Cuprins
Cum alegi cel mai bun pat metalic pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă patul metalic potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Atunci când spui „pat metalic”, mintea zboară direct la stilurile contemporane și moderne de decor interior. Nu este deloc surprinzător, deoarece metalul este un element cheie pentru ambele stiluri. În realitate însă, patul din metal a existat de secole bune.
Azi, paturile din metal atractive și la modă, sunt realizate din diferite tipuri de metal și aliaje, și sunt disponibile într-o gamă largă de culori și stiluri, de la tradițional la contemporan. Sunt ideale pentru a decora dormitorul, camera copiilor sau o cameră de oaspeți.
Dacă te întrebi unde au găsit mulți clienți mulțumiți paturi metalice la prețuri bune, dar și cum poți alege cel mai bun pat metalic pentru locuința ta, te invităm să citești în continuare acest articol.
De ce să alegi cel mai bun pat metalic?
Patul este în general, principalul punct de interes dintr-un dormitor, deci tipul de pat din metal pe care îl alegi, va fi decisiv pentru modul în care îți vei decora dormitorul sau pentru restul pieselor de mobilier pe care le vei alege.
A înțelege cât de importantă este alegerea unui pat potrivit nu este însă suficient. Trebuie să afli care este cel mai bun. Motivul pentru care vrei cel mai bun pat metalic este acela că, deși metalul este un material puternic și rezistent, trebuie să te asiguri că nu vei regreta alegerea făcută și că nu alegi un pat dintr-un metal de slabă calitate.
Un pat nu este oricum foarte ieftin, și având în vedere că nu îți cumperi un pat în fiecare an, nu poți privi cu superficialitate această problemă.
Cum alegi cel mai bun pat metalic
Cu o ofertă foarte bogată pe piață, îți poate fi destul de greu să te decizi. Dacă te ghidezi după preț judecând că cel mai scump produs este și cel mai bun, s-ar putea să faci compromis în ceea ce privește bugetul tău, sau să constați că patul nu îți îndeplinește așteptările.
Ce face un pat din metal să fie cel mai bun? Fără să fii informat, nu ai cum să știi ce aspecte ar trebui să urmărești pentru a face o alegere de care să fii mândru. Designul, tipul de metal, producătorul, funcțiile speciale, toate influențează mult prețul unui pat, așadar prețul nu va reflecta mereu calitatea materialului sau a execuției.
Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie în cel mai scurt timp, am pregătit pentru tine acest ghid de cumpărături, care conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun pat metalic.
Mai mult, nu numai că vei foarte bine informat și vei putea depista ușor un produs de calitate, dar îți vom prezenta și câteva sugestii de paturi metalice la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Așadar, pentru a face o investiție pe care să nu o regreți, consultă cu atenție următoarele informații importante.
Ce avantaje îți oferă cel mai bun pat metalic?
Ești conștient că pe piață există și paturi tapițate sau paturi din lemn, ambele având propriile avantaje. Înainte de a cumpăra un pat din metal este bine să cercetezi ce avantaje îți poate oferi acesta, astfel știind mai bine la ce să te aștepți.
- Durabilitate – Cele mai bune paturi metalice sunt făcute ca să țină o durată foarte lungă de timp, și să fie rezistente la uzură și la factori agresivi. Din nefericire, majoritatea paturilor metalice de azi au în compoziție fier, care poate ruginii cu ușurință. Totuși, acestea sunt protejate cu un strat de soluție anti-corozivă care are rolul de a întârzia procesul de ruginire. Rugina nu va apărea nici dacă, periodic, vei trata metalul anti-coroziune. Întreținut cum trebuie, va arăta mereu ca nou.
- Manevrabilitate – Îți dorești ca patul tău să fie ușor de transportat, de asamblat, de dezasamblat și de mutat dintr-o cameră în alta la nevoie. Ei bine, cel mai bun pat metalic se montează cu ajutorul șurubelor, ceea ce le face ușor de manevrat.
- Preț – Cel mai important beneficiu acordat de paturile metalice este costul. Sunt destul de ieftine, dar foarte stilate, sofisticate și oferă un plus de eleganță oricărui dormitor. Acest lucru este foarte bun, mai ales dacă te gândești că astfel îți vei permite să investești mai mult într-o saltea de calitate.
- Disponibilitate – Poți găsi paturi metalice de vânzare în diferite mărimi și cu margini convenabil de ridicate pentru a împiedica salteaua să se miște din loc. Indiferent de cât de mică sau mare este salteaua ta, poți găsi paturi metalice la dimensiuni potrivite pentru nevoile tale. Dacă ești în căutare de paturi metalice pentru copii, le poți găsi într-o varietate de culori pentru a se potrivi cu personalitatea jucăușă a celor mici.
- Stil – Poți opta pentru paturi metalice cu un design curat, simplu și minimalist, dar poți să optezi de asemenea pentru paturi metalice care au un design mai aparte. În trecut, paturile metalice erau disponibile doar în stiluri foarte simple, dar tehnologia a făcut posibil ca prelucrarea metalului să creeze paturi metalice mult mai atractive, fără a sacrifica rezistența materialelor și calitatea execuției.
Tipul de metal
Patul metalic poate fi realizat dintr-o varietate de metale, inclusiv aliaje. Cele mai populare sunt: fierul, oțelul, nichelul satinat sau aluminiul.
După ce metalul a fost prelucrat și i s-a dat forma necesară pentru a forma un pat, suprafața este tratată cu un strat de finisare, care constă în rășină sau pigmenți speciali. După aplicare, metalul este copt la o temperatură foarte mare pentru a crea un finisaj foarte durabil. Finisajul poate să fie mat, texturat, lucios sau antichizat.
Iată principalele tipuri de metale și cum influențează alegerea ta.
Aluminiu
Paturile metalice din aluminiu oferă o mobilitate sporită. Sunt durabile, ușoare și accesibile. Tendințele arată că cel mai râvnit pat metalic pentru copii este unul fabricat din aluminiu.
Patul din aluminiu este însă o variantă bună și pentru adolescenți sau studenți. De asemenea, datorită proprietății de modelare a aluminiului, acesta poate fi folosit pentru paturile supraetajate sau canapele extensibile.
Alamă
Patul din alamă este ideal pentru aceia care nu doresc un pat prea greu sau prea ușor. Este combinația perfectă ce îți oferă un pat care este exact ce căutai. Patul de alamă este cunoscut în lumea designului interior sub forma patului cu baldachin.
Acest stil a dăinuit din perioada victoriană și este încă de actualitate. Datorită cererii din ce în ce mai mari, patul din alamă este acum disponibil în orice mărime și stil.
Bronz
Paturile metalice din bronz sunt considerate la fel de bune ca cele din alamă, poate chiar mai bune. Sunt apreciate datorită rezistenței la fluctuațiile de umiditate, deci vorbim despre un metal rezistent la rugină.
Sunt ușor de identificat deoarece bronzul are o culoare distinctivă de maro-roșcat, fiind astfel o piesă foarte plăcută estetic pentru orice dormitor.
Fier
Paturile metalice din fier sunt cele mai răspândite pe piața dormitoarelor din metal. Acestea sunt fabricate cu meticulozitate, având detalii care atrag cu ușurință atenția oricui. Sunt considerate a fi cele mai ornamentale piese de mobilier, aducând frumusețe și eleganță rafinată încăperii în care sunt amplasate.
Detaliile cele mai comune sunt liniile curbate și cercurile, motivele din natură, liniile cu frunze la capăt. Nu în cele din urmă, patul din fier oferă un grad neegalat de durabilitate și un design care nu se va demoda niciodată.
