Cuprins
- 1 Top 3 încărcătoare wireless pentru telefon recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun încărcător wireless pentru telefon?
- 3 Cum alegi cel mai bun încărcător wireless pentru telefon
- 4 Cel mai bun încărcător wireless pentru telefon: recomandări
- 4.1 1. Incarcator wireless Samsung Charger Duo
- 4.2 2. Incarcator Rapid Wireless 15W 4 in 1 SeveShop
- 4.3 3. Incarcator Wireless Qeno Statie Incarcare 3 In 1 Qi Fast Charger 15W
- 4.4 4. Incarcator Wireless Fast Charger Qeno All Good
- 4.5 5. Incarcator wireless Belkin Boost Up 5W
- 4.6 6. Incarcator Wireless Magnetic NEX TECH Incarcare Rapida 15W
Cum alegi cel mai bun încărcător wireless pentru telefon în 2024? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă încărcătorul wireless potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Revoluția wireless își face din ce în ce mai simțită prezența, iar tendința de a renunța din ce în ce mai mult la cabluri pare să le surâdă din ce în ce mai mult pasionaților de tehnologie și nu numai.
În curând cablurile vor deveni ușor, ușor istorie. Până atunci însă, privim cu entuziasm orice dispozitiv electronic care acum are atributul wireless în denumire. Încărcătorul wireless pentru telefon este printre cele mai recente încercări de renunțare la cabluri.
Cu dezavantajele și avantajele sale, acest dispozitiv deschide calea spre noi tehnologii, din ce în ce mai eficiente. Dacă nu vrei să aștepți după ele, poți alege ce este deja pe piață. Află deci cum alegi cel mai bun încărcător wireless pentru telefon.
Top 3 încărcătoare wireless pentru telefon recomandate
- Incarcator wireless Samsung Charger Duo
- Forma subtire are doua locasuri pentru telefon sau castile buds plus un magnet pe o parte pentru a mentine Galaxy Watch la locul sau.
- Vezi detalii si pret
- Incarcator Rapid Wireless 15W 4 in 1 SeveShop
- Combina incarcarea rapida fara fir, un difuzor Bluetooth cu reglare inteligenta a vocii, un ceas cu alarma cu simulare de rasarit si o alarma dubla.
- Vezi detalii si pret
- Incarcator Wireless Qeno Statie Incarcare 3 In 1
- Este accesoriul ideal pentru o mai buna organizare a spatiului de pe biroul/noptiera dumneavoastra. Incarca telefon, ceas, casti simultan.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun încărcător wireless pentru telefon?
Unul din cele mai evidente motive este acela de a încuraja progresul tehnologic. Dacă ești un militant al progresului și orice descoperire nouă în domeniul tehnologiei te entuziasmează, atunci cu siguranță și încărcătorul wireless ți-a atras atenția.
Deși are și dezavantaje, nu putem ignora nici avantajele unui asemenea dispozitiv, le vom analiza pe toate însă ceva mai târziu. Suntem siguri, la fel ca tine că urmează ceva mai bun în viitor, o tehnologie mai eficientă și mai simplu de utilizat.
Pe noi însă ne interesează cea mai bună variantă din prezent. Dacă vrei să afli cum alegi cel mai bun încărcător wireless încă de pe acum, noi suntem gata să te ajutăm.
Cum alegi cel mai bun încărcător wireless pentru telefon
Pe piață au început să apară deja mai multe modele, unele mai practice, altele mai atractive. Cu toate ca nu putem spune că piața este foarte diversificată în momentul de față, alegerea ta ar putea fi îngreunată de slaba cunoaștere a tehnologiei care stă la baza încărcării wireless.
De unde știi dacă telefonul tău se va încărca eficient? Ce încărcător îți va încărca telefonul cel mai rapid? Ce înseamnă de fapt un încărcător wireless și ce așteptări ar trebui să ai?
Găsești răspuns la toate aceste întrebări în ghidul de cumpărături pe care l-am pregătit pentru tine. Acesta conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună alegere și pentru a identifica cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Așadar, pentru a face o investiție de care să fii mândru acordă atenție următoarelor aspecte importante.
Cum funcționează încărcarea wireless?
Înainte de a cumpăra un încărcător wireless este necesar să fii sigur că știi ce cumperi, sau că nu ai așteptări nerealiste. Într-adevăr dispozitivul funcționează fără fir, dar nu la distanță.
Pentru ca încărcarea wireless să poată avea loc sunt necesare două componente importante: un pad de încărcare, care este încărcătorul propriu zis, și o carcasă specială la telefon care să permită încărcarea inductivă. În momentul în care telefonul este „lipit” sau fixat pe încărcător, abia atunci se va produce încărcarea.
În teorie, încărcarea ar trebui să aibă loc chiar dacă telefonul se află la o distanță de maxim 4 cm de încărcător. În realitate însă, încărcarea are loc doar dacă aceste doua dispozitive sunt conectate direct.
Avantaje și dezavantaje
Fiind o tehnologie în plin progres este normal să se identifice unele avantaje și unele dezavantaje. Întrucât nu ne dorim să cumperi ceva doar de dragul achiziției, vrem să îți prezentăm cât mai clar care sunt avantajele și dezavantajele acestui sistem de încărcare.
Avantaje
Comoditatea – este un prim aspect. Tot ce ai de făcut pentru a începe procesul de încărcare este să plasezi telefonul pe încărcător, la fel cu l-ai pune pe masă. Este mai rapid și mai convenabil. Dacă te gândești, nu va mai trebui să ghicești noaptea unde este portul pentru încărcare. Tot ce trebuie să faci este să lași telefonul din mână în locul potrivit.
Durata de viață a bateriilor – este încurajată astfel. Bateriile actuale de tip litiu-ion preferă să fie încărcate frecvent pentru intervale scurte de timp. Este foarte probabil să ajungi să folosești astfel un încărcător wireless. În câteva minute la birou, timp în care nu îți folosești telefonul, acesta se va încărca cât de des vrei tu. Asta va spori durata de viață a bateriei.
Cablurile – nu mai reprezintă o problemă atât de mare. Cablurile sunt incomode și nu sunt de dorit din mai multe puncte de vedere. În primul rând, se defectează foarte ușor și rapid. Mai mult decât atât, portul pentru încărcător de la telefoane parcă sunt tot mai fragile, ceea ce înseamnă că ar putea apărea rapid probleme la încărcare atunci când folosești încărcarea clasică cu fir. În al doilea rând, mai puține fire înseamnă mai puțină risipă, deci mai mult bine pentru mediul încărcător.
Dezavantaje
Puterea și eficiența – sunt mici. Randamentul este de doar 60-70%. În cazul telefoanelor asta nu duce la o risipă de energie îngrijorătoare. Pe viitor însă în cazul bateriilor mai mari, acest lucru ar putea reprezenta o problemă. De asemenea, încărcătorul wireless poate încărca doar baterii mici, întrucât nu are o putere mare. De asemenea, perioada de încărcare poate ajunge chiar și la 2 ore pentru o încărcare completă, deci variant fast charging este deocamdată imposibilă.
Încărcarea de la zero – când telefonul este descărcat complet, este recomandat să începi încărcarea cu un încărcător cu fir clasic. Așadar, nu puteam scăpa încă de fire.
Nu funcționează la distanță și nu poți folosi telefonul fără a întrerupe încărcarea – Așa cum am menționat mai sus, trebuie să te asiguri că telefonul este lipit de încărcător în poziția optimă. În caz contrar s-ar putea să ai surpriza să telefonul nu s-a încărcat de fapt.
Tehnologie
Pe piață există deja mai multe tehnologii sau mai multe standarde de încărcare din care poți alege. Noi așteptă ca toți producătorii să adopte un standard unic pentru a putea să apară și încărcătoarele universale wireless. Până atunci însă iată din ce poți alege:
- Qi (Wireless Power Consortium) – cel mai popular standard până în prezent și cel mai distribuit, fiind adoptat de aproximativ 200 de membrii ce se implică în această industrie. Este cel mai folosit deoarece permite încărcarea prin inducție la o putere de maxim 5W. În teorie asta permite încărcarea la o distanță de până la 4 cm, în realitate însă nu se întâmplă chiar așa. Pe viitor însă se preconizează apariția unei versiuni mai performante care să permită încărcarea la
- PMA și Rezence (Power Matters Alliance și Alliance for Wireless Power) – Două standarde care au fuzionat recent. Putem spune despre PMA că era standardul corespondent din SUA pentru Qi. Este la fel de capabil ca și Qi, atât doar că este mult mai popular peste ocean.
Rezence este un standard care promite multe. Permite o încărcare de până la 5W și funcționează pe rezonanță magnetică. Asta înseamnă că poate permite încărcarea la o oarecare mică distanță, și poate încărca mai multe dispozitive simultan folosind același pad de încărcare. Funcționează mai bine prin materiale groase, plastic sau piele.
De asemenea, acesta poate asigura o încărcare cu o eficiență energetică de până la 80%. Standardul PMA are în lucru tehnologia WhattUp, o tehnologie care vrea să facă posibilă încărcarea a maxim 12 dispozitive simultan, fără a fi necesar un pad de încărcare.
Puterea de încărcare însă va fi între 1 și 4W, adică dispozitivele se vor încărca foarte încet.
Compatibilitate
Pentru a putea să folosești acest încărcător, trebuie să te siguri că telefonul tău permite acest tip de încărcare. Suntem siguri că viitoarele telefoane ce vor fi lansate vor include și această tehnologie.
Până atunci însă te anunțăm că există doar câteva modele de smartphone care se pot încărca astfel. De asemenea, nu doar telefoanele se pot încărca cu ajutorul încărcătorului wireless, ci și unele smartwatch-uri.
Mai jos am pregătit o listă cu dispozitivele ce suportă acest tip de încărcare în prezent:
- Samsung Glaxy S4, S7, S7 Edge, S8 și S8+, Note 8
- Apple iPhone 8/X
- Google Nexus 4
- HTC 8X,
- LG G3, G4, G6, V30, Optimus G Pro
- Nokia Lumia 920 și Lumia 820
- Smartwatch Motorola 360
Dacă deții un dispozitiv mai nou și nu ești sigur dacă este compatibil cu un încărcător wireless, îți recomandăm puternic să verifici bine pe internet acest lucru. Nu are rost să achiziționezi un încărcător wireless dacă dispozitivul tău nu suportă încărcarea inductivă.
Design
Printre ultimele criterii de selecție pe care să le iei în considerare se numără și design-ul. Vei observa că pe piață există mai multe modele, unele cu un aspect mai tehnic, altele cu un aspect care vrea să se încadreze cât mai natural în peisajul ambiental.
Încărcătorul wireless poate fi folosit ca încărcător principal. Asta presupune faptul de a-l lua cu tine. În cazul în care cauți un astfel de încărcător, este important să te orientezi înspre unul de dimensiuni reduse și cât mai ușor pentru a avea o portabilitate sporită.
În cazul în care cauți un model pe care să îl folosești pe noptieră sau doar la birou, existe modele care imită foarte bine aspectul mobilei în diferite forme și dimensiuni care se integrează foarte estetic în orice decor.
Preț
Un astfel de dispozitiv poate să varieze ca preț de la câțiva zeci de lei la câteva sute. Pentru a fi sigur că faci o alegere care să reziste cât mai mult în timp, îți recomandăm să cumperi de la o firmă consacrată, chiar dacă va costa mai mult, în defavoarea unei firme no-name.
De asemenea, găsești prețuri mai bune atunci când cumperi online, ca să nu mai vorbim de avantajul comodității și rapidității cu care poți să găsești un model potrivit pentru tine.
