Cel mai bun set de tacâmuri pentru acasă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (36 voturi, media: 4,89 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun set de tacâmuri pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă setul de tacâmuri  potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun set de tacamuriOcaziile în care ai șansa de a le oferi o masă gustoasă unor persoane dragi sau unora pentru care porți un respect profund, sunt mereu pline de bucurie atunci când ai totul pregătit.

Nu este niciodată plăcut să oferi o masă și să constați că nu ai suficiente farfurii sau tacâmuri. Succesul în a fi gazdă poate depinde destul de mult, nu numai de calitatea atmosferei pe care o poți oferi, ci și de faptul de a asigura un confort sporit atunci când oaspeții servesc masa.

Tacâmurile joacă un rol important în acest caz, iar tu ai nevoie de cele mai bune. Află din acest articol unde au găsit alții un set de tacâmuri la un preț bun, dar și cum poți alege cel mai bun set de tacâmuri.

Top 3 seturi de tacâmuri recomandate

De ce să alegi cel mai bun set de tacâmuri?

E normal să ai emoții atunci când ești gazdă, deoarece îți dorești ca toți oaspeții să plece de la tine cu amintiri plăcute, care să vă întărească relația de prietenie. Pentru ca acest obiectiv să fie atins, atunci când le oferi o masă, e important să alegi tacâmuri potrivite.

Probabil până la acest moment, știi ce tacâm se potrivește cărui fel de mâncare, precum și care este dimensiunea pe care o preferi. Cu toate acestea, atunci când alegi cel mai bun set de tacâmuri, nu trebuie să ții cont doar de preferințele personale sau de aspectul acestora.

O achiziție de succes are în spate un cumpărător foarte bine informat, iar tu trebuie să fii unul dintre ei.

Cum alegi cel mai bun set de tacâmuri

Tacamuri de masa de calitateOferta de pe piață este destul de variată de aceea s-ar putea să fii copleșit atunci când observi două seturi de tacâmuri care par a fi similare la același preț.

Pentru a nu te lăsa păcălit de strategii de marketing, este important să fii cu un pas înaintea altor cumpărători și să știi să recunoști un set de tacâmuri de calitate, dar și unul care nu îți merită banii.

Vei putea să obții această performanță, după ce vei citi acest ghid de cumpărături pe care l-am pregătit special pentru cumpărători care își doresc să facă cea mai bună achiziție din prima.

În acest articol vei afla ce trebuie să conțină un astfel de set, care sunt dimensiunile pe care tacâmurile trebuie să le aibă, din ce materiale trebuie să fie fabricate, și alte detalii care îți vor influența alegerea. La final vei fi capabil să identifici cel mai bun set de tacâmuri din multitudinea variantelor de pe piață, la cel mai bun raport calitate/preț.

Iată care sunt aspectele pe care să nu le ignori.

Numărul de persoane

Numărul de persoane pentru care cumperi setul de tacâmuri este unul din primele criterii pe care trebuie să le iei în calcul. Dacă vrei un set de tacâmuri doar pentru membrii familiei, poți alege un set de 6 persoane.

Pentru a putea fi pregătit și pentru oaspeți însă, vei avea nevoie de un set ceva mai mare, pentru 12 persoane. Acesta este potrivit și dacă ai o familie mai numeroasă.

Dacă ai un buget care îți permite asta, cumpără direct un set de tacâmuri pentru 12 persoane, deoarece astfel vei si asigurat, atât pentru familie, cât și dacă ai oaspeți.

Multe familii aleg însă să păstreze un set de 12 persoane pentru ocaziile speciale în care au oaspeți. Pentru familie, poți opta pentru un set mai ieftin, care va fi folosit în mod convențional.

Gradul de formalitate

Ce fel de persoane sunt cele care folosesc tacâmurile? Care e ocazia cu care i-ai invitat la masă? Ce le servești? Înainte de a cumpăra un set de tacâmuri trebuie să stabilești gradul de formalitate al meselor pe care le vei oferi. Utilizarea tacâmurilor poate fi informală (zilnică) sau formală (ocazii speciale).

Un set de tacâmuri pentru utilizare convențională poate fi simplu, cu puține elemente ornamentale, dar materiale deosebit de rezistente.

