Cuprins
- 1 Top 3 playere MP3 și MP4 recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun player MP3 și MP4?
- 3 Cum alegi cel mai bun player MP3 și MP4
- 4 Cel mai bun player MP3 și MP4: recomandări
Cum alegi cel mai bun player MP3 și MP4? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă playerul MP3 și MP4 potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Odată cu apariția telefoanelor, mai ales a celor inteligente, tot mai puține persoane se mai gândesc la necesitatea unui player MP3 sau MP4. Acestea sunt dispozitive care pot reda fie doar fișiere muzicale (MP3), fie și muzică și video(MP4).
Sunt utile pentru aceia care nu vor să sacrifice bateria telefonului în acest scop și preferă să aibă un dispozitiv portabil special pentru divertisment.
Modelele mai noi au multe funcționalități, dovedindu-se a fi foarte practice dacă le alegi cum trebuie. Iată așadar, cum poți cumpăra cel mai bun MP3 și MP4 player.
Top 3 playere MP3 și MP4 recomandate
De ce să alegi cel mai bun player MP3 și MP4?
Atunci când te deplasezi, faci exerciții sau ești într-un mijloc de transport în comun, este plăcut să asculți altceva decât zgomotul atât de enervant al orașului.
Un astfel de dispozitiv, îți permite să salvezi pe el fișiere audio și video, pe care să le poți accesa în orice moment. În plus, telefonul tău va putea fi folosit pentru viitoare conversații fără să te temi că i se va termina bateria din cauza aplicațiilor de divertisment.
Cum alegi cel mai bun player MP3 și MP4
Totuși, produsul ideal nu este chiar ușor de ales, mai ales dacă este prima dată când vrei să îți cumperi așa ceva. Alegerea trebuie făcută pe baza unei informări precise.
De exemplu, dimensiunea, capacitatea de stocare, compatibilitatea cu diferite formate ale fișierelor precum și conectivitatea sunt toate aspecte de care este bine să ții cont înainte de a cheltui orice bănuț.
Dacă vei ignora aceste informații și vei face o achiziție în funcție de primele oferte peste care dai, foarte probabil nu vei fi mulțumit sau vei constata că ai fi putut să te bucuri de aceleași beneficii la un preț mai mic.
Cu o ofertă foarte diversificată pe piață, selecția celor mai bune modele ar putea fi copleșitoare. De aceea, am pregătit acest ghid de cumpărături.
Citindu-l vei afla care sunt criteriile de selecție pe care să le iei în considerare, sfaturi de la specialiști, dar și care sunt cele mai bune oferte pe piața actuală, astfel încât banii tăi să fie cheltuiți în cel mai bun mod posibil. Iată așadar la ce aspecte trebuie să fii atent.
Ce este un MP3 player? Dar un MP4 player?
Un player MP3 este asemănător unui CD Player portabil. Însă, în loc să folosești un CD pentru a stoca și reda fișiere audio, muzica este stocată în format digital, în fișiere de dimensiuni mai mici. Aceste file pot fi stocate pe un MP3 Player în memoria internă a acestuia.
Diferența dintre MP3 și MP4 este aceea că, în timp ce MP3 de referă mereu doar la fișiere audio, fișierele MP4 pot fi atât sonore cât și video. Astfel, un MP4 Player, poate reda atât fișiere MP3 cât și MP4.
Stocare
Tipul și capacitatea memoriei de stocare este unul dintre criteriile principale de diferențiere între dispozitivele MP4 sau MP3.
Playerele care au stocare pe hard disk integrat, au o capacitate de stocare foarte mare, fiind capabile să cuprindă aproape toată colecția ta muzicală.
Un alt tip de stocare este cel de tip flash. Această memorie, este asemănătoare cu cea utilizată pentru camerele de fotografiat. Poate consta într-o componentă integrată în dispozitiv, sau un flash extern, cum ar fi un card SD sau un microSD.
Fiecare tip are avantaje și dezavantaje. Un MP3 Player care are memoria în format flash este mai ușor și mai mic, deși dimensiunea fizică a dispozitivului va varia în funcție de model și producători. Deoarece nu au părți mobile, pot să ruleze mai mult timp consumând un nivel mai mic al bateriei.
Dezavantajul apare la capacitatea de stocare. Majoritatea flash-urilor interne au o capacitate de stocare mică, care începe undeva la 512 MB. Dacă fiecare fișier audio va avea, în medie 4 MB, vei putea stoca doar 128 de cântece. De aceea, posibilitatea de a adăuga un card de memorie cu o capacitate extinsă, este un criteriu de selecție pe care să îl ai în vedere.
Altfel, dacă vrei să asculți mai multă muzică, sau vrei să poți pune mai multe fișiere video pe care să le urmărești, va trebui să ștergi unele fișiere pentru a le face loc celor noi.
Dispozitivele MP3 care au memorie pe Hard disk, au de regulă, dimensiunea unui pachet de cărți. Acestea au o capacitate de start de 20 GB și pot ajunge chiar la 160 GB, ceea ce înseamnă că pot stoca zeci de mii de fișiere audio și video.
Tipuri de MP4 Playere
Există o mare varietate de modele de acest tip pe piață, fiecare având dimensiuni, forme, o capacitate și un mod de utilizare ușor diferite.
Dacă îți dorești să ai un MP4 pentru a putea urmări videoclipuri atunci când ești într-o excursie, spre exemplu, ai putea opta pentru unul cu ecran LCD, întrucât acestea sunt mai rezistente.
Bineînțeles, modelele mai moderne au un ecran tactil. Dacă faci o astfel de alegere, fii atent la modalitățile de a proteja dispozitivul, deoarece ecranele cu touch sunt mai sensibile. Majoritatea nu sunt rezistente la apă, așadar nu ar trebui să le duci cu tine la piscină sau la duș.
Multe modele sunt dotate chiar și cu o cameră. Astfel, ai posibilitatea să înregistrezi propriile materiale video pe care să le revezi oricând vrei.
Ecran, rezoluție și compatibilitate
Dacă vrei să vezi imagini și clipuri pe un astfel de dispozitiv, este necesar să cumperi unul cu un display mare și care are o rezoluție mare.
Pe piață găsești dimensiuni variate, dar ține minte că, cu cât ecranul este mai mare și rezoluția mai bună, cu atât va crește prețul produsului. Dacă nu vrei să folosești dispozitivul pentru video, ci mai ales pentru muzică, atunci aceste criterii nu ar trebui să te intereseze.
De asemenea, va trebui să verifici dacă dispozitivul va fi capabil să citească și să redea fișiere în diferite formate. Unele pot să citească și fișiere într-un format diferit decât clasicele MP3 și MP4, în timp ce altele sunt mai restrictive, cum este cazul iPod-urilor.
Baterie
În mod evident, una dintre principalele preocupări pe care le ai atunci când vrei un player MP3 sau MP4 este capacitatea bateriei. De cele mai multe ori, vei dori să optezi pentru o baterie cu o autonomie cât mai mare.
Astfel, modeleul tău va putea să redea muzică fără întrerupere pentru cel puțin 10-20 de ore. O astfel de variantă este mai convenabilă pentru tine. Astfel, nu va fi necesar să pui în fiecare zi dispozitivul la încărcat.
Dimensiune
Dimensiunea o vei alege în funcție de preferințe. Bineînțeles, un MP4 va avea mereu o mărime mai mare decât un player MP3 deoarece va avea și un ecran care trebuie să aibă o diagonală satisfăcătoare, permițându-ți astfel să privești imagini fără un mare efort.
În cazul în care cauți un dispozitiv foarte portabil, alege un player MP3 pe care să asculți muzică și care să încapă ușor în buzunar.
Conectivitate
Pentru a putea transfera fișiere de pe un PC pe un player MP3 sau MP4 player, vei avea nevoie de un cablu USB. Aceasta este cea mai rapidă formă de transfer. Totuși, există și opțiuni de conectivitate wireless, care îți dau acces și la alte funcții.
Spre exemplu, funcția BLUETOOTH, îți poate permite să conectezi dispozitivul wireless la sistemul audio al mașinii. Astfel vei reda muzică de pe MP3 player în autoturism, fără să folosești telefonul și să îi strici astfel bateria.
Alte opțiuni de conectivitate sunt: WI-FI și NFC.
Ce accesorii trebuie să aibă cel mai bun MP3 sau MP4 player?
Pentru a-ți personaliza dispozitivul va trebui să acorzi o atenție mai mare accesoriilor.
De exemplu, multe dintre acestea vin cu un set de căști basic, dar, dacă vrei să experimentezi un sunet de calitate superioară, ai putea vrea să cumperi niște căști mai bune.
La urma urmei, dacă ai ales și fișiere mari pentru a te bucura de un sunet de calitate, este normal să ai și o pereche de căști care să îți permită efectiv să auzi afinitățile din piesele muzicale preferate. O pereche bună de căști poate fi una cu funcție de anulare a zgomotului.
Apoi mai există accesorii pentru protecție și accesibilitate. Multe dispozitive MP3 sau MP4 pot veni cu o carcasă sau husă de protecție. Astfel, atunci când ești în deplasare le vei putea proteja de șocuri, dar și de praf și mizerie. În majoritatea cazurilor, această carcasă este realizată din plastic și silicon.
La capitolul accesibilitate se pot menționa benzile pentru braț. Acestea îți permit să asculți muzică în timp ce desfășori activități fizice, fără ca dispozitivul să te încurce sau să îți fie mereu teamă că îl vei scăpa din buzunar. Nu uita că această bandă trebuie să fie neapărat rezistentă la transpirație, altfel ar putea deteriora dispozitivul.
Pentru a te bucura de MP3 player acasă, e bine să verifici ca boxele tale să poată fi conectate direct la MP3 player. Cele mai noi modele de boxe wireless, nu necesită un cablu pentru a se conecta cu dispozitivul tău portabil și pentru a reda astfel muzica preferată.
De asemenea, asigură-te că pachetul de livrare include un cablu jack și unul USB.
Ce funcții are cel mai bun MP3 și MP4 player?
- Afișare oră – Astfel vei putea să vezi cât este ceasul pe ecranul dispozitivului, chiar și atunci când nu este deblocat pentru a selecta o piesă anume.
- Alarmă – Poți seta player-ul pentru a te trezi dimineața sau poți seta alte alarme sonore pentru în funcție de necesități.
- Blocare butoane – Dacă nu vrei ca muzica sau volumul să se schimbe accidental, unele astfel de dispozitive permit blocarea temporară a butoanelor, pentru a te putea bucura de muzică fără a fi deranjat.
- Difuzor integrat – majoritatea dispozitivelor MP3 și MP4 nu pot fi ascultate decât dacă le folosești cu căști. Cele mai bune însă, au și un difuzor integrat. Astfel îți va fi mai ușor să împarți o piesă muzicală cu mai mulți prieteni.
- Ebook reader – Unele dispozitive MP4 îți permit să descarci cărțile preferate în format electronic pentru a le citi oricând ai nevoie.
- Egalizator – Aceasta este o funcție care îți permite să manipulezi complex modul în care diferite componente ale unei piese se aud. Astfel, nu vei avea control doar asupra volumului general, dar vei putea avea posibilitatea de a modifica intensitatea notelor de bas sau a celor de vârf, precum și posibilitatea de a da volumul instrumentalului mai mic, în timp ce vocea solistului se va auzi mai tare sau invers.
- Încărcare rapidă
- Înregistrare audio – Poți folosi dispozitivul ca un recorder. Astfel poți lua notițe audio.
- Lanternă – utilă mai ales atunci când te întorci de la muncă pe întuneric. Astfel poți folosi dispozitivul pentru a-ți lumina calea.
- Pedometru – o funcție care înregistrează numărul de pași pe care îi parcurgi zilnic. Astfel poți observa cât de activ este stilul tău de viață.
- Radio FM – Poți asculta posturile radio preferate direct la MP3 player.
- Touchscreen
- Rezistență la apă și praf.
Brand
Dacă vrei un dispozitiv de calitate, este folositor să te ghidezi după producător. De regulă, cele mai bune MP3 și MP4 playere sunt produse de branduri de renume.
Restul, fabricate de producători no-name, produse contrafăcute în China, sunt ieftine, dar nu vor livra un sunet de calitate și se vor defecta rapid.
De aceea, este mai bine să plătești mai mult pentru un dispozitiv produs de un brad care are o reputație bună. Asta pentru că acestea se străduiesc să țină ștafeta ridicată, ținând pasul cu așteptările clienților fideli. Printre cele mai recomandate se numără: Fiio, Sony Walkman, Apple.
Concluzii
Ai putea să găsești cel mai bun MP3 și MP4 player online. Vei găsi o mare varietate de produse cu funcții extinse, din care unul va fi sigur potrivit pentru nevoile și preferințele tale.
Nu uita să verifici și părerea altor cumpărători. Aceasta te va ajuta să eviți o investiție neînțeleaptă, sau să cumperi mai rapid un produs care este foarte lăudat pe bună dreptate.
Având la dispoziție toate aceste informații, vei putea cumpăra din prima dispozitivul ideal, astfel bucurându-te de ore întregi de muzică și materiale video de calitate, oriunde și oricând dorești.
Cel mai bun player MP3 și MP4: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de playere MP3 și MP4 care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Player Portabil Hi-Res Fiio M9
Decodeaza nativ fisiere DSD64 si DSD128, iar alte formate necomprimate precum WAV, FLAC, APE, WMA, ALAC,AIFF sunt suportate la rezolutii de pana la 192khz si 24 de biti.
Doua DAC-chip-uri varf de gama, modelul fiind AKM 4490EN, procesor Samsung Exynos 7270, procesor FPGA dedicat, placa de circuite imprimate cu 8 straturi si amplificatoare de casti dedicate de la Texas Instruments.
Noul FiiO M9 este dotat cu WiFi si suporta nativ aplicatii de streaming online precum Tidal sau Spotify.
2. Apple iPod touch 7, 32GB
Poti sa pastrezi mai multe melodii ca oricand pe iPod touch, care acum vine echipat cu un spatiu de stocare de 32GB.
iPod touch iti ofera o experienta de joc uimitoare, datorita cipului A10 Fusion.
Cipul A10 Fusion ofera o performanta de pana la de doua ori mai mare si grafica de trei ori mai buna pe noul iPod Touch si, in acelasi timp, o autonomie grozava a bateriei.
Ecran Retina de 4 inchi.
3. MP4 Player Sony Walkman NW-A55LL
Dispozitivul NW-A50 ofera fidelitatea incredibila a sunetului de inalta rezolutie, plus conversie audio extinsa cu tehnologia avansata DSEE HX si procesorul de vinil.
Sunet cu adevarat autentic cu functia de sunet de inalta rezolutie.
Conversie audio extinsa cu tehnologia DSEE HX.
S-Master HX™ pentru sunet de inalta rezolutie.
Redare in timp real prin BLUETOOTH®.
Cu functia USB DAC, muzica redata de pe computer suna si mai bine.
4. Player Portabil Hi-Res Fiio M3K
M3K este cel mai mic si mai accesibil player portabil FiiO. In ciuda dimensiunilor reduse FiiO M3K utilizeaza un DAC-chip independent AKM AK4376A si un procesor Ingenic X1000E.
Desi are o carcasa superba unibody din aluminiu , M3K cantareste doar 77g, fiind mic si extrem de portabil
Noul FiiO M3K reda cele mai populare formate audio, inclusive FLAC, ALAC, WAV si APE pana la rezolutia de 32bit/384 Khz si DSD64.
5. Player MP3 Energy Sistem S426508
MP3 cu tehnologia Bluetooth. Puteti sincroniza orice dispozitiv cu Bluetooth si asculati muzica wireless.
Caracteristici de redare complete si posibilitatea de a extinde memoria prin intermediul unui card.
Ascultati melodiile wireless cu ajutorul castilor Bluetooth si uitati de fire.
Bucurati-va de muzica, ascultati programele preferate si nu ratati meciurile preferate cu functia radio FM.