Cuprins
- 1 Top 3 incubatoare electrice ouă recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun incubator electric pentru ouă?
- 3 Cum alegi cel mai bun incubator electric pentru ouă
- 4 Cel mai bun incubator electric pentru ouă: recomandări
Cum alegi cel mai bun incubator electric pentru ouă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă incubatorul electric pentru ouă potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Mulți fermieri și crescători de păsări apreciază mult eficiența unui incubator electric în contrast cu incubarea naturală a ouălor.
Atunci când se utilizează un astfel de dispozitiv ingenios, ai mai mult control asupra ouălor decât dacă ar trebui să speri că găina va cloci toate ouăle, că nu le va părăsi la mijlocul procesului și că puii nu vor fi răniți la eclozare chiar de către cloșcă.
Dacă ești în căutarea celui mai bun incubator electric pentru ouă, citește acest articol pentru a afla cum îl poți alege și unde au găsit alții un aparat eficient la costuri foarte avantajoase.
Top 3 incubatoare electrice ouă recomandate
- Incubator oua profesional Tehno MS240
- Este potrivit pentru aproape toate tipurile de oua: gaina, rata, gasca, prepelita, curcan, fazan, potarniche s.a. Este conceput pentru incubarea oualor intr-un mediu homeoterm.
- Vezi detalii si pret
- Incubator automat pentru oua Brinsea Ovation Advanced
- Ovation 28 Advance are toate caracteristicile cheie necesare pentru eclozarea de succes, cu confortul de rotatie automata, control digital si capacitatea de a cloci oua de toate dimensiunile.
- Vezi detalii si pret
- Incubator automat pentru oua Covina, 48 oua
- Este un incubator complet automat. – Ouale din incubator sunt intoarse la fiecare doua ore. Cu ajutorul butoanelor, puteti seta cu usurinta temperatura pe care o va mentine incubatorul.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun incubator electric pentru ouă?
Despre avantajele acestui aparat vom aminti mai multe ceva mai târziu în articol.
Ceea ce trebuie să știi încă de pe acum însă, este faptul că nu toate incubatoarele de pe piață sunt la fel, așa cum nici nevoile tale în această privință nu sunt neapărat aceleași cu cele ale unei alte persoane interesate de acest domeniu.
Tragem așadar concluzia că alegerea făcută trebuie adaptată la nevoile tale actuale sau la potențialul pe care dorești să îl atingi.
În caz contrar te vei vedea destul de curând nevoit să repeți investiția, cheltuind astfel mai mult decât ar fi fost necesar.
Cum alegi cel mai bun incubator electric pentru ouă
Pentru a putea face o alegere fără să pierzi prea mult timp, este o idee bună să te informezi în privința criteriilor de selecție după care te poți ghida.
Astfel, va trebui să ții cont de sistemul de funcționare al incubatorului, de numărul de ouă pe care vrei să le incubezi în același timp, de nivelul de control pe care vrei să îl poți avea asupra întregului proces, precum și de nivelul de performanță pe care incubatorul trebuie să îl aibă.
Acestea sunt secrete pe care nu toți specialiștii sunt dispuși să le dezvăluie. Totuși noi le-am aflat și suntem pregătiți să ți le prezentăm în acest ghid de cumpărături.
Dacă îl vei citit cu atenție vei putea alege cel mai bun incubator electric pentru ouă din prima, făcând alegerea ca un expert.
Deoarece timpul tău este prețios pentru noi, la final am pregătit și o listă cu cele mai bune oferte disponibile chiar acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Avantajele celui mai bun incubator electric pentru ouă
Iată de ce este acest aparat atât de apreciat:
- Versatil – Nu ești limitat la ouăle de găină. Poți folosi incubatorul pentru a crește o varietate foarte mare de specii de păsări și chiar reptile printre care diferite specii de șerpi și șopârle. Desigur, va trebui să ții cont de dimensiunea ouălor și de perioada de incubare care ar putea să difere de la o specie la alta. Cu cât ouăle sunt mai mari, cu atât vei putea incuba mai puține simultan.