Pentru ocazii speciale însă, s-ar putea să ai nevoie de tacâmuri ornate cu detalii deosebite, din materiale  prețioase cum este argintul sau aurul. De asemenea, e posibil să fie necesar ca acestea să fie mai complexe, cu mai multe piese specializate pe anumite feluri de mâncare.

Din ce piese este format cel mai bun set de tacâmuri

Orice set de tacâmuri trebuie să aibă următoarele trei tipuri de piese: cuțit, furculiță și lingură. Acestea sunt doar baza însă, deoarece există mai multe subtipuri pentru fiecare categorie, după cum urmează:

  • Tipuri de cuțite

Principalul tip de cuțit este cuțitul pentru cină convențional, care este folosi pentru a tăia diverse alimente în timp ce masa este servită. Lama este ascuțită mediu, fiind mai subțire spre vârf și având vârful rotunjit.

Cuțitele pentru uz formal sunt de calitate superioară. Acestea sunt de regulă cu o treime mai lungi și mai grele decât cele normale. Seturile care le conțin sunt mai scumpe. Un astfel de cuțit este cel pentru unt. Lama acestuia are marginea groasă și vârful rotunjit. Astfel acestea este perfect pentru a întinde unt, gem sau alimente moi.

Cuțitul pentru pește este în mod normal mai mic, și are o lamă în formă de spatulă perfectă pentru a servi peștele. Cuțitul pentru friptură este mai trainic decât cel convențional, cu o lamă mai ascuțită. Acestea sunt ideale pentru a tăia carnea pentru a putea fi consumată elegant.

Alte tipuri de cuțit sunt: cuțitul pentru desert și cuțitul pentru brânză.

  • Tipuri de furculițe

Furculite pentru masa din inoxFurculițele de cină convenționale pot fi folosite pentru o varietate de alimente. De la pește la salate, și preparate pe bază de carne până la deserturi. Totuși, acestea ar trebui folosite doar pentru feluri de bază.

Furculițele formale sunt mai grele și mai mari decât cele convenționale. Sunt utilizate doar la ocaziile foarte formale. Furculița pentru salată este mai mică decât cea convențională și mai delicată. Este folosită pentru a servi atât salată, cât și fructe feliate.

Furculița pentru pește are o dimensiune similară cu cea a furculiței pentru salată, și are doar trei dinți. Aceasta facilitează separarea cărnii de pește de oase.

Furculița pentru desert seamănă foarte bine cu una pentru salată, dar structura este chiar mai delicată. Nu este nevoie să fie durabilă sau foarte rezistentă, deoarece va fi folosită pentru deserturi moi. Furculița de cocktail este folosită pentru a servi aperitive mici. Și aceasta are doar trei dinți și o dimensiune foarte mică.

  • Tipuri de linguri

Lingurița este o piesă multifuncțională care, în ciuda numelui, poate fi folosită pentru supe, cereale și deserturi, precum și pentru a amesteca în ceai și cafea. Lingurița trebuie să se regăsească în orice set de tacâmuri.

Lingura de supă are gura lingurii mai largă și mai adâncă. Are o formă ovală și are scopul de a reține mai mult lichid. Lingura de bulion are o cură mai puțin adâncă și este mai mică decât cea de supă. De asemenea, forma este mai rotundă.

Lingura de desert are o gură mai largă și mai adâncă pentru ai permite utilizatorului să prindă atât lichid cât și mâncare solidă.

Lingura de masă este folosită în mod convențional pentru diverse scopuri. Folosită în mod formal însă, aceasta are scopul de ale permite oaspeților să se servească cu legume dint-un vas situat în centrul mesei.

Lingura pentru cafea are un mâner mai lung, care permite amestecarea în băuturi calde servite în cantități mici cum ar fi un espresso.

Alte tipuri de lingură sunt: lingura pentru muștar, lingura pentru latte, lingura pentru grapefruit, lingura pentru gem, lingura de miere, etc.

