Cuprins
- 1 De ce sa alegi cel mai bun scuter electric hoverboard?
- 2 Cum alegi cel mai bun scuter electric hoverboard
- 3 Cel mai bun scuter electric hoverboard: recomandări
Cum alegi cel mai bun hoverboard? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă scuterul electric potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Progresul tehnologic din ultimii ani a reușit să ne ușureze și să ne îmbunătățească într-o măsură considerabilă calitatea vieții. De la simple metode de divertisment, până la obiecte cu o valoare practică ridicată, tehnologia și-a spus cuvântul aproape în toate aspectele vieții.
Nu este de mirare așadar că deseori tehnologia este cea care reușește să combine utilul cu divertismentul. Acest principiu se aplică de exemplu în cazul scuterului electric sau hoverboard-ului.
Un mijloc de transport mai mult decât interesant și care a apărut destul de recent pe piață, îți poate servi de minune atât pentru divertisment cât și pentru transport.
Cu siguranță te întrebi cum alegi cel mai bun scuter electric/hoverboard? Pentru a afla răspunsul la această întrebare te îndemnam să consulți informațiile pe care le vom dezvolta în acest articol.
De ce sa alegi cel mai bun scuter electric hoverboard?
Hoverboard-ul sau scuterul electric este un dispozitiv de transport introdus relativ recent pe piață. Printre principalele avantaje ale deținerii unui astfel de scuter se numără faptul că nu ai nevoie de permis ca să îl poți folosi.
De asemenea, este o modalitate rapidă de a parcurge distanțe scurte: drumul spre magazinul din cartier, distanța până la școală și înapoi, plimbările în parc, etc.
Nu numai că este o modalitate mai rapidă de transport, dar este și foarte distractivă și interesantă. Asta pentru că un scuter electric funcționează fără ghidon, având posibilitatea să îl ghidezi în funcție de mișcările corpului.
Atâta timp cât sunt luate toate măsurile de siguranță, atât copii cât și adulții pot folosi o astfel de placă.
Mai mult decât atât, este foarte ușor de întreținut. Nu vei avea nevoie de carburant sau ulei, iar pentru a-i prelungi durata de funcționare este suficient să fii atent să îi cureți roțile și placa.
Având în vedere toate avantajele listate mai sus, este foarte probabil să îți dorești să achiziționezi un astfel de mijloc de transport.
Cum alegi cel mai bun scuter electric hoverboard
Deoarece scuterul electric este un dispozitiv apărut pe piață relativ recent însă, s-ar putea să îți fie destul de greu să faci o alegere înțeleaptă. Oferta de pe piață este destul de generoasă, dar bagajul de informații pe care îl ai privitor la hoverboard s-ar putea să fie destul de sărac.
Astfel, fără a avea la dispoziție informațiile de bază despre această placă, este foarte probabil să faci o investiție nefericită.
Pentru a găsi scuterul electric ideal, este necesar să cunoști care sunt criteriile care indică un hoverboard de calitate, precum și care sunt măsurile de siguranță pe care trebuie să le asigure pentru a-ți permite să te bucuri atunci când îl folosești.
Pentru a afla cum alegi cel mai bun scuter electric/hoverboard te îndemnăm să consulți un ghid de cumpărături ca acesta de față. La sfârșitul lui vei putea să identifici cea mai bună ofertă de pe piață pentru tine.
În alegerea ta ține cont de următoarele informații importante:
Tipuri de scutere electrice
Scuterul electric – Hoverboard
Este cel mai comun și mai cunoscut tip de scuter electric și, probabil, cel mai ușor de găsit pe piața din România la ora actuală. Principiul pe baza căruia este construit îi permite manevrarea intuitivă prin aplicarea de presiune pe anumite puncte.
Placa este formată din două bucăți cu câte o roată la fiecare parte, unite într-un punct pivotant central. Acest lucru permite ca cele două părți să funcționeze independent una de cealaltă. De aceea, chiar dacă nu ai un ghidon, scuterul electric este capabil să intuiască direcția în care vrei să te îndrepți.
Prin intermediul unor senzori de presiune, sunt receptate semnale primite de la presiunea pe care o vei aplica atunci când vei dori să mergi în față, în spate sau să te întorci.
Datorită lipsei ghidonului, hoveboard-ul este deosebit de simplu de folosit și de depozitat. Deși poate părea înfricoșător la început, și nu pare a fi o metodă sigură de transport, acest tip de placă este destul de ușor de folosit, și pe baza intuiției vei reuși rapid să deprinzi aptitudinile necesare pentru a controla dispozitivul cu multă siguranță.
