Cel mai bun scarificator pentru gazon

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (31 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun scarificator pentru gazon? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă scarificatorul de gazon potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun scarificator pentru gazonAtunci când locuiești la curte și ai gazon, știi că pentru a arăta bine, acesta trebuie să fie mereu îngrijit.

Un gazon îngrijit cu un aspect sănătos de verde crud, va pune în valoare și aspectul casei tale, și îți va permite să ai o grădină de flori care să arate deosebit.

Îngrijirea acestuia implică însă adunarea frunzelor căzute și a ierbii tunse, adunarea spinilor și a mușchilor din zone în care nu le dorești.

Pentru ca toate aceste operațiuni să nu îți ia prea mult timp, îți recomandăm să folosești un scarificator pentru gazon.

Dacă te întrebi unde au găsit alți cumpărători un astfel de aparat la preț bun, precum și cum poți să alegi cel mai bun scarificator pentru gazon, citește în continuare acest articol.

Top 3 scarificatoare pentru gazon recomandate

De ce să alegi cel mai bun scarificator pentru gazon?

Un aspect curat și ordonat al gazonului va face ca locuința ta să arate mai bine, indiferent de valoarea acesteia. Mai mult decât atât, măsura în care alegi să îți îngrijești curtea, va spune multe despre tine.

Un gazon scarificat va putea să contribuie mult la formarea unei prime impresii bune, sau chiar la schimbarea unei impresii formate greșit. Tu și oaspeții tăi, vă veți simții mai bine acasă, dacă atât casa cât și curtea vor arăta ordonat.

Cel mai bun scarificator pentru gazon, îți permite să îndepărtezi eventualele reziduuri nedorite de pe gazon, cum ar fi frunzele sau crenguțele mai mici. În funcție de modelul pe care îl vei alege, vei putea face acest lucru în cel mai scurt timp, și cu minim de efort.

Cu ajutorul acestui utilaj, cosmetizarea gazonului va deveni o activitate relaxantă.

Cum alegi cel mai bun scarificator pentru gazon

Dacă este prima dată când cauți un asemenea utilaj, sau dacă vrei să îl înlocuiești pe cel pe care îl ai deja cu unul mai bun, alegerea nu îți va fi tocai ușoară.

Abundența de oferte de pe piață te poate copleșii până în punctul în care îți va lua mult prea mult timp să faci o alegere bună. Deși este un lucru bun că ai de unde alege, poți deveni ușor confuz.

Cum alegi un scarificator de gazon adaptat nevoilor curții tale? De unde știi ce tip de scarificator este mai bun? Cât de performant trebuie să fie? Cât o sa te coste întreținerea lui?

Răspunsul la aceste întrebări ți le vom oferi în acest ghid de cumpărături pe care îți recomandăm să îl parcurgi cu atenție. La final, te vom ajuta și să identifici cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a cumpăra cel mai bun scarificator pentru gazon, citește în continuare următoarele informații importante.

Tipul de scarificator pentru gazon

Scarificator electric gazonÎn căutarea ta vei da peste două mari tipologii de scarificatoare pentru gazon: cele manuale și cele motorizate. Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip?

  • Scarificator pentru gazon manual

Varianta manuală este disponibilă la prețuri foarte accesibile, acesta fiind principalul avantaj. De asemenea, folosirea acestui scarificator nu te va costa nimic în plus. Nu va trebui să cheltuiești bani pe electricitate sau pe combustibil. Ceea ce vei consuma însă este energia ta.

Practic va trebui să controlezi manual și să plimbi acest aparat pe suprafața peluzei pentru a funcționa, ceea ce ar putea presupune un efort considerabil, mai ales dacă ai o curte mare.

Un astfel de aparat este ușor de recunoscut. Practic funcționează pe principiul unei greble normare, cu diferența că are două roți atașate. Pentru a te putea bucura mult timp de un astfel de produs, trebui să fii atent doar ca părțile din metal să nu ruginească

  • Scarificator mecanizat

Mult mai potrivit pentru persoanele care nu vor sau nu pot să depună mult efort, și ideal pentru suprafețe mari, scarificatorul motorizat permite un nivel de lucru intens cu minim efort din partea ta. Practic va trebui doar să ghidezi aparatul pentru a acționa asupra zonelor specifice în care îți dorești să facă asta.

Dezavantajele sunt legate de prețul de achiziție care este mai mare, și de prețurile de întreținere. Va trebui să plătești atât consumul (electricitate sau combustibil), cât și mentenața care este mult mai complexă decât în cazul variantei manuale.

Tipul de alimentare

Variantele de scarificatoare disponibile pe piață, vin cu mai multe sisteme de alimentare, în timp ce unele modele au încorporat un acumulator, altele au nevoie de conectare la priză pentru a porni, sau funcționează doar pe bază de carburant.

  • Cu acumulator

Scarificatorul cu acumulator este o mașinărie potrivită pentru cei care nu au o suprafață foarte mare de curățat, și care apreciază caracterul portabil și independența față de priză. Când alegi un astfel de aparat, ești sigur că îl vei putea folosi în orice loc dorești, atâta timp cât acumulatorul este încărcat.

Pentru a-ți da seama care este cel mai bun model din această categorie, verifică autonomia bateriei. În general, aceasta va rezista între 15-45 de minute. Nu se recomandă deci achiziționarea unui astfel de scarificator dacă ai peluza mai mare de 400 mp.

  • Cu conectare la rețeaua de curent

Utilizatorii și specialiștii spun că cel mai bun scarificator pentru gazonul din gospodărie este cel care se conectează la o priză. Avantajul este evident, nu mai trebuie să te oprești din cauză că s-a terminat bateria, și îl poți folosi fără întrerupere și pentru suprafețe de până în 800 mp.

Este potrivit utilizatorilor care au nevoie de un model hobby sau semi-profesional. De asemenea, și mentenanța acestui aparat va fi mai ușoară, ca să nu mai amintim zgomotul redus și lipsa poluării aerului cu noxe.

Singurul dezavantaj este faptul că depinzi de conectarea la rețeaua electrică. Cel mai probabil va trebui să folosești un prelungitor. Valoare facturii la energie electrică va crește și ea cu siguranță.

  • Cu carburant

Modelele de scarificatoare care funcționează pe bază de carburant, sunt potrivite unui nivel de lucru mai ridicat. Practic se adresează uzului profesional și este potrivit atunci când suprafața de lucru este foarte mare (în jur de 1000 mp).

Deoarece funcționează cu carburant înseamnă că au și un motor, motor care are nevoie de mult mai multă mentenață decât un model care funcționează electric (schimbarea pieselor, schimbul de ulei, etc).

Aparatul este mult mai zgomotos și scoate noxe, dar este și foarte puternic și eficient, permițându-ți să cureți o suprafață foarte de mare, într-un interval de timp foarte avantajos.

Puterea motorului

Lame otel scarificator gazonPuterea motorului este un indice important prin care poți să îți dai seama dacă produsul este sau nu potrivit pentru nevoile peluzei tale. Aceasta va fi exprimată în funcție de tipul de alimentare. Așadar, vei găsi valori exprimate în volți, Watt sau cai putere.

În cazul unei variante cu acumulator, vei găsi modele cu valori între 18 și 40 V. Dacă alegi un model cu alimentare la rețeaua electrică, vei găsi modele cu randament între 1000 și 1800 W, în timp ce modele care funcționează cu carburant, se încadrează undeva între 1,5 și 6,5 CP.

De regulă, indiferent de tipul e acumulator, valorile mai mari indică faptul că vei putea să folosești aparatul pentru a cosmetiza o suprafața mai mare de teren, la intervale de timp mai dese.

Lățimea și adâncimea de lucru

Cu cât scarificatorul va fi mai lat, cu atât va putea să curețe o suprafață mai mare la o trecere unică. Astfel vei putea să aproximezi cam câte fâșii din teren vei avea de traversat pentru a-l curăța în întregime.

Lățimea de tăiere este un indiciu care influențează direct așadar, atât efortul pe care va trebui să îl depui, precum și cât timp îți va lua să termini treaba. Pentru suprafețe mici sau o utilizare în regim hobby, o lățime de 30-32 cm este mai mult decât suficientă. Abia când ne referim la uz semi-profesional sau profesional, poți să te orientezi înspre o variantă cu o lățime de peste 40 cm.

Adâncimea de lucru se referă la distanța dintre sol și lamele care vor aduna iarba căzută sau frunzele. Cel mai bun scarificator are opțiunea de ajustarea a adâncimii. Astfel poți să te bucuri de rezultate adaptate la nevoile peluzei tale. Alege un model care îți permite ajustarea adâncimii în cel puțin 3 trepte, pentru a face față particularităților fiecărui tip de teren.

Cum alegi un model ergonomic?

Un scarificator care are un design ergonomic va fi mai ușor de folosit de către oricine, și îți va permite să termini de curățat terenul cu ușurință și în timp util.

Pentru a te asigura că aparatul pe care vrei să îl cumperi este așa, urmărește următoarele indicii:

  • Roți trainice și de dimensiuni potrivite – De regulă cu cât sunt mai mari roțile, cu atât vei putea parcurge o distanță mai mare, mai rapid.
  • Mâner – suprafața mânerului trebuie să aibă o zonă special adaptată pentru o prindere ușoară și sigură.
  • Întrerupător de siguranță – diminuează riscul apariției accidentelor.
  • Lame din oțel inoxidabil – pentru ca acestea să nu ruginească în cazul în care se umezesc.
  • Carcasă din plastic dur – suficient de trainică pentru a rezista la eventualele lovituri puternice.

Dotări suplimentare

În acest sens trebuie să te decizi între două extra-opțiuni. Vrei un aparat simplu, sau un model 2 in 1 care să îți permită și să decompactezi solul pentru a oxigena mai bine plantele.

În mod normal, ar trebui să cumperi două mașinării diferite pentru această operațiune, ceea ce ar însemna atât mai multe cheltuieli pentru consum, cât și mai mult spațiu necesar pentru depozitare. Alegerea unui scarificator 2 în 1 însă te scapă de această nevoie.