Material tacâmurilor

În prezent, majoritatea tacâmurilor comercializate sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că este greu să dai greș la acest aspect. Totuși, iată care sunt detaliile pe care ar trebui să le cunoști:

  • Set de tacâmuri din inox

Tacâmurile din inox sunt prima opțiune pentru mulți cumpărători, fiind și cea mai întâlnită de pe piață. Inoxul este un material apreciat pentru tacâmuri deoarece are o compoziție chimică care nu dăunează în vreun fel omului, este foarte rezistent și durabil, nu se zgârie ușor și are o conductibilitate a temperaturii moderată.

Set de tacamuri de calitateExistă însă mai multe tipuri de oțel inoxidabil. De exemplu, tacâmurile din inox etichetat 8/10 au 18% crom și 10% nichel. Cele etichetate cu 18/0 au doar conținutul de 18% de crom, și 0 conținut de nichel.

Cromul este o substanță metalică dură care contribuie la durabilitatea și rezistența tacâmurilor, în timp ce nichelul este un element metalic argintiu care protejează tacâmurile împotriva coroziunii.

Ambele etichete au avantaje și dezavantaje. Tacâmurile din inox 18/10 sunt rezistente la rugină, foarte durabile, au un finisaj luminos și lucios, dar costă mai mult. Cele gradate 18/0 însă sunt o alternativă mai accesibilă ca preț, dar se pot păta și luciul este mai discret.

  • Plastic dur

Plasticul dur este o altă variantă modernă pentru tacâmuri, dar nu este recomandată pentru mesele pentru oaspeți. Sunt preferate de copii mici, deoarece sunt mai colorate și decorate cu motive jucăușe.

În sfera plasticului, se regăsesc și tacâmurile din metal cu mâner din plastic. Acestea pot să arate foarte bine, dar nu alege seturi foarte ieftine, deoarece atât plasticul, cât și metalul vor fi de proastă calitate. Astfel de piese trebuie totuși să fie suficient de grele pentru a le putea oferi oaspeților.

  • Argint, aur

Metalele prețioase se întrebuințează pentru seturile de tacâm de lux, folosite doar în ocazii formale. De regulă, acestea sunt foarte scumpe și deosebit de ornamentale.

Stilul tacâmurilor

Vei întâlni două mari tendințe: stilul clasic și cel modern. Designul clasic se bazează pe modele care sunt vechi de sute de ani. Aceste tacâmuri sunt potrivite pentru mesele formale și sunt fabricate de regulă din inox de calitate superioară sau sunt placate cu argint.

Modelele contemporane sunt, de obicei, concepute într-un stil mai puțin împopoțonat, ceea ce le face potrivite pentru uz frecvent. De asemenea, sunt disponibile în mai multe finisaje cum ar fi mat, colorat, nuanțe de cupru sau aurii.

Tăietură și finisaj

Tacamuri argint design clasicAcordă atenție modului în care tacâmurile au fost finisate. Acest aspect va afecta calitatea acestora. Seturile mai ieftine sunt finisate automatizat, iar cele la prețuri medii, ar putea fi finisate doar parțial automatizat, și parțial manual. Cele mai scumpe însă sunt finisate manual, asigurându-se astfel un rezultat excelent.

De asemenea, verifică marginea interioară a dinților furculiței. Aceasta nu ar trebui să fie aspră. Privește reflexia din lingură. Dacă aceasta este netedă, clară, înseamnă cu finisajul e de înaltă calitate și va rezista mai mult. Dacă ai posibilitatea aceasta, cântărește în mână unele piese din set. Acestea nu ar trebui să se simtă prea ușoare.

Întreținerea tacâmurilor

Cheia pentru o utilizare cât mai îndelungată este o întreținere corespunzătoare. Din capul locului trebuie să știi că tacâmurile din inox se întrețin mult mai ușor decât cele placate cu metale prețioase.

Nu ar trebuie niciodată să folosești pentru prima oară tacâmurile înainte de a le spăla. De asemenea, manevrează-le mereu cu mâinile curate. Mâncarea sărată sau acidă poate păta tacâmurile dacă acestea nu sunt spălate imediat. Cele din inox se pot spăla și în mașina de spălat vase.

Garanție și producători

Garanția este un indiciu bun al calității. Aceasta poate varia în funcție de producător de la 6 luni la 24 de luni. De asemenea, pentru calitate superioară, alege produse de la producători care au recunoaștere atât în țară, cât și internațional.