Scuterul electric – Airwheel
Un tip de scuter electric care deocamdată se găsește mai greu în România este cel care funcționează pe principiul Airwheel. Practic, principala diferență dintre acesta și modelul pe care l-am analizat mai sus este faptul că acesta ere în general o singură roată sau două roți mai foarte apropiate dispuse pe centrul plăcii.
Acestea au dimensiuni mai mari, dar faptul că roțile nu sunt la margine face ca placa să fie mai mică, deci mai ușor de folosit în spații înguste și mai ușor de depozitat. Este, de asemenea, o variantă mult mai distractivă și suntem siguri că foarte curând și acest model va câștiga mai multă popularitate și pe piața din România.
Comparativ cu primul model menționat în acest articol, scuterul electric Airwheel este ceva mai dificil de manevrat. Asta pentru că, deși funcționează tot pe baza punctelor de presiune și deplasarea înainte și înapoi e ușor de controlat, în cazul curbelor sau a întoarcerilor va fi necesar să aplici mai multă presiune cu propriul corp, precum și să faci întoarcerea din șolduri.
Scuterul electric pliabil
Pentru persoanele care au nevoie de o variantă pe care doresc să o transporte în mașină, mijloacele de transport în comun sau în avion, un scuter electric pliabil ar putea fi una din cele mai potrivite alegeri.
Acesta este de fapt un scuter pe două roți cu ghidon, care, odată pliat, va servi drept mâner. Dacă totuși nu îți dorești o variantă cu ghidon, este bine să știi că atât hoverboard-ul cât și versiunea airwheel pot veni la pachet cu huse speciale care vor face posibilă transportarea ușoară și în siguranță a plăcii.
Viteza și condițiile de deplasare
Performanța celui mai bun scuter electric/hoverboard este indicată și de viteza maximă pe care o poate atinge, precum și de condițiile în care poate fi folosit. În mod evident, cel mai bun hoverboard va putea fi folosit chiar și pe suprafețele ușor accidentate, indiferent de condițiile de mediu, de exemplu dacă trotuarul este ud.
Va trebui să acorzi o atenție deosebită vitezei maxime care poate fi atinsă de un scuter electric. În cazul copiilor, o viteză de până în 12 km/h este una rezonabilă. În cazul adulților pe de altă parte, un astfel de dispozitiv de transport poate depăși cu ușurință 16 km/h.
În timp ce ar putea părea foarte bine să aibă o viteză cât mai mare, trebuie să acorzi atenție limitelor legale din România, pentru a te asigura că nu va fi nevoie să întreprinzi alte formalități legale ulterioare, care te-ar putea costa bani și timp, doar pentru a fi posibil să îl folosești afară.
În România, orice vehicul care poate atinge o viteză ce depășește 25 km/h este considerat moped, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de permis pentru a-l conduce și va trebui să îl înmatriculezi.
Un alt motiv important pentru care ar trebui să te intereseze viteza este acela că vei putea aproxima timpul în care vei putea parcurge un traseu, de exemplu cel până la școală sau la locul de muncă.
De asemenea, dacă ai de gând să călătorești este bine să verifici legislația din alte țări cu privire la scuterele electrice. În unele țări folosirea acestor mijloace de transport este interzisă sau limitată în anumite zone.
Bateria și condițiile de alimentare
Fiind un scutec electric, acesta va funcționa pe baza unui acumulator reîncărcabil. Cel mai recomandat tip de baterie este celebrul Lithium Ion care oferă rezistență și siguranță.
Bateria este un aspect care trebuie să te intereseze în mode deosebit deoarece de calitatea acesteia vor depinde și alte caracteristici de performanță precum: Viteza maximă, distanța maximă ce poate fi parcursă la o singură încărcare, greutatea maximă suportată, precum și condițiile în care poți folosi hoveboard-ul pentru deplasare.
Autonomia bateriei trebuie să fie cât mai mare, dar indiferent de datele indicate de producător în descrierea produsului, te sfătuim să te aștepți mereu la valori reale ceva mai scăzute decât cele indicate.
Caută un scuter electric cu o baterie care să îți ofere cel puțin 20 de ore de autonomie, acestea consumând de regulă 350W și având nevoie de 3 ore de alimentare pentru a fi încărcate complet.
Bineînțeles, modele cu o autonomie mai mare vor costa ceva mai mult.
Măsuri de siguranță
Pentru a te putea bucura pe deplin de utilizarea unui scuter electric/hoverboard, este necesar să îți iei unele măsuri de precauție.