Înainte să faci o achiziție, îți recomandăm să consulți cu atenție părerile altor cumpărători. Acestea cântăresc adesea mai mult decât orice descriere de produs. Dacă le vei consulta cu atenție vei putea să îți faci o imagine completă cu privire la calitatea produsului și îți va fi mai ușor să eviți o investiție nefericită.
Acum că ai toate aceste informații la dispoziție însă, suntem siguri că vei putea să faci cea mai bună decizie și să alegi cel mai bun încărcător wireless pentru telefon.
Cel mai bun încărcător wireless pentru telefon: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de încărcătoare wireless care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Incarcator wireless Samsung Charger Duo
Alimenteaza doua dispozitive simultan.
Forma subtire are doua locasuri pentru telefon sau castile buds plus un magnet pe o parte pentru a mentine Galaxy Watch la locul sau.
Sistemul de racire cu ventilator incorporat permite o incarcare rapida cu un consum redus de energie.
Obtineti rapid incarcarea de care aveti nevoie, datorita suportului de incarcare rapida de pana la 15 W.
2. Incarcator Rapid Wireless 15W 4 in 1 SeveShop
Acest dispozitiv inovator combina incarcarea rapida fara fir, un difuzor Bluetooth cu reglare inteligenta a vocii, un ceas cu alarma cu simulare de rasarit si o alarma dubla, precum si efecte de lumina controlate dintr-o aplicatie si un ceas digital.
Capacitatea de incarcare rapida fara fir de 15 W asigura ca smartphone-ul dumneavoastra ramane alimentat si incarcat, in timp ce difuzorul Bluetooth va permite sa va bucurati de melodiile preferate cu un sunet clar.
Lumina de trezire a rasaritului si alarma dubla va ajuta sa va incepeti ziua cu bine.
3. Incarcator Wireless Qeno Statie Incarcare 3 In 1 Qi Fast Charger 15W
Acest suport incarca simultan telefonul mobil, DOAR ceasul smart Apple Watch si castile: Airpods/Galaxy Buds/Casti cu incarcare wireless.
Este accesoriul ideal pentru o mai buna organizare a spatiului de pe biroul/noptiera dumneavoastra.
Ajuta la eliminarea cablurilor dezordonate de pe noptiera sau birou.
Standul va aprinde o lumina albastra stralucitoare placuta la incarcarea unui telefon mobil sau lumina verde stralucitoare, la incarcarea iwatch-ului sau a airpod-urilor.
4. Incarcator Wireless Fast Charger Qeno All Good
Are un sistem de racire incorporat cu un ventilator si va incarca telefonul/castile/ceasul chiar mai repede, cu un consum mai mic de energie decat produsele concurente.
Indicatorul LED al incarcatorului fara fir inteligent se va aprinde timp de 10 secunde la incarcarea, apoi se va stinge in timpul procesului de incarcare, fara lumina deranjanta pentru somnul tau dulce.
Incarcatorul va furniza putere maxima dispozitivului tau chiar si atunci cand folosesti huse de protectie mari.
5. Incarcator wireless Belkin Boost Up 5W
Este o solutie accesibila pentru oricine interesat de incarcarea fara fir.
Certificarea Qi va ofera liniste, in timp ce compatibilitatea universala faciliteaza gasirea incarcatorului potrivit pentru telefonul dumneavoastra compatibil Qi.
Incarcatorul wireless BOOST UP este compatibil cu orice dispozitiv care utilizeaza tehnologia Qi.
Incarcator universal, compatibil cu Apple, Samsung, Xperia, LG, Sony, Nokia, Google si multe altele.
6. Incarcator Wireless Magnetic NEX TECH Incarcare Rapida 15W
Acest incarcator magnetic face ca incarcarea wireless sa fie rapida.
Plasati cu usurinta iPhone-ul dvs. iar absorbtia magnetica puternica va permite sa reglati unghiul liber fara a va abate de la centrul incarcatorului.
Mic si portabil, usor de transportat.
Magnetii incorporati ne mentin incarcatorul in pozitie si impiedica alunecarea.