Cuprins
- 1 Top 3 generatoare de ozon recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun generator de ozon?
- 3 Cum alegi cel mai bun generator de ozon
- 4 Cel mai bun generator de ozon: recomandări
- 4.1 1. Generator ozon, Trioxy Systems ,10 g/h, 100 W
- 4.2 2. Generator ozon profesional, debit ozon 28 gr/h, sterilizare aer incaperi pana la 280 mp
- 4.3 3. Generator de ozon 15W, MT MALATEC, 400 mg/h, afisaj LCD, timer
- 4.4 4. Generator Ozon Cecotec TotalPure3000 pentru aer, apa, alimente, 8W, 600mg/h
- 4.5 5. Lampa sterilizare cu ozon AlecoAir L30-OZ TOWER
- 4.6 6. Ozonator portabil Minion Air, Fara Filtru, incarcare USB, Baterie 500mah
Cum alegi cel mai bun generator de ozon? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă generatorul de ozon potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Cu toții avem de nevoie de o gură de aer curat în special după o zi întreagă la muncă. Dacă locuiești în oraș însă, indiferent că ești afară sau nu, aerul curat este greu de găsit.
Totuși, există o soluție care îți poate oferi aer curat chiar la tine acasă sau în mașină. Este vorba despre generatoarele de ozon, care pot filtra aerul pentru a-l purifica.
Dacă ești în căutarea unui astfel de aparat, citește acest articol pentru a afla cum poți cumpăra cel mai bun generator de ozon.
Top 3 generatoare de ozon recomandate
- Generator ozon, Trioxy Systems ,10 g/h, 100 W
- Productie ozon: 10 Gr/H – Putere: 100 W – Functii: Sterilizare. Recomandat pentru incaperi pana la: 125 m². Functionare simpla si rapida.
- Vezi detalii si pret
- Generator de ozon 15W, MT MALATEC, 400 mg/h
- Datorita efectului sau multifunctional, nu numai ca dezinfecteaza spatiul aerian, ci si ucide bacilii asezati pe mobilier, alimente si aparatura.
- Vezi detalii si pret
- Lampa sterilizare cu ozon AlecoAir L30-OZ TOWER
- Cu ajutorul telecomenzii poti controla aparatul la o distanta de 15 m, pentru o utilizare simpla si comoda a aparatului.
Incaperi de pana la 30m². - Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun generator de ozon?
Ozonul este un compus natural al atmosferei, care are rolul de a proteja planeta, dar are și rol purificator pentru aer, apă și hrană. Așa cum s-a demonstrat deja de mult timp, bacteriile, virușii și mucegaiul nu prosperă în mediile cu o concentrație optimă de ozon.
Din acest motiv, un generator de ozon este un aparat ideal pentru a scăpa de mirosurile neplăcute provocate de mucegai, alimente alterate, animale de companie, fumul de tutun, transpirație etc.
Cum alegi cel mai bun generator de ozon
Pentru a te putea bucura de toate avantajele acestuia, este important să alegi un model care ți se potrivește. Din moment ce nu sunt dispozitive foarte populare, este puțin probabil să deții deja cunoștințele necesare pentru identifica și cumpăra un aparat bun pentru tine.
În alegerea ta trebuie să ții cont de mai mulți factori pe lângă culoarea produsului, cum ar fi: dimensiunea spațiului de purificat, nivelul de poluare al aerului, specificațiile generatorului precum și tipul acestuia.
Ai nevoie să fii foarte bine informat pentru a te asigura că nu vei face o alegere greșită. Pentru asta am pregătit acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie, explicate pe înțelesul tău.
La final am pregătit și o listă cu cele mai bune generatoare de ozon de pe piață, disponibile acum la un raport calitate/preț excelent. Astfel vei putea face chiar mai rapid alegerea potrivită.
Iată așadar care sunt criteriile pe care nu trebuie să le pierzi din vedere:
Cum ajută ozonul la eliminarea mirosurilor?
Ozonul (O3) este un gaz care are o durată de viață scurtă. Atunci când intră în contact cu factori contaminanți, precum mirosuri, viruși sau bacterii, le elimină prin procesul de oxidare.
În urma acestui proces rămâne doar atomul extra de oxigen și nimic altceva. Ozonul devine oxigen după ce se consumă.
Utilizare
Un generator de ozon poate fi utilizat în diverse scopuri. Iată doar câteva:
- Pentru curățarea aerului de particule de praf sau fum.
- Curățarea aerului din interior de mirosul de mucegai.
- Eliminarea mirosurilor neplăcute de la animalele de companie.
- Purificarea aerului din locuință.