Una din primele, și poate cea mai importantă măsură de siguranță pe care o poți lua, este faptul se a alege un produs care îi aparține unui brand consacrat. Deși va costa ceva mai mult, faptul de a alege un hoverboard aparținând unui nume care nu a fost legat de accidente de fabricație, îți poate oferi garanția achiziționării unui scuter electric sigur.
De-a lungul timpului s-au înregistrat mai multe episoade în care astfel de dispozitive de transport s-au aprins în timpul încărcării sau al deplasării, punând în pericol viața utilizatorilor și nu numai. Tocmai de aceea, evită să cumperi produse chinezești sau no-name.
După achiziționare, mai sunt încă unele măsuri de precauție pe care le poți lua singur. Hoveboard-ul nu ar trebui lăsat la încărcat niciodată fără a fi supravegheat, și nicidecum nu trebuie lăsat la încărcat peste noapte.
Având în vedere că funcționează pe bază de electricitate nu este recomandat să fie folosit pe timp de ploaie. De asemenea, nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 12 ani.
Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun scuter electric hoverboard?
- GPS – Modele performante sunt prevăzute cu GPS care îți poate oferi oricând informații.
- Ecran LED – Un display mic care indică date privitoare la parametrii de deplasare.
- Faruri și lumini – deosebit de practice atunci când intenționezi să te deplasezi pe timp de noapte.
- Sistem de pornire – Exista modele care pornesc fie la cheie fie la manetă, deși cele mai căutate sunt cele care pornesc la buton.
- Viteze și marșarier
- Boxe cu Bluetooth
- Sistem de recunoaștere – cele mai performante modele sunt dotate cu un sistem de recunoaștere a deținătorului scuterului, astfel încât o altă persoană să nu poată să folosească vehiculul.
- Husă – utilă pentru a depozita sau transporta scuterul electric în siguranță
Cel mai bun scuter electric hoverboard: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de scutere electrice hoverboard care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Hoverboard AirMotion ES-M55X Black 10 inch
Hoverboard este primul transportor personal care nu are nevoie de controale manuale sau un ghidon pentru directie.
Rotile pneumatice confera o manevrabilitate mai mare, acestea fiind intotdeauna in cea mai buna forma.
Viteza max.: 10-12 km/ora – Autonomie: 15-25 km
Greutate maxima conducator: 100kg
Putere motor: 350 W – Unghi urcare: 15°
Tip acumulator: Samsung Li-Ion 36V, 4.4AH – Timp incarcare: 1-2 ore
2. Hoverboard Profesional OXBOARD® PRO Negru
Faceti cunostinta cu originalul – Un mijloc de distractie, relaxare si deplasare fantastic, cool.
Oxboard vine echipat cu doua moduri diferite de operare: Incepator si Avansat.
Rotile au fost special concepute pentru a colecta cat mai putin praf pentru a evita blocarea acestora.
OXBOARD vine echipat cu 4 faruri cu XENON in partea din fata care nu au doar rol decorativ.
Baterie performanta Samsung.
3. Scuter Electric FreeWheel F1
Dimensiune roti: 6,5 inch
Viteza maxima de rulare: 12 km/h
Putere motoare: 2 x 350W
Autonomie: 20 km
Sarcina nominala: 30 – 120 kg
Inclinatie: 15 grade – Greutate: 10.2 kg
Capacitate baterie: 4,4 Ah – Timp de incarcare: 2 ore
4. Hoverboard Razor Hovertrax 2.0
Hovertrax 2.0 este un hoverboard inovativ, ce se distinge prin calitatea si siguranta fara compromis, cu care ne-am obisnuit deja la Razor, cel mai mare producator de echipamente electrice recreationale.
Motor: silentios, cu tehnologie Gyro-Sensor.
Sasiu: din polimer rezistent la impact, aparatori roti cu protectie.
Roti cu anvelope din cauciuc aderent, cu butuci si jante din aluminiu.
Lumini LED pentru semnalizare.
Indicator pentru nivelul bateriei si modul de utilizare.
5. Hoverboard DHS 1004 Travel Star
Se poate conecta orice dispozitiv multimedia prin Bluetooth(V4.0) și asculta muzică prin difuzoarele încorporate ale Hoverboard-ului
Aplicația Tomoloo, disponibilă pe sistemele de operare iOS și Android, prin care se pot controla anumiți parametrii ai Hoverboard-ului
(viteză maximă, forță de plecare, baterie, identificare alte Hoverboard-uri)
Viteza maxima: 12 km/h – Autonomie(distanta): 12 km
Grad maxim de inclinare: 15/20 grade.
Dimensiune roti: 6.5 inch – Garda la sol: 30 mm.