- Creșterea păsărilor este mai ușoară – așa cum am menționat nu ești limitat la puii de găină. Este ușor să obții pui de rață sau de gâscă prin incubarea în acest fel. Deoarece se atașează atât de mult de prima figură pe care o vad, aceasta fiind chiar tu, îți va fi mai ușor să îi ajuți să ajungă la maturitate sau până în punctul în care vei putea să îi vinzi.
- Impact educativ – Dacă ai nevoie de un proiect care să îl învețe pe cel mic valoarea vieții, a responsabilității și să îi oferi, în același timp, o prețioasă lecție de biologie, un astfel de aparat va face posibilă efectuarea experimentului perfect!
- Economie – Este mult mai convenabil din toate punctele de vedere să cumperi ouăle și să le aduci la ecloziune în incubator, decât să cumperi găini pentru care să cumperi hrană, medicamente și adăpost, ca să nu mai vorbim de curățenie care este un proces neplăcut.
- Portabil – Dacă ai nevoie să te muți, este mult mai convenabil să o faci cu un incubator decât cu păsări adulte după tine.
- Control ridicat – vei putea inspecta mult mai bine evoluția ouălor precum și dacă acestea sunt sănătoase sau nu. În plus, poți avea pui pe toată durata anului, nu doar atunci când pasărea decide să le clocească. În plus, tu, nu pasărea, alege numărul de ouă care vor sta la incubat.
Performanța incubatorului de ouă
Nevoile tale vor cere un nivel de performanță ce poate fi diferit de ale altei persoane. Din acest motiv, trebuie să îl alegi în conformitate cu ele pentru a te asigura că nu vei plăti mai mult pentru un aparat pe care nu îl vei folosi la potențialul maxim.
Dacă locuiești la casă și ai nevoie să îți crești ușor populația de păsări, atunci un incubator ieftin va fi suficient. Acesta va avea opțiuni limitate de control, dar va fi destul pentru nevoile tale.
Chiar dacă va trebui să întorci singur ouăle și să le verifici mai des. Prețurile sunt foarte accesibile. Poți găsi un astfel de incubator bun chiar la sub 400 de lei.
Modele semiprofesionale există de asemenea pe piață și sunt potrivite pentru cei aflați în perioada de tranziție de la statutul de amator la cel de profesionist. Acestea includ cele mai importante funcții, iar implicarea ta este limitată deoarece ouăle se vor întoarce automat. Totuși, încă va trebui să controlezi singur ventilația și umiditatea mediului din incubator.
Atunci când vrei să pui la incubat cantități mari de ouă, poate chiar ai o afacere în acest domeniu, ai nevoie de unul sau chiar mai multe incubatoare profesionale.
Astfel munca ta este mult ușurată de funcțiile speciale pe care incubatorul le integrează. Printre acestea se numără controlul digitalizat al umidității și al temperaturii. De asemenea, interiorul este mai bine sterilizat, astfel încât rezultatele finale să fie cât mai profitabile, puii fiind sănătoși.
Tipul de ouă
În funcție de tipul de ouă pe care vrei să le incubezi, poți alege între un incubator universal și unul specializat.
Incubator universal
Dacă crezi că ai nevoie de un incubator care să fie potrivit pentru mai multe tipuri de ouă, cel universal este potrivit pentru tine. Acesta este un aparat care permite ajustarea opțiunilor de temperatură și umiditate, pentru a fi perfecte pentru tipul de ou pe care vrei să îl lași la incubat.
De asemenea, construcția este realizată în așa fel încât să îl poți folosi pentru ouă de dimensiuni diferite, de la cele mai mari de struț, la cele mici de prepeliță. Dacă ești pasionat de reptile, poți incuba și astfel de ouă.
Ca să înțelegi mai bine cum este acest incubator util putem lua ca exemplu mai multe tipuri de ouă de pasăre. De pildă, cele de fazan trebuie păstrate la o temperatură constantă între 37 și 39 de grade.
Cele de struț însă, au nevoie să stea la o temperatură de 35,5 și 36,5 grade. Așadar, nu uita să te asiguri că modelul pe care îl cumperi va permite ajustarea umidității și a temperaturii.
Unele ouă folosesc aceleiași setări de temperatură. De exemplu, ouăle de gâscă și de rață, deci nu ai nevoie de un incubator universal dacă intenționezi să obții doar boboci de gâsca sau rață. Acestea sunt modele profesionale sau semi-profesionale, deci poți găsi și opțiuni mai accesibile la preț dacă ești un amator și nu vrei să investești foarte mult în domeniu.
Incubator de ouă specializat
Acestea sunt dedicate unei singure specii, fiind perfect optimizate pentru aceasta. Cele mai răspândite sunt cele pentru ouăle de găină, interesul pentru ele fiind cel mai mare.
Există și incubatoare speciale pentru diferite specii de reptile sau păsări exotice, cum ar fi papagalii. De regulă, acestea permit ajustarea temperaturii și a umidității la intervale specifice, mult mai mari sau mai mici decât în cazul ouălor comune.
De exemplu, în cazul unora, temperatura poate ajunge chiar și la 50 de grade Celsius.
Capacitatea incubatorului electric pentru ouă
Prețul unui incubator electric pentru ouă variază foarte mult și în funcție de capacitatea acestuia, adică numărul de ouă ce vor putea ecloza în același timp.
De regulă, valoarea minimă este de 40 de ouă, în cazul celor de găină, iar acesta este un număr bun de început pentru o gospodărie mică.
Marea majoritate a incubatoarelor pentru ouă de găină au între 50 și 70 de locuri pentru ouă. Sunt potrivite pentru cei care vor să pornească un mic business cu pui.
Dacă însă ai o fermă mare, atunci caută modele profesionale care au o capacitate mult mai mare, între 200 și 800 de ouă.
Dacă vrei să te axezi, la nivel profesional, pe eclozarea ouălor de prepeliță, vei găsi modele cu capacitate între 500 și 2000, în timp ce incubatoarele din aceiași gamă pentru ouăle de struț au, de regulă, o capacitate maximă de 100 de ouă.
Cele pentru reptile sunt ușor diferite. Acestea au cutii de tip terariu în care poți stoca ouăle, astfel încât să fie cât mai aproape de modul în care sunt așezate în mod natural.
Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun incubator electric pentru ouă?
Cu cât acesta este dotat cu mai multe opțiuni speciale și funcții, cu atât implicarea ta în proces va fi mai mică. Iată ce trebuie să urmărești:
- Reglajul temperaturii – cea mai importantă funcție deoarece trebuie să te asiguri că poți seta valorile suportate de specia pe care vrei să o reproduci. De regulă, precizia este de 1 grad Celsius, ceea ce este suficient. Cele care nu oferă un reglaj al temperaturii, păstrează o căldură de 38 de grade în interior, ceea ce este potrivit pentru ouăle de găină.
- Higrometru – Acesta este un dispozitiv care are rolul de a citi nivelul de umiditate din incubator.
- Controlul umidității – în funcție de performanta aparatului, umiditatea va fi controlată manual sau automat. Cele mai performante incubatoare umidifică și ventilează singure aerul în funcție de nevoie. Modele mai rudimentare însă, presupun ca utilizatorul să pulverizeze apă călduță în interior, ori să umple un rezervor. Aerisirea va fi realizată manual.
- Termostat digital – util pentru a setarea și păstrarea unei temperaturi constante în interior.
- Display electronic – afișează mereu detalii legate de valorile de temperatură și umiditate.
!Foarte important! – aceste incubatoare funcționează pe bază de electricitate, așadar, în caz că se ia curentul, procesul va fi oprit ceea ce poate duce la moartea puilor. Pentru a evita o astfel de situație, este bine să ai în casă un generator de electricitate, pe care să îl folosești atunci când este nevoie.
Sistemul de întoarcere a ouălor
Aceasta este tot o funcție specială, dar o acoperim separat deoarece este un subiect mai vast. Astfel, există sisteme automate, semi-automate și manuale pentru întoarcerea ouălor.
Cele mai performante sunt cele automate. În cazul lor poți programa incubatorul astfel încât ouăle să fie întoarse la anumite intervale de timp alese de tine. Atâta timp cât mecanismul funcționează corect, treaba ta aici e gata.