- Purificarea zilnică a aerului din casele în care există fumători sau încăperi cu aer închis cum ar fi pivnița, ori camere în care se observă apariția mucegaiului.
În general poți folosi acest aparat pentru a elimina mirosuri nedorite și patogeni care se transmit pe calea aerului.
Pe piață vei găsi atât modele care sunt destinate uzului industrial, cât și pentru utilizatori convenționali.
Generator de ozon pentru uz industrial
Cele pentru uz industrial sunt concepute în așa fel încât să țintească o anumită categorie de particule nedorite. Funcționarea lor se realizează pe baza unei tehnologii superioare, ceea ce le face și mai eficiente în purificarea aerului.
Pot fi folosite pentru un volum de spațiu mult mai mare decât cele destinate utilizării convenționale.
Raza de acoperire poate ajunge chiar și la sute de metri pătrați. Domeniile în care acestea se potrivesc sunt cel medical, alimentar, curățenie.
Generator de ozon pentru uz caznic
La un preț mult mai redus vei găsi modele pentru uz casnic. Acestea sunt eficiente în cazul mai multor probleme, precum eliminarea mirosurilor, eliminarea mucegaiului, a bacteriilor.
Raza lor de acțiune se rezumă doar la câțiva zeci de metri pătrați, ceea ce este suficient pentru camerele casei sau chiar pentru autoturisme.
Pe termen lung acestea sunt mult mai prietenoase cu buzunarul decât cele folosite în scop industrial, deoarece consumă mai puțin curent electric.
Deși produc ozon cu o viteză mai mică, acestea sunt destul de suficiente pentru locuința cuiva.
Producția de ozon
Pentru a-ți da seama dacă aparatul este unul performant sau nu, este important să verifici capacitatea de producere a ozonului. Cu cât produce mai mult ozon într-un timp mai scurt, cu atât este mai performant. Totuși odată cu acest indice, crește și consumul de energie.
Un generator de ozon pentru uz convențional va produce câteva grame de ozon pe oră. Diferența este foarte mare într-un model casnic și unul industrial, deoarece acestea din urmă pot produce chiar și 15 kg de ozon într-un ceas, unele modele chiar depășind acest prag.
Este indicat să faci alegerea în funcție de volumul spațiului din care vrei să purifici aerul. Astfel un aparat care produce între 1-3 grame de ozon pe oră, va fi suficient pentru un spațiu de aproximativ 9 mp.
Tipul de generator de ozon
Generatoarele de ozon diferă în funcție de tehnologie. Această informație este importantă pentru tine deoarece unele consumă mai multă energie decât altele pentru a obține același rezultat.
Din punctul de vedere al experților, cele mai eficiente energetic sunt generatoarele care transformă oxigenul în ozon folosind tehnologia de descărcare electrică. Nu îți va fi greu să găsești un astfel de generator, deoarece sunt cele mai populare de pe piață.
Un model cu un preț de achiziție mai mic, dar o eficiență mai scăzută este cel care folosește tehnologia fasciculelor UV pentru a igieniza aerul.
Cantitatea de ozon obținută este mai mică decât în cazul modelului menționat mai sus, ceea ce înseamnă că aparatul va trebui să opereze pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a obține aceleași rezultate, deci va consuma mai multe resurse. Sunt însă avantajoase deoarece eficiența lor nu este afectată de factori precum temperatura ambientală sau nivelul de umiditate.
Cele mai scumpe modele sunt cele care folosesc plasma rece pentru a genera ozon. Pe lângă acestea mai există generatoare de ozon cu apă sau electrolitice, apa fiind sursa de oxigen. Ambele sunt scumpe, fiind preferate în domeniile industriale.
Temperatura și umiditatea spațiului
La fel ca și alte aparate și un generator de ozon va fi mai eficient dacă va funcționa în condiții optime. Acesta este afectat de umiditatea și de temperatura spațiului în care funcționează. Cam toate modelele se confruntă cu această condiționare, deci este important să cunoști următoarele informații:
Cantitatea de ozon produsă este invers proporțională cu nivelul de temperatură și umiditate. Cu alte cuvinte, dacă spațiul în care vrei să pui aparatul are o temperatură și o umiditate mare, trebuie să te aștepți ca nivelul de ozon produs să nu fie cel indicat de către producător.
De fapt, nu doar randamentul va fi afectat, dar riscul de defecțiuni mari la aparat este mare. Dacă temperatura crește peste 35 de grade, ozonul se descompune mult mai repede în oxigen, ceea ce îl face ineficient.
Dacă spațiul pe care îl vrei purificat prin această metodă este unul umed și cald, cel mai bine ar fi să alegi un generator de ozon cu UV. Acestea nu sunt afectate de nivelul ridicat al acestor factori, producând aceeași cantitate de ozon, în ciuda acestora.
Altele modele care nu sunt afectate de temperatură sau umiditate sunt generatoarele mai noi cu tehnologia electrolitică. Acestea produc o cantitate mai mare de ozon într-o durată mai scurtă, păstrând un randament neschimbat în ciuda condițiilor de mediu instabile.
De asemenea, modelele pentru uz industrial, cele cu plasmă rece, funcționează bine și la temperaturi de peste 35 de grade Celsius și umiditate ridicată, fără ca eficiența să le fie afectată. Așa cum am mai amintit însă, acestea sunt mai scumpe și mai greu de găsit.
Consumul de energie
Așa cum este normal, generatoarele de ozon folosite în scop industrial vor folosi un nivel mult mai mare de energie decât cele casnice. Consumul exact va fi indicat de către producător.
Atenție însă, deoarece acea valoare a fost obținută în condiții de laborator, optime de utilizare. Te poți aștepta ca aparatul să consume ușor mai mult curent decât a indicat producătorul.
Un model industrial poate avea un consum care depășește 1000 de Wați. Cele pentru uz casnic însă vor avea un consum mult mai mic care se încadrează undeva între 150 -180 W/oră. Ca termen de comparație, te poți gândi că și un bec clasic are același consum.
De aici poți trage concluzia că energia electrică nu va fi marea ta cheltuială, deoarece consumul nu va fi atât de mare. Majoritatea aparatelor reușesc să purifice aerul dintr-o cameră sau din autoturism în aproximativ o oră, deci nu vei consuma foarte mult.
Nu uita că este foarte important să nu stai în aceeași încăpere cu generatorul de ozon atunci când acesta funcționează.
Material
Materialul din care este realizată carcasa aparatului este un aspect care nu aduce nicio îmbunătățire importantă la funcționarea produsului, dar poate influența destul de mult prețul de achiziție.
Materialele din care această carcasă poate fi realizată diferă destul de mult. Cele mai ieftine sunt cele din plastic dur sau aluminiu, în timp ce cele mai scumpe sunt cele din inox. Pe lângă acestea mai pot exista și multe alte variante de aliaje din metale sau nemetale.
Practic vei plăti mai mult pentru aspectul exterior al aparatului. Dacă acest lucru te preocupă în mod deosebit sau dacă crezi că aparatul va fi depozitat într-un loc expus și vrei să arate bine, atunci poți investi mai mult într-un produs mai costisitor.
În caz contrar, nu are rost să dai mai mulți bani pe un generator cu carcasă din inox, spre exemplu, deoarece modul de funcționare și eficiența va fi la fel ca cel al unuia din plastic pentru care vei avea de plătit mai puțin.
Este logic să optezi pentru un aparat care produce 8g de ozon pe oră într-un spațiu de 4 mp, decât unul care arată mai bine dar are un randament de doar 4 g pe oră în același spațiu.
Întreținere
Cel mai bun generator de ozon se va întreține și curăța ușor de către orice utilizator. Nu trebuie să ai nevoie de instruire speciale pentru a schimba componente sau pentru a igieniza aparatul.
Totuși, majoritatea aparatelor care sunt acum disponibile pentru cumpărare, nu permit utilizatorului să curețe singur componente importante. Astfel, atunci când acestea cedează, va fi nevoie de intervenția unui profesionist pentru a înlocui o piesă.
Pentru a evita situațiile neplăcute, alege modele produse de branduri care au service în România. Astfel, te asiguri că dacă produsul se defectează cât încă este în garanție, situația se va rezolva cât mai repede posibil, fără să trebuiască să aștepți mai mult timp pentru ca piesele să fie aduse din străinătate.
Preț și producători
Așa cum ai observat și din informațiile de mai sus, prețul nu indică neapărat calitatea sau eficiența aparatului. De multe ori, chiar dacă tehnologia este una necostisitoare, o carcasă dintr-un material special poate ridica prețul inutil.
Dacă vrei un produs de calitate, fă cercetări cu privire la producători. Verifică statutul acestora pe piața din România, dar și pe cea internațională dacă aceștia au intrat abia de curând pe piața noastră.
Astfel le poți verifica reputația și vei știi dacă există posibilitatea să nu fi mulțumit de produsul sau serviciul de relații cu clienții pe care aceștia îl oferă. Printre cele mai recomandate branduri se numără: Trioxy, HE, OEM, OzonFix.
Concluzii
Poți cumpăra cel mai bun generator de ozon online. Aici ai posibilitatea de a găsi mult mai repede un astfel de produs decât dacă l-ai căuta într-un magazin tradițional. Mai mult decât atât, ai mai multe opțiuni la dispoziție, iar alegerea ta nu va fi influențată de un vânzător care caută doar profitul propriu.
Nu uita că online poți verifica mult mai ușor și experiența altor utilizatori. Astfel poți să afli dinainte de a testa personal produsul dacă alții au avut experiențe plăcute sau neplăcute cu acesta, dacă produsul corespunde sau nu cu descrierea de pe pagina produsului, sau dacă au avut o experiență plăcută cu livrarea sau nu.
Având la dispoziție toate aceste informații vei putea alege cel mai bun generator de ozon.
Cel mai bun generator de ozon: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de generatoare de ozon care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Generator ozon, Trioxy Systems ,10 g/h, 100 W
Generatorul de ozon Trioxy 10g a fost creat pentru a raspunde nevoii primordiale a tuturor fiintelor vii de a respira un aer curat, fie ca este vorba despre aerul din locuinta personala, din autoturismul personal, din saloanele de spital, din camerele de hotel sau din orice alt spatiu inchis.
Ozonul este una dintre cele mai puternice substante antimicrobiene din lume, distrugand pana la 99,9% din pesticide, microorganisme, bacterii si virusuri.
Productie ozon: 10 Gr/H – Putere: 100 W – Functii: Sterilizare
Recomandat pentru incaperi pana la: 125 m²
2. Generator ozon profesional, debit ozon 28 gr/h, sterilizare aer incaperi pana la 280 mp
Aparatul genereaza 28 grame ozon pur pe ora, fiind ideal pentru dezinfectarea totala a spatiilor de pana la 280 mp.
Poate fi folosit cu succes la sterilizarea aerului din autoturisme, sali de fitness, spitale etc.
Dispune un timer rotativ cu ajutorului caruia puteti selecteaza timpul de functionare.
Elimina virusi, bacterii, mucegaiuri si mirosul neplacut, lasand in urma un aer proaspat, fara sa foloseasca vreun agent chimic.
3. Generator de ozon 15W, MT MALATEC, 400 mg/h, afisaj LCD, timer
Un panou cu control digital intuitiv face ca functionarea generatorului de ozon sa fie nu numai simpla, ci si confortabila.
Panoul de pe dispozitiv este foarte sensibil, nu este nevoie sa apasati un singur buton de multe ori si sa va chinuiti cu setarea parametrilor, fiind suficienta o singura atingere.
Panou de control tactil – Productie ozon 400 mg/h – Prevazut cu timer.
Functii: dezinfectare, eliminare mirosuri neplacute, bacterii, virusi, ciuperci, microorganisme patogene, acarieni si alergeni.
4. Generator Ozon Cecotec TotalPure3000 pentru aer, apa, alimente, 8W, 600mg/h
Capacitate de emisie de 600mg/h, cantitate perfecta pentru igienizarea incaperilor in timp scurt.
Permite purificarea apei si a alimentelor – Prevazut cu furtun si filtre pentru apa.
Temporizator pentru setarea duratei de functionare.
Foarte usor de utilizat.
Prevazut cu gauri pentru o fixare usoara pe perete.
Recomandat pentru suprafete de 25 mp, sufragerii, dormitoare, bucatarii, bai si holuri.
5. Lampa sterilizare cu ozon AlecoAir L30-OZ TOWER
Lampa V-UV AlecoAir L30-OZ TOWER este solutia optima pentru sterilizarea eficienta si rapida a unei incaperi prin generarea de ozon.
Ozonul generat patrunde in unghiurile care nu pot fi atinse prin alte mijloace de dezinfectare precum radiatiile UV
Cu ajutorul telecomenzii poti controla aparatul la o distanta de 15 m, pentru o utilizare simpla si comoda a aparatului.
Aparatul poate fi setat sa functioneaza 15, 30 sau maxim 60 minute.
Recomandat pentru: incaperi de pana la 30m².
6. Ozonator portabil Minion Air, Fara Filtru, incarcare USB, Baterie 500mah
Mini ozonatorul portabil Minion Air, poate crea ozon oriunde si oricand aveti nevoie.
Cu o structura inovativa, fiabilitate ridicata, consum redus de energie si volum redus este foarte convenabil pentru purificarea aerului in fiecare zi.
Mini generatorul de ozon Minion Air, elimina in aer 2mg/ora de ozon pentru a reduce mirosurile neplacute, fumul de tigara si praful din aer atat din interiorul vehiculelor cat si din interiorul casei.
Unul din beneficiile acestui produs este ca poate fi luat oriunde mergeti.