Aceste branduri sunt mai motivate să producă marfă la standarde înalte pentru a-și păstra clienții mulțumiți. Printre cei mai buni menționăm: Tackle, Kring, Ottocento, Inoxriv, Amefa, KingHoff.

Te îndemnăm să cumperi cel mai bun set de tacâmuri online. Astfel vei putea găsi mult mai ușor un model care să se potrivească cu bucătăria, nevoile și preferințele tale, la un preț imbatabil, reducerile și promoțiile fiind mai frecvente online.

Înainte de a cumpăra orice produs online, nu uita să verifici părerea altor cumpărători. Astfel poți să îți dai seama dacă setul este de calitate, dacă este durabil, sau dacă corespunde cu descrierea oferită în pagina produsului, atât vizual cât și informativ.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești pregătit să alegi cel mai bun set de tacâmuri.

Cel mai bun set de tacâmuri: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva seturi de tacâmuri pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Set tacamuri 72 piese Inoxriv Ranieri

Set tacamuri 72 piese Inoxriv Ranieri

Greutate: 5.8 Kg – Material: inox, grosime 2 mm.
Set: 12 furculite, fiecare cu lungimea 19.5 cm
12 cutite, fiecare cu lungimea 21.5 cm
12 linguri, fiecare cu lungimea 19.5 cm
12 lingurite, fiecare cu lungimea 13.5 cm
12 furculite pentru fructe, fiecare cu lungimea 17 cm
12 furculite pentru desert, fiecare cu lungimea 14 cm

Vezi detalii si pret

2. Set 30 tacâmuri din inox WMF Cromargan® Palermo

Set 30 tacâmuri din inox WMF Cromargan® PalermoTacâmurile din inox au un aspect plăcut și se integrează perfect în bucătăriile moderne, dar și în cele în stil clasic.
Brandul WMF produce vase și ustensile pentru gătit încă din 1853, fiind, în ziua de azi, una din cele mai reputate mărci germane din domeniu.
Dimensiuni: 43 x 6 x 27 cm (lungimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 1.94 kg – Material: Cromargan®.
Întreținere și îngrijire: se poate spăla în mașina de spălat vase.
Setul conţine: 6x furculiță, 6x cuțit, 6x lingură, 6x linguriță, 6x furculiță de desert.

Vezi detalii si pret

3. Set tacamuri 72 piese Bohmann, cu diplomat

Set tacamuri 72 piese Bohmann, cu diplomat negruSet de tacamuri din inox Bohmann pentru 12 persoane in valiza.
Setul contine: 12 linguri, 12 cutite, 12 furculite, 12 lingurite pentru ceai, 12 furculite pentru desert, 1 paleta pentru tort, 1 polonic pentru supa, 1 polonic pentru sos, 2 linguri pentru salata, 1 cleste pentru zahar, 1 lingura pentru frisca, 2 linguri pentru servit, 1 lingura pentru zahar, 2 furculite pentru friptura.
Setul se poate spala in masina de spalat vase.
Material: Inox.

Vezi detalii si pret

4. Set 24 tacamuri Amefa Austin

Set 24 tacamuri Amefa Austin

Amefa este un brand de tacamuri cu o puternica reputatie internationala, produsele acestora putand fi intalnite in intreaga lume.
Setul contine: 6 cutite de masa; 6 furculite; 6 linguri; 6 lingurite medii.
Fabricate din otel inoxidabil 18/10, suflat cu PVD.
Compatibil cu masina de spalat vase.
Brand-ul Amefa mizeaza pe: Calitate – Stil – Versatilitate – Expertiza.
Aranjarea meselor din intreaga lumea inca din 1931.

Vezi detalii si pret

5. Tescoma CLASSIC set tacamuri 24 piese

Tescoma CLASSIC set tacamuri 24 pieseTacâmurile CLASSIC sunt fabricate din oțel inoxidabil de calitate superioară.
Designul clasic și modelul desăvârșit plasează acest set în categoria tacâmurilor de calitate superioară pentru utilizare zilnică.
5 ani garanție.

Setul conține: 6 x cuțit, 6 x furculiță, 6 x lingură, 6 x linguriță.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată