Cuprins
- 1 Top 3 sisteme Home Cinema recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun Sistem Home Cinema?
- 3 Cum alegi cel mai bun Sistem Home Cinema
- 4 Cel mai bun Sistem Home Cinema: recomandări
Cum alegi cel mai bun Sistem Home Cinema? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă sistemul Home Cinema potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Nimic nu adună prietenii și familia într-un singur loc așa cum o face un film bun, emisiunea preferată sau un joc foarte bun. De aceea, poate fi o idee foarte bună să investești într-un Sistem Home Cinema.
Oricât de nou și de bun ar fi televizorul tău, sistemul audio nu te va da niciodată pe spate. Te-ai întrebat vreodată de ce la Cinema filmele pur și simplu se simt mai bine? O mare importanță o joacă sunetul.
Frecvențele înalte și joase trebuie să te înconjoare pentru a te putea bucura de toate efectele sonore deosebite pe care producătorii le-au gândit cu mare atenție.
Cel mai bun Sistem Home Cinema îți va permite să te bucuri de filme așa cum nu ai mai făcut-o până acum la tine acasă. Află din acest articol unde au găsit alți cumpărători un astfel de sistem ieftin, dar și cum poți să îl alegi pe cel mai bun.
Top 3 sisteme Home Cinema recomandate
De ce să alegi cel mai bun Sistem Home Cinema?
Tuturor ne place să mergem la Cinema pentru a vedea filmele preferate. Atmosfera de acolo este deosebită pentru că, mai ales în cazul filmelor 3D, simți că ești în mijlocul acțiunii.
Totuși, mersul la Cinema presupune cheltuieli, bani pe care ai putea să îi investești mai bine în alte aspecte. În plus, imaginează-ți ce cool va fi casa ta cu un astfel de sistem audio și video.
Le vei putea oferi prietenilor și membrilor familiei ore de divertisment la cea mai bună calitate. Momentele tale de relaxare se vor transforma și vei putea să te bucuri de filmul preferat exact așa cum o faci la cinema.
Cum alegi cel mai bun Sistem Home Cinema
Pentru a te putea bucura de aceste avantaje este necesar să alegi cel mai bun Sistem Home Cinema, mai ales pentru că pe piață sunt atât de multe variante.
Poți lua alegerea bună dacă ești bine informat. Nu uita că, indiferent dacă îți cumperi un asemenea sistem pentru prima oară sau vrei să schimbi unul care este vechi, este recomandat să fii la curent cu toate opțiunile.
Astfel vei putea identifica cea mai bună variantă de pe piață pentru tine și să eviți capcanele costisitoare.
Venim în întâmpinarea nevoilor tale concepând acest ghid de cumpărături. Dacă îl vei studia cu atenție, vei putea înțelege modul de funcționare al celui mai bun Sistem Home Cinema, pentru a-l putea identifica pe cel mai potrivit în funcție de spațiul de care dispui, de buget și de preferințele personale.
Îți recomandăm ca, la final, să consulți și lista noastră cu sisteme home theatre pe care le-am selectat cu grijă, disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Iată cum poți face o achiziție de succes:
Componentele unui Sistem Home Cinema
Este foarte important să cunoști care sunt componentele unui astfel de sistem. Astfel vei putea identifica un pachet complet care să îți satisfacă nevoile.
Este mult mai convenabil să faci asta așa, decât să cumperi separat componente în cazul cărora compatibilitatea trebuie verificată mereu, ceea ce îți va consuma mult timp.
Așadar, un Sistem Home Cinema va avea următoarele componente:
- Un televizor, un proiector sau un ecran
- O sursă video – semnalul de la cablul TV și/sau un DVD/CD/BlueRay Player
- Un receiver – cea mai importantă componentă la care se conectează toate celelalte piese. Acesta este creierul oricărui Sistem Home Cinema.
- Boxe – Aici sunt incluse un difuzor central, două boxe frontale la stânga și la dreapta, două boxe posterioare la dreapta și la stânga, unul sau două subwoofer-e, opțional boxe de efecte speciale Dolby Atoms.
Sisteme 2.1, 5.1 sau 7.1?
Orice Sistem Home Cinema poate avea configurații diferite care sunt exprimate sub forma 2.1, 5.1, 7.1, dar există și configurații mai rare precum 7.2, 9.2.4.
Practic primul număr se referă la numărul de boxe care sunt folosite în configurație. Al doilea număr exprimă numărul de subwoofer-e. De cele mai multe ori un singur subwoofer este suficient, dar există și configurații cu două.
Cel de-al treilea număr se referă la boxele ce emit sunet din tavan. Acestea sunt utilizate în sistemele Dolby Atoms, dar și cu formatele DTS:X. Așadar, în cazul unui sistem 9.2.4 vei putea folosi și difuzoare care vor emite sunet din tavan.
Cu cât configurația sistemului este mai bogată, cu atât va crește prețul acestuia. De regulă modelele 2.1 sunt indicate doar atunci unde spațiul este foarte limitat, iar experiența nu este comparabilă cu cea de la cinema.
Adevărata plăcere apare de la modelele 5.1 în sus. Acestea sunt dotate cu un set de boxe frontale și unul de boxe posterioare care fac experiența mai imersivă.
Modelele 7.1 sunt mai rare, și trebuie să fii pregătit cu un buget generos pentru acestea.
Atunci când spațiul chiar îți înghesuie opțiunile, poți achiziționa un Sistem Home Cinema cu Soundbar. Această „bară de sunet” încorporează difuzoarele frontale într-o singură piesă. Este recomandat să alegi o variantă care este egală cu lățimea televizorului tău.
Care este rolul fiecărui tip de boxe?
Canalul central
Este considerat adesea cea mai importantă unitate audio a sistemului. Acesta asigură mai bine de 50% din soundtrack-ul unui film, inclusiv cea mai mare parte a dialogului.
De asemenea, emite efectele sonore center stage. Există modele mai compacte ce pot fi amplasate pe un raft în comoda TV sau există modele robuste de podea care vor necesita mai mult spațiu.
Dacă vrei să îl pui pe un raft, ia măsurători pentru a te asigura că va încăpea.
Boxele frontale
Sunt responsabile de componenta muzicală largă a filmului, precum și de emiterea efectelor speciale. Pentru a crea o imersiune mai mare, sunetul se mută de la boxa stângă la cea dreaptă în conformitate cu direcția în care se desfășoară acțiunea pe ecran.
Atât boxele frontale cu montare pe perete, cât și cele cu montare pe raft sau cu piedestal sunt eficiente.
Boxele posterioare
Acestea se instalează în spatele scaunului sau a canapelei tale (5.1) sau și de o parte și de alta a acesteia (7.1). Acestea te ajută se pătrunzi mai bine în acțiunea filmului emițând efecte sonore precum sunete de ambient: ploaie, vijelie, fâșâit de frunze.
De asemenea, acestea colaborează cu celelalte boxe pentru a crea o spațialitate mai bună. Astfel vei putea auzi un glonț pornind de la boxa din față și ajungând la destinație în boxa din spate.
Dacă spațiul și bugetul îți permit, este recomandat să optezi pentru un sistem 7.1.
Receiver-ul
Un receiver este centrul de control al Sistemului Home Cinema, locul în care se conectează televizorul, boxele, buwoofer-ul, consola de joc, sau playerele DVD sau Blue Ray.
Receiver-ul îți permite să alegi între redarea video sau exclusiv audio (muzică de pe CD spre exemplu), dar și să controlezi formatul sunetului larg.
Receiver-ul este cel care trimite semnalul audio la boxe individuale și la subwoofer, creând astfel senzația de sunet imersiv.
Atunci când îl alegi, va trebui să ți cont de puterea acestuia. Dacă camera în care vrei să instalezi sistemul home cinema este de dimensiune medie, un receiver de 300 W ar trebui să fie suficient.
Pentru o cameră mare se recomandă unul de 500 W sau mai mult. Este bine să ai mai multă putere decât crezi că ai nevoie, deoarece poți oricând să dai volumul mai încet.
Dacă rulezi sistemul la un volum mare tot timpul, vei uza componentele mult mai rapid, ceea ce poate duce la distorsionarea sunetului pe viitor.
Amplificator
Doar cele mai bune sisteme home cinema includ un amplificator. Acestea transformă semnalul cu voltaj mic de la echipamentul tău (TV, consolă jocuri, player digital), și îl ridică pentru a mări puterea sunetului în boxe.
Unele seturi includ un singur amplificator, în timp ce altele pot include amplificatoare multiple, fiecare țintind un anumit grup de boxe.
Spre deosebire de receivere, amplificatoarele nu au port HDMI. Asta înseamnă că sunt utile doar în cazul fișierelor audio, neputând suporta o componentă video.
Conectivitate
Indiferent ce tip de televizor ai, ce marcă este acesta, sau ce fel de boxe vrei să îți cumperi, este important să alegi un Sistem Home Cinema cu cât mai multe opțiuni de conectivitate. Cel mai bun este mereu acela care are porturi și pentru aparatură pe care nu o folosești momentan.
Iată care sunt modalitățile de conexiune prin cablu pe care este bine să le bifezi:
- HDMI
- S-video
- Jack
- Euroscart
- RCA
- S/PDIF
Există și sisteme home cinema wireless. Acestea se pot conecta prin Wi-Fi sau prin Bluetooth. Aceste variante sunt foarte convenabile, deoarece nu va mai trebui să ai toată camera străbătută de cabluri inestetice.
În plus, prin funcția Miracast, vei putea proiecta pe ecran conținut de pe telefon sau tabletă.
Format
Există două formate audio de care vei da destul de des atunci când cauți cel mai bun sistem home cinema. Este vorba despre Dolby Atoms și DTS:X. Cu ajutorul acestor tehnologii, sunetul este considerat ca un obiect în spațiu, în loc să fie direcționat pur și simplu la un canal specific.
Tehnologia Dolby Atoms, presupune emiterea sunetului de sus în jos, adică din tavan , în jos la receptor. Pentru ca acest efect să fie posibil este necesară instalarea unor difuzoare în tavan.
Semnalul audio va fi transmis la boxe specifice pentru ca sunetul să fie cât mai realist și mai curat. Astfel, dacă privești un avion care decolează spre tine, sistemul Dolby Atoms va folosi boxele din tavan pentru a direcționa sunetul spre tine de sus. Astfel tehnologia poate separa sunetul în 128 de canale separate.
Tehnologia DTS:X funcționează în mod similar, dar nu necesită prezența difuzoarelor în tavan. Acest sistem oferă dimensiune și înălțime sunetului folosind boxele pe care le ai deja, împerechându-le cu o funcție de autocalibrare pentru a determina ce canal este mai bun pentru a emite un anumit sunet. Datorită acestui fapt, în teorie, DTS:X poate utiliza un număr infinit de canale.
Ce trebuie să reții este că în cazul formatului Dolby Atom ai nevoie să instalezi boxe în tavan, în timp ce DTS:X nu îți cere asta, atâta timp cât folosești sisteme 5.1 sau 7.1.
Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun Sistem Home Cinema?
- Tehnologie 3D – Dacă ești fan al tehnologiei tridimensionale, poți achiziționa un Sistem Home Cinema cu funcție 3D. Astfel, chiar și filmele în Blue Ray pot fi redate în format 3D. Totuși, trebuie să fii conștient că atunci când un conținut 2D este convertit 3D astfel, calitatea lasă de dorit față de un film în format 3D original.
- FM – Dacă de obicei asculți radio atunci când ești acasă, achiziționează un sistem care să fie compatibil cu banda FM, pentru a putea asculta la calitate superioară posturile de radio preferate.
- Funcția upscaling – Upscaling video este o funcție capabilă să ridice rezoluția unui fișier video. Practic, dacă ai o colecție de filme vechi pe DVD, este avantajos să te poți bucura de ele la o calitate superioară.
Producători
Pentru a te putea bucura de cel mai bun Sistem Home Cinema, este foarte important să nu cumperi cel mai ieftin model sau primul pe care îl găsești. Mai important este să fii atent la producător. Firmele no-name sunt periculoase.
În spatele unui preț mic și a unor promisiuni de performanță ridicată se pot ascunde materiale de proastă calitate. Chiar dacă la primele utilizări aparatura se comportă bine, aceasta poate ceda rapid.
Este mereu mai bine să investești într-un sistem produs de branduri consacrate precum: Samsung, Panasonic, Sony. Acestea sunt firmele care se străduiesc să livreze produse care se ridică la înălțimea așteptărilor clienților.
Concluzii
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun Sistem Home Cinema online. Aici vei avea posibilitatea să consulți mult mai multe modele decât într-un magazin fizic, și poți compara prețurile mult mai facil.
De asemenea, online ofertele speciale sunt mai frecvente și mai ușor de accesat. Dacă te-ai decis să faci o achiziție astfel, nu uita să verifici și secțiunea de review din pagina produsului, pentru a te convinge că și alți cumpărători sunt mulțumiți de achiziție.
Acum că ai parcurs toate aceste informații ești gata să cumperi cel mai bun Sistem Home Cinema pentru tine.
Cel mai bun Sistem Home Cinema: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de sisteme Home Cinema care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Sistem Home Cinema Wharfedale Achromatic Basik 5.1
Sistem de baza home-cinema 5.1 cu o pereche de boxe surround S1, o pereche de boxe de podea T4, consola centrala C2 si subwoofer de 12″ activ, finisaj negru lucios.
Incintele HiFi din seria Achromatic redau un sunet pur fara colorare sau intonatii adaugate si au un finisaj negru lucios de inalta calitate.
Seria Achromatic contine 6 sisteme pre-configurate ce contin diferite combinatii ale incintelor de fata, centru si subwooferelor active pentru a acoperi toate aplicatiile specifice sistemelor de home-audio/ home cinema.
2. Sistem Home Cinema 5.1 cu Blu-ray 3D Sony BDVE4100
Cu o putere de 1.000 W, doua boxe inalte, doua boxe satelit si un subwoofer, veti experimenta un sunet surround precis si puternic, care va va aduce in mijlocul actiunii.
Partajati muzica de pe smartphone-ul sau tableta dvs. compatibile NFC si Bluetooth® printr-o atingere pe sistemul Home Cinema.
Obtineti acea calitate a imaginii care va atrage efectiv in mijlocul actiunii. Vizionati un Blu-ray Disc™ sau DVD in 2D sau 3D la rezolutie Full HD, cu culori naturale si detalii precise.
3. Sistem surround 5.1 canale Auna Areal Nobility
Chiar în mijlocul sunetului: sistem puternic de difuzoare cu subwoofer de 5.1 canale, patru difuzoare staționare și unul central.
Sunet puternic: subwoofer de 5,25 „cu 35 wați și cinci sateliți de 3”, fiecare cu 17 wați pentru puterea totală RMS de 120 W.
Connoisseur: interfață bluetooth 3.0, port usb, slot sd și intrare aux pentru conectarea la o varietate de surse de muzică.
Amplificator HiFi integrat clasa D pentru cea mai bună experiență audio.
4. Sistem Home Cinema 5.1 cu Blu-ray 3D Sony BDVE2100
Va veti tine de scaun cu filmele Blu-ray™ Full HD 3D, sunetul surround pe 5.1 canale care umple camera si o conexiune instantanee wireless la muzica de pe smartphone-ul sau tableta dvs.
Oferiti filmelor si muzicii preferate un tratament de cinci stele – sau, mai degraba, un tratament de 5.1 canale.
Patru boxe satelit si un subwoofer, se combina cu caracteristicile inovatoare, precum Bass Boost, pentru a oferi un sunet precis si puternic care inunda incaperea.
5. Sistem Home Cinema Onkyo HT-S3800
Sistemul este compus din Receiver HT-R395 si sistemul de boxe HTP-395 ce include 4 sateliti, un centru si un subwoofer activ.
Compatibilitate cu Dolby® TrueHD, DTS-HD Master Audio™, 4K/60 Hz, HDR, HDCP 2.2.
Sateliti – Difuzor mid-bass de banda larga cu 7.7 cm Diametru – 150 W.
SKC-395 Boxa Centru – Difuzor mid-bass de banda larga cu 7.7 cm Diametru – 150 W.
SKW-395 BASS REFLEX POWERED SUBWOOFER – Difuzor de 16 cm – 100 W.
rog sfat la achizitionarea unui hcinema lg si care este rolul pro logic2 buget 1500ron multumesc
Pro Logic 2 transforma sunetul stereo standard al unui film in sunet surround 5.1. Vezi mai multe detalii aici: http://www.dolby.com/us/en/consumer/technology/home-theater/dolby-pro-logic-ii.html. Acelasi lucru, chiar mai bine, este obtinut folosind tehnologiile DTS-HD Master Audio si DTS-HD high definition audio prezente pe acest sistem home cinema: Sistem Home Cinema 3D cu Blu-ray LG BH6430P. Poti gasi sisteme similare de la Samsung aici.
am un tv sony 50W815 si as dori sa cumpar un home cinema LG BH7540TW.intrebarile mele ar fii daca sunt compatibile tv ul si home cinema ul si m-ar mai interesa daca home cinema ul are boxele din spate fara fir (nu vreau sa intind cabluri prin casa).ce parere ai de acest home cinema,e ok ? multumesc !
DIn cate am vazut modelul de HomeCinema ales de tine are boxele din spate fara fir si sigur este compatibil cu televizorul pe care il detii. Pare un produs bun din punct de vedere calitativ. Depinde de cerintele si necesitatile fiecaruia. Pentru un televizor Sony cel mai potrivit ar fi totusi un Home Cinema tot marca Sony.