Cele semi-automate sunt dotate cu manete care vor acționa mecanismul astfel încât, din câteva manevre, toate ouăle vor fi întoarse în același timp. Va trebui să fii tu disponibil pentru a le întoarce la intervalele de timp necesare, dar treaba va merge mai repede.
Un model cu întoarcere manuală, exclude aceste facilități. Asta înseamnă că va trebui să întorci singur fiecare ou în parte.
Concluzii
Poți găsi cel mai bun incubator pentru ouă online. Indiferent de specia puilor, vei găsi o gamă variată de incubatoare.
Este important să citești puțin despre producători, mai ales dacă vrei să incubezi ouă la o scară mai mare, la nivel semi-profesional sau profesional.
Trebuie să te asiguri că vei cumpăra ceva de calitate, iar calitatea poate fi indicată de multe ori de producător. Evită produsele care par prea ieftine, deoarece înseamnă că în acel caz, calitatea fabricării a avut de suferit.
Nu uita să verifici și părerea altor utilizatori. Astfel poți vedea dacă aceștia au putut folosi ușor aparatul, dacă au obținut rezultatele dorite sau, din contră, dacă produsul nu merită să fie cumpărat sau nu corespunde cu descrierea care apare pe pagina acestuia.
Toate aceste informații te pot ajuta să faci o achiziție pe care să nu o regreți mai târziu și care să te ajute să obții cât mai mulți pui.
Cel mai bun incubator electric pentru ouă: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de incubatoare electrice pentru ouă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Incubator oua profesional Tehno MS240, 240 oua gaina
Este potrivit pentru aproape toate tipurile de oua: gaina, rata, gasca, prepelita, curcan, fazan, potarniche s.a.;
Tava cu sistem de intoarcere automata a oualor de la stanga la dreapta si invers, la fiecare 2 ore.
Senzor care asigura controlul automat al temperaturii si a umiditatii.
Este conceput pentru incubarea oualor intr-un mediu homeoterm.
Functionarea este silentioasa – Usor de curatat.
2. Incubator automat pentru oua Brinsea Ovation Advanced
Incubator de calitate pentru crescatorii pretentiosi.
Ovation 28 Advance are toate caracteristicile cheie necesare pentru eclozarea de succes, cu confortul de rotatie automata, control digital si capacitatea de a cloci oua de toate dimensiunile.
Versiunea Advance are si un higrometru digital.
Protejat de ingredientul antimicrobian Biomaster din corpul incubatorului.
Termometru digital.
3. Incubator automat pentru oua Covina, 48 oua
Este un incubator complet automat. – Ouale din incubator sunt intoarse la fiecare doua ore.
Cu ajutorul butoanelor, puteti seta cu usurinta temperatura pe care o va mentine incubatorul.
Afisajul poate fi folosit pentru a monitoriza temperatura din incubator.
De asemenea, sistemul de incubare va permite sa setati diferite tolerante ale termometrului (calibrare).
Capacitate 48 de oua sau 96 de oua de prepelita.
4. Incubator Oua Automat, Clocitoare 98 Oua
Dotat cu senzor de temperatură și umiditate, care asigură control automat al temperaturii și umidității.
Sistem de întoarcere automată a ouălor de la stânga la dreapta și invers la fiecare 90 minute.
Alimentare cu apă din exteriorul acestuia ( nu mai este necesară deschiderea acestuia).
Indicarea digitală a temperaturii de incubare și a umidității din interiorul incubatorului.
Pachetul contine tava de eclozare si ovoscop.
5. Incubator automat Micul Fermier GF-2102 192 oua cu 3 sertare
Incubatorul automat Micul Fermier GF-2102 are un design simplu si elegant, dotat cu un display de tip LED, color ce ofera o serie de informatii privind temperatura incubatorului, umiditatea, timpului de incubatie al oualor dar si numarul de zile necesar incubarii.
Dispozitiv intoarcere: Automat.
Canale de control: 4 canale – Capacitate: 192 oua.
Numar de sertare: 3
Precizia controlului umiditatii: ± 3% RH – Precizia masurarii temperaturii: ± 0.1°C.