Tipul de pat
Pat tip platformă
Paturile metalice tip platformă au o formă simplă, sunt joase și sunt caracterizate de linii netede. Din moment ce un pat tip platformă este plasa mai aproape de podea decât alte tipuri de pat, este o metodă foarte bună de a face un dormitor mic să pară mai spațios.
Sunt disponibile într-o varietate de stiluri, de la modern la tradițional sau rustic. De obicei, nu au tăblie la cap sau picioare, dar unele modele au tăblii care pot fi comandate separat.
Pat cu baldachin
Patul metalic cu baldachin a apărut prima dată în evul mediu, și a rămas de atunci o opțiune populară pentru dormitor. În trecut paturile cu baldachin erau fabricate din lemn, dar azi paturile cu baldachin metalice sunt ceva obișnuit. Acestea creează un efect dramatic atrăgând atenția spre centrul camerei.
Sunt ușor de recunoscut datorită celor patru postamente la fiecare colț ar patului, ce pot fi de dimensiuni egale sau diferite. Un pat cu baldachin din metal și lemn oferă un efect vizual deosebit.
O variație a patului cu baldachin este acela care are partea superioară decorată cu o bucată de material textil. Un astfel de pat din metal adaugă un plus de eleganță și farmec nostalgic unui dormitor, datorită aspectului dramatic pe care îl are.
Pat tip sanie
Un pat metalic care atrage privirile fiind și foarte romantic în același timp, este patul tip sanie. Acesta este deosebit de elegant, cu linii curbate care sunt distinctive conferind un aer romantic încăperii. Patul este vedeta camerei, dar înălțimea tăbliei de la cap și de la picioare este responsabilă pentru efectul dramatic asupra camerei.
Materiale și design
Atunci când vei căuta cel mai bun pat metalic, vei observa că acesta este disponibil și în combinație cu tapițerie sau cu lemn. Află care variantă este mai bună pentru tine:
Pat metalic simplu
După PAL, patul metalic simplu este cea mai ieftină variantă de pe piață. Asta deoarece munca metalul este mai rapidă, mai simplă și nu poți obține un pat foarte complicat. De exemplu, nu va trebui să plătești mai mult pentru spațiul de depozitare, deoarece nu există pat metalic simplu cu astfel de spațiu.
De asemenea, este un pat foarte ofertant în ceea ce privește designul, abordând cu ușurință o gamă variată de stiluri. Bineînțeles, aspectul nu ar trebui să fie singurul lucru care să te preocupe. Ai nevoie să acorzi atenție calității metalului (de preferat oțel sau fier forjat), precum și finisării care poate consta în lăcuire sau vopsire. Toate aceste detalii îți vor indica rezistența în timp a patului.
Pat metalic cu lemn
Este foarte avantajos să cumperi un pat care este fabricat prin combinarea acestor materiale. Unul din principalele beneficii este durabilitatea patului. Fierul și lemnul masiv sunt două materiale cunoscute pentru proprietățile lor longevive. În funcție de preferințe, poți alege un pat metalic combinat cu lemn autohton (stejar, cireș, nuc etc.) sau o esență exotică (lemn malaezian, mahon etc.)
Efectul estetic pe care îl obții din această combinație este deosebit. Decorul va emana simplitate, eleganță, dar și romantism. Numărul de stiluri este infinit pentru că combinațiile sunt foarte multe.
Vei obține un stil sau un efect diferit în funcție de culoarea și stilul în care este modelat metalul, tipul de lemn și culoarea acestuia, tipul de finisaj: mat, lucios sau texturat. Cât despre preț, aceste paturi se încadrează în majoritatea bugetelor unei persoane cu un nivel de trai mediu.
Pat metalic cu tapițerie
Deja vorbim despre un pat considerat de lux. Patul tapițat în combinație cu metal, poate să aibă doar cadrul din metal, complet tapițat, sau să aibă doar tăblia tapițată. Indiferent, astfel de paturi sunt foarte apreciate pentru nivelul de confort pe care îl pot oferi.
Acesta este asigurat mai ales de tăblia tapițată, care îți permite să stai sprijinit, pentru a te uita la TV sau a citi o carte spre exemplu, fără să fie nevoie să folosești perna.
Patul metalic tapițat este, nu doar foarte aspectuos, ci poate fi și foarte practic. Unele paturi de acest tip includ spații de depozitare, unde poți să îți pui lenjeria de pat sau alte obiecte.
Materialul din care este realizată tapițeria va influența destul de mult prețul patului, precum și nivelul de confort asigurat de spuma de sub tapițerie împreună cu fabricarea la standarde înalte, va influența destul de mult prețul unui astfel de pat.
Dimensiuni
Primul lucru pe care trebuie să îl ai în minte atunci când alegi dimensiunea patului, este acela că trebuie să te ghidezi după trei aspecte: dimensiunea saltelei, spațiul disponibil în cameră, numărul de persoane care vor folosi patul.
Bineînțeles, dimensiunea saltelei este cea mai importantă, deoarece aceasta va trebui să încapă perfect în cadrul de pat pentru a putea susține o poziție corectă a spatelui în timpul somnului. Iată principalele standarde în ceea ce privește dimensiunea paturilor metalice mai jos:
Pat metalic pentru o singură persoană
Cel mai bun pat metalic de o persoană trebuie să aibă următoarele dimensiuni: 80×190 cm (small single), 90×200 cm (Single și dimensiunea cea mai frecventă), 120×200 cm (Super Single, pentru aceia cărora spațiul și bugetul le permite un confort sporit). Dacă ești adult, îți recomandăm ultima variantă.
Pat metalic dublu
Dacă patul metalic va fi folosit de două persoane atunci trebuie evident să aibă dimensiuni mai mari. Cele standard sunt următoarele: 140×200 cm (dublu sau matrimonial), 160×200 cm (king size), 180×200 cm (super king). Ultimele două variante sunt cele mai bune pentru un cuplu, iar pentru o pereche cu kilograme în plus este recomandată cea mai mare dimensiune.
Pat supraetajat metalic
Patul metalic supraetajat este o variantă ideală pentru un părinte cu mai mulți copii sau pentru o cameră de cămin împărțită de studenți. Avantajul este simplu de depistat: economia de spațiu. Atât copii cât și adulții pot dormi confortabil într-un pat supraetajat. Totuși, este necesar să alegi bine dimensiunile. Cele standard sunt: 80×190 cm (copii) sau 90×200 cm (adulți).
Pat metalic pentru copii
Aici trebuie să te ghidezi după vârsta copilului. Dacă este un copil în creștere variantele potrivite sunt cele de 70×140 cm (până în 4 ani) sau de 80×160 cm (până la adolescență). Pentru tinerii adolescenți, este cazul să optezi pentru variante mai mari cu ar fi 80×190 cm sau 90×200 cm.
Somiera și salteaua
Nu putem vorbi de un pat fără să menționăm somiera și salteaua. Acestea trebuie în primul rând să fie de calitate, altfel nu vei putea bucura de un somn odihnitor pe noul tău pat metalic.
Somiera trebuie să fie foarte trainică și solidă, putând fi fabricată fie din lemn, fie din metal. Salteaua trebuie să poată susține o poziție corectă în timpul somnului și trebuie să fie rezistentă la uzură.
Fii atent dacă patul este livrat sau nu cu somieră sau saltea. Un pat ieftin s-ar putea să aibă un preț bun, doar pentru că nu este livrat cu o saltea. În cele mai multe cazuri, salteaua nu este inclusă în pachetul de livrare, deci verifică asta atunci când cumperi un pat pentru a nu avea așteptări deșarte.
Dacă vei cumpăra patul prima dată, alege o saltea care să se potrivească cu dimensiunile sale. Dimensiunea potrivită va fi menționată de producător în descrierea patului.
Preț și producători
Din moment ce este o piesă de mobilier care este foarte probabil să o lași moștenire, îți recomandăm să nu te zgârcești la buget și să investești o sumă care îți oferă o garanție a calității.
Prețul unui pat metalic este influențat de multe aspecte ce nu au legătură directă cu calitatea materialelor, totuși, un pat mai scump este mai de încredere decât unul dubios de ieftin.
Sursa de unde îți cumperi patul este și ea foarte importantă. Alege mereu un magazin cu reputație bună, deoarece este mai puțin probabil să poți verifica cine este producătorul.
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun pat metalic online. Astfel vei găsi cel mai bun pat metalic cu cel mai potrivit stil pentru tine, la un preț foarte bun deoarece online promoțiile și reducerile sunt mai frecvente și mai substanțiale decât într-un magazin convențional.
Înainte de a cumpăra un pat verifică părerea altor cumpărători. Review-urile lor te pot face să înțelegi mai bine dacă produsul ți se potrivește sau dacă descrierea oferită de producător corespunde cu realitatea.
Având la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun pat metalic pentru cel mai odihnitor somn și cel mai stilat dormitor.
Cel mai bun pat metalic: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de paturi metalice pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Pat din metal negru si lemn alb Berlin
Patul Berlin cu un design minimalist reflectă un stil cu adevărat modern.
Linile drepte și detalile rafinate, impreuna cu marginile de lemn, dau acestui pat un aspect grațios și atemporal.
Construit pe cadru de metal tubular negru cu inserţii de lemn la ambele capete.
Patul conţine suportul pentru saltea.
Inaltime cadru fata: 51 cm – Inaltime picioare: 27 cm.
Inaltimea cadrului: 5 cm – Spatiul pentru saltea in interiorul patului: 9 cm.
2. Pat metalic negru cu insertii de lemn cires Valentina
Simplu dar versatil, patul Valentina se integreaza perfect in dormitorul dumneavoastra oferindu-i o nota de eleganta.
Patul este realizat in intregime din metal, cu insertii de lemn masiv si contine suport pentru saltea.
Inaltime de la sol la sezut: 51 cm.
Inaltime picioare: 3 cm – Inaltimea cadrului: 5 cm.
Inaltime de la sol la somiera: 32 cm – Numar lamele: 20.
3. Pat metalic negru cu insertii lemn cires Parma
Culoare cadru metalic: Negru – Culoare lemn: Antique Cherry.
Patul Parma cu un design ales din colecţia Clasic reflectă un stil cu adevărat romantic.
Liniile ușor fluide și detalile rafinate, impreuna cu marginile de lemn, dau acestui pat un aspect grațios și atemporal.
Construit pe cadru de metal tubular negru cu inserţii de lemn la ambele capete.
Patul conţine suportul pentru saltea. Suport de tip lamelar cu șipci longitudinale din lemn montate pe cadrul patului.
4. Pat de metal alb Siena
Patul metalic Siena se distinge prin designul simplu de un farmec incontestabil, cu linii curate, uşor de imaginat într-un dormitor confortabil acoperit cu lenjerii de pat, din bumbac fin, in culori pastelate.
Design-ul clasic si primitor al patului Siena, in deplină armonie cu orice stil adoptat, conferă dormitorului o atmosferă romantică şi liniştită.
Construit pe cadru de metal.
Patul conţine suport lamelar pentru saltea.
Inaltime cadru fata: 66 cm.
Inaltime picioare: 27 cm – Inaltimea cadrului: 5 cm.
5. Pat / divan din metal alb Birma
Patul Birma cu un design ales din colecţia Clasic, reflectă un stil cu adevărat romantic.
Liniile ușor fluide și detalile rafinate dau acestui pat un aspect grațios și atemporal.
Construit pe cadru de metal.
Patul conţine suport lamelar pentru saltea.
Montaj rapid și ușor.
Inaltime picioare: 30 cm – Inaltimea cadrului: 5 cm.