Scarificator gazon electricCel mai bun scarificator pentru gazon va fi echipat și cu un sac colector. Astfel toate resturile de iarbă, frunze și mușchi ce rămân pe  gazon vor fi colectate, peluza rămânând perfect curată.

Dacă vei alege un scarificator cu sac colector te va interesa capacitatea acestuia ce trebuie aleasă în funcție de suprafața pe care vrei să o cureți. Astfel, pentru un gazon mai micuț, un sac cu o capacitate între 20 și 30 de litri este suficient, în timp ce pentru un gazon mai mare vei avea nevoie de un sac cu o capacitate de peste 50 de litri

Producători

Dacă vrei într-adevăr să ai garanția unui produs de calitate, sfatul specialiștilor este să te informezi cu privire la brandurile populare.

Acestea sunt companii cu o experiență vastă în producția de unelte pentru casă și grădină, și depun eforturi în continuu pentru a-și păstra buna reputație și pentru a se ridica la nivelul așteptărilor clienților. Pe piața din România cele mai populare companii sunt: Hecht, Texas, Grizzly.

Dacă vrei să găsești cel mai bun scarificator pentru gazon la un preț foarte avantajos, te îndemnăm să cauți unul online. Prețurile și promoțiile bune sunt mult mai ușor de accesat online, și este foarte probabil să găsești mai rapid un model potrivit cu nevoile peluzei tale.

De asemenea, online ai posibilitatea de a verifica părerea cumpărătorilor anteriori despre produs. Astfel poți să îți faci o imagine de ansamblu asupra scarificatorului, înainte să alegi să investești în el.

Acum că ai parcurs toate aceste informații, ești gata să găsești cel mai bun scarificator pentru gazon la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Cel mai bun scarificator pentru gazon: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă pe piață, vă recomandăm în continuare câteva modele de scarificatoare pentru gazon care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Scarificator pe benzina Hecht 5654

Scarificator pe benzina Hecht 5654

Scarificator pentru gazon poate elimina muschi si buruieni cu tot cu radacini,este potrivit pentru parcele de pana la 1400 m².
Este echipat cu  18 cutite din otel fiind potrivit pentru gradinile medii si mari.
Motor OHV HECHT de 87 cmc, cu o putere de 3.5 CP asigura o functionare lina si o forta suficienta pentru a rula.
Rotile sunt de asemenea echipate cu rulmenti cu bile pentru miscare lina, care de asemenea reduc uzura.
Sac colector cu capacitatea de 40 l, cu deschidere mare pentru o golire usoara.

Vezi detalii si pret

2. Scarificator si aerator electric HECHT 1738 2 in 1

Scarificator si aerator de gazon electric HECHT 1538 2 in 1

Hecht 1738 este un scarificator 2 in 1, adica functioneaza si ca aerator de gradina.
Vine echipat cu un motor de 1700 W si o turatie a motorului de pana la 4200 rpm.
Pachetul contine atat un cilindru cu 20 cutite metalice, cat si un cilindru cu fire metalice pentru aerarea ierbii.
 Adancimea de lucru a masinii poate fi ajustata cu usurinta intre 5 si -12 mm.
Avand o latime de lucru de 38 de cm si o greutate de numai 15 kg lucrul in gradina va fi o adevarata placere.

Vezi detalii si pret

3. Scarificator electric MAKITA UV3200

Scarificator electric MAKITA UV3200Scarificator electric MAKITA UV3200 este dotat cu setare centrala a adancimii, intrerupator de siguranta, toate rotile cu rulmenti cu bile.
Este dotat un intrerupator de siguranta, pentru siguranta utilizatorului.
Acest scarificator prezinta maner moale, 5 setari de reglare a inaltimii de lucru si sac de colectare 30 litri din Nylon.
Putere absorbita: 1300 W.
Inaltimea de scarificare: -10 / +10 cm – Latime taiere: 32 cm.

Vezi detalii si pret

4. Scarificator si Aerator electric pentru gazon Grizzly ERV 1400-35

Scarificator si Aerator electric pentru gazon Grizzly ERV 1400-35

Role usor interschimbabile, verticulare aerare.
4-Pozitiii centrale de reglaj al adancimii de lucru.
Maner ergonomic cu comutator de siguranta.
Detensionator cablu alimentare.
Maner rabatabil pentru o depozitare compacta.
Rotile din spate rabatabile.
Greutate: 12 kg.

Vezi detalii si pret

5. Scarificator fara cablu Einhell Power-X-Change, GE-SC 35/1 Li Solo

Scarificator fara cablu Einhell Power-X-Change, GE-SC 35/1 Li Solo

Tambur cu lagare de rulmenţi si 16 lame din oțel inoxidabil.
Reglare centrală a adâncimii de scarificare, 3 niveluri + poziție de parcare.
Șină de ghidare pliabilă cu pârghii de eliberare rapidă.
Șină de ghidare reglabilă pe înălțime cu pârghii de eliberare rapidă.
Roțile late exercită mai puțină stres asupra gazonului.
Carcasă din plastic rezistentă la impact.
Motor brushless Einhell.
Recomandat pentru zonele de gazon până la 400 m².

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată