpăra cafea de la cafenele în fiecare zi.
De asemenea, spre deosebire de alte metode de a obține cafea, cafetiera este o modalitate rapidă și fără prea mult efort de a obține o cantitate mare de cafea la o singură utilizare.
Asta, împreună cu faptul că sunt mașinării fiabile care nu or să te coste mult, face din cafetiere o alegere ideală pentru mulți consumatori.
Totuși, chiar și între aceste aparate care au la bază același principiu de funcționare, pot exista diferențe notabile.
Acestea pot fi reflectate și în preșul de achiziție, așadar este necesar să cunoști bine avantajele și dezavantajele modelelor disponibile pe piață, pentru a-ți da seama care este cel mai potrivit pentru tine.
Cum alegi cel mai bun filtru de cafea/cafetieră
Din fericire există câteva criterii de departajare care te vor ajuta să îți dai seama rapid dacă un produs este sau nu potrivit pentru nevoile tale.
Vei afla toate ponturile experților din acest ghid de cumpărături pe care te îndemnăm să îl citești cu atenție.
Află detalii despre prețul corect în raport cu calitatea, despre caracteristicile pe care să le urmărești, precum și alte detalii care pot face diferența.
Găsești la final și o lista cu cele mai bune modele de pe piață care își fac treaba foarte bine, astfel căutarea ta va fi chiar mai rapidă.
Tipul vasului pentru cafea
Cafetierele sunt echipate cu un recipient din sticlă termică sau metal.
Carafele din metal
Sunt ideale pentru cei care vor să pregătească o cantitate mare de cafea care să rămână caldă pentru o perioadă îndelungată de timp, deoarece funcționează pe principiul unui vas termos.
Astfel băutura își va păstra aroma și temperatura plăcută. Asta previne arderea cafelei și permite ca recipientul să fie unul portabil.
Carafele din sticlă
Nu sunt izolate și pentru ca băutura să rămână caldă acestea trebuie să stea pe o suprafață fierbinte, încorporată în majoritatea filtrelor de cafea.
Totuși, va trebui să limitezi timpul în care cafeaua va sta pe acesta suprafață deoarece prospețimea și aroma pot fi negativ afectate, iar aceasta va putea căpăta un gust amar, ars.
Totuși, indiferent de tipul de carafă, te vei putea bucura de cea mai bună cafea, doar dacă o vei consuma cât mai repede posibil.
Adesea cafetierele cu vas din sticlă, pot fi dotate și cu un cronometru sau un mecanism de măsurare a temperaturii care îți permite să programezi suprafața fierbinte să se dezactiveze automat.
Multe persoane preferă o carafă din sticlă deoarece aceasta le permite să vadă clar cantitatea de cafea pe care o obțin.
Capacitatea vasului de cafea
Îți dorești o singură ceașcă de cafea dimineața sau vrei mai multe? Bei singur cafeaua, sau împreună cu familia?
După ce vei știi câte cești de cafea trebuie să umpli în fiecare dimineață, vei putea alege și cea mai bună capacitate a vasului de cafea pentru tine.
Poți găsi carafe care au o capacitate de 4, 10, 12 sau chiar 14 cafele, cele de 12 fiind cele mai populare.
Totuși, trebuie să faci alegerea cât mai bine, deoarece este enervat să ai, spre exemplu, un vas cu puțin mai mic decât ai nevoie și astfel să trebuiască să pregătești încă o carafă, doar pentru 2,3 cafele în plus.
Stilul filtrului de cafetieră
Cafetierele funcționează cu un filtru prin care apa trece infuzată anterior în cafeaua măcinată care se pune în acest filtru.
Stilul acestor filtre poate fi de două feluri: cu baza plată sau ascuțită.
Forma filtrului poate influența mai multe decât filtrul pentru cafetieră pe care trebuie să îl cumperi.
Forma filtrului schimbă modul în care apa curge ceea ce influențează procesul de infuzare precum și aroma cafelei.
Astfel filtrul de cafea cu bază plată, va duce la obținerea unei cafele mai dulci, cu note aprinse, fructate și florale, de aceea este ideal pentru cafeaua de origine etiopiană.
În schimb, cafeaua cu gust mai puternic, mai prăjită, precum cea din Sumatra, va avea o aroma mai bine pusă în valoare de un filtru cu formă conică.
Dacă îți plac ambele, există cafetiere ce pot fi utilizate cu ambele tipuri de filtre.
Funcție de programare
Spre deosebire de majoritatea dispozitivelor pentru cafea, unele cafetiere pot fi programate pentru a se activa sau dezactiva la un anumit moment prestabilit, pentru a păstra băutura caldă pentru un anumit timp, precum și alte opțiuni.
Aceste funcții de programare pot fi utile pentru acele persoane care își doresc să se trezească dimineața cu miros proaspăt de cafea.
Totuși, este bine să verifici și viteza de extragere a cafelei. Dacă o cafetieră are o viteză mare, atunci să plătești în plus pentru o astfel de funcție de programare, se poate dovedi a fi inutil.
Funcția de pauză
Dacă ai nevoie de o cafetieră de capacitate mare, s-ar putea să dureze destul de mult pentru ca procesul de extracție al cafelei să fie finalizat.
Unele modele îți oferă posibilitatea de a opri procesul atunci când îți dorești, pentru a putea savura pe loc o ceașcă de cafea, fără să trebuiască să mai aștepți.
Modalitatea de infuzare a cafelei
Infuzarea cafelei pentru extragerea băuturii poate să se facă ușor diferit în funcție de model. Astfel există cafetiere în cazul cărora apa iese printr-un sigur orificiu, ceea ce duce la extragerea aromei, în principal din cafeaua măcinată din centrul filtrului.
Experții însă sunt de părere că băutura are un gust superior atunci când apa ajunge pe cafea printr-un accesoriu cu mai multe orificii mici, asemănător cu o pară de duș.
Astfel, cafeaua este infuzată uniform pe toată suprafața, ceea ce duce la o mai bună extracție a aromei, deci o cafea mai gustoasă.
Cafetieră cu râșniță
Orice filtru de cafea poate fi folosit și cu cafea cumpărată măcinată din comerț.
Totuși, dacă vrei o cafea cu adevărat gustoasă, recomandarea specialiștilor este să folosești mereu cafea proaspăt măcinată.
Asta presupune fie să ai o râșniță pentru cafea în casă, fie să cumperi un filtru de cafea cu râșniță încorporată.
Cafetiera cu râșniță inclusă este, de altfel, foarte avantajoasă deoarece nu vei avea nevoie de un alt electrocasnic care să ocupe spațiu în plus, și procesul de măcinare va fi realizat automat și fără a vărsa cafea peste tot. Bineînțeles, periodic, va fi nevoie să cureți și această râșniță, chiar dacă este incorporabilă.
În mod ideal, râșniță cafetierei ar trebui să îți permită să setezi diferite nivelul de măcinare. Astfel vei putea măcina cafeaua foarte fin sau grosier.
Pentru o cafea tare, este de dorit ca granulația să fie cât mai fină. Dar, dacă îți dorești o cafea mai blândă, alege o granulație medie sau mare.
Un alt aspect la care să fii atent este posibilitatea de a păstra prospețimea boabelor de cafea.
Cu alte cuvinte, recipientul în care pui cafeaua boabe, trebuie să aibă opțiunea de închidere etanșă, păstrând astfel aroma boabelor intactă pentru o perioadă mai mare de timp.
În cazul în care modelul de care ești interesat nu are această funcție, alege să pui o cantitate mai mică de boabe de fiecare dată când vrei să macini cafea, sau alege un model care are o capacitate mai mică pentru recipientul râșniței.
Filtrul de apă
Apa joacă un rol foarte important în obținerea unei cafele de calitate. Tipul de apă folosit va avea un impact atât asupra gustului, cât și asupra longevității cafelei.
Apele dure cu concentrații mari de minerale precum apa de la robinet ar trebui evitate.
Acestea conțin un nivel mare de calciu și magneziu care se depun pe pereții aparatului în timp, afectând sistemul de circulare a apei.
Cea mai bună metodă de a preveni acest lucru este faptul de a folosi un filtru de cărbune care va păstra în apă suficiente minerale pentru a nu afecta aroma, dar va preveni depunerile.
Cel mai bun filtru de cafea va avea una astfel de filtru încorporat în sistem.
Materialul și aspectul cafetierei
Cele mai ieftine cafetiere disponibile pe piață vor putea fi achiziționate într-o gamă mai mare de culori și forme, ceea ce le-ar putea face mai atractive pentru tine.
Totuși, motivul pentru care sunt disponibile într-o gamă mai variată este aceea că sunt fabricate în mare parte din plastic. Acesta poate fi un material rezistent, dar va trebui să fii mai atent la calitatea acestuia.
Modele ușor mai costisitoare sunt fabricate din inox sau aluminiu perlat. Acestea sunt mai limitate pe zona de design, dar asta nu înseamnă că nu arată bine.
De fapt, aspectul profesional și calitativ va complimenta mai bine orice bucătărie sau bar. Desigur, acestea sunt și mai rezistente în timp.
Sistem anti-picurare
Acesta este inclus în funcția de a pauză și îți permite să iei rezervorul cât timp cafeaua încă curge, pentru a-ți turna o ceașcă de cafea.
În acel moment, în mod automat, cafeaua va înceta să picure, orificiul de curgere fiind închis cu ajutorul unei valve.
În momentul în care carafa va fi așezată în poziția inițială, procesul de picurare va fi reactivat automat.
Display și sistem de operare
Cele mai moderne modele de cafetiere îți vor oferi posibilitatea de control digital, chiar smart, al aparatului.
Astfel vei putea să conectezi aparatul la telefon printr-o aplicație. Există și modele mai ieftine, în cazul cărora controlul va fi ceva mai rudimentar, cu butoane și rotițe.
Bineînțeles, modelele moderne vor avea și un ecran cu afișare led pe care vei putea să vezi mai multe detalii despre funcționarea aparatului, precum și despre calitatea cafelei. Printre acestea se numără:
- Temperatura cafelei
- Tăria băuturii
- Cantitatea de apă
- Pornire întârziată
- Numărul de cești
- Unitate de timp
- Indicator de prospețime
- Condiții de preparare.
Analizează cu atenție toate aceste funcții și vezi sincer dacă îți sunt necesare, deoarece fiecare opțiune suplimentară va crește prețul de achiziție al aparatului.
Întreținere și curățenie
Pentru o durată de funcționare cât mai mare, este recomandat să urmezi toate indicațiile pentru curățenie și întreținere oferite de producător.
Totuși, unii fac acest aspect mai plăcut, incluzând funcții precum cea de decalcifiere. Acest sistem ajută la eliminarea periodică a depunerilor, înainte ca acestea să producă defecțiuni.
Preț și producători
Acum că știi aceste detalii despre alegeri celui mai bun filtru de cafea, ultimul pas este acela de a alege un producător în care să poți avea încredere.
Acesta trebuie să aibă o reputație bună pe care să o poți verifica, și este un plus dacă acesta lansează mereu produse noi pe piață, ceea ce arată că produsele sale sunt mereu făcute cu atenție la necesitățile consumatorilor moderni.
Printre cele mai apreciate branduri de pe piață pe acest segment se numără: Russell Hobbs, Beko, Electrolux, Fakir, Philips.
Concluzii
Poți cumpăra cel mai bun filtru de cafea sau cafetieră online. Aici vei putea consulta rapid și cu puțin efort și cheltuială sute de modele disponibile.
În plus, deoarece știi cum să îți filtrezi căutările, poți găsi mult mai rapid modelul ideal pentru tine.
Nu uita să consulți și părerea altor utilizatori despre produsul pe care vrei să îl cumperi deoarece aceștia pot semnala orice eventuale probleme pe care nu le anticipezi citind descrierea produsului.
Toate produsele livrate online trebuie să aibă opțiunea de retur gratuit și garanție inclusă.
Acum că ai parcurs toate aceste informații ești gata să cumperi el mai bun filtru de cafea sau cafetieră pentru tine.
Cel mai bun filtru de cafea (cafetieră): recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de cafetiere pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Cafetiera Philips Grind & Brew HD7769/00
Rasnita de boabe integrata pentru cafea proaspat macinata.
Gratie recipientului dublu, poti stoca doua tipuri de boabe de cafea. Selecteaza ce tip de boabe vrei sa folosesti pentru prepararea cafelei.
Sistem de selectare a concentratiei pentru a ajusta taria cafelei.
Selecteaza cu usurinta setarile pentru cafea cu ajutorul afisajului LCD
Adecvat si pentru cafea macinata.
Functia Aroma twister distribuie cafeaua pentru un gust intens.
2. Cafetiera Klarstein Aromatica X
Întotdeauna aroma completă: aparat de cafea cu rășniță integrată pentru cafea proaspăt măcinată.
Timer 24 de ore: timpul de pornire care poate fi setat exact la minut.
3 grade de măcinare și funcția de aromă + cu durată dublă de preparare a cafelei la cerere
Funcționare simplă: afișaj lcd clar, cu butoane netede.
Suportul de filtru detașabil pentru curățare ușoară și fără picurare.
Recipient de boabe 180 g – Puterea cafelei: ușoară, medie puternică.
3. Cafetiera cu rasnita Russell Hobbs 22000-56
Datorita cafetierei Chester Grind & Brew, va fi foarte simplu sa macinati boabele de cafea – introduceti boabele de cafea in rasnita, alegeti tipul de macinare – de la grunjoasa la fina, alegeti taria si numarul de cesti pe care il doriti, apasati butonul si gata.
Programarea digitala de 24 de ore va permite sa o setati sa va prepare cafeaua proaspata la orice ora.
Plita incalzita va mentine cafeaua calda timp de pana la 40 de minute.
4. Cafetiera Philips Café Gaia HD7546/20
Vas termorezistent cu pereti dubli din otel inoxidabil, pentru a mentine temperatura.
Blocare inteligenta a vasului termorezistent pentru pastrarea aromei.
Aroma bogata gratie fluxului de apa concentrat.
Sistem anti-picurare pentru a turna o ceasca de cafea oricand doresti.
Oprire automata directa, pentru economisire energie si siguranta.
Indicator pentru nivelul apei pentru umplere usoara.
5. Cafetiera Heinner HCM-900RBK
Lame rasnita din inox.
Filtru detasabil si lavabil.
Suport filtru detasabil.
Rezervor de apa detasabil.
Reglare rasnita: macinare fina sau grosiera.
Rezervor de apa rezistent la temperaturi ridicate.