Cuprins
- 1 Top 3 pavilioane de grădină recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun pavilion de grădină?
- 3 Cum alegi cel mai bun pavilion de grădină
- 4 Cel mai bun pavilion de grădină: recomandări
- 4.1 1. Pavilion gradina iMK, patrat, cadru metalic, 3 x 3 m
- 4.2 2. Pavilion cu acoperis dublu & siruri de lumini LED, alb, 3×4 m
- 4.3 3. Pavilion de grădină blumfeldt Mondo, 3 x 3 m
- 4.4 4. Pavilion de grădină EGO-Round, diametru 3.5 m
- 4.5 5. Pavilion de gradina Outsunny, Plasa laterala, Otel/Poliester, 3x3m
Cum alegi cel mai bun pavilion de grădină în 2024? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă pavilionul de grădină potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Fie că vrei să creezi un spațiu confortabil în care să te poți bucura afară mai mult în fiecare sezon, fie că vrei să construiești spațiul ideal pentru divertisment, faptul de a-ți dota curtea sau grădina cu un pavilion este o idee foarte bună, mai ales dacă nu ai copaci în zonă care să facă umbră.
Provocarea apare atunci când trebuie să alegi din abundenta ofertă de pe piață, deoarece pentru a te putea bucura de un astfel de produs trebuie să știi cum să îl alegi pe cel mai bun.
Citește deci acest articol pentru a afla unde au găsit alți cumpărători un pavilion la un preț bun, dar și cum poți alege cel mai bun pavilion de grădină pentru tine.
Top 3 pavilioane de grădină recomandate
- Pavilion gradina iMK, patrat, cadru metalic, 3 x 3 m
- Pavilionul are forma patrata, iar structura sa compacta permite montarea acestuia pe orice tip de suprafata sau sol. Plasa impotriva insectelor si perdea.
- Vezi detalii si pret
- Pavilion cu acoperis dublu & siruri de lumini LED, 3×4 m
- Pavilionul este fabricat din otel vopsit electrostatic, fiind foarte robust si durabil. Sirurile de lumini creeaza o atmosfera placuta in gradina dvs.
- Vezi detalii si pret
- Pavilion de grădină blumfeldt Mondo, 3 x 3 m
- Vizibilitate și protecție împotriva vântului: construcție flexibilă a 4 pereți laterali cu șine de ghidare, fermoare și curele de fixare.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun pavilion de grădină?
Un pavilion poate fi o metodă practică pentru a folosi sau extinde spațiul din exteriorul casei tale, pentru ca familia ta să se poată bucura afară, fiind protejată de vreme, soare, insecte, etc.
Aceste structuri sunt ideale pentru a acoperi zonele de servit masa, o piscină jacuzzi sau chiar o zonă de grătar. Pentru a te putea bucura o mai multe sezoane de un astfel de produs, trebuie să îl alegi pe cel potrivit.
Rezistența lui poate fi pusă la încercare de fenomenele meteorologice, de locul în care va fi amplasat, precum și de ce va acoperii.
Cum alegi cel mai bun pavilion de grădină
Pentru a putea face o alegere bună, e nevoie să îți iei rolul de cumpărător în serios și să te informezi temeinic. Ce tip de pavilion este potrivit pentru tine? Ce materiale sunt cele mai bune? Ce trebuie să știi despre structura pavilionului? Cum se întreține?
Răspunsul la toate aceste întrebări, și nu numai le găsești în acest ghid de cumpărături.
Acest articol detaliat are rolul de a ajuta și informa simplul cumpărător, astfel încât acesta să poată discerne diferențele dintre un produs scump și unul ieftin, să identifice calitatea și să evite înșelăciunea comercială.
Îți garantăm că dacă vei parcurge cu atenție acest articol, vei putea să găsești mult mai rapid și la cel mai bun preț, pavilionul ideal pentru grădina ta.
De asemenea, nu uita să consulți lista noastră de produse selectate conform criteriilor analizate mai jos, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Iată la ce trebuie să fii atent:
Tipul de pavilion de grădină
Vom clasifica pavilioanele de gradină în două categorii: robuste și ușoare. Oricare variantă poate fi bună, dacă se potrivește cu așteptările pe care le ai de la acest produs.
Pavilion cu structură ușoară
Fac o treabă minunată în a proteja împotriva ploii și a razelor arzătoare de soare. Sunt apreciate de cumpărătorii care caută o structură transportabilă, ușor de amplasat chiar și în vacanțe. Ca formă, sunt foarte asemănătoare cu un cort, ceea ce le fac perfecte și pentru divertismentul celor mici.
Faptul că sunt portabile și foarte ușoare, le face perfecte pentru familiile care nu au spațiul necesar sau nu sunt pregătite pentru o structură de tip pavilion permanentă în grădină sau curte.
Un astfel de pavilion poate fi ridicat doar ocazional, atunci când dai o petrecere în curte sau faci un grătar cu mai multe persoane.
La finalul zilei, va fi la fel de ușor să dezasamblezi pavilionul, pe cât a fost să îl asamblezi. Sunt și variante mult mai accesibile ca preț.
Pavilion cu structură robustă
Acest tip de pavilion este o alegere de care trebuie să fii sigur deoarece se amplasează permanent. Așadar, trebuie ales bine și locul, și va trebui să alegi foarte bine dimensiunea acestuia.
Având o structură robustă, acesta este și mai durabil, fiind capabil să reziste capriciilor vremii în diferite sezoane.
Dacă intenția ta este aceea de a construi un spațiu permanent pentru relaxare, odihnă sau petreceri în aer liber, aceasta este alegerea câștigătoare. Materialele din care este confecționat sunt rezistente: lemn, metal.
De asemenea, odată ridicat și montat corespunzător, va continua să îți ofere protecția pe care o dorești, sezon după sezon. Este bineînțeles mai scump și necesită mai mult timp pentru montare.
Dimensiunea pavilionului
Este bine să te gândești la spațiul pe care îl ai la dispoziție afară, precum și la spațiul pe care vrei să îl acopere. De asemenea, dacă vrei un pavilion portabil, greutatea acestuia este un criteriu pe care trebuie să îl verifici.
Spațiul din interiorul pavilionului
Câte persoane vrei să încapă sub pavilion? Dacă ești adeptul reuniunilor restrânse, un pavilion mai mic, de 2×2 m este o alegere perfectă.
Pe de altă parte, dacă plănuiești să folosești pavilionul pentru evenimente mai mari sau pentru a avea un spațiu mai aerisit, va trebui să te uiți după un model de 3 x4.5 m sau 3×6 m.
Faptul de a alege dimensiunea potrivită vă va asigura ție și invitaților tăi confort și protecție adecvată. Nu este nimic mai neplăcut decât faptul de a sta înghesuit, sau de a rămâne în ploaie sau separat de grup deoarece nu mai ai loc sub pavilion.
Spațiul din exteriorul pavilionului
Un pavilion de dimensiuni mari este impresionant, dar realitatea este că majoritatea opțiunilor de pavilioane mari sunt prea mari pentru o curte sau o grădină convențională.
Trebuie să măsori zona unde ai vrea să amplasezi pavilionul și să te asiguri că ocupă doar atât spațiu cât să nu încurce traficul prin exteriorul casei.
Greutatea
Greutatea pavilionului este esențială din mai multe motive, mai ales dacă vrei un pavilion portabil. Cu cât acesta este mai greu, cu atât va fi mai dificil de transportat și de montat.
Totuși, cele mai grele sunt mai rezistente la vânt, deci sunt opțiuni mai bune dacă vrei să le lași într-un loc toată vara.
Materiale
Te interesează atât materialul structurii pavilionului, cât și cel din care este realizată copertina.
Materialul structuri pavilionului
Poate fi realizată din mai multe materiale, dar în principiu este vorba de lemn și de metale.
- Lemn
Lemnul este un material utilizat frecvent pentru construirea pavilioanelor de grădină. Aceste structuri sunt de obicei construit pe comandă, în formă octogonală, menite a fi permanente.
Majoritatea tipurilor de lemn vor avea nevoie să fie tratate cu un strat de protecție împotriva temperaturilor ridicate și a umidității.
- Oțel
Oțelul este considerat cel mai rezistent material pentru structura pavilionului, fiind și foarte ieftin. Este ușor și tratat de regulă cu un strat anti-coroziune.
Mare atenție la zgârieturi însă. Acolo unde acestea există va apărea sigur și rugina. De asemenea, este un material mai greu, ceea ce va face pavilionul mai greu de transportat.
- Fier forjat
Fierul forjat este un material rezistent la coroziune folosit pentru pavilioanele cu aspect delicat sau rustic. Este potrivit pavilioanelor permanente, deoarece este un metal foarte greu.
- Aluminiu
Este potrivit persoanelor care caută un pavilion ușor, pe care să îl poată lua în camping sau pe care să îl poată muta prin curte după bunul plac.
Nu este doar un metal foarte ușor, dar și foarte rezistent la coroziune în mod natural. Cu toate acestea, dacă în zona ta se înregistrează vânturi puternice, nu ar fi o idee bună să alegi aluminiu pentru cadru. Altfel, este un material durabil, stilat și foarte elegant.
Materialul copertinei
Copertina este elementul pavilionului care joacă rolul de protecție, acesta fiind foarte important. Indiferent de materialul din care este realizată, aceasta trebuie să îți poată oferi protecție cel puțin împotriva soarelui și a ploii.
Pentru a reuși asta, materialul trebuie să fie impermeabil, ignifugat, tratat cu soluție de protecție UV. Cele mai bune pavilioane sunt dotate și cu o plasă anti-insecte sau tratate cu o soluție de respingere a insectelor precum țânțari sau muște.
Materialele din care poate fi realizată copertina pot varia cel mai adesea între poliester, polietilenă și vinil, dar pot exista și variante din lemn sau metal, în general realizate la comandă. Iată cum îl poți alege pe cel mai bun:
- Copertină din poliester
Pentru ca un material să poată să te protejeze împotriva elementelor naturale, acesta trebuie să aibă o densitate mare. Poliesterul este un material ușor, accesibil, dar și durabil și rezistent.
Totuși, eficiența acestuia este maximă până într-un anumit punct. Dacă precipitațiile sunt atât de abundente încât materialul să ajungă să se îmbibe, apa va pătrunde prin acesta și va picura în pavilion.
Deși este cea mai ieftină variantă de pe piață, copertina din poliester nu este foarte eficientă nici în a te proteja de razele UV. Acestea au un anumit grad de protecție, dar nu este unul suficient de ridicat.
- Copertină din polietilenă
Variantele de pavilioane cu copertină din polietilenă sunt ideale pentru cei care își doresc o soluție semi-permanentă pentru grădina lor.
Polietilena este un material mai durabil, mai rezistent și care face o treabă mai bună decât poliesterul împotriva precipitațiilor și a razelor UV.
Recomandarea specialiștilor este să alegi un pavilion cu o copertină din acest material tratată cu o substanță specială care o face impermeabilă.
O grijă mai mare trebuie să ai dacă intenționezi să așezi pavilionul deasupra unui grătar. Polietilena este un material foarte inflamabil, și poate fi deteriorată de o simplă scânteie.
Trebuie așadar, să te asiguri că materialul a fost tratat pe ambele părți cu o soluție de ignifugare, fiind astfel protejat împotriva incendiilor.
- Copertină din vinil
Copertina din vinil este de fapt tot una din poliester, vinilul fiind doar un strat adițional, care face o mare diferență însă.
Spre deosebire de un poliester simplu, cel îmbrăcat în vinil este mai durabil și mai rezistent la precipitații, fiind capabil să ofere o protecție mai bună și împotriva razelor UV. Caută un vinil care să fie și ignifug.
Este un material recomandat pentru pavilioanele permanente. Asta deoarece vinilul este mai greu, și de manevrat și de transportat.
Designul pavilionului de grădină
Și designul pavilionului poate să îi influențeze destul de mult prețul. Modelele de pe piață sunt destul de variate și prețul variază mult de la unul la altul.
Poți găsi variante care interpretează o umbrelă supradimensionată, un cort, gazebo, pergole etc.
- Pavilion tip marchiză – Acestea sunt variante foarte apreciate de majoritatea cumpărătorilor, din mai multe motive. Au o structură care nu e deloc complicată, ceea ce le face foarte ușor de montat. Există variante care se montează pe un perete exterior al casei, dar și variante de sine stătătoare. Sunt prietenoase cu spațiul, și pot fi depozitate foarte ușor, în sezonul rece.
- Pergole și gazebo – Acestea sunt variante mai costisitoare deoarece sunt menite a fi permanente, iar structura lor este una robustă.
- Pavilion tip umbrelă – Pavilionul tip umbrelă constă într-o umbrelă supradimensionată, care funcționează pe același principiu ca o marchiză. Modele mai bune, au un sistem de orientare complex, astfel încât să te protejeze de razele soarelui pe tot parcursul zilei.
Întreținere
Pentru a putea să te bucuri de pavilion cât mai mult timp, e important să ții cont de următoarele reguli:
- Poziționează pavilionul pe o suprafață dreaptă – dacă va fi înclinat nu va arăta bine și nu îți va putea păstra rezistența.
- Depozitează pavilionul într-un loc uscat și adăpostit
- Dacă este posibil, coboară pavilionul pe timpul nopții.
- Asigură-te că pavilionul este bine ancorat de pământ.
Preț și producători
Prețul unui pavilion poate varia foarte mult în funcție de design, dimensiune dar și materialele folosite. Pentru a identifica unul de calitate, producătorul poate fi un indiciu foarte bun, deoarece un producător care are un produs bun, tinde să le fabrice la aceleași standarde ridicate și pe restul.
Iată care sunt cei mai apreciați producători de pe piață: Kring, Mobexpert, StrendPro, Tarrington.
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun pavilion de grădină online. Vei găsi aici modele atractive, dar și calitative pentru grădina ta, la un preț foarte accesibil, deoarece reducerile și ofertele speciale sunt mai frecvente online.
Înainte de a face orice fel de achiziție online, caută mai întâi părerile celorlalți cumpărători despre produs. Astfel vei putea să îți dai seama dacă produsul ți se potrivește, dacă are dimensiunile potrivite, sau dacă e mai bine să eviți acea investiție.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cel mai bun pavilion de grădină.
Cel mai bun pavilion de grădină: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de pavilioane de grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Pavilion gradina iMK, patrat, cadru metalic, 3 x 3 m
Pavilionul are forma patrata, iar structura sa compacta permite montarea acestuia pe orice tip de suprafata sau sol.
Structura pavilionului este foarte solida deoarece scheletul este fabricat din otel, asigurandu-i astfel o stabilitate mare si o rezistenta indelungata in fata capriciilor vremii.
Acoperisul pavilionului si peretii laterali sunt confectionati din poliester, acoperit cu o pelicula de PVC, care are un grad ridicat de protectie impotriva soarelui.
Este prevazut cu plasa impotriva insectelor si perdea pe toate laturile.
2. Pavilion cu acoperis dublu & siruri de lumini LED, alb, 3×4 m
Pavilionul este fabricat din otel vopsit electrostatic, fiind foarte robust si durabil.
Acest foisor are acoperisuri duble.
De asemenea, copertina este fabricata din poliester 100% cu invelis din PA, fiind rezistenta la apa.
Sirurile de lumini creeaza o atmosfera placuta in gradina dvs. cand soarele apune.
Luminile nu produc niciun fel de poluare a mediului, deoarece sunt incarcate cu energie solara in timpul zilei.
3. Pavilion de grădină blumfeldt Mondo, 3 x 3 m
Oferă umbră: un set complet pentru sejururile de vară în grădină sau pe terasă.
Vizibilitate și protecție împotriva vântului: construcție flexibilă a 4 pereți laterali cu șine de ghidare, fermoare și curele de fixare.
Simplu și stabil: conceptul EasyMount pentru instalarea simplă fără instrumente.
Panourile acoperișului și laterale din poliester cu acoperire PA împotriva ploii, vântului și radiațiilor UV
Reglabil: trei poziții de montare a cadrului acoperișului pentru o întindere ușoară a țesăturii.
4. Pavilion de grădină EGO-Round, diametru 3.5 m
Trapa integrata pentru ventilare – 12 bare de acoperis.
Picioarele ancorate cu carlige pentru plasarea foisorului pe peluze.
Pereti laterali cu suspensie inelara, blocabila prin fermoare.
Un pavilion elegant, rotund, cu acoperis si perdele in culoarea vinului rosu.
Poliester puternic protejeaza impotriva razelor solare.
Otel rezistent la uzura acoperit cu pulbere.
5. Pavilion de gradina Outsunny, Plasa laterala, Otel/Poliester, 3x3m
Copertina hidrofuga din poliester rezistent la intemperii.
Foaie fixa stabila si bine fixata pentru o buna circulatie a aerului.
Gauri mici armate la marginea acoperisului lasa scurgerea apei de ploaie.
Pentru o protectie suplimentara impotriva vantului si ploii, cusaturile baldachinului sunt acoperite cu un strat de impermeabilizare.
Perdelele laterale, echipate cu plase de tantari, pot fi deschise sau inchise dupa bunul plac si ofera protectie ideala impotriva tantarilor si